Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 6. elokuuta 2012

Borte bra men hjemme best...

Ja nyt todellaan tuntuu tuolta:) Oma koti kullan kallis.
2kk:n kesäloma vietetty Suomessa. Valivali-postauksista huolimatta meillä oli kiva kesä. Ei ihan sellainen kuin kuvittelin, mutta ihana.

Koskaan ei ole kuitenkaan tuntunut yhtä ihanalta  tulla kotiin. KOTIIN:) Piti asua täällä pohjoisessa 2 vuotta, viettää tämä pitkä kesä Suomessa, jotta sen tajusin. Meidän koti on täällä! Ihana tunne.

Meillä oli täällä kesällä vuokralaisia. Tämäkin toi kesään oman jännitysmomenttinsa. Moni epäili.. vuokrata nyt omaa kotiaan tuntemattomilla. Varsinkin kun itse on niin kaukana, eikä pääse välillä katsomaan minkälainen tilanne on. Toinen kertoi omia kokemuksiaan... miten vuokralaiset olivat jättäneet jälkeensä hirveät sotkut jne.

Mutta huoli oli ihan turha. Meille kävi hyvä tuuri vuokralaisten suhteen. Kotimme pinnat kiilsivät puhtauttaan, tavarat olivat oikeilla paikoillaan, jos sokeri tai vessapaperi oli loppunut niin lisää oli hankittu ja mikä parasta... minun ulkokukat ja kukkapenkki voivat paremmin kuin koskaan! Näköjään minun ja minun kukkieni välillä täytyy olla tuo 1400km, jotta kukat pysyvät hengissä;)

Lisäksi vuokralaiset olivat viihtyneet loistavasti. Vieraskirjassa oli ihania kertomuksia siitä mitä he olivat täällä pohjoisessa puuhanneet, minkälaisia kalasaaliita saaneet ja mistä olivat erityisesti pitäneet kodissamme:) Pitää varmasti perustaa bed&breakfast;) Niin hyviä kokemuksia meillä on tämän ensimmäisen kesän jälkeen.

Olen ollut kesällä maailman laiskin valokuvaaja. Kamera oli ehkä kolmella retkellä mukana. Onneksi on kamerakännykkä... tosin sitäkään en muistanut käyttää:) Muutenkin bloggaaminen kesällä ei napostellut yhtään. Heti kun pitää taukoa postaamisessa niin se lopahtaa kokonaan. Ketää nyt kiinnostaa meidän kesälomakohteet tai tekemiset?? Niin sitä alkaa ajattelemaan. Ja kun ei ole hyviä kuviakaan niin sitä suuremmalla syyllä on jäänyt postaukset postaamatta. Sorry! Välillä olen puhelimen kautta tsekkaillut tilannetta ja tajunnut että ne "Pro-bloggaajat" eivät vietä kesälomia.. tai viettävät, mutta jokainen retki ja grilliruoka jaetaan lukijoiden kesken.

Mutta nyt on lomat lomailtu.. tai ei nyt ihan. Pari viikkoa vielä, mutta nyt siis ollaan palattu kotiin. Eli pitää ryhdistäytyä tällä rintamalla ja yrittää löytää noista kesäkuvista jotain julkaisemisen arvoista:)

Hyvää kesän jatkoa kaikille:)
Tosin eilen illalla kun vielä viimeisiä tavaroita kesäkodista hain niin huomasin, että iltahan pimeni.. onko nyt syksy? Jee jos on.. kynttilöitä, takkatulta ja koossailua. Kyllä.

Ja huomenna lähden tsekkaamaan mikä on mustikka-/lakkatilanne täällä. Mansikkakiintiön yritin syödä täyteen kesän aikana Etelä-Suomessa:)

Kiitos kaikille joiden nurkissa saimme nukkua kesällä, joiden pöytien ääressä saimme ruokailla, kaikille joiden seurasta saimme nauttia ja myös niille jotka ymmärtävät, että ihan joka paikkaan emme ehtineet.. lupauksista huolimatta:) Tiedätte.. tänne olette tervetulleita!

Aika tiukka-täti tuolla ylä oikealla eikö vain;)
Ilmeestä huolimatta tuo hetki oli yksi kesäni kohokohdista..
Lossin kannella, ympärillä meri, kädessä uunituore lehti, vauva nukkuin,
pojat olivat jossain tarpeeksi kaukana joten minulla oli pieni hetki
aikaa keskittyä lukemiseen ja nauttia hirjaisuudesta:)
Vesi ja lukeminen.. niin minä rentoudun.
Nämä kuvat ovat siis Turun saaristokierrokselta jonka teimme
heinäkuun puolivälissä.

Nämä kuvat ovat Meri-Teijosta.
Vietimme päivän ystäviemme kesäpaikalla.
Mathildedalin ruukin ympäristö on paikka jossa
silmä lepää ja siellä tulee aina hyvä fiilis.
Sieltä kun saisi kesäpaikan... pitää lotota kovasti:)


Neiti matkanjohtaja:)
Pohjoisesta etelään mukaamme lähti "file"... helppo vauva
joka pysyi paikallaan eikä säätänyt turhia.
Kesän aikana hänestä kehittyi aikamoinen tättähäärä:)
Konttaa, nousee tukea vasten seisomaan ja pitää sellaista
ääntä, että oksat pois:)

Lapset nauttivat kesästä. Sukkia ja pitkiä housuja ei juurikaan tarvinnut.
Jäätelöä syötiin mahat kipeiksi ja aina oli leikkiseuraa.
Mutta kyllä hekin olivat onnessaan kun kotiin tulimme:)

Kesässä parasta oli spontaanit hetket...
esim. kun autossa tuli kuuma, pysäytettiin auto ja kahlattiin
läheiseen järveen:)

9 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin!! Tämäkin ei-pro-bloggaaja piti sellaisen reilun kuukauden mittaisen tauon omasta blogista, teki ihan hyvää :) Ja eikös olekin ihana olla kotona!! Meilläkin Norja tuntuu niin täysin ja 100% omalta kodilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin sua Satu monta kertaa kesællæ. Kun te minin kanssa reissaatte vallan. Nostan hattua. Kylla kotona on niin paljon helpompaa pienen kanssa. Mutta minkas teet kun ei ole sen tyyppinen ihminen, etta ihan vain kotona jaksais olla vaikka nyt se niin ihanalta tuntuikin. Just eilen sanoin miehelle, etta jos tassa parin viikon sisalla luvataan hyvia ilmoja niin lahetaankø Inariin vahan møkkeilemaan.. han muistutti, etta olin juuri vannonut, etten ikina enaa reissaaa:)
   Blogitauko tekee hyvaa valilla itse kullekin:)
   Kiva, etta myøs teista tuntuu, etta koti on Norjassa:) Apua. Miten tassa nain paasi kaymaan;)

   Poista
 2. Mua niin naurattaa tuo pro-bloggaaja juttu. :) niin totta! Pienesti joskus mietin mielessäni et onkohan joillekin blogi niin tärkeä, että juttuja tehdään vain sen takia, että siitä voi sitten kirjoittaa blogissa. Toivottavasti ei, toivottavasti pienet hölmöt ajatukseni on vääriä.

  Mistä muuten löysitte vuokralaiset? Kotivaihto vois olla aika jees joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa itse mietin ja silloin kun bloggaaminen on oikein vauhdissa niin varmaan joskus olen itsekin tuohon sortunut.. en nyt ihan tehnyt jotain juttua etta saisin siita postattua, mutta miettinyt, etta tekis mieli tehda jotain.. ei jaksais.. mutta tehnyt kuitenkin kun onhan siita kiva kirjoittaa blogissa sitten. Sairasta.. mutta uskon, ettæ ihan yleinen ilmiø?!
   Laitoin ihan tanne blogiin postauksen aiheesta, etta jos jotain kiinnostaa loma Pohjois-Norjasta niin nyt olis edullista majoitusta tarjolla:) Ja nappas... on mulla fiksuja lukijoita:) Oli koti niin siistina ja kaikki kunnossa kun tulimme. Huonostikin olisi voinut kayda.
   Kotivaihtoa mietimme ja googailimme, ja perheita jotka tanne olisi halunnut oli kylla. Ja itsekin olisin mielellani lomaillut esim. Ranskan maaseudulla tai Italiassa:) mutta on maksullista liittya niihin sivustoihin ja me oltiin tosi myøhaan liikkeella eli luulen, etta ihmiset olivat jo sopineet jo lomansa.

   Poista
 3. Hei!

  Oisin laitellut sinulle postia mut oon hukannu sinun s-postin :/ (mari.saloniemivaara@gmail.com) :)

  VastaaPoista
 4. Olen niin samaa mieltä kanssasi, borte bra men hjemme best :) Ihania lomakuvia olet ottanut ja tuo pieni autoilija on kyllä hurmaava - mikä hymy !
  Oikein koselig elokuuta teille sinne pohjoiseen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autoilija on todella hurmaava. Kasvanut kesalla tosi paljon!
   Koselig elokuuta sinne myøs:)

   Poista
 5. Oi että, ihania tunnelmia! Mut joo, kotiin on aina kiva palata. Ja kiva että ootte kotiutuneet sinne pohjoseen niin hyvin, että tunsitte tulleenne kotiin!

  Sä sen sanoit, pro-bloggaajat! Mua ei oo juurikaan myöskään napostellut, nipinnapin oma postaus, mut muiden kuulumisia ei oo juurikaan tullu luettua. Nyt ryhdistäydytään! :)

  Kivaa syksyaikaa!

  Aijoo, vieläkö sä myyt me&ita? Mä jo buukkasin kutsut taas :D

  VastaaPoista