Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 18. elokuuta 2012

Vihdoin mullakin on oma... STRING

Kesällä sen tajusin. Ihminen pärjää aika pienellä määrällä tavaraa. Kodissa ei tarvitse olla 3 saksia, montaa eri astiastoa, hirveetä kasaa sänkyvaatteita jne jne. Hankin kesäkotiin vain ne välttämättömimmät ja täytyy sanoa, että hyvin pärjäsimme. Kertaakaan ei ollut ikävä tätä tavara määrää joka täällä kotona odotti. Ainakin väliaikaisesti koko perhe pystyi pesemään tukkansa samalla shampoolla:) Kun tulin kotiin huomasin, että minulla on vessan kaapissa 7 avattua dödöä...hmm!

En tehnyt kesällä juurikaan hankintoja tänne meidän omaan kotiin. Mutta yhden jutun hankin... pitäähän joka bloginpitäjällä olla oma Stringhylly:) Tosin se sopisi paremmin sinne 50-luvun unelmakämppääni (jota minulla ei siis ole), mutta on se ihan kiva täällä meidän paneelihelvetissäkin:)


Kyllä se taitaa syksy olla kun alkaa taas sisustushommat kiinnostamaan;)

Mutta siis oikeesti tämä tavaran määrä ahdistaa. Sitten joskus kun minulla on se unelmatalo niin siellä on paikka kaikille tavaroille. Siellä on oma Stringhylly ompelutarvikkeille, lahjojenpakkaus materiaaleille jopa pesuaineille:) Jos siis en pysty siihen, että omistan vain yhden lankakerän / lahjapaperirullan ja kodin yleispesuaineen:)

10 kommenttia:

 1. Se on kuule niin, että ensimmïset 50 vuotta sitä haalii nurkat täyteen tavaraa, sitten hoksaa ettei tarvikaan kaikkea krääsämäärää ja toiset 50 vuotta yrittää päästä siitä eroon.
  Usko pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua. Pitääkö tässä elää 100 vuotiaaksi, etta pääsee tästä rojusta eroon;) Vai tarkoittako tämä, että kun mulla on tullut ähky nyt niin olen elämäni puolivälissä.. matkaa maaliin enää reilut 35v:)
   Uskon:)

   Poista
 2. Mä ostin kans talvella lastenhuoneeseen string hyllyn.
  Haluaisin olkkariin isomman ja keittiöön yhen....No ainahan sitä saa haluta.En tiedä toteutuuko vaan koskaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu muistan sun blogista sen. Tälle ei meinannut millään löytyä hyvää paikkaa.. siis meillä seinätkin niin täynnä;) Ja lastenhuoneeseen olisi kyllä mahtunut ja siellä tarvetta hyllylle olisikin. Mutta en raaskinut.. täyttää nyt sekin legoukkeleilla:) Sit lähti poronsarvet keittiöstä ja tuli hylly tilalle:) Juu mulla kanssa haaveissa lisää noita. Mutta saa nähdä toteutuuko:)

   Poista
 3. Tuo tavaran haaliminen n niin hauskaa! Tiettyyn pisteeseen asti :O)
  Aikoinaan huomasin, kun olimme kaksi vuotta NOrjassa (töissä ja asumassa) että miten vähällä sitä pärjäsi; jätimme avarat säilöön suurimman osan Suomeen, kun työnantajalta saimme huonekalut. Kahden vuoden jälkeen kun palasimme, niin meillä oli ihan kuin jouluaatto, kun purimme laatikoista tavaroitamme "ai, onko meillä tämmöinenkin?"

  Tiedätkö muuten, jos olisi Norjassa töissä vain vuoden, niin onko misään suomalaista koulua? Vai pitäisikö asua rajan tuntumassa ja laittaa lapset suomalaiseen kouluun. Vois olla vitos-luokkalaiselle shokki joutua Norjalaiseen ja miten se tunnustettaisiin palatessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Missä päin Norjaa olitte?
   Meillä oli sama juttu ekalla Norjan keikalla. Vuokrattiin sisustettu asunto eli otettiin mukaan vain henk.kohtaiset tavarat ja astiat. 1,5 vuoden päästä kun kotiin mentiin niin oli juuri tuo tunne ai että meillä oli tällainen ja tällainenkin:) Siitä on aikaa 10v.
   En osaa sanoa onko Norjassa suomalaista koulua. Jos niin ehkä Oslossa. Täällä on melkein joka koulussa suomenkielinen opettaja joka auttaa kyllä lapsia pääsemään alkuun. Tänne muutti juuri ummikkoperhe jossa tyttö menee 5-luokalle. Voin joskus palata asiaan ja kertoa miten hänellä menee. Luulen, että hyvin:) Luulen, että jos ala-asteella asuu vuoden ulkomailla niin se lasketaan ihan vuodeksi.. eli menee sitten omaikäistensä kanssa samalle luokalla kun palaa kotiin. Mutta selvitä vielä. Tämä on ihan mutujuttua:)

   Poista
  2. Hei, olisi kiva kuulla, miten tuo 5 lk tyttö on sopeutunut, jahka aikaa on hieman kulunut. Miten teidän pojat taitaa nyt norjan?
   Entä itse? Muistuiko se hyvin uudestaan mieliin? Me olimme 1998,1999 ja vielä vähän 2000 alkuvuotta. Sen jälkeen ei olla Norjassa käyty. Ei vain olla saatu aikaiseksi, vaikka olen ihan hirveä Norja fani; tykkään Norjasta ja maisemista.
   Kieltä ei ole hirveästi tarvinnut käyttää tuon jälkeen, luen kyllä tasaisen epäsäännöllisesti ruotsin/norjan kielen tekstejä, mutta mitenhän puhuminen...

   Poista
  3. Kerron sitten miten hanella menee:) Hanella on myøs pienempia sisaruksia. Jannia aikoja elavat. Muistan kun 2 v sitten laitettiin pojat ummikkoina norjaiseen kouluun. Nyt puhuvat taysin:) Isompi (menee 5.luokalle) sai kansallisesta norjan kokeesta luokkansa parhaan tuloksen.. ja on siis ainut joka ei ole oikeesti norjankielinen:)
   Kyllæ norjan kieli palautui nopeasti omaan mieleen.. en vielakaan kylla ole hirvean flink:) Mutta parjaan hyvin.

   Poista
 4. Olen huomannut ihan saman kun kesäkodilla olemme viettäneet aikaa... tosi vähällä tavaralla pärjää hyvin, aika paljon sitä turhaa roinaa kertyykin kotinurkkiin. Kierrätän kyllä ahkerasti, mutta jostain sitä uuttaa kamaa aina putkahtelee kaappien täytteeksi. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos se.. mistakøhan sita kamaa tulee;) Makin kierratan ahkerasti, mutta myøs hankin tavaraa ahkerasti. Arsyttava kierre joka pitaisi katkaista.

   Poista