Yakitori lohi:
3 rkl sherryä
5 rkl kuivaa valkoviiniä
5 rkl kalakastiketta
2 rkl hienoa sokeria
1 valkosipulinkynsi
700 g paksua lohta
riisiä
Kuutioi lohi ja marinoi se osalla kastiketta.
Jos teet uunissa, laita uunivuoan päälle foliota ja lohet sen päälle. Paista grillivastuksen alla kypsäksi.
Jätä osa kastiketta tarjoiltavaksi riisin ja lohen kanssa.
Tarjoile salaatin ja riisin kera.
Ja jälkkäriksi samaisen häiskän vadelmajäädykettä:)
Jäädyke:
pakastemansikoita
pakastevadelmia
banaani
vaniljasokeria
pinnalle suklaalastuja/keksinmuruja
Kesällä leikimme Neljän tähden illallista koko perheen voimin.
Eräänä iltana Suomessa katsoimme kyseistä ohjelmaa ja siinä
oli ihana marenkimansikka jälkiruoka. Oskari 9v halusi tehdä
sitä meille ja samalta istumalta iskä ja Okku lähtivät kauppaan.
Saimme Papun kanssa nauttia ihanasta herkusta ja saimme haasteen.
Seuraavana iltana olisi meidän vuoro.. Papu ei meinannut saada unta
kun piti miettiä menyytä. Ja aamusta sitten lähdimme kauppaan.
Siinä tuo 6 vuotias oppi mitä pitää huomioida kun tekee ruokaa...
piti miettiä mitä ruokaa tekee, miettiä mitä kaikkea tarvitsee, mennä kauppaan
ja etsiä ja maksaa kaikki tuo ja vielä valmistaa illallinen:)
Se oli hauskaa:)
Alkudrinkiksi Papu valitsi banaanin makuista Herra
Hakkarais limua:)
Alkuruoka oli hedelmäsalaatti, pääruoka
lämpimät voileivät ja jälkkäriksi kakkua:)
Kannattaa kokeilla:)
Se oli kivaa tekemistä yhdessä, josta nauttivat kaikki!
Ps. keittiön saareke toimii juuri niin kuin toivoinkin.
Ihana tehdä ruokaa kun on tilaa ja kunnon laskutasot:)
Meidänkin perheen lemppariohjelmiin kuuluu tuo neljän tähden illallinen ja aika useasti sitä ollaan vietettykin perheen kesken. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla :-)
VastaaPoista-mirsu-