Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pakkailua ja kattilaleipä

Täällä aamu on alkanut TAAS pakkauspuuhilla. Ihan loputon homma. Mutta me aletaan miehen kanssa olemaan jo puoliammattilaisia tässä lajissa. Oiskohan tämä nyt... ööö.. no ollaan me yli 10 kertaa muutettu viimeisen 16v aikana! Nyt kokeilen uuttaa taktiikkaa. Huone kerrallaan. Ihan siis kunnolla huone kerrallaan. Nyt on pari huonetta paketissa. Niissä on enää lupa nukkua:) Ja vaatteet ovat vielä kaapeissa, mutta kaikki muu tavara on laatikoissa. No näitä huoneita riittää ja kun ne loppuvat niin tuolla ulkona odottaa iso autotalli. Eli vaikka nyt näyttää siltä, että ajoissa ollaan (muuttoauto tulee viikon päästä) niin eiköhän tässä vielä se normaali hätä ja hässäkkä saada aikaiseksi.

Ensi sunnuntaina kaikkien huoneiden
pitäisi näyttää tältä...


Eilen bongasin jostain blogista vinkin kattilaleipään. 
En ollut koskaan kuullut saatikka valmistanut kyseistä leipää.
Mutta nyt olen:) Ja hyvää oli!  Ohje täältä.

Olen tässä viikon verran yrittänyt tyhjennellä ruokakaappeja
säilykkeistä, jauhoista ym. Ei ole mitään järkeä kantaa
vajaita jauhopusseja ym. Suomeen, joten viikon menu on 
syntynyt kaapissa/pakastimessa olevista raaka-aineista ja 
nyt on "puhdistunut" olo. Tällainen kaappejen tyhjennys tulisi
tehdä muulloinkin kuin muuton yhteydessä...
vai mitä sanotte siitä, että esim. meillä oli 3 avattua 
vehnäjauhopussia, 5 prk säilykeananasta ym. purkki-
hernekeittoja kaapeissa.. miksiköhän kaapit ovat niin täynnä?

Toivottavasti teillä on mahdollisuus pyhittää tämä sunnuntai lepäämiseen.
Nyt mä lähden vähän hiihtämään. 
Eiköhän tämä pakkailu tältä päivältä riitä:)

Have a nice sunday:)



15 kommenttia:

  1. Nyt mulla on mennyt kyllä reissun takia tärkeitä uutisia ohi sivun...muutatteko te siis Suomeen? :) Tai juu, siis onnea muutokselle. Mä lähden nyt selailemaan postauksia takaisin päin :)

    Suloista sunnuntaita ja tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot nauttinut auringosta ja missannut meidän uutiset:) Juu Suomeen ollaan muuttamassa:)
      Suloista sunnuntaita myös sinne!

      Poista
  2. Voi että!
    On varmasti jännät ajat edessä! Ihanaa!
    Norjan reissulle kun muutettiin, niin oltiin niinkin ahkeria että tehtiin lista:
    Laatikon kylkeen numero ja listaan numero ja sisältö. Se pelasti kyllä monelta turhalta purkamiselta. Me laitettiin nimittäin osa vielä Suomeen säilöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä jännät ajat edessä. Eritoten mun arki muuttuu ihan täysin. Täällä olen 3v ottanut rennosti. Nyt pieni päiväkotiin ja mä töihin ja osan ajasta olen ihan "yh" eli pyöritän arkea aika paljon yksin. Mutta sitä olen kyllä tehnyt täälläkin.. ja täällä ei ole ketään joka auttaisi esim. lastenhoidossa tms. (Paisti ihana Marjo joka on hoitanut Glottaa jotta olen saanut pakata) :)
      Oi tollainen lista olis kyllä aika huippu. Mekin ollaan petrattu sen verran, että ollaan sentään kirjoitettu laatikon kylkeen mihin huoneeseen se viedään tulevassa kodissa:)

      Poista
  3. Hyvältä vaikuttaa resepti. Oon joskus tuollaisilla kohotusajoilla tehnyt mutta normaalivuoassa. Tekisinkin heti tuolla mutta hiiva on loppu.
    Intoa pakkaamiseen. Hyvä kun aloititte ajoissa niin ehtii välillä hiihtää tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mulla ois toi avatun pussin pohja täällä... voisin lähettää sulle;)
      Kiitos sitä tarvitaan. Juuri kävin hiihtämässä kaverin kanssa kympin lenkin ja nyt jaksaa taas pakata:)

      Poista
    2. Taitaa olla helpompi et käyn ostamas ite hiivaa vaikka olishan siinä teillä yksi vajaa pussi vähemmän Suomeen kuljetettavaa ;)

      Poista
    3. Niin taitaa olla:) Juuri laitoin taas leipätaikinan nousemaan. Tätä vauhtia saan pussin tyhjäksi ennen muuttoa:)

      Poista
  4. Onnea "uuteen" elämään! :) Tätä sinun ihana Norja-blogia tulee kyllä ikävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Uusi elämä kuulostaa jännältä!
      Kiva, että olet jaksanut lukea. Lue jatkossakin. Luulen, että edessä on kulttuurishokki. Tänne tulo meni silloin niin hyvin vaikka pelkäsin pahinta.... nyt taas kun ajattelee, että kotiinhan me palaamme jne. niin luulen, että edessä voi olla ihmetyksen aiheita ja jonkinlaisia ongelmiakin.. niitä tulen käsittelemään täällä blogissani jatkossa:)

      Poista
    2. Ai kiva, että aiot kirjoittaa blogia myös jatkossa :) Sitä on aina niin mukava lueskella ja katella kuvia! Hienot norjalaismaisemat saattavat jäädä tulevissa postauksissa vähemmälle ;) Aika aikansa kutakin... Heh, saattaahan se olla, että blogikuulumiset Vantaan suunnasta ovat tänne napapiirin pohjoispuolelle vähintääkin yhtä eksoottisia kuin Pohjois-Norjan kuulumiset :D Kaikkea hyvää jatkoon! :)

      Poista
  5. Mä yritän kanssa tyhjentää meidän kaappeja. Meillä on ruokavarastoa aika pitkälle...varmaan ainakin kuukaudeksi. Ehkä pidemmäksikin. Koitan saada kaikki käytettyä kesän loppuun mennessä ja sitten uusia tilalle.
    Minä tykkään että on varastossa tiettyjä aineita aina. Näin ei tarvii käydä usein kaupassa. =)
    Tervetuloa takaisin Suomeen!!1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihanaa, että kaapeissa on kaikki perustarpeet ettei tarvi lähteä kauppaan joka kerta kun alkaa ruokaa laittamaan. Mutta sinne sekaan häviää helposti erilaisia pusseja ja puteleita ja sitten niitä kaikkia onkin 2 ja kaapit täynnä ja tuotteet vanhenee.
      Hyvä kun olet päättänyt tyhjentää kaappeja:) Meillä on tulevassa kodissa pienempi keittiö kuin nyt ja mun tavoite on etten täytä sitä astioilla ja pusseilla ja purnukoilla kattoon asti.. katsotaan onnistuinko.
      Kiitos:) On kiva palata Suomeen:)

      Poista
  6. Ei ole enää montaa päivää. Me päästiin just alta pois ;) Te olette kyllä olleet ahkeria muuttajia, ihan kamalaa puuhaa mun mielestä. Meillä oli edellisestä se 2 vuotta, nyt ei toivottavasti tarvitse liikahtaa pitkään aikaan. Tsemppiä loppurutistukseen!

    Herkullisen näköinen leipä, pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on pari päivää ollut ihan lamaantunut olo... ei jaksais yhtään pakata ja isoin puristus on kuitenkin vielä edessä:( No pakko se on. Muuttoauto tulee ma aamuna!
      Meilläkin on edellisestä muutosta 2v. Mutta ollaan muutettu aina ok kokoisiin asuntoihin eli ei ole tarvinnut niin hirveesti karsia/luopua tavaroista. Nyt pitää... hirveesti kaikkea roskaa täällä. Ja hyvääkin tavaraa jota ei enää tarvita. Huh huh... nyt karsitaan isolla kädellä. Meillä kyllä on taas muutto edessä jossaoin vaiheessa. Tuleva koti ei ole se pysyvä. Valitettavasti. Mutta josko se seuraava olisi!

      Poista