Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 18. huhtikuuta 2013

Uudessa kodissa

Terkut Suomesta:) Hih.. ihan outoa, että me asutaan täällä. Itse en ole tainnut sitä vielä oikein edes tajuta. Myös lapset ovat ihmeissään ja monta kertaa päivässä sanovat sen ääneen... on ihan outoa, että emme palaa enää Norjaan. Tai palataan me, mutta siis, että koti on nyt täällä.

Muutto meni hyvin. Mutta en edelleenkään suosittele sitä kenellekään;) Reilu viikko pakattiin, 2 päivää matkustettiin ja nyt ollaan 2 päivää purettu eikä loppua näy!

Mutta nyt istun uudessa kodissa, uuden sohvan nurkassa, tietokone toimii, pari lamppua on jo katossa ja mies tuolla yläkerrassa äänistä päätellen virittelee pesukonetta toiminta kuntoon:)

Huomenna mennään koululle tutustumaan ja maanantaina on pojille eka koulupäivä. Pojat ovat olleet jo ulkona "vanhojen kavereiden" kanssa ja hyvillä mielillä ovat ainakin toistaiseksi.

Muuttomatka oli itkuinen ja kysymys "miksi me muutetaan" toistui monta kertaa:(

Ulkona sataa vettä. Täällä alkaa olemaan jo kevät.
En ole oikein ehtinyt muuta tehdä kuin tähän muuttoon liittyviä juttuja. Ikeassa poikkesimme tänään hakemassa puuttuvia juttuja ja ruokakaupassa olen poikennut. Ihanaa! 3 vuoden poissaolomme aikana tänne on tullut lähikauppa! Ihana pikku Alepa:) Aikaisemmin puuttuva maitotölkki piti hakea Jumbon Cittarista. Juurikin tuossa Cittarissa kävin tänään ja huomasin, että sinne on tullut jotain ihme jumbokokoja.. kuten esim. jättikokoisia kaurahiutalepusseja, pastapusseja jne. Tuli ihan olo, että olen Amerikassa! Siellähän on kaikki suurta. Onkohan noi tarkoitettu joillekin ravintoloille jne? Mutta nehän käyttävät tukkuja? En tiedä. Mutta meidän pieneen keittiöön ei edes mahtuisi sellaista jätti kaurahiutalepussia. Sinne ei nimittäin mahdu edes mun kaikki astiat:(

Ensimmäinen ihmetyksen aihe taisi kuitenkin olla hinnat. Eka kauppa jossa kävimme (heti Näätämön K-kaupan jälkeen.. josta saimme muuten ihanan läksiäislahjan! Se on ihanin kauppa ikinä.. ja palvelu on parasta. Sellaista emme tule saamaan täällä etelässä) oli Sodankylän Lidl. Pällistelin suu auki kaupan alhaisia hintoja. Vaikka Norjassa ei ole niin kallista kuin kaikki luulee niin kyllä Lidl:stä saa kauppakassin huomattavasti huokeampaan hintaan. Vaikka ei ruoka Suomessakaan halpaa ole. Olen tämän parin päivän aikana joutunut juoksemaan kauppaan jo muutaman kerran ja parissa päivässä ruokakauppaan on mennyt ainakin 100e (siis ihan perusruoat + tiskiainetaletteja jne). No se siitä!

Uusi koti on ihana:) Pikkaisen sille pitää näyttää pensseliä ja siitä tulee tosi kiva. Kaikki meidän huonekalut eivät passaa tänne.. pitää laittaa kiertoon ja ostaa sopivampia. Mutta kiva tästä tulee!

Ja meillä on oma sauna! Ja uskokaa tai älkää emme ole lämmittäneet sitä vielä. Ei ole ehtinyt. Mutta huomenna saunon.. vaikka pahvilaatikoiden kanssa! :)

Eli täällä kaikki hyvin. Kerron taas kuulumisia kunhan ehdin! Mies lähtee tiistaina takaisin Norjaan ja sitä ennen olisi saatava nurkat kuntoon. Töitä riittää, uskokaa tai älkää:)

Eilen illalla näytti tältä... nyt on jo ihan erinäköistä:)

Pientä pintaremonttia ja tästä kodista tulee tosi kiva!

Ja nyt Glotallakin on oma huone.
Äidin sormet syyhyävät...

Ja saanen suositella.
Meidän muuton mennen tullen hoisi rovaniemeläinen
Puljula. Ja en voi kun lämpimästi suositella.
Kaikki mitä sovittiin piti ja muuttomiehet ovat 
mukavia ja leppoisia:)
Eli muutat sitten Suomen sisällä tai ulkomaille niin
Puljula hoitaa homman:)

17 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Siitä se alkaa käyntiin lähtemään. Olipa mukava, kun laitoit viestiä tänne jo näin pian!

    VastaaPoista
  2. Hei, joskus muinoin eksyin sivuillesi ja olen jäänyt seuraamaan perheenne arkea. Nyt ensimmäisen kerran kommentoin, joten Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Alunperin seurasin juttujasi kai Norjasta kiinnostuneena, mutta en usko että muuttonne myötä lopetan lukemista, sama se kai, kirjoitatko Norjasta vai Suomesta. Ihailen nopeaa tempoasi toteuttaa asioita. Itselläni aikaa kuluu aina tuumailuun ja jahkailuun. En tiedä oletko aiemmin blogissa maininnut, mutta ostitteko nykyisen kotinne vai oletteko siinä vuokralla? Jos koti on todella oma, olet toimissasi nopeampi kuin uskoinkaan. Anteeksi uteliaisuuteni, mutta missä miehesi asuu ollessaan töissä Norjassa?

    Onnea uudesta kodista, toivottavasti koette siellä monia ihania hetkiä :) henna

    VastaaPoista
  3. Go Sodankylä, kotipitäjäni! :) Tervetuloa takasin Suomeen!

    VastaaPoista
  4. Onnea uuteen kotiin! Ja taas neuvo näin kokemuksen syvällä rintaäänellä: ne pahvilaatikot kannattaa purkaa heti - ne muuttuvat tosi nopeasti sisustuselementeiksi :D. Tosin uskon, että olet homissasi tehokkaampi kuin ak.....On kyllä mielenkiintoista kuulla, minkälaiseksi paluumuuttajan arki muodostuu :).

    VastaaPoista
  5. Yes, kiva kuulla, että olette perillä ja hengissä! Tsemppiä hässäkkään!

    VastaaPoista
  6. Onnea uuteen kotiin ja tervetuloa Suomeen! Uusi koti näyttää raikkaalta ja valoisalta :)

    VastaaPoista
  7. Valmiiltahan tuo jo näyttää! Paljonko muuttopalvelu kustansi?

    VastaaPoista
  8. Onnea uuteen kotiin. Tosi kivalta nayttaa. Me edelleen odotellaan meidan tavaroita tanne. Eihan tassa ole menny kuin 4 viikkoa ja viela pitaa pari ootella (saastosyista otettiin se jaettu kuorma, etta se takia menee nain kauan aikaa).

    VastaaPoista
  9. onnea uuteen kotiin =)
    Mielenkiinnolla täälläkin seuraillaan suomielämän muotoutumista...
    -Nina

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille:) Täällä ollaan hengissä.. juuri ja juuri. Nyt saunaan:) Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan!!!!

    VastaaPoista
  11. Pakkasiko Puljula teidän kaikki tavarat vai pakkasitteko itse esim. astiat ja muut särkyvät? Jos pakkasitte itse niin en ihmettele että muutto sujui hyvin. Me ja moni muu oululainen maasta pois muuttanut perhe on ollut enemmän kuin pettynyt ja vihainen Puljulan pakkauksen laatuun. Tavaraa on mennyt rikki enemmän kuin laki sallii, mattoja ei suojattu ja ne likastuivat, sohvat samoin jne jne. Ja palautteeseen ei vastata mitenkään. Ja vakuutusyhtiöillä riittää töitä ja korvattavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me pakattiin itse. Kurja kuulla, että tavaraa on mennyt rikki :(

      Poista
  12. Harmi että Norja-juttujen lueskelu jää nyt taakse, mutta mielenkiinnolla odotellaan paluumuuttokokemuksia :) Tiedä josko milloin omallekin kohdalle sattuisi.

    Onnea uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Juu Norja jutut jää nyt taakse. Toiv. jaksat lukea blogia silti:)

      Poista
  13. Onnea uuteen kotiin! Koskettavaa on ollut seurata sun siirtymäajan postauksia. Uusi koti näyttää kivan valoisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut tunteiden vuoristorataa... nyt on honeymoon Suomen kanssa alkanut:) Meillä kaikilla.

      Poista