Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Haaste vastaanotettu

Destination Unknown blogin Satu haastoi minut ja muut Norjassa asuvat suomalaiset bloginpitäjät mukaan hauskaan tehtävään. Mukaani sain  Versatile Blogger ”pytyn”. Satu oli muokannut tätä blogeissa kiertävää haastetta hauskalla tavalla ja minä päätin jatkaa hänen valitsemallaan tiellä eli valokuvien avulla kertoa satunnaisia faktoja itsestäni:) Kiitos Satu pystistä ja sorry hienon idean apinoimisesta;)



Tuon haasteen kautta taas havahduin. Kuinka suureksi tämä meidän Norjassa asuvien suomalaisten porukka on kasvanut. Itse kun aloittelin blogia 2v sitten niin meitä bloggaajia oli kourallinen ja nyt meitä on.. paljon:) Millä ajalla ehdin seuraamaan kaikkien blogeja... apuva?! Olisi niin kiva seurata kaikkia mahdollisia blogeja,  mutta kun aika on rajallinen. Mutta nyt siis haasteeseen...

Satunnaisia faktoja minusta... epämääräisessä järjestyksessä:



ja inhoan rumia kuvia itsestäni:)
 

... mutta en voi kuvitella eläväni
täällä loppu elämääni.
(mahdollinen) muutto hektiseen etelään ahdistaa jo nyt:)
 
 
ja rakastan lukemista.. joka on näköjään periytyvää:)


ja hyviä retkieväitä!
 
 
Aika juoksee.. mutta onneksi en itse vanhene:)
 
 
... juu ja myös isompia vauvojani.
Mutta en voi sille mitään, että olen ihan tämän
vauvan lumoissa:)
 
Hullun rohkea.. tai tyhmä:)
Minusta kysymys "uskallanko?" on turha...
tottakai uskallat! Jos menee pieleen niin leuka
ylös rinnasta ja kohti uusia pettymyksiä:)
 
Ja haasteen saa ottaa mukaan kaikki jotka blogiani lukevat.
Huomaan, että lukijaluvut kasvavat. Päivittäin
täällä käy noin 500 lukijaa.
Mietin vain miksi niin harva jättää viestin?
 
Olisi kiva saada viestiä.. kuka täällä oikein käy ja
miksi ja mistä jne jne.
Toiveita postausaiheista tms.
Rohkeasti vain <3
 
 
 


16 kommenttia:

  1. Pidän blogistasi, koska sinulla on rento ja huumorintajuinen tapa kirjoittaa. Sisustaminen, matkustaminen, perhe, äitiys, ruoka ja vieraalla maalla asuminen, ovat asioita mihin voin helposti samaistua. Samalla myös opin uutta ammatistasi, elämisestä Norjassa ja niin siitä miten tosiaan olet rohkea. En ollut tullut ajatelleeksikaan sitä, ennen kuin kirjoitit sen. Pidän siis siitä että tekstistäsi kuvastuu rohkeus elämään :). Se on hienoa että osaa olla rohkea, sitä itse opettelen elämässäni. Ja miten tänne löysin tieni... taisi olla Villa Inkerin blogin kautta. Tiedän että netti kuhisee täynnä innokkaita bloggaajia, mutta tämä blogi on sen verran arjen tuoksuinen että tätä viitsii lukea. Ei liian kaupallinen siis. Ja tämä blogi kuuluu kyllä TOP 5:n joukkoon! Syy miksi en normaalisti kommentoi, on se että että surffaan puhelimellani jossa on hidas yhteys. Rakastan kirjojen ja lehtien lukemista iltaisin ennen nukkumaan menoa, mutta poikani 1v ja 11kk ja mieheni haluavat nukkua ilman unta häiritsevää lukuvaloa, joten surffailen sitten netissä kännykälläni. Mutta kiitos ja halaus blogistasi! :) Postausaiheita: Millainen on tyypillinen Norjalainen luonteeltaan? Mitkä ovat Norjalle tyypillisiä ruokia? Oletko käynyt Oslossa, millainen kaupunki se on? Mutta nyt untenmaille, ei ikinä saisi juoda kahvia iltasella, ellei tarkoitus ole valvoa kesken yöunien.. Kiitos ja tervetuloa vastavierailulle osoitteeseen: Ihanuuksia pitsitaivaan ylla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi olipas täällä ihana kommentti:) Tällä jaksaa vaikka kukaan muu ei taas kommentoisi vuoteen;)
      Oslossa olen käynyt monestikin. Pari postaustakin tehnyt aiheesta.
      Täällä http://www.kalamuija.blogspot.no/2011/05/oslo.html ja Täällä http://www.kalamuija.blogspot.no/2010/11/shopping-in-oslo.html ja Täällä http://www.kalamuija.blogspot.no/2010/11/oslo-one-more-time.html
      Ja olen menossa taas kohta Osloon viikonlopuksi joten aiheesta tulee varmasti postaus:)
      Jaa tyypillinen norjalainen. En halua yleistää, mutta minusta norjalaiset osaavat arvostaa vapaa-aikaa, elävät yli varojensa, käyvät töissä vain jotta voivat rahoittaa tuon arvostamansa vapaa-ajan, perhe ja ystävät ovat tärkeitä, mutta kotiin ei päästetä helposti (oma aika perheen kanssa esim. mökillä on tärkeää), tykkäävät ulkoilla ja retkeillä.. ei niinkään urheilu mielessä, eivät ymmärrä hyvästä ruoasta mitään.. syövät elääkseen toisin kuin eräät;) Voi olla, että muunlaisia norskejakin on, mutta en ole tavannut;)
      Norjalaiset syövät paljon leipää erilaisilla päällysteillä. Vain yksi lämmin ateria ja se on aika samanlaista kuin suomalainen ruoka eli pottua ja lihaa, tai jotain pataa, tai kalaa tms. Myös pakastepizzat ja valmisruoat ovat suosittuja. Mutta näistä aiheista voisin kyllä postatakin:) Kiitos ideasta!
      Kiitos tosiaan kommentista:) saat anteeksi, että et ole aikaisemmin ilmoittautunut;) Tulen vastavierailulle. Ps. jep.. kahvi on pahasta jos haluaa nukkua!

      Poista
  2. Ihanasti tehty ja tätä sai tosiaan ihan rauhassa apionoida! :) Taitaa monella bloggaajalla olla sama juttu, kävijöitä on paaaaljon enemmän kuin kommentoijia, näin myös itselläni. Ja syyllistyn tähän kyllä minäkin, aina ei ole aikaa jättää viestiä ja sitten se jo unohtuu. Pitäisi ryhdistäytyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta:)
      Juu täytyy myöntää, että itsekin aika usein syyllistyn vain tirkistelemään muiden blogeja aikapulan vuoksi. Ja monilla on se "sanantunnistin" siellä kommenttiboxissa.. niitä en jaksa yhtään.
      Mutta on kiva saada kommentteja;) You know?

      Poista
  3. Sun blogi on vaan niin elämänmakuinen ja ennenkaikkea monipuolinen (lapsiperheen elämä, sisustus, retkeily, ulkosuomalaisuus jne. jne.). Ja lisämausteensa tuo kaikki norjalaisesta elämänmenosta kertova erilaisuus Suomeen verrattuna. Ja päivität ihanan usein :D En muista milloin ja mitä kautta blogisi löysin, mutta taisin aloittaa lukemisen melkein heti alusta. Mulla myös asuu tärkeä perheenjäsen Norjassa ja mukava saada erilaisia näkökulmia myös hänen kertomiinsa asioihin. Norjassa ollaan muutamia autoreissuja tehty, mutta ihan pohjoinen on vielä käymättä, siinäpä siis tavoitetta!

    -k.ä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos k.a:) Sa oletkin kommentoinut monesti:) Kiitos siita! Tervetuloa kaymaan!!! Ilmoittele jos tulet niin taalla on opas kaytettavissa:)

      Poista
  4. Heippa!
    Itse pyrin kommentoimaan itselleni uusiin blogeihin, ihan sillä, että blogin kirjoittaja tietää visiitistäni. Muutenkin mielelläni edes pienen kommentin jätän, se kun on itsestäkin mukavaa saada jokunen kommentti silloin tällöin. :)
    Tykkään lukea oikeastaan aiheesta kuin aiheesta, ihan normiarki perheen, työn, luonnon ym keskellä "riittää" minulle. :)

    VastaaPoista
  5. Käyn lukemassa mukavia juttujasi ja ihailemassa pohjoisen maisemia. Pohjois-Norjan retki on ollut suunnitelmissa niin monta vuotta, mutta koskaan emme ole sinne asti täältä Jyväskylästä päätyneet. Pitäisi korjata puute.
    Kommentteja kaipailen minäkin vierailijoilta vaikka niitä ei tule itsekään läheskään joka blogiin kirjoitettua.
    Hauskaa ja värikästä syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi retki asia pitaa korjata:) Jos ensi kesana taalla viela olemme niin tod.nak laitamme talomme taas vuokralle kun kesalomille lahdemme. Eli nyt jo kalenteriisi merkinta etta KIRKENES:)
      Voidaan tehda vaikka kodinvaihto. Me tykataan Jyvaskylasta. Monena kesana ollaan siella oltu.
      Juu se on janna miten vaikeeta on jattaa kommentti. Toki jos mitaan sanottavaa ei ole niin ok, mutta kuitenkin. Se on kuitenkin taman bloggauksen suola:) Syksyja sinnekin:)

      Poista
  6. Joskus olen jotain tainnut kommentoida. Itse ulkomailla työskennelleenä nostalgioin noita aikoja kai vähän lueskelemalla näitä ulkosuomalaisten blogeja. Jostain Venäjä-blogista tänne aikanaan eksyin (ehkä Maatuska tai se Eevan Siperia-blogi :) Olen lisäksi aivan parantumaton Norja-fani! Eikä täältä Länsi-Lapista edes ole niin kovin pitkä matka sinne, mutta kun on ollut tuollainen huonosti autossa matkustava lapsi, niin se on hidastanut matkailua viimeiset 3 vuotta. Tänä kesänä matkasimme Helsinkiin lomalle ja ensi kesänä on varmasti taas Pohjois-Norjan vuoro. Ne maisemat, ne maisemat!
    Täältä bongasin eka kertaa me&i vaatteet, joista en ollut edes aiemmin kuullut, oli pakko saada sellainen tassupipo ;)
    Näitä hauskoja postauksia on mukava lueskella, sydäntä lähellä ovat erityisesti koirat sekä retkeily. Myös valokuvaus, joten kuviakin on aina mukava katella! :) Lapsiperheen arkikin on tietysti tuttua.
    Hyvää jatkoa sinne arktisiin oloihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan muistaa sinut (koirista ja tassupiposta):) Samat sanat kuin ed. kommenttiin. Tervetuloa kesalla Norjaan. Taalla on katto paan paalle:)
      Harmi, etta hyvia kuvia en pysty tarjoamaan. Kavin tuon uuden kameran mukana tulleen kurssinkin, mutta se oli på norsk ja kun toi aihealuekin on niin vaikea niin en tullut hullua hurskaammaksi. Se (siis valokuvaus) on asia missa mun pitaa ehdottomasti kehittya. Siis halua on ja jonain paivana kylla jollekin kurssille hakeudun. Tietysti ottamalla kuvia sita kehittyy, mutta lahinna noi kameran ominaisuudet ja valokuvauksen ihan perus tekniikat kiinnostaa.
      Kiitos samoin itsellesi. Hyvaa lapsiperhearkea ja isolumista talvea teillekin:)

      Poista
  7. Seuraan sinun sekä muutaman muun Norjassa asuvan ulkosuomalaisen blogeja, mutta liekö saamattomuutta vai laiskuutta vain, kun ei tule koskaan kommentoitua. Mutta iso kiitos sinulle ja 'kollegoillesi', kun jaksatte kertoilla kuulumisianne.
    Olen kovasti tykästynyt Norjaan, mieheni käy siellä töissä ja olen itsekin päässyt siellä aika monta kertaa käymään. Lisäksi olen parantumaton Lapin-hullu ja tykkään retkeilystä..siinäpä muutamia syitä sinun blogisi seuraamiseeni, kirjoitat ja kuvaat niin kivasti em. aiheista, ja toki muistakin.
    Oikein kaunista alkavaa syksyä sinne Pohjois-Norjaan!
    - Merja Helsingistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja ja terkkuja Helsinkiin:) Mieheni on juuri kaymassa siella etelassa ja olisin mielellani mukana. Taalla alkaa olemaan jo tod. syksyiset meiningit:)
      Siella taas yksi Norja-/Lappihullu:) Tervetuloa kerhoon:) Ei kun allakka esille ja kesalomia suunnittelemaan:)

      Poista
  8. Heipat! Jossain vaiheessa kiinnostuin kun luin kirjan Pohjois-Norjan suomalaisista. Muistaakseni googlailin jotain Vardö-Vadsö -kaupunkeja ja sitä kautta tulinkin yhtäkkiä blogiisi! Minua kiinnostaa miten ihmiset pärjäävät siellä korkealla pohjoisessa, mua kiehtoo kaikki siellä. Luonto, pimeys, kylmyys, norjalainen elämäntapa..:). Pidän siitä kun sinulla on kuvia ja kirjoitat usein. Kirjoitat myös lapsiperheen elämästä ja sekin kiinnostaa kun itsellä on lapsia:). Asun ruotsinkielisellä Pohjanmaalla:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen tehnyt postauksia myøs Vesisaaren retkista:) Taalla parjataan hyvin. Jopa me etelan vetelat:) Kirkkoniemi on ihan kaupunki josta saa kaikkea. Tiet aina auki ja palvelut lahella. Mutta totta.. on taalla kolkkia joissa voi olla tosi haastavaakin kunnon myrskyjen, pimeyden ja runsaan lumen aikana:) Mutta kiitos aiheesta. Voin tehda postauksen jossa kasittelen pitkaa kylmaa talvea ja myøskin voin kirjoittaa norjalaisesta elamantavasta:) Terkkuja "pamilandiaan";)

      Poista