Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Pala sydäntä jää pohjoiseen

Voi tämä kevättalvi on kyllä niin kaunista aikaa täällä pohjoisessa.
Ihan väärä aika muuttaa. Olisi pitänyt tehdä muutto keskellä pimeintä kaamosta.
Tai toukokuussa kun tulee räntää. Mutta, että nyt!
Ulkona aurinko paistaa ja lunta on metri tolkulla ja mun pitää olla sisällä ja pakata:(
No en mä nyt ihan 24/7 pakkaa. Sunnuntaina kävin kaverin kanssa jopa hiihtämässä.
Hiihdettiin 10km:n lenkki ja huokailtiin. Niin kaunista tuolla ulkona on.

Lappi ei ollut minulle tuttu ennestään. Pohjoisin paikka jossa olin käynyt ennen tänne muuttoa oli Rovaniemi. Nyt kun lähdemme etelään lähdemme Rovaniemelle:) Minua varoiteltiin. Kerrottiin, että kerran kun menet Lappiin niin ihastut ikihyviksi. Ja niin myös kävi.

Voi kun elämä olisi sellaista, että reppuun voisi pomia matkan varrelta kaikki hyvä. Ottaisin täältä mukaan nämä maisemat, tämän puhtauden, tämän raittiin ulkoilman. Ottaisin myös tämän rennon elämänasenteen ja tämän norjalaisten ihanan tavan laittaa perheensä, vapaa-aikansa ja harrastuksensa tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiksi. Ei se työ niin tärkeää ole, että sillä kannattaa itsensä tappaa.. siellä käydään, että saadaan rahaa jolla voidaan pitää kiinni siitä tasokkaasta vapaa-ajasta tunturimökkeineen.

Jotkun ihmettelevät, että olenko valmis tosiaan vaihtamaan nämä maisemat siihen Helsingin loskaan. Voi kun se olisikin noin helppoa... en halua loskaa joten jäämme tänne loppuelämäksi. Tänne kauas kaikesta tutusta... Mutta onneksi tänne pääsee takaisin jos siltä tuntuu. Ainakin lomilla:) Luulen, että jatkossa meidän lomat eivät suuntaudu kohti etelää vaan päinvastoin. Tänne.. näihin maisemiin jää osa sydäntä. Niin paljon ihania muistoja. En olisi 3 vuotta sitten uskonut, että aika voi mennä näin nopeasti. Että oikeesti viihtyisin täällä niin pitkään. Että oppisin olemaan aloillani ja pärjäisin ilman ystäviä ja kaupungin hulinaa. Mutta helposti tämä kävi. Eka vuosi ihmetellessä tätä niin totaalisesti erilaista elämää, toka vuosi Glottaa odottaessa ja kolmas häntä hoitaessa. Nyt on aika pakata muuttoauto kohti kotia. Enpä olisi uskonut sitäkään, että kun takaisin tullaan niin meitä on viisi:) Mukana matkassa meidän pieni pohjoisen tuliainen:) Neiti Aurora:)
Kuvat Pääsiäisen Levireissulta:)

13 kommenttia:

 1. Niinhän sitä laulussakin sanotaan,lapin luonto luo outoa taikaa.Kaikessa on aina ne hyvät ja huonot poulet.Kumpa aina tietäiskin.Mutta tervetuloa tänne loskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Lapin taika se taitaa olla joka tänne koukuttaa:) Kiitos. Onneksi kohta on kesä ja silloin paistaa aina aurinko:)

   Poista
 2. Niin kauniisti ja tunteella kirjoitat....Neiti Aurora, ihana pikkuinen! Omat lapset jo aikuisia, keski-ikäisiäkin osa. Lapsenlapsetkin jo isoja, toinen jo täysi-ikäinenkin. Mä niin haluaisin sellasen pikku-auroran jota voisin mummuna paijata, pienen "täystuhon".
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih:) Susta sais kyllä joku pikkuinen huippumummun. Tämä on yksi syy takaisinmuuttoon. Ei ole kiva isovanhempia kohtaan, että ollaan näin kaukana eikä myöskään lapsia kohtaan. Olisi ihanaa, että niin kauan kun isovanhemmat ovat elossa, että lapsilla ja heillä olisi mahdollisuus olla yhdessä ja tutustua. Näkeminen kerran pari vuodessa ei oikein toimi. Eli toivotaan meidänkin lapsille monia ihania hetkiä mummun kanssa:)

   Poista
 3. Niinpä, kunpa voisikin koota joka paikasta parhaat palat mukaansa.
  Jäin miettimään mitä mistäkin kokoaisin.
  Itse kävin viime vuonna 1. kerran Lapissa Levillä ja olisin ollut ihan valmis jäämään sinne saman tien.
  Nyt on muuten kattilaleipä kohoamassa, tunnin päästä uuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkin koit Lapin taian:) Oi kattilaleipä... itse tein eilen jo 2.leivän, mutta sekin on jo syöty. Kerro sitten tuliko hyvää. Musta se rapea kuori on parasta:) Ja kerrankin leipä joka maistuu joltain. Aina hehkutetaan itsetehtyä leipää ja mä olen onnistunut leipomaan vain mauttomia versioita / kivikovia sämpylöitä aikaisemmin.

   Poista
  2. Leivästä tuli hyvää :)
   Tuo jää kyllä vakireseptiksi. Blogiini laitoin kuvia ja tekstiä kattilaleivästä.

   Poista
 4. Tsemppiä muuttorumbaan ja jäähyväisiin koko perheelle!!! Jatkathan blogia vielä Suomessakin - olisi mielenkiintoista kuulla, miten paluumuutto ja sopeutuminen etenee.
  terveisin, Hanna Hong Kongista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Juu tarkoitus on jatkaa. Sitä en osaa sanoa minkälaiseksi se tästä muuttuu... saatikka kuinka usein ehdin kirjoittamaan. Mutta nimi ainakin pysyy toistaiseksi samana:)

   Poista
 5. Kyllä se pohjoinen vie palan sydämestä. Neljä vuotta sitten palattiin Suomeen Båtikasta, lapselle suuri rikkaus on ollut tutustua isovanhempiin ja viettää laatuaikaa heidän kanssaan. Itse olen hyvin säilyttänyt tuon norjalaisen elämänasenteen ja sen vuoksi minua ehkä hieman katsellaan toisinaan kieroon ;) Mutta eihän sitä asennetta voi tietää mikäli ei siellä luonnon armoilla ole elänyt. Tsemppiä sopeutumiseen, mutta älä kuvittele että mikään on niin kuin ennen kun olet pohjoisessa asunut, hyvä niin :) terveisin Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä todella toivon, että pystyn säilyttämään tämän täällä oppimani elämänasenteen.
   Apua... mikään ei ole niin kuin ennen:) Voin teoriassa ymmärtää mitä tarkoitat. Katsotaan miten se käytännössä ilmenee. Ja se onkin yksi syy miksi jatkan bloggaamista:)
   ps. ihanaa että lapsi sai mahdollisuuden tutustua isovanhempiin ja että hän on saanut viettää aikaa heidän kanssaan.

   Poista
 6. Toivon todella, että säilytät kehä 3 ulkopuolisen asenteen! Se antaisi lempeyttä ja inhimillisyyttä elämääsi.

  Ja toivon, että Lapista on teille tuttua muukin kuin Saariselkä, Levi ja tie Ivalosta Kirkkoniemeen. Sillä Levi ja Saariselkä eivät ole Lappia, ne ovat samanlaisia turistirysiä kuin kaikki muutkin turistirysät maailmassa, ja Sevettijärven tie on vain yksi teistä.

  Kai Vardø on tuttu, ja Berlevåg, Båtsfjors, Mehamn, Honningsvåg ja Nordkapp, Hammerfest jne.?

  Sääli, jos ette ole käyneet, ja kuitenkin olette asuneet Pohjois-Norjassa kolme vuotta. Kirkkoniemen kulma kun on monen mielestä ankeinta ja ruminta Pohjois-Norjaa!

  Vai menikö teilläkin lomat aina Suomessa ja niin jäi Utsjokikin käymättä? Ja sitten ollaan niin pohjoisen kävijöitä että! Niinhän se käy monelle etelästä tullelle.
  Usein kehä 3 tuolla puolen asuvat tai sieltä tulevat saavat "Lapin kuumeen" Saariselällä/Levillä ja siinä se kaikki sitten onkin. Hyvä niinkin, ehkä. Tuovat rahaa ja turismi pyörii.

  No, ei ole tarkoitus olla tyly. Piiloasenteellisuus vain pistää kirjoittamaan.
  Nauttikaa muutosta ja kaikesta!

  VastaaPoista