Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Pessimisti ei pety

Suomessa kävin usein luovuttamassa verta ja olen miettinyt sitä täälläkin. Viime viikolla vihdoin katsoin netistä, että onko täällä Kirkenesissä mahdollisuutta luovuttaa. On,on.. joka päivä sairaalan laboratoriossa. Täytin netissä kaavakkeen ja odottelin yhteydenottoa, mutta sitä ei ole kuulunut (yllätys)! Tänään sitten ajattelin, että ajan sairaalalle ja hoidan homman. Sinne ajellessani ajattelin, että näinköhän tämä asia onnistuisi ilman ongelmia ihan ensimmäisellä kerralla.
Ja eihän se onnistunut. Laboratoriossa on 2 ihmistä jotka vastaavat tästä asiasta ja juuri tänään kumpikaan heistä ei sattunut olemaan paikalla. Yllätys! Mutta pessimisti ei pety... olisin ollut aivan ihmeissäni jos tämä olisi näin vaivattomasti onnistunut. Joku toinen päivä sitten.


Vaikka aina valitan täällä norjalaisesta menosta ja ruoasta jne.
Niin tämä hieno luonto antaa paljon anteeksi. Joka päivä
ajattelen, että oikeestiko asun täällä:)

Sairaala sijaitsee hienolla paikalla, saaressa Kirkenesin edustalla. Sinne ajellessa katselin merelle. Tänään se näytti erityisen kylmältä. Ulkona asteita -18:)


Näillä ilmoilla ei olisi kiva olla kalastaja, hrr...




Satamassa on näitä venäläisiä romuja.
Täällä sanotaan, että jos vie tällaisen täältä pois
ja lupaa olla tuomatta sitä takaisin niin sen saa 1 kruunulla...
totta vai tarua? En tiedä.

Kävin keskustassa lounaalla. Nyt ei tehnyt mieli kylmää salaattia kun oli niin kylmä muutenkin. Menin paikalliseen liha-ja kalaravintolaan ja tilasin päivän pastan. Mausteinen lihapasta, se tekikin hyvää:)

Surf&Turf. Ihana paikka varsinkin kun ulkona
on pimeä ja kylmä.. ja sisällä takka palaa ja mukissa
lämmintä juotavaa:)

Lounasaikaan oli aika hiljaista...
päivän lounas 99kr eli n.12e.

Tänään listalla oli mausteinen lihapasta:)
Tosi hyvä valinta näin pakkaspäivänä.

Ravintolassa on ihana lattia:)

10 kommenttia:

  1. Mullakin meni muistaakseni aika kauan ennenkuin ottivat yhteytta Blodbankenista. Ja eka kerralla en voinut viela luovuttaa, kun otettiin vaan kattavat verikokeet. Mutta sen jalkeen on pelannut hyvin, kun seuraava aika aina sovitaan edellisella kaynnilla. Ja kannykkaan tulee aina muistutus muutama paiva ennen luovutusta. Ei paase unohtumaan.

    Hui, teilla nayttaa kylmalta!

    VastaaPoista
  2. Näyttää pakkasukko vierailleen. Hrrr.... Meillä satoi monta senttiä lunta viime viikon lopulla, mutta en jaksa ihan uskoa, että tämä kuitenkaan on pysyvää. Vielä se vesisade tulee... Pessimisti ei pety ;)

    VastaaPoista
  3. Pessimisti ei pety - aivan legendaarinen lausahdus!! :)

    VastaaPoista
  4. Tuula: Se hoitaja itseasiassa löysi jonkun paperin ja sanoi, että mulle on yritetty soittaa sieltä eilen... eli jos näin on niin yllättävän nopeaa toimintaa. No nyt otin puh.nron ylös ja kun seur. kerran pääsen sinne menemään niin varmistan ensin, että joku näistä experteistä on paikalla:)Ai ekalla kerralla ei voi vielä luovuttaa... on tää kanssa. No ehkä se sitten lähtee rullamaan.
    Heli: Juu pakkasukko kävi vierailulla:)Mutta itseasiassa täällä ei tunnu siltä että olis noin kova pakkanen. Ei tuule ja muutenkin... en tiedä. Tai sit se on se kun kesällä oli n. +15 astetta niin tää ero ei ole niin valtava:)
    Eeva: Mä en ole normaalisti pessimisti.. mutta täällä musta on väkisin tullut sellainen. En haluais:) Mutta ehkä näitä vastoinkäymisiä on helpompi ottaa vastaan kun ei odota liikoja?

    VastaaPoista
  5. hehe hauska lukea että Norja tekee tuon muillekin ;) mikään ei oikeesti tapahdu heti, se on kova oppitunti suomalaiselle, mut arvaa olenko minä ainoa suomalainen joka on tyytyväinen suomen kelan toimintaan nyt ;);) se toimii!!! kyllä asuminen maailmalla avartaa ;)
    marsu ;)

    VastaaPoista
  6. Joo Marsu! Tää Norja tappaa hitaasti:)
    Muistan kun viimeksi muutettiin takaisin Suomeen ja menin ekaa kertaa Kelaan ja siellä homma toimi. Wau! Nykyään jos joku dissaa Kelaa niin mä olen heti puolustamassa sitä laitoista:)
    Matkustus avartaa. ps. ootko jo alkanut katsomaan työpaikkoja täältä;)

    VastaaPoista
  7. Heh hee :) Aikoinaan Huippuvuorilla asuessani luulin, että asioiden hidas hoituminen johtuu saariryhmän erikoislaatuisesta sijainnista ja elämäntavasta. Nyt täällä manner-Norjassa ja vieläpä pääkaupungin vaikutuspiirissä tajuan yhä uudelleen, että se on vain kovin norjalaista. Toisinaan on tosiaan ikävä suomalaisia tylyjä mutta, oih, niin tehokkaita virastotätejä.

    VastaaPoista
  8. Teresa: Ai olet asunut Huippuvuorilla! Huippua! Vai oliko:)
    Joo tää taitaa olla vaan tällainen kiva norjalainen tapa. Huomenna, huomenna.. luulin, että Espanjassa noin, mutta täälläkin:)
    Suomen tehokkaat ja tylyt kelatädit rulaa!!!

    VastaaPoista
  9. Joo olin 8 vuotta sitten Huippuvuorilla vuoden opiskelemassa. Oli ihan huippua! Sen jälkeen olen käynyt siellä 3 kertaa ja kyllä se paikka aina jotenkin lumoaa. Siellä minun piti saada pari pakettiautoa kuntoon ja kyllä oli pitkäpiimäistä touhua verstaassa. Lähes päivittäin piti käydä muistuttamassa, että hommiakin olisi tehtäväksi. Eniten ärsytti kun aina luvattiin, että autot olisi valmiina ja eihän ne koskaan olleet. Taisi lopulta jäädä joku pikku juttu asentamatta (olisiko ollut turvavyö... sekin vielä) :)

    VastaaPoista
  10. Siellä olisi kiva päästä käymään:)
    ps. pakettiautoa? :)

    VastaaPoista