Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Back in business

No niin ensimmainen tyøyø takana ja toinen ihan kohta edessa.

Eihan yøtyø ole ihmiselle tarkoitettu, mutta aikansa kutakin:) Mutta hyvin tøissa meni. Oikein rauhallinen yø.. sanoin aamulla pomolle, etta rauhallisempi kuin kotona normaalisti:)
Paitsi, etta kun tulin kotiin niin mieheni kertoi, etta Glotta oli nukkunut 11 tuntia putkeen pihahtamatta!

Hienoa. Vihdoin kun vauva oppii nukkumaan yønsa niin mina sitten alan valvomaan muiden unia.. no nukutaan sitten elakkeella.

Ei vaan. Olen talla eraa tøissa vain 1,5kk. Mieheni on isyyslomalla enka saisi talla aikaa mistaan mitaan taloudellista tukea jos en menisi tøihin. Ja kerran minulla tyøpaikka on niin mika jottei. Saa mies ottaa nyt ihan kokonaan vetovastuun naista kotihommista;) Oli aika aijaolo eilen kun illalla lahdin futistreeneihin ja kun sielta tulin niin lahdin tienaamaan perheelle elantoa;) Mies jai kotiin hoitamaan lapsia ja valmistelemaan kaikkea kuntoon ensimmaista koulupaivaa varten:)

1,5 kuukauden paasta jaan taas kotiin Glotan kanssa. Lopetin samaan syssyyn myøs me&i hommat.. aion nauttia meidan pienesta niin kauan kun se on mahdollista:) Taloudellinen "suicide" tama on, mutta paatimme ottaa sen riskin.

Mutta niin kuin sanoin.. ei yøtyø ole kivaa. Valvoa nyt yølla kun kroppa ja paa haluaisivat nukkua. Ja seuraavana paivana on aina krapulainen olo vaikka alkoholia olen nauttinut ties milloin viimeksi. Mutta aikansa kutakin.

Kun puolenpaivan aikaan herailin niin sain aamupalan
ja uunituoreita sisustuslehtia sankyyn...
tahan voisi tottua:) Tuskin tata kauaa jatkuu,
mutta pitaa nautta joka hetkesta. Tosin samalla tuli
huono omatunto... koska mina olen tehnyt nain miehelleni
joka on tehnyt lukuisia yøvuoroja kun lapset ovat olleet pienia?

Meilla ei ole enaa mitaan ihan pikkuvauvaa..
tama neiti nukkuu taysia øita ja touhuu omiaan.
Tanaankin ihmettelimme missa han on..
løytyi Papun huoneen lattialta tutkimasta poikien futiskortteja.
Ne olivat mielenkiintoisia... puolituntia ainakin han istui siella
ihan hiljaa ja ihasteli aarteitaan:)

Oma sanky tuntuu ihanalta kun sinne aamulla paasee...
silloin aina tulee sellainen olo, etta voi saali niita
jotka nyt joutuvat nousemaan kun mina paasen nukkumaan...
toki ne muut ovat nukkuneet yøn.. toisin kun mina:)

Illalla kun tulin zumbasta kotona odotti nain ihana iltapala.
Kanasalaattia:) Tuossa kyljessa on sellaista maustettua raejuustoa..
onkohan Suomessa sellaista? Tama oli jotain etela-Afrikan maustein
maustettua... vahan curryn makuista. Sopi ihanasti kanasalaatin kanssa.
Kylla nailla evailla jaksaa taas valvoa:)
Onneksi tyøt alkoivat pehmeasti.. vain 2 yøvuoroa nain alkuun.
 
Taalla Norjassa on sellainen luxus kuin "ammefri" eli imetysvapaa.
Esim. minun kohdallani se tarkoittaa, etta menen tøihin tuntia myøhemmin
kuin normaalisti ja paasen tuntia aikaisemmin:)
Ihan huippua.. mutta kylla tissit olikin aamulla taynna eli kylla
imettaville tallainen vapaa pitaisi olla joka maassa.
 
 
 
 

8 kommenttia:

  1. Siis oikeesti! Sulla on kyllä huippu mies :) Toivotaan että Glotta jatkaa pitkiä unia tästä eteenpäinkin. Ja tsemppiä sinne työelämään.
    Millainen hoitovapaasysteemi siellä muuten on vai onko jotain? Tuo imetysvapaa kuulostaa kyllä hienolta asialta.
    -hoitovapaalla oleva Nina

    VastaaPoista
  2. Mulla on huippu mies:) Mekin toivotaan, etta Glotan hyvat yøunet jatkuu! Sormet ja varpaat ristiin.
    Taalla ei ole sellaista hoitovapaasysteemia kuin Suomessa. Mutta silloin kun lapsi on 1-2v voi saada tukea joka on n. 5000nok (n.600e) jos lapsi ei ole kunnallisessa paivahoidossa. Mutta esim. tassa valissa en saa mistaan mitaan... aitiyslomani loppuu ja Glotta tayttaa vasta joulukuussa vuoden. Mutta oma moka. Silloin kun taytin papereita aitiyslomaa varten valitsin lyhyemman loman taydella palkalla. Vaihtoehtoisesti olisi voinut ottaa vuoden aitiysloman 80%:lla palkalla. Mutta hyvin nama tukiasiat taalla Norjassa ovat. Niin kuin Suomessakin:) ps. saako Suomessa edelleen hoitotukea siihen asti kuin lapsi 3v?

    VastaaPoista
  3. Minä en kyllä yhdy tuohon mielipiteeseesi yötyöstä lainkaan! Okei, mulla ei ole perhettä jonka kanssa hääräilisin päivisin, mutta yötyö sopii mulle kuin nyrkki silmään! Yöllä oon kaikista parhaimmillani, siksi oonkin onnekas että olen päässyt jatkuvaan yötyöhön (: en todellakaan ole aamuihminen, ja joskus harvoin kun joutuu aamuvuoron tai kaksi tekemään (ja heräämään ennen kuutta), tuntuu siltä että henki lähtee :D ja nukahdan tasan silloin kun pää kohtaa tyynyn ja herään kun olen nukkunut tarpeeksi, oli vuorokaudenaika mikä tahansa. minun pää ei sano yöllä että pitäisi nukkua :D
    mutta tsemppiä sulle yötyöhön, kahvia vaan kitaan ja tikut silmiin jos meinaa tipahtaa! :D mä ainakin ajattelen aamuisin viileään sänkyyn käpertyessäni juuri sitä, että muut kohta aloittelevat vasta päivänsä, joutuvat heräämään, kun minä onnekas saan jäädä petiin (:

    ps. oon tainnut bongata tuollaista maustettua raejuustoa muutamasta isommasta kaupasta, mutta nekin olivat arlan, eri ruottalaista kamaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pitikin tuohon postaukseen kirjoittaa, etta joillekihan se sopii:) Mullakin taalla tyøkavereita jotka ovat tehneet yøtyøta yli 10v ihan omasta tahdostaan:) Mulle ei sovi. Ihan eri asia jos saisi yøssa nukkua edes tunnin pari.. mutta kun pitaa olla hereilla koko yø. Rytmi menee tosi sekaisin. Ja perheelliselle se ei oikein kay. Mutta hyva, etta on olemassa ihmisia jotka tykkaavat yøtyøsta. On paljon paikkoja joissa meita yøkkøja tarvitaan:) Niin kahvia pitaisi varmaan juoda.. en oikein osaa yølla. Muutenkin juon vain n. kupin paivassa. Pelottaa, etta jos juon niin sitten en saa aamulla nukutuksi kun kotiin paasen. Siihen kylla yhdyn.. se on ihana hetki kun omaan viileeseen sankyyn paasee. Lukee jotain ja nukahtaa kun alkaa vasyttamaan:) Talvella aina katselen saalien ihmisia jotka seisovat vasyneen nakøisina bussipysakeilla.. tekis mieli huutaa, etta lallaslaa.. ma olenkin menossa peiton alle:)
      ps. ai Suomestakin saa noita juustoja. Hyva:) On meinaa hyvaa just salaatin tai vastaavan kanssa.

      Poista
  4. Oh mikä mies ja mikä salaatti! Mä en oo bongannu missään tollasta raejuustoa? Kuulostaa hyvältä! Ja ihana glotta kun on alkanu nukkua. Tykkään myös teijän pirtsakoista lakanoista :)

    Joo täällä saa edelleen sen alle 300e 3-vuotiaaksi asti. Onhan se jotain, mutta ei sillä toimeen tule, ellei mies tienaa sitten tarpeeksi kahden edestä. Ja siltikin tulee väkisinkin sanomista, kun mulla on rahat aina loppu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Lakanat ostin Åhlensilta ennen joulua.
      Taallakin oli ennen tuo mahdollisuus olla kotona 3v. Nyt sitæ on lyhennetty 2 vuoteen ja summaa korotettu.
      Juu saa næhdæ milloin menee liian tiukaksi...

      Poista
  5. Aika makee toi imetysvapaa! Koskaan en ole kuullut. :-D
    Missä olet työssä?
    T: Suvi

    VastaaPoista
  6. Olen kunnan vanhainkodissa:) Mutta tama on koko Norjassa. Mutta tietaakseni riippuu tyønantajasta onko se 1 vai 2h per tyøvuoro.

    VastaaPoista