Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 29. elokuuta 2011

3 "työtä"

Yksi hyvä puoli täällä Norjassa on ja se on se, että täällä voi melkeinpä itse valita minkälaista työviikkoa tekee:) Ainakin hoitoalalla. Yleistä on, että tekee vaikka 70%:sta työviikkoa ja sitten ehkä keikkaa johonkin toiseen paikkaan. Kaikennäköisiä viritelmiä näkee.

Itse teen 60%:sta työviikkoa. Siis sairaanhoitajana. Tämä on siis päätyöni, jota teen jotta saan joka kuukausi tietyn summan rahaa.. varmasti:) Ja tämä 60% työaikahan takaa sen, että jää enemmän aikaa tehdä kaikkea muuta. Aluksi pyhitin tämän ajan lapsille, mutta nyt he ovat ulkoistaneet minut:) He käyvät koulua, heillä on harrastuksia ja kavereita jne. Äitiä ei enää kaivata niin kovasti.

Joten olen kehitellyt itselleni muuta tekemistä.

Vuosi sitten aloin myymään me&i vaatteita. Tämä ns. kakkostyöni vie jonkin verran aikaani. Näin syksyllä (ja keväisin) vähän enemmän kun uusi kausi alkaa. Siihen pitää valmistautua ja iltaisin on kutsuja. Itse pidän n. 1-2 kutsut viikossa. Kysynnän mukaan. Tätä kakkostyötä aloin tekemään... niin miksi? No koska minua pyydettiin mukaan, ensin kyllä pyristelin vastaan kun luulin, että kielitaitoni ei ole riittävä. Mutta sitten lupauduin mukaan, koska tajusin, että tätä kautta pääsen "piireihin". Uutena ihmisenä, ulkomaalaisena se on ollut vähän vaikeaa. Nyt minulla on "tekosyy" päästä norjalaisiin koteihin:) Olenkin tavannut tosi kivoja ihmisiä, nähnyt nättejä koteja ja nykyään melkein kaikki täällä tietävät, että olen "SE" joka myy "NIITÄ" vaatteita:)

Lisäksi aloitin n. puolivuotta sitten kirjoittelemaan artikkeleja yhdelle sanomalehdelle:) Siihen tuli vinkki tämän blogin kautta ja hetken mietittyäni heittäydyin mukaan. Tämä lehti ilmestyy vain kerran kuussa ja yleensä kirjoitan siihen 1-2 juttua. Kivaa hommaa:) Lehti ilmestyy täällä Pohjois-Norjassa ja tähän asti juttuni ovat koskeneet jotenkin tätä pohjoista, sen ihmisiä tms. Tästä "kolmos työstäni" minulle maksetaan ihan kivasti ja yksi motivaattori tämän työn aloittamiseen olikin hirveä uuden kameran himo. Kohta minulla onkin rahat kasassa tähän uuteen kameraan. Olen päättänyt, että ostan sen vasta kun tililläni on oikeesti niin paljon kirjoittamisesta saatua rahaa, että voin maksaa kameraan kokonaan niillä. Se on ns. periaatepäätös! On ollutkin vähän noloa kulkea tuolla niin sanottuna journalistina ja sitten kaivaa tämä meidän vanha järjestelmäkamera taskusta ja "muikku":)


Maha kasvaa enkä tiedä kuinka kauan voin
töitä jatkaa. Toivottavasti mahd. pitkään.
Äitiysloma töistä alkaa vasta 3 vkoa ennen
laskettua-aikaa täällä Norjassa. Eli
minun tapauksessani marraskuun loppupuolella.
Äitiysloman pituuden saa valita.
Joko 56 vkoa 80%:lla palkalla tai
46 vkoa täydellä palkalla.
En tiedä vielä kumpaan päädyn:)
Kakkostyöstä pidän tod.näk taukoa ensi kevään.
Kolmostyötä jatkan.. jos vauva antaa kirjoitella:)

9 kommenttia:

 1. kiva kuulla! millaisessa paikassa olet sairaanhoitajana?

  VastaaPoista
 2. Jatka vaan kirjoittelua,se pitää virkeänä. Minäkin ajattelin taas tauon jälkeen palailla.Oottekos muuten kalastelleet viime aikoina.

  VastaaPoista
 3. Osa-aikatyö on aika suosittua tässä maassa ja se on tosi ihanaa, että saa valita!
  Sulla on kivat hommat :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kävit vähän "potkaisemassa" viestilläsi ☺
  Olen aina silloin tällöin lukaissut mitä sinne kuuluu, mutta tosi huonosti kommentoin oikein kenelllekään -kotenkin ei vaan aika meinaa riittää ☺

  Onnellista odotusta, toivottavasti tulee prinsessa taloon, ne on niiiiiin ihania ♥
  Meillä kaikki toivoi kolmatta ja niinhän sieltä tulee....

  VastaaPoista
 5. Olen tallaisessa pienessa vanhainkodissa. Kiva kodinomainen paikka:) Mutta 60% on tarpeeksi;)
  Juu Avletto luulen, ettæ jatkan... en voi olla jatkamatta:)
  Ekaterina: mulla on kivat hommat:)
  Pepi: Kiitos:) ...niinhæn sielta tulee.. mita:)

  VastaaPoista
 6. Niin Avletto. Ei olla oltu kalassa niin paljon kuin viime kesana. Menee aika tøissa:( Ja tavoite oli saada eka lohi nyt kesalla, mutta taalla on rajoitukset, ettei saa kalastaa virvelilla vaan pitais kayttaa perhoa.. eika meilla ole eika osata kayttaakaan:) Pitais menna kalaan joku paiva:) mutta lohi joudutaan valitettavasti hakemaan kaupasta:(

  VastaaPoista
 7. Käytäntö on muuten muuttunut, nyt voi valita 57 tai 47 viikon välillä :) Miehelle tosin viikoista kuuluu nyt 12. Toivottavasti vauva antaa aikaa kirjoitella jatkossakin! Meneekö muuten masun kanssa hyvin?

  VastaaPoista
 8. Hyvä kun korjasit Satu:) En ole vielä perehtynyt näihin asioihin kunnolla:) Onko se niin, etta mies on kotona ja silloin sinun pitaa olla töissä? Masun kanssa menee hyvin. Tosin su kävi vahinko. Olin poikien kanssa uimahallissa ja joku vieras poika potkas mua altaassa mahaan:( Sairaalan kautta kotiin, mutta selvittiin säikähdyksellä. Nyt rauhoitun!

  VastaaPoista
 9. Apua! No hyvä kuulla että kaikki hyvin loppujen lopuksi! Mun käsittääkseni se siis on niin että miehen pitää pitää ne 12vk, tosin ensimmäiset 6 viikkoa on rauhoitettu äidille. Äiti saa siis joko 47-12 tai 57-12 viikkoa lomaa. Mutta lomia voi kait pitää yhtäkin aikaa? Siitä en oo niin varma kun meillä sitä ongelmaa ei ole kun mieheni ei ole oikeutettu tukiin täällä. Minä saan pitää kaikki viikot :)

  VastaaPoista