Olen täällä aikaisemminkin kertonut etten oikein tykkää norjalaisesta leivästä. Ostin jo ajat sitten Suomesta sämpyläjauhoja, mutta en ole saanut aikaiseksi leipoa niistä mitään. Nyt löysin ihanan sämpyläreseptin Alman blogista ja ajattelin kokeilla.
Sämpylätaikina ala Alma
0,5l vettä
1,5tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
vehnä- ja sämpyläjauhoja (puolet ja puolet)
Tästä taikinasta tuli pellillinen sämpylöitä ja 1 vuokaleipä!
Vuokaleivän kehittelin itse.
Sekoita taikinan sekaan hieman öliiviöljyä ja 2 puristettua valkosipulin kynttä.
Laita taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Päälle: tomaattisiivuja, oreganoa, liraus oliiviöljyä, hieman merisuolaa ja mustapippuria. Nam:)
Suosittelen:) Nämä olivat historiani ensimmäiset syömäkelpoiset sämpylät! Ja toi leipä oli hyväääää:)
Oi, tuo leipä on varmasti hyvää!
VastaaPoistaKyllä:) Suosittelen kokeilemaan.
VastaaPoista