Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Päiväkotiura alkaa....

Olimme eilen mieheni kanssa tutustumassa Glotan tulevaan päiväkotiin.
Tämä oli minulle ihan uutta, että ensivierailu tehdään ilman lasta. Mutta se oli kiva käynti. Tuli keskityttyä ihan asiaan eikä lapsen perässä juoksemiseen.
Käynti oli positiivinen kokemus. Jotenkin liikuttavia ne pienet siellä. Tulevat sisälle, pesevät kädet ja menevät omalle paikalle odottelemaan, että saavat ruokaa. Nyt vasta kunnolla tajusin, että tosiaan meidän pieni Glotta on aloittamassa tämän aikataulumaailman:( Mutta jos hänen nyt johonkin hoitoon on mentävä niin tuo päiväkoti näytti ja tuntui siltä, että sinne sitten.

Mutta meilläpä päätettiin alkaa sairastamaan jo ennen päiväkotiuraa. Yö oli rikkonainen ja jossain aamuyöntunneilla tajusin, että tämä ei ole tavallinen huono yö vaan, että Glotta on tulossa kipeäksi:( Paniikki... mies lähti aamulla viikoksi Norjaan ja minulla alkaa työt uudessa työpaikassa torstaina. Paniikki ja ketutus.. miksi juuri nyt? Mutta näin se nyt meni. Katotaan miten loppuviikko järjestyy. Toivotaan, että flunssa paranee pian ja jossain vaiheessa tuo päiväkotiin tutustuminen sitten onnistuu.

Tänään ollaan siis otettu pakosta rennosti ja tajusin, että tämä tuli kuin tilauksesta. Pari viimeistä viikkoa ovat olleet aika vauhdikkaita ja stressaavia. Tuo muuttaminen on ihan kamalaa hommaa ja olen jännittänyt tätä tulevaa arkeani. Siis niitä viikkoja kun mies ei ole kotona... juuri illalla saunassa sanoin hänelle, että kyllä me muuten pärjätään, mutta toiv. kukaan ei sairastu... ei olisi kai pitänyt sanoa ääneen.

Tänään ollaan istuttu sylikkäin, laitettu pyykkiä, kävelty kirjastoon kun Glotta nukkui vaunuissa ja tehty sydämen muotoisia jauhelihapihvejä. Eli hyvin arkisia puuhia ja se on tuntunut hyvältä.

Toivotaan, että mummu pääsee loppuviikosta apuihin ja minä pääsen töihin. Olisi jotenkin noloa olla heti alkuun poissa...

Päiväkoti näytti päiväkodilta:)

Ja Ingridille oli merkattu jo oma naulakko,
liikkis! Kissa ja kaikki!

Glotta odottaa kovasti, että pojat tulevat koulusta
ja sitten näyttää kaikki juttunsa heille:)

Tomskuja omasta "puutarhasta"...

Meillä on nykyään tosi pieni keittiö, 
ei mikään kokkailun keidas... mutta hyvin
me sinne mahdumme törmäilemään.


Sydämen muotoisia .. on ne!

Potilas on ihan pirteä, mutta
nokka vuotaa... toivotaan 
pikaista paranemista <3

Mites teidän muiden viikko on lähtenyt käyntiin?

Pojilla alkoi eilen koulu. 
Hyvin on mennyt:) Tuttuun on helppo palata.
Heidät on otettu hyvin vastaan.
Papu oli tänään retkellä.
Menivät bussilla Lasten kaupunkiin:)

9 kommenttia:

 1. Täällä viikkoa alkoi myös sairastelulla. Minä vatsataudissa. Lisäksi yh:na, kun mies käytännössä vaan yöt kotosalla. Muutenhan se yh-arki sujuu, mutta on kyllä aika kurjaa sairastaa ja yrittää pyörittää arjen rumbaa. Mutta nyt tämä taas menee, puurokulhon äärestä!

  Tsemppiä sulle sinne! Toivottavasti tauti menee pikaiseen ohi ja saat keskittyä töissä alkupäiviin ilman ylimääräistä stressiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemisia myös sinne! Miksi se menee aina näin, että ku on yksin niin lapset sairastuu??
   No näistä selvitään tavalla tai toisella. Parempaa tuuria meille jatkossa:)

   Poista
 2. Toivottavasti tervehdytty siellä ja arki alkaa sujumaan ilman sen kummempia ongelmia.

  Suomalaiset päiväkodit ovat korkeatasoisia, joista on hyvä ponnistaa korkeatasoiseen suomalaiseen kouluun :). Onnea kaikille lapsille uusiin alkuihin siellä teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toivon tosiaan hyvää alkua meidän arjelle.. tämä oli tällainen pieni takapakki, mutta eteenpäin mennään!
   Kyllä suomalaiset pk:t ovat korkeatasoisia. Ja tuo hinta joka täyspäivähoidolta on joku 250e on mun mielestä edullinen kun ajattelee, että sillä saa lapsi olla hoidossa vaikka 10 tuntia ja saa ruoan 3 kertaa ja hyvän hoidon ja huolenpidon. Ja nykyään täällä on niin, että hinta laskee aina 4% per vapaapäivä eli mekin tarvitaan vain 11 hoitopäivää kuukaudessa niin ei jouduta maksamaan kuin tuosta n. puolet.

   Poista
  2. Oih, tuohan oli uutta tuo hinnanalennus!!! Hyvä juttu. Niin ajattele, Suomessa saavat ruokaakin kolme kertaa päivässä. Muistan, etä minun talossa Suomessa oli oma keittäjäkin. Ruoka tehtiin talossa, eikä kuljeteltu minnekään.

   Poista
 3. Voihan nyt flunssa:/ eipä olisi paljoa tyhmempään väliin tulla. Pikaista paranemista Glotta-murulle ja pysykäähän muut terveinä! -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta... muttaa ollaanhan me puhuttu tästä:) Glotta on jo parempi ja mummu on luvannut tulla apuihin, että mä pääsen aloittamaan työt sovitusta. Tänään piti olla tutustumispäivä ja Glotan piti jäädä jo pariksi tunniksi yksin hoitoon.. ja mun piti mennä ostamaan työvaatteita. No se peruuntuu eli pitää alkaa penkomaan kaappia ja toivoa, että siellä olisi jotain mikä ei olisi mennyt niin pahasti kasaan Norjavuosien aikana, että mahtuu päälle;)

   Poista
 4. Toivottavasti siellä parannutaan pian! Meilläkin mini sairasti oikein kunnolla viime viikolla ja "nauttii" vielä antibioottikuurista... Päiväkotilaiset on kyllä tosiaan suloisia! Olen joskus hakenut minin aikaisin tarhasta kun muksut ovat olleet välipalalla pöydän ääressä ja siellä ne kaikki pikkuset istuu sulassa sovussa niin suloisina! :)

  VastaaPoista
 5. ingrid edelleen flunssassa, mutta mummu hoitaa joten pääsin aloittamaan työt sovitusti:D

  VastaaPoista