Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Step by step...



Naps! Napsautin saunan päälle juuri. Hilkulla oli kyllä, että se jää tänäkin iltana lämmittämättä.

Hirveesti hommaa.... ja vielä hetki sitten se sauna oli täynnä laatikoita, mankeleita jne.

Mutta tänä aamuna teimme päätöksen. Hommia paiskitaan apinanraivolla, mutta illalla hyvissä ajoin rauhoitutaan. Pari päivää on mennyt vauhdilla... syödä ollaan muistettu kun verensokeri on nolla ja vauvalle muistettu vaihtaa vaippa kun entinen valuu jo yli! Tänään päätimme, että illalla on sauna ja Voice of Finland... oli tilanne mikä tahansa:)

Mutta kun tekee kovasti hommia niin ne myös etenevät. Täällä alkaa näyttämään kodilta. Toki paljon on vielä tehtävä. Mutta se hillitön laatikoiden määrä vähenee päivä päivältä. Kiitos meidän 25 neliöisen vintin,johon on hyvä hinata tyhjät pahvilaatikot, kirpparille menevän tavaran ja paljon muuta. Sinne ne varmaan jäävät... kaivetaan ne sitten sieltä pölykerroksen alta kun seuraava muutto tulee ajankohtaiseksi.









Hyvää viikonloppua kaikille. Meillä se menee näissä samoissa  merkeissä.. tavaroita paikoilleen, Huutonettiin ilmoituksia ja pimennysverhoja paikoilleen.

ps. kävimme tänään koululla tutustumassa. Oskarille (4.lk) lyötiin heti matikan pistarit eteen niin kuin koko muullekin luokalle.... eli karu arki suomalaisessa koulussa on alkanut. Apua! Ja näin myös lukujärjestykset... ja menetin tulevan yön unet. Esim. nuoremmalla koululaisella on maanantaina 3 tunnin päivä... ja minä kun lähden töihin, vien Glotan hoitoon, teen 8 tuntia töitä, haen Glotan niin olen poissa 9 tuntia.. mitenköhän tämä arki tästä alkaa rullaamaan, huoh!

24 kommenttia:

  1. Hei kysypä pääsiskö koulussa iltapäiväkerhoon. Ei tarviis olla niin pitkään yksin kotona.

    Koko ajan muuten olen blogianne seurannut, mutta harvoin kommentoinut. Nopeasti on aika mennyt! Meillä Sodankylän Lidl on muuten aina viimeinen (halpa) etappi ennen "erämaata"...

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltapäiväkerho voisi olla hyvä ratkaisu. Jotenkin se ei tullut mieleen vielä Norjassa ollessa. Papu oli siellä kuitenkin jo 3. luokalla. Mutta täällä kakkosella ja tämä koko tilanne on hänelle ihan uusi. Hänen ei ole tarvinnut ikinä olla yksin kotona. Tunti pari varmaan menisi... mutta monta tuntia. Voi tulla äitille aika monta puhelua iltapäivisin:)
      Toi on hyvä, että teillä on reitillä toi Sodiksen Lidl. Oikeesti oli edullinen kauppa:)

      Poista
  2. Teillä on uusi hieno sohva :-) Hyviä löylyjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin:) Tai hieno ja hieno, mutta tilava:) Kiitos. Oli hyvät löylyt:)

      Poista
    2. Tosi ihana sohva, mistä tuollaisia löytyy?! Olen viime kesäkuusta blogiasi seurannut, ystäväni M kun muutti sinne entiseen korikuntaasi. Hänen vinkistään olen lukenut juttujasi ja olen aivan myyty. Ihania, jokapäiväisiä juttuja ja aivan älyttömän hyviä kuvia:-) Kiitos näistä hetkistä.Tosin nyt ei enää niin kiinnostavia, kun tuo Vantaan elämä on tullut itse koettua Martinlaaksossa.. Ne Norjan jutut ovat vaan niin eksoottisia ;-) Aurinkoisia, lämpimiä kevätpäiviä toivotellen,
      -s

      Poista
    3. Hahaa, nyt vasta luin eteenpäin ja sain vastauksen.. ;-)
      -s

      Poista
  3. Siellähän alkaa jo näyttää kodilta:) Tehokkaita olette ja sohva on ihana! Ja iltapäiväkerho tuli minullekin mieleen. Paljon terkkuja koko perheelle -m & co

    VastaaPoista
  4. Noniin, nyt vaan innolla odotamme lisää sisustuskuvia :)
    Sohvan bongasin minäkin :)
    Ja laitahan huutonet linkkiä, kun tulee ajankohtaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sisustettu ei olla vielä. Kaikki vanha kannettu sisään ja yritetty sovittaa sisälle. Tosin pari huonekalua asuu takapihalla:) Sormet syyhyävät sisustuksen suhteen. Laitan sitten kuvia kun jotain valmista tulee:)
      Hyvä idea. Voin laittaa linkkiä huutonettiin kun sen aika on. Ainakin vanhasta sohvasta, nojatuolista, tv-tasosta, Lundian hylly/kirjoituspöydästä pitäis päästä eroon.

      Poista
  5. Mä oon aina tykännyt tuosta vaiheesta kun saa laittaa uudessa kodissa tavaroita paikoilleen. Sitä ei malttaisi lopettaa yöksikään. Kun vielä yksi laatikko ja sitten toinen..
    Aattelin miten Norjassa teitte asioita viimeistä kertaa niin nyt taas ensimmäistä kertaa ;)
    Ja pieninkin siinä auttelee pesemällä pyykkiä :) Vaiko legopalikoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tykkää ja mielummin menisin nukkumaan kun purkaisin laatikoita:) Mutta siitä kun saa alkaa sisustamaan niin siitä tykkään:) Kyllä. Nyt tehdään asioita ekaa kertaa. Tai on vähän sellainen "uusivanhaolo". Mehän ollaan asuttu tällä samalla alueella ennenkin. Tuntuu, ettei mikään ole muuttunut.. mutta silti kaikki.
      Assari pesi tossa omaa kännykkäänsä:) Hän on kyllä sellainen apuri. Olisi pitänyt olla järkevä ja pyytää hänelle hoitaja tänne, että olisimme saaneet purkaa rauhassa. NO ensi kerralla ollaan viisaampia:)

      Poista
  6. Ihanan viihtyisan nakoinen koti. Toivottavasti arki lahtee sujumaan sutjakkaasti.

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää jo! Ja sohva on tosi upea, mikä ja mistä se oikein on? Hyvin näyttäisi vetävän koko perheen syliinsä :) Tosiaan, kannattaa hakea paikkaa iltapäiväkerhosta (ja joissakin kunnissa on myös aamupäiväkerhoja) pienemmälle koululaiselle, todennäköisesti moni kaverikin suuntaa kerhoilemaan koulupäivän jälkeen. Ja entäs sitten tulevien luokkalaisten vanhemmat, pääsisikö lyhyempinä päivinä kaverin luo kylään...moni saattaa tehdä tuolloin lyhyempää työaikaa tai olla kotona pikkusisaruksen kanssa, jolloin olisi aikuinen saatavilla. Kyllä asiat aina jotenkin tuppaa järjestymään, varmasti saatte arjen pyörimään, kunhan eri mahdollisuudet hahmottuvat taas muuton jälkeen :)

    - k.ä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohva on ostettu Iskusta (HT Collection). Ostin sen viime Suomenlomalla.. ihan extempore. Tiesin, että muutamme tähän asuntoon ja sohvan osto edessä. Törmäsin tuohon, kuva kännykällä miehelle ja lupapuhelu perään;) Ollaan tosi tyytyväisiä. Siihen mahtuu vaivatta koko perhe. Viime ajat Norjassa lapset katsoivat telkkaria lattialta käsin kun olin myynyt jo meidän toisen sohvan. Joten päätin, että uudessa kodissa on sohva johon mahdumme kaikki:)
      Pitää tutustua noihin luokkalaisiin ja heidän perheisiin ja miettiä millä tämä tilanne saadaan ratkaistua.. ei tuo pieni voi olla noin pitkiä aikoja yksin!

      Poista
  8. Onnea uuteen kotiin ! Hyvää kevättä ja onnistuvaa arkea. Ihana sofa lököillä :)

    Leena

    VastaaPoista
  9. Voi apua!! Oon ollut jonkinasteisessa blogihorroksessa (sekä oma blogi että muiden) ja tulin pitkästä aikaa kurkkaamaan mitä Pohjois-Norjaan kuuluu. Ja vastaus tulikin Vantaalta!?! Hirmuisesti onnea uuteen kotiin ja uudenlaiseen arkeen! Tietynlainen haikeuden tunne nousi täällä pintaan. Me on päätetty jäädä Norjaan ainakin vielä 3 vuodeksi (sain 3-vuotisen projektin töitä) vaikka alunperin ei todellakaan pitänyt näin pitkään olla, nyt jo 5 takana. Pitäisi kai teidän tyyliin koti-ikävän iskiessä pistää töpinäksi eikä jahkailla. Mielenkiinnolla luen paluumuuttaja kokemuksista jatkossa! Tsemppiä uuteen arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hienolta näyttää teidän uusi koti! Oma sauna on likaista. Nauttikaa nyt tosissanne!

      Poista
    2. Siis mitä ihmettä!#€! Luurin tekstinsyöttö keksii omiaan. Oma sauna on *luksusta*!!

      Poista
    3. Oma sauna on likaista:) Hih:)
      Ai teillä hommat siellä jatkuu. Meillä tämä kaikki kävi kyllä tosi nopeasti. Ei taideta oikein vielä edes tajuta, että nyt ollaankin vantaalaisia:)
      Mä "pelkäsin" tota. Mehän mentiin Norjaan vuodeksi pariksi. Oltiin 3. Koko ajan sanoin kaikille, että jos ollaan täällä vielä 10v päästä niin lähettäkää meidän Suomeen. Eihän se nyt niin paha olisi ollut vaikka sinne oltais jääty;) Mutta koti on koti:) Mutta meidänkin kaveripiirissä oli perheitä jotka olivat tulleet vuodeksi pariksi ja olivat olleet 10-30 vuotta... ja meillä oli tosiaan tarkoitus tulla vain käymään.
      Tsemppiä sinne! Ja Norja on niin lähellä onneksi, että lomilla pääsee Suomeen jos ikävä on. Se helpottaa aina kummasti:)

      Poista
  10. Onnea uuteen tupaan!
    Upea makuuhuoneen valaisin. Mikä se puolestaan on ja mistä? Kivasti erilainen.

    VastaaPoista