Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 1. marraskuuta 2010

Kahviloiden top 3

Pyytelin teiltä lukijoilta ideoita uusiin postauksiin ja Avletto toivon top 5:sta Kirkenesin kahviloista.
Olisin mielelläni toteuttanut tämän toiveen, mutta kun täällä ei ole viittä kahvilaa:) Valitettavasti!
Mutta tässä top 3:

Nro: 1 Amundsen bakeri. Tämä kahvila on ihan keskustassa (niin kuin nämä muutkin) kävelykadun varrella. Täältä saa ihania leivoksia ja kakkuja. Eli jos kahvihammasta kolottaa tai tekee jotain hyvää mieli niin tänne! Ja tämä on selvästi vähän sellainen "parempi" paikka. Eli jos ehdotat ystävälle treffejä kaupungilla niin tämä on se mesta. Kakkuja ja ihania täytettyjä patonkeja jne. Mutta ei lämmintä lounasta/ salaatteja jne. Kahvikuppi ja kakkupala 55kr eli 6,90e. Suosittelen!



Hyvä sijainti, kävelykadun varrella...
Kesällä kahvilan edessä pieni söpö terassi.




Tunnelmallisin ja söpöin sisustus.
Ja tänään täällä oli vain naisia!


Aivan ihania kakkuja!
Näitä saa tilata/ostaa myös kotiin vietäväksi.


Ja joka torstai-ilta on pihvibuffet!
En ole vielä käynyt, mutta suunnitelmissa on.

Nro. 2 Centrum kafe. Tämä paikka on esiintynyt ennenkin blogissani. Täällä on tosi hyvä Tacosalaatti ja vohvelit. Mutta en ole tiennyt, että tämä paikka on vähän sellainen duunareiden kokoontumispaikka:) Olen siis sopinut sinne hyvin:) Mutta yksi uusi tuttavani täältä kertoi, että hän on työskennellyt tuolla Amundsen bakerissa ja hän ei ole käynytkään täällä Centrum kafeessa, koska tämä on vähän sellainen tavisten paikka:) Mutta hyvää salaattia! 99kr annos eli 12,40e. Täällä on kyllä yleensä sellaisia vähän vanhempia ukkeleita juttelemassa keskenään, mutta myös paljon muita ihmisiä.. en ole siis tajunnut, että tämä ei nyt sitten ole ihan se paikka jossa pitäisi syödä;)


Ja loistava sijainti:) Aivan ytimessä tämäkin. Sopivasti kirjaston ja
kirpparin välissä. Kalamuija syö lounaansa täällä jatkossakin:)


Sisustus ei ole kummoinen, mutta välttää.
Ja siistit vessat ja kaikki!

Nro: 3 Tanjas spiseri. Tämä kahvila / lounaspaikka on kauppakeskuksessa. Tänään kävimme siellä
ensimmäistä kertaa syömässä. Olen monesti meinannut mennä kun kahvilan ulkopuollella on tuo kyltti, että lounas 99kr, mutta en ole kuitenkaan mennyt. Salaatti oli ihan ok. Hinta sama kuin Centrum kafeessa. Mutta tämä paikkakin oli selvästi sellainen paikallisten miesten kokoontumispaikka. Sisustus ei ollut kummoinen eikä siellä ollut vessaa. Joten jäi sijalle 3:)


Hyvä sijainti tälläkin paikalla. Mutta niin kuin kuvasta näkyy...
paikalliset äijälöiden ykkös mesta:) Ruoka oli syötävää, mutta ei mitään erikoista
Samaa hintaluokkaa kuin Centrum kafe.


Tällä hintaa sai salaatin tms.


Perus kauppakeskuksen kahvila. Yllättyin kuinka iso
tämä kahvila on. Käytävältä katsottuna näyttää melko
pieneltä paikalta. Aika tyhjää oli n. klo 12.00.


Tacosalaatti ja limu n. 16 euroa.

11 kommenttia:

  1. Moi kahvila 1 ja 2 tuttuja ja tosiaan ero on aikamoinen. 1 ihan ehdoton paikka jos siellä päin käy :) on ollut kiireitä, eka harjoittelu ohi joten en ole kerennyt kommentoimaan mutta lukemassa käyn. Just nautin Norjan tuliaisena viime viikolla saamaani melkesjokoladea...ai vähän hyvää ;) elin tällä raskausajan ja se ikävä kyllä näkyy vieläkin. Ihania sparkkikelejä teille, taas asia mikä on hyvä rajan sillä puolella, ei hiekoitetut kadut :)
    MVH M

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia. Oletpas nopea toteuttamaan lukijatoiveita.
    Haluan käydä just siellä, missä on niitä ns. vanhempia ukkeleita juttelemassa :)

    VastaaPoista
  3. No kaikki kelpais kyllä mulle, että sitten kun joskus osutaan sinne suuntaan, niin tehään treffit ihan mihin vaan! :)

    VastaaPoista
  4. Enpä oikein välitä tuosta ukkokööristä, mutta tiedä häntä olisko tuo rouva seurakaan aina niin kiva. Tuolit eivät ainakaan houkuta pitkään istuskeluun. Mutta kakkuvalikoima näytti kyllä aika houkuttelevalta.. Jaa-a, olisko vaan kuitenkin paras se kakkosvaihtoehto, kun oli niitä vohveleitakin. Mitäs metsästäjiä siellä peräseinällä muuten on?

    VastaaPoista
  5. Marsu: Kylla sun pitaa muuttaa takaisin pohjoiseen:) Kylla taalla itseasiassa hiekoitetaan katuja. Yks paiva mentiin sparkeilla kauppaan ja kun tultiin takaisin niin kadut olikin hiekoitettu!
    Avletto: Joo ma olen nopea liikkeissani. Ja sen takia on vahan vaikea sopeutua tahan maahan missa mikaan ei tapahdu nopeasti:) No sittenhan taalla on sulle 2 kuppilaa johon sun on ehdottomasti paastava:)
    Teija: Sovittu:) Ja ma tarjoon:)
    A: Joo hassu huomio tosiaan tanaan, etta taalla on kahviloita joissa aijat kokoontuu ja sitten yksi joukossa jossa rouvat kahvittelevat:)
    Kylla toi nr 2 taitaa periaatteessa edelleen olla munkin suosikki. Tavikselle tavista:) Ja hyva salaatti ja siella voi lukea paivan lehdet jne. Ei mua hairitse ne muut jotka siella kay! En ole edes kiinnittanyt asiaan huomiota ennen kuin siita kuulin:) Mutta kyllæ tuolla ykkøsessa oli niin ihana marsipaanikakku ja paremman makuinen kahvi eli kylla siellakin varmaan tulee viela kaytya:)

    VastaaPoista
  6. Kahvila 3 ja juurikin tacosalaatti testattu :) Ihme sähläystä nuorten työtekijätyttöjen osalta että siitä en pitänyt ainakaan silloin vuosi sitten. Ykkönen näyttääkin tosi mukavalta paikalta!

    VastaaPoista
  7. alko tekeen tässä sitten mieli tacosipsejä.... :P

    Oltiin Pudasjärvellä leirelemässä seurakunnan nuorten aikusten kanssa. Oli oikeinkin hupaisaa. La-su yönä oli oikeen myrsky, kun lunta sato ja tuuli vaakasuoraan. Aamuks kuitenkin perinteinen loska ja ves saje.

    VastaaPoista
  8. Tänään tein kotona tacosalaattia:) Ihme himo siihen. Mutta kyllä Centrum kafe edelleen vei voiton:) Tää kaupan salsa ei ollut niin hyvää kuin niiden salsa on:)
    Mila: me otettiin pöytä niin kaukaa kassaa, että en nähnyt mitä työntekijät touhusi, mutta kiltämättä annosten saaminen kesti aikas kauan...
    Jenni: Täällä olis;) Kivan kuuloinen leiri. Ikävä noita:) Täälläkin ollut nyt suojakelit.. toiv noi lumet ei sula kokonaan pois:(

    VastaaPoista
  9. Moi!

    Kiva kun poikkesit ja kiitos kommentista. Pitikin heti tulla vastavierailulle ja takuuvarmasti vierailen jatossakin kurkkaamassa teidän kuulumisia. Terveisiä perheelle!

    Nyt syvennyn ajatuksella lukemaan elämästänne siellä :)

    T. Ansku

    VastaaPoista
  10. Ansku sulla oli aivan ihana kakkublogi;) En ole tiennyt, että sulla on tollainen kyky!!! Tiedänpähän nyt mistä kakkuni tilaan jos joskus tarvii:) Teetkö niitä tilauksesta? ps. mun kaverilla on Espoon keskuksessa kahvila. Ne tekevat joskus kakkuja.. mietin että voisitte tehdä jonkinlaista yhteistyötä?? Hän voisi asiakkailleen kertoa sinusta .. siis jos haluat.

    VastaaPoista
  11. Sehän oliskin hauskaa. En poissulje mitään tässä tilanteessa, kun tulevaisuus on muutenkin auki :)

    Ja kiitos kehuista, AINA niin mieltä lämmittävää!

    Ja saa toki tilata, jos sellanen tarve tulee ja ollaan saman maan kamaralla :)
    Teen siis tilauksesta ja motto on, ettei rajoja ole. Pyrin toteuttamaan toiveen kuin toiveen :)

    Sunkin blogisi on varsin piristävää luettavaa ja huippu hauskasti kirjoitettu!

    VastaaPoista