Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Postia lomalaiselta

Lämpimät terkut Lohjalta:)

Kesä on mennyt nopeasti. Sitä kuvitteli ehtivänsä ja jaksavansa vaikka mitä... kun kerrankin on piiiitkä loma. Miten sitten kävikään? Kesä on mennyt, sumussa!

Pieni matkanjohtaja määrää vauhdin, usein myös suunnan. On helpompi hyssytellä huutavaa vauvaa omissa nurkissa kuin vieraiden. On helpompi pysyä paikoillaan kuin pakata 5 ihmisen kamat... olen pannut merkille, että on ihan sama lähteekö reissuun päiväksi vai viikoksi niin tarvittavan tavaran määrä on vakio.

Ollaan me sentään pieniä retkiä tehty. Mm. Fiskars, Porvoo, Meri-Teijo ja Uusikaupunki on nähty. Turun saaristossakin vähän ajeltu. Mutta monta kyläpaikkaa on käymättä vaikka ihmisille niin kovasti lupailimme, että nyt tullaan.

Haaveilin, että jonain aamuna hyppään bussiin ja käyn Helsingissä ihan itsekseni jne jne.
Kaikki tämä olisi ollut mahdollista ja olisi vieläkin, mutta ei. Ei innosta, mielummin jään perheen pariin, menemme rantaan, syömme ravintolassa, juomme kahvit kahvilassa:)

Eräänä päivä kun valitin väsymystä ...tai narisin muuten vain, niin mieheni naurahti, että sähän elät juuri sitä kesää josta haaveilit niin kovasti keväällä... Pitkä loma perheen kanssa, pieni itse tuunattu kesäkoti, ei ruoanlaittoa, ulkona paistaa aurinko... Niinpä:D

En vaan haaveillessani ottanut huomioon, että perheeseemme kuuluu henkilö joka on 70 senttiä pitkä, mutta siitä huolimatta johtaa koko orkesteria... Että perheeseemme on muuttanut epävarmuustekijä.
Enkä sitä, että vanhat 50-luvun laverit sopivat kyllä loistavasti sisustukseen, mutta niissä on mahdoton nukkua hyvin. Enkä sitä, että vaikka ajatus keittiön lattialla siskonpedissä nukkuvista veljeksistä on hellunen, niin käytännössä se meinaa sitä että se peti pitää pedata joka ilta ja siivota aamulla ylös ennen kuin voi alkaa haaveilemaan aamupalasta:)

Itsekin osaan jo nauraa keväisille unelmilleni. Sille aina paistavalle auringolle, sille sopuisalle pikku perheelle joka aamulla iloisena lähtee torikahveille ja sille sisustuslehdistä tutulle pikku kaupunkikodille:)

No kaikkea pitää kokeilla, haaveita täytyy toteuttaa, mutta ensi kesää emme vietä tässä idyllissä:) Itseasiassa tämä idylli myytiin ja ensi kesäksi on jo uusia unelmia. Niistä lisää tuonnempana... Mutta voin kertoa, että siinä unelmassa eletään ihan tällä vuosituhannella:) Ei nukuta 70 cm leveillä natisevilla lavereilla, voi olla, että siinä on jopa mikrouuni ja pesukonekin;)

Ja siinä unelmassa matkanjohtajakin on taas vuotta vanhempi ja ennen kaikkea viisaampi. Hän tajuaa, ettei tissiä tarvi joka kerta kun yöllä kääntää kylkeä, hän tajuaa, että kerrostaloissa on hiljaisuus kello 23 jälkeen. Hän tajuaa myös, ettei äiti katoa lopullisesti vaikka joskus sulkeekin vessan oven perässään:)
Toki on hän söpökin... Kaikki yölliset säädöt on anteeksi annettu ja unohdettu kun hän aamulla kurkkaa sängynlaidan yli ja vilauttaa ihanan hymynsä:)

Että tällaisia kesäkuulumisia tänne! Toivottavasti teillä on ollut myös aurinkoa ja huippuhetkiä kesässänne;) Täällä "rentoudutaan" vielä hetki ja palataan kotiin elokuun 2.vkolla:-D

T.kalamuija

12 kommenttia:

 1. Vaan nytpähän on kokeiltu tuokin. Ja ajattele, tänä kesänä oli tämmöistä ja seuraavana jotain ihan muuta :).

  Mullakin on aina joka talvi kaikenlaista suunnitelmaa ja aatosta siitä kuinka tuleva kesä tulee olemaan. Sitten lopulta useimmiten on tainnut käydä niin, että kesä on ollut täynnä ihan muita kokemuksia kuin niitä, joista talvella haaveili :).

  Hyvää "suomeilua" vielä ja tervetuloa kotiinpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan:) Kaikkea pitaa kokeilla:) Niin tietaa, etteipa tarvi tehda uudestaan:)
   Pitaakin menna katsomaan sun blogista mita te olette kesalla touhunneet. Taalla Norjassa ei ole tainnut olla myoskaan kovin hyvat kelit. vai?

   Poista
 2. Positiivista kuitenkin, että osaat itsekin nauraa tilanteelle ja kevään suunnitelmillesi :) Pahin kai olisi, jos yrittäisi väkisin kaikesta huolimatta hampaita kiristellen vetää suunnittelemansa lomaohjelman läpi.

  Mukavaa loppulomaa ja tervetuloa takaisin Norjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ei tiennyt itkeäkkö vai nauraa:) Juu tuosta hampaat irvessä hommasta sentään osattiin luopua ajoissa:) Joku sanoi mulle lohduttavasti, että noinhan käy aina kesälomalla (siis että suunnittelee kaikkea eikä ehdi puoliakaan). Tosin nyt oli niin erityisen pitkä loma, että siinä ajassa olisi kyllä pitänyt ehtiä:)
   Kiitos. On hyvä olla kotona.

   Poista
 3. Taisin nähdä teidät ehkä illalla kaupassa. En voinut oikeen huudella kun olit kassalla ja mä menin Onskun kans kauppaan.
  Voitas nähdä viikolla. J menee keskiviikkona töihin. Mites to tai pe puistossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olisit huudellut vain. Sorry.. tapaaminen jäi:( Mulla ei ollut nettiä käytössä. Välillä puhelimesta jotain yritin katsoa:( ps. ja tajusin, ettei meidän pojat ole enää oikein puistoiässä:) Mutta rannassa oltiin paljon.

   Poista
 4. Valtavan kiva oli nähdä ja kohta nähdään taas:) Mein muuttokuorma lähti tänään ja me sunnuntaina perässä. Vi ses! -m

  VastaaPoista
 5. En löytänyt sun s-postia sivuilta mistään??:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ku noi huonekalut jotka näkyvät tossa yhdessä postauksessa. Tuo laverisänky ja tuo keittiönpöytä tuoleineen. Ne ovat nyt koulukadulla.. jos innostut:)

   Poista