Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hyi helvata...

Musta on tullut jo niin iso, että jaksan jo
vähän seurustellakin.
Tykkään seurustella ihmisten kanssa.
Tämä isin työkavereiden ostama kaveri
ei osaa edes puhua.. en tykkää!

Enkä myöskään tykkää tästä.
Neuvolan täti sanoi äidille, että kun
täytän 4 vkoa niin minulle pitää antaa tran:a.
Ei mitään D-tippoja niin kuin Suomessa vaan
ihan oikeeta kalanmaksaöljyä.
Tänään otin ekat tömpsyt ja hyi helvata..
ihan hirveetä myrkkyä!

Isi meinasi lähteä ajamaan Suomen puolelle hakemaan
D-tippoja, mutta äiti väitti sille, ettei nekään hyvälle
maistu. Voikohan näihin tottua?
ps, mä haisenkin ihan kalalta:(

T. Glotta.. röyh

17 kommenttia:

  1. Glottalle terveisiä Maikilta, että kaikkeen tottuu. Maikki otti ihan hepulissaan tranit. Mutta kuinkas ollakaan, nyt isona se ei sitten enää maistukaan.

    VastaaPoista
  2. Apua, yökkis! Mun ukkeli ottaa tömpsyt tota kans joka päivä, ja koettaa tyrkyttää sitä meille muille, mut ei olla lämmetty! :D Jekovittia menee vauvalle ja sanasolia mulle ja oskulle. Mut maasssa maan tavalla! :D

    (Apua, onk se jo 4 vkoa??)

    VastaaPoista
  3. Voi Glotta! Se on niiiiiin pahaa. Tämä täti ottaa Mölleriä joka aamu lusikallisen, mutta pitää nenästä kiinni, ja juo laimentamatonta mustaherukkamehua päälle. Silti jälkimaku on niinkuin olis raa'an muikun nielassut. Hyi!

    Elämä on!

    VastaaPoista
  4. D-vitamin fins på apoteket i Norge óg... Funker like bra. Ta tran-tabletter du, så får hun "de viktige fettsyrene" også så lenge du ammer. M likte heller ikke smaken og vi likte ikke å ha en datter som luktet tran hele døgnet. Blir nok folk av henne óg...

    VastaaPoista
  5. Neuvolan vinkit meille - vaatteet pois päältä ja ruiskulla poskeen niin sieltä se valuu mukavasti kurkkuun. Toimii ja meidän sankari ei edes (melkein) huomaa mita hirveää keittoa sieltä ruiskusta suuhun tulee. :)

    VastaaPoista
  6. Ei uponnut meidänkään vauvalle. Ostin suosiolla D-vitamiinitippoja... En vaan tajua, millä ilveellä ne norjalaiset aina vaan tuota kamaluutta tuputtavat ;)

    VastaaPoista
  7. Hei ja valtavasti onnea prinsessaisen johdosta näin kuukauden myöhässä :) Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa mutta NIIN laiska olen kommentoimaan, että melekein nolottaa! Asun perheineni eteläisemässä Norjassa ja on ollut tosi mukavaa lueskella teidän elämästä Norjassa...KIITOS siis :) Piti vielä lisätä tästä TRAN asiasta, että vaikka se nyt puistattaa alkuun, niin se maistuu ihan tuhatsataa kertaa paremmalle kuin apteekin (Suomen puolen) D-vitamiinitipat. Maistoin kokeilumielessä ja vedet silmistä valuen päätin että ikikuuna päivänä ei rakkaimpieni tarvitse sitä makua kokea!
    Monia ihania vauvantuoksuisia päiviä teille...ja nauti niistä..nämä kun kasvaa aivan liian nopsaan ;)
    Ansku

    VastaaPoista
  8. Me saatiin kalanmaksaöljy pullo jo laitokselta mukaan, mutta jäi avaamatta. Kävin ostamassa d-vitamiinia apteekista, enkä edes huijannut neuvolassa ;D Itse jouduin syömään tuota lapsena ja en vaan kyennyt tekemään omalleni samaa.
    Nyt ne vetää kalanmaksaöljytabletteja ihan sujuvasti, kaikki kolme lasta.
    Urhea pieni neiti teillä, mutta älä suotta piinaa, jos hän ei tuosta piinaa.
    Minä sain neuvolasta muuten myös simpukan kuoret nännien suojaksi, jäi muuten nekin kokeilematta, varmasti ne olisivat olleet ihan hyvät nekin ;)
    Oliko muuten Tromsassa vauvoille housuja? Narvikissa oli pelkkiä kietaisupaitoja, joita käytettiin myös housuina ;)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikille myötätunnosta:) t. Glotta

    VastaaPoista
  10. Meillä ainakin d-vitamiinit menee hyvin alas kun seassa on tissimaitoa lusikallinen. Ja Suomen puolella aloitetaan jo 2-viikkoiselle antamaan vitamiiheja.

    Saija

    VastaaPoista
  11. Kaikki sympatiat Glotalle <3
    Miten voi irvistyskin olla noin söpö :)
    Kannatetaan D-vitamiineja. Terveisiä Kuopiosta!
    -marjo

    VastaaPoista
  12. En ymmärrä, mitä D-vitamiineja te kommentoijat olette maistaneet kun pahalle maistuu? Meillä kaikki 7 lasta on aamupuuronsa kanssa vauvana sitä saanut, eikä mitään irvistyksiä eikä minustakaan maistu miltään. Olemme käyttäneet tippoina ja palloina.

    VastaaPoista
  13. TOi viimenen kuva oikealla alhaalla ihan sen näköinen että ei kiitos enää.Ihana paketti teillä.

    VastaaPoista
  14. Ainakin silloin 7-9v sitten kun pojat olivat pieniä niin D-tipat maistuivat ihan viinalta.. raa'alta viinalta. Tosi väkeviä. Hyvä jos niihin on tullut muutos. Oisko ollut kauppanimeltä Jekovit.. siis ne joita me pojille annettiin. Mutta eivät pojatkaan alkujärkytyksen jälkeen irvistelleet.
    ps. eilen Glottakin nieli kalatömpsynsä jo paremmin. Kyllä kaikkeen tottuu.. vai tottuuko.. äiti ja isi tuohon ahvenen hajuiseen pikkutyyppiin:) se vauvantuoksu oli jotenkin parempi. t.kalamuija

    VastaaPoista
  15. Mä olen taas ihan jälkijunassa kommentoimassa, mutta kuten joku täällä jo aiemmin kirjoitteli niin d-tippoja saa kyllä norjalaisistakin apteekeista, eikä ne maistu oikeastaan miltään. Eikä neuvolastakaan erityisesti olla trania tyrkytetty. Isommalle pojalle (3,5v) maistuu Möllerin vitamiinikalat ja niihin siirrytään pienemmänkin kanssa, kunhan d-tipat kohta loppuvat. Kerran maistoi ja olisi halunnut heti lisää :)

    VastaaPoista
  16. Nycoplus D-vitamin dråper saa norjan apteekista :)Meidän pikkuneiti 3kk ottaa ne ihan mukavasti :)

    VastaaPoista
  17. Tanaan luovutin ja hain d-tipat apteekista. Vauva olisi kylla tottunut kalanmaksaøljyynkin, mutta itse en sen hajuun. Koko tyttø haisi fisulta aamusta iltaan eika se haju lahde pesemallakaan vaatteista ja puklurateista! Hyi:) t.kalamuija

    VastaaPoista