Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 15. marraskuuta 2010

Valkoinen talo

Ei, en ole käynyt Washingtonissa vaan ihan tässä kotinurkilla aamulenkillä.
Takana on 3 yön työputki, joten olen nukkunut monta päivää juuri sen ajan kun ulkona on valoisaa.
Tänään lähetin pojat kouluun ja ajattelin, että pakko lähteä ulos. Nukuin yöllä 2 tuntia... näitä yötyön tuottamia iloja ja aamulla ei varsinaisesti ollut kauhean energinen fiilis, mutta ulkona näytti niin kauniilta, että pakko oli lähteä. Ja tarvitsin vähän raitista ilmaa. Asteita -11 :) Tänään aurinko nousi noin kello 7.15 ja laskee tod.näk kello 14.00 aikoihin. Kohta se paljon puhuttu "mörktid" sitten alkaa eli seuraavan kerran otan tällaisia kuvia sitten joskus ensi vuoden puolella:)

Otin kameran mukaan, että saan tallennettua vähän valoa.. mutta sitten keksin, että kuvaan kaikki valkoiset talot jotka lenkkini varrella on. ps. mä nääs tykkään valkoisista taloista:)


Kello 9.00 näytti tältä

Yllätyin... täällä on yllättävän paljon valkoisia taloja

isoja...

ja kaikki puuta

itsekin tykkään valkoisista puutaloista

toki rapattukin kävisi:)

lenkin varrella oli tosi kivoja taloja

mutta päätin, että kuvaan vain valkoiset

Monessa talossa on vuokralaisia

joko vintillä tai kellarissa

tai kummassakin

Jokunen paritalokin osui reitille

joka talossa on autotalli

pihat täynnä moottorikelkkoja, perävaunuja jne

ja tällä alueella ihan kivan kokoiset pihatkin

ja ikkunoissa lamput. Tämä on hyvin norjalaista.

Pihoista ei mielestäni pidetä niin hyvää huolta kuin Suomessa

vaikka ei täällä moni kasvi menestyisikään

Oho, tiilitalo... ainut reitilläni

ja rivitalo!

ja ihan pikkuinenkin talo:)

Paljon valkoisia taloja ja paljon valkoista lunta:) Kiva, että talvi tuli näin ajoissa!!! Nyt kokeilemaan josko uni vaikka tulisi.. god natt:)

11 kommenttia:

  1. Oi että, toka ja ysi ihan namuja, mutta melkein kaikkiin muuttaisin. Kauniita ja tilavan näkösiä taloja kaikenkaikkiaan!

    Ja ihanat kelit siellä. Mustaa ja märkää täällä, blääh!

    Energistä viikkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Teija: Asumme tossa 2.ssa:) Ei meidän.. ollaan vuokralla. Tämä on ihana. Mutta jos ois oma niin olisi vielä ihanampi:) Esim. keittiörempan tekisin heti!
    Toi 9 on ihana!!! Myös toi 3:nen on tosi ihana.. toi kuva ei ole ihan onnistunut.

    VastaaPoista
  3. Teillä on kaunis talo.
    Meilläkin on valkoinen puutalo. Voisitte ostaa sen ensi kesänä, kun muutamme siniharmaaseen taloon:)

    VastaaPoista
  4. Missäs päin teidän talo on??? Miksi vaihtaa valkoisesta siniseen;) Ei vaan.. minkälaisen talon olette löytäneet? Vai rakensitteko itse?

    VastaaPoista
  5. Hih, meidän talo ei kyllä valitettavasti ole Norjassa, ihan "vain" täällä suomessa. Nyt muutetaan maalle, omaan rauhaan. Ja ihan itse taas tehdään, me ei osata olla muiden tekemissä. Viikonloppu meni välikattoa tehdessä, olin kotiin tullessa niin väsynyt, etten jaksanut kissaa sanoa.. Raskasta, mutta ah niin mukavaa. Vuoden päästä en tee kyllä yhteen toviin yhtään mitään(apua, kuolenkohan ennen sitä), löhöän vain sohvalla takkatulen vieressä, syön suklaata ja nautin olostani. Sitä ennen...syön sitä suklaata.

    VastaaPoista
  6. Aikamoinen kokoelma valkoisia taloja! Ihana tuo teidän. Ja täälläkin haaveillaan omasta mökistä.... :) Hirveesti ei ole markkinoilla vaan järkevän hintaisia kämppiä.

    VastaaPoista
  7. A: Niin missä päin Suomea? Eiköhän me joskus täältä takaisin tulla:) Nostan hattua! Meille tulis varmaan ero jos tohon hommaan lähdettäis.. mutta lopussa kiitos seisoo. Olet suklaasi ansainnut:)
    Satu: No toi se ongelma onkin. Hinnat pilvissä. Voi olla, että tämä talo tulee myyntiin ensi kesänä. En uskalla edes ajatella mitä maksaa... mutta ollaan kyllä kiinnytty tähän eli pitää vakavasti harkita. Ihana talo on.. mutta ei nää norskit osaa taloja tehdä. Hirmu huono äänieristys (kuuluu äänes sisältä ja ulkoa) ja jännä pohjaratkaisu (paaaljon hukkaneliöitä) ja kun jokainen niistä maksaa.. mietitään:)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania taloja! Tahtooooooo!! Itse asiassa mulla olisi taas rakennuskuumetta, edellinen rakennettiin 5½-vuotta sitten. Ehkä mun pitää tyytyä pintaremonttiin kotiutumisen jälkeen, sillä lapsilla on aika lailla lapselliset tapetit nalleboordeineen.

    Ketä nuo talot kuvissasi omistaa, yksityisetkö? Missä he ovat, jos minun silmiini uuden näköiset talot ovat vuokralla? Siellä on ilmeisesti hyvät markkinat vuokraukselle?? Oliskohan teidän nurkilla töitä tuolle meen isännälle.... :) Ja ne huopikkaat muuten maksavat täällä reilu 30euroa, joten tinkaa sitten kunnolla jos sieltä babushkoilta niitä menet ostamaan!

    VastaaPoista
  9. Eikö olekin:) Ai rakennuskuumetta? Nostan kaikille hattua jotka rakentavat itse ja ovat vielä senkin jälkeen väleissä:)
    Yksityiset omistavat. He itsekin asuvat siinä talossa, mutta usein kellariin tai vintille on rakennettu pieni asunto jota vuokraavat. Täällä Norjassa valtio/kunnat ei omista läheskään niin paljon taloja kuin Suomessa. Vaan yksityiset ihmiset pyörittävät tätä vuokrabusinesta eivätkä joudu maksamaan veroja vuokratulosta. Eli kannattavaa puuhaa! Me vuokrattiin koko talo kun tämän talon väki joutui muuttamaan etelä-Norjaan työn perässä.
    Tämä onkin selkeästi yhden perheen talo eli kellarissa ei ole edes toista asuntoa.
    Milläs alalla miehesi olikaan? Kyllä täältä varmasti töitä löytyisi;)
    30e!? Luulen, että täällä pyytävät vähintään tuplahinnan. Mutta pitää siis tingata.

    VastaaPoista
  10. Meistä tehtiin jopa juttu johonkin rakentajalehteen, taisi olla paikallinen aviisi. Ystävät kysyivät, että eikö helpommalla saisi avioeroa aikaiseksi kuin talon rakentamalla :D No ei saanut! Lisänsä soppaan toi se, että kolmonen oli syntynyt 2vk ennen talon kuopan kaivuuta, mulla oli siis kolme alle 4vuotiasta kotona, isäntä reissuhommissa ja rakensi muutoin taloa.... Mehän ei koskaan olla haluttu mitään helpoimman kautta! Siksi muutettiin Siperiaankin :D :D :D

    Isäntä on Suomen suurimman sähköyhtiön palveluksessa, jolla on laitoksia myös Norjassa. Saapi nähä mihin elämä meidät vie...

    VastaaPoista
  11. No teidän suhdetta on koeteltu. Onnea siitä, että se on kestänyt. Ei mikään itsestäänselvyys!
    Joo eiköhän Norjasta ton alan ihmiselle töitä löydy. Jännä seurata mihin päädytte:) Suomalaisperhe... missä?

    VastaaPoista