Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 4. elokuuta 2011

Uusi kotikatu:)

Mun yksi lempipuuhista on ollut aina kävellä ympäriinsä ja katsella taloja:)
Hullulla on halvat huvit!
Tänään kävelyllä katselin näitä meidän uuden naapuruston taloja sillä silmällä. Kivoja taloja täälläkin. Vaikka väittivät (siis naapurit), että siellä meidän entisellä kadulla on Kirkenesin hienoimmat talot niin eivät nämä tämän kadun talotkaan paljon niille kalpene.
Parasta minusta on se, että vierekkäin saattaa olla ihan erilaiset talot.
Muistan kun joskus Suomen aikoina haaveilimme rakentamisesta. Alueelle josta haaveilimme tuli tontteja myyntiin. Kun tutustuimme tarkemmin asiaan niin sille alueelle olisi pitänyt rakentaa punatiilitalo!! Ei kiitos. Ja olipahan ohjeistuksessa vielä joku pykälä jossa kerrottiin aidan malli ja pihalle tulevien puskien ja puidenkin ohjeet... Eihän se nyt noin voi mennä!
Tässä kuvia meidän kadulta. Mitään kaavaa ei ole tainnut tällä aluella olla ja kivan näköinen lopputulos on:)Tai joo.. kyllä nämä kaikki talot ovat puutaloja ja rakentaminen varmaan maksanut aika paljon:)


3 kommenttia:

 1. Hei,
  kivan näköistä! Onko tämä Hessengissä? Siinä Hessengin koulun takana, kun on sellainen "ympyrätie" niin siellä on aivan ihania taloja! Ne oli vuosituhannen vaihteessa juuri valmistuneita tai rakenteilla olevia. Me asuttiin Björnevatnissa ja siellä oli Sandnesin rajalla aivan ihana punainen uusi puutalo, jota aina kuolasin ohi ajaessa. Heillä oli myös kaunis sisustus mitä nyt ikkunoista sisään näki. Norjalaiset käyttävät mahdottomasti rahaa asumiseen ja yleensä rakentavat kauhean isoja taloja. Juuri kävin pomon luona kylässä ja he olivat ostaneet uuden talon...pakkohuutokaupattu. Rakennuttajalla oli loppunut rahat kesken. Kuulemma aika tyypillistä täällä seudulla. Rakennuskaavaa ei liioin ole tai ainakaan sitä ei ole noudatettu :D Kaiken kokoiset, malliset ja väriset talot ovat sulassa sovussa keskenään ja minun silmään näyttää oikein hyvälle :D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana postilaatikko! :)

  VastaaPoista
 3. Heips! Lähetätkö kännykkänumerosi - satuvw AT gmail.com, toivottavasti tänään Hurtigruten vastailee, patistelin heitä hieman eilen... :) Ja sitten päätöksiä pitää varmaankin tehdä aikas nopeaan.

  VastaaPoista