Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Vaippoja ja vauvanruokaa

Yleisön pyynnöstä teen postauksen vauvanruokien ja -vaippojen hinnoista. Siis mitä ne maksavat täällä Norjassa jne.

Vaikka aina väitetään, että Norjassa on kallista ja niin monissa asioissa onkin, mutta lapsia täällä kannattaa tehdä;) Siitä olen täällä ennenkin kirjoittanut. (Olen kirjoittanut tuon postauksen yli vuosi sitten ja jotkut asiat ovat saattaneet muuttua sen jälkeen).

Tähän asti Glotan ylläpito on ollut halpaa. Tyttö syö pelkkää tissiä ja vaipat eivät maksa "mitään". Sain kavereilta kestovaippoja ja lisäksi olemme käyttäneet kertakäyttövaippoja. Mutta nämä "alkuvaipat" eli koko 1-2 ovat kaupoissa tosi halpoja. Esim. tällä hetkellä Glotta käyttää Liberon kokoa 2 ja juuri tänään kaupassa katsoin, että yhden vaipan hinta on 0,62 kr eli n. 8 senttiä:) Tuollaisen paketin saa n. 2 eurolla.

En tiedä mihin näin halvat hinnat perustuvat.. jotkut sanovat, että kaupat myyvät vaippoja halvalla, koska haluavat lapsiperheitä asiakkaikseen. Vai onko se sitten sitä, että esim. Libero yrittää huijata vanhempia käyttämään vauvallaan juuri tuota merkkiä, koska sitten kun vauva siirtyy kokoon 3 eli on yli 6 kg niin hinnat pompsahtaa melkein puolella. Yksi vaippa maksaa jo yli 1,5 kruunua eli 20 senttiä.

En tiedä mitä vaipat Suomessa maksavat. Ovatko kalliimpia kuin täällä? Mutta esim. venäläiset hamstraavat vaippoja kaupoista täällä.. eli tod.näk täällä on halvemmat tai ainakin paremmat vaipat kuin Venäjällä.


Vaippojen käyttö on halpaa siihen asti kun vauva on
alle 6 kiloinen. Paketti maksaa vain pari euroa, mutta
tuo koko 3 oli jo huomattavasti kalliimpi. Paketti on
vähän yli 6e. Mitä vastaava paketti Suomessa maksaa?


Sen lisäksi, että vaipat ovat jo valmiiksi edullisia niin
kaupat jakavat tällaisia "bonuskortteja".
Jo raskausaikana sain kahdelta eri kaupalta
tällaisen kortin jonka avulla joka 4. vaippapaketti
on ilmainen.

Vauvan ruokiin ja äidinmaidonkorvikkeisiin perehdyin ensimmäistä kertaa tänään kaupassa. Eivät nekään niin kalliita taida olla? Purkki vauvan ruokaa maksaa 5,90-20 kr eli 0,8-2,6e. NAN merkkinen korvike maksoi 11.90 kruunua 1,6e.. no se on kai aika paljon? Mitäköhän korvike Suomessa maksaa? Me emme ole koskaan joutuneet ostamaan korvikkeita. Kummatkin pojat ovat syöneet tissiä niin kauan, että sitten on voitu siirtyä suoraan lehmänmaitoon. Toiv. Glotta tekee samoin.. tuolle korvikkeelle tulee nopeasti laskettuna ihan kohtalainen litrahinta:)


Tuo pieni kasvissosepurkki maksaa 0.78e.
Jälkiruoka (päärynäbanaanijugurtti) 1,45e.
Lihaperunasose 6kk ylöspäin 2,25e.
Ja korvike sen 1,6e.

Tuliko jotain mieleen? Saa kysyä:)


Tänään meillä on ollut oikein norjalainen ruoka
eli pølse med brød:)
Ei kannata mennä nälkäisenä suoraan
jumpasta kauppaan.. silloin tulee ostettua aina
jotain nopeaa, rasvaista ja runsas hiilarista ruokaa:)
Mutta nythän on perjantai:)

GOD HELG TIL ALLE SAMMEN!

9 kommenttia:

 1. Meille on kerrottu, että vaipat ovat täällä juurikin niitä sisäänheittotuotteita eli ovat siksi halpoja. Sen sijaan vauvanruokavalikoima tuntui alkuun ahdistavan suppealta, kun oli tottunut suomalaisten markettien kilometrien pituisiin purkkirivistöihin :) Eniten kaipasin vaihtelua marja- ja hedelmäsoseisiin, mutta niillähän sitten mentiin, joita norjalainen kaupantäti tai -setä oli valikoimiinsa ottanut.

  VastaaPoista
 2. Ei mekään koskaan tuotu vaippoja Ruotsista tai Suomesta Norjaan, kun neiti oli vauva. Minusta vaipat oli halpoja. Suomessa kuopuksen vaipoista, mitä niistä nyt olisi joutunut maksamaan.... 15 e sellainen iso tuplapakkaus yli 6kg vauvalla...?
  Me muuten aloitettiin vauvaruoat puurolla, norjalaiseen tapaan :) Purkkiruokasouvi , huoh :D Minusta Narvikissa kaupoissa oli hyvät valikoimat kaikenlaisia soseita. Suomessa tavallisissa pikkukaupoissa oli perusmakuja ja ei niin monia eri merkkejä. Marketeissa en juuri käynyt, että en voi verrata.
  Kyllä se ruokakassin hinta riippuu yleensä paljon kulutustottumuksista. Katselin tänään, kun porukka oli KIWI marketissa ostamassa hytte-eväitään, kun hiihtolomat alkoivat. Kyllä oli sellaiset systeemit mukana, että hintaa tosiaan saa nostettua. Meikäläiset ovat tottuneet vähän erilaiseen ruokakulttuuriin.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos tästä postauksesta :)

  Tuollainen vaippapaketti on noin 13 euroa Suomessa, eli puolet halvempia ovat. Vauvanruoka taitaa olla siellä paljon kalliimpaa, kun nuo lihasoseet 6kk ylöspäin on täällä noin euron verran.

  VastaaPoista
 4. Hellou! Meillä on just tuo nan käytössä, edelleen ykköstä vedellään, vaikka iän puolesta vois jo siirtyy kakkoseenkin. Purkki on about 50-52 senttiä kipale, että se on kyllä halvempaa. Mut vaipat ehdottomasti halvempia siellä!

  Onnekas sä, kun oot niin hyvin pystynyt tissittään! Meillä loppu severillä kokonaan kuukaus sitten. Olis vaan pitänyt rynniä, mut mut..

  Kivaa viikkoa! Täällä on ihan kaamee keli, tuulee ja pyryttää, mut kiva sitä on katella ikkunasta :)

  VastaaPoista
 5. Eipä taideta missään muualla syöttää valmisruokia vauvoille niin paljon kuin Suomessa. Luin juuri jonkun ravitsemusalan ammattilaisen artikkelin siitä, että meillä vauvat tottuvat teolliseen valmisruokaan, eivätkä saa tuoretta kotiruokaa. Kuinka moni äiti suostuisi syömään pelkkää valmisruokaa, ei varmaan kukaan. Miksi sitten sitä syötetään vauvoille.
  Lasten valmisruokien markkinoijat ovat todella onnistuneet meillä vakuuttamaan äidit ruokien hyvistä puolista. On onnistuttu luomaan kuva terveellisestä ruuasta. Mutta jääkö kukaan miettimään, että ruoka seisoo purkissa kuukausia ja on mössöä. Ja tuoksu on aikamoinen lihapurkeissa. Kuinka moni suostuisi syömään lihapurkin, vaikka siihen lisättäisiin mausteita?

  meillä 3 vanhinta on ruokittu hyvin pitkälti valmisruuilla. Sitten iski allergiset lapset ja kuinka ollakaan huomasin kuinka halpaa, helppoa ja maukasta on itse laitettu ruoka. Pakastin on kätevä apuväline. Matkat ovat ainoa, jolloin joutuu vähän sooloilemaan, mutta onpa lapset silloinkin saaneet ruokaa. Ja itse tehty maistuu äidillekin:)

  Olettekos maistaneet hedelmäpurkkeja nykyisin. Ennen ne olivat tosi hyviä, nyt kyllä saa etsiä makua. Ja ovat aikamoisia sekameteleitä. Ainakin persikka on muuttunut tosi mauttomaksi. Eli hedelmän määrä on tosi pieni.
  Löysin kotimaisia soseita, joissa ei ole mitään muuta kuin pelkkää sosetettua marjaa tai hedelmää (samassa hyllyssä kuin hillot). Ovat tosi hyviä, uppoavat isommillekin.

  No meni vähän asian viereen, mutta tuli noista purkeista mieleeni

  Sirkku

  VastaaPoista
 6. Me ollaan jouduttu aika lailla turvautumaan korvikkeeseen, onneksi NANia löytyy myös jauheena mikä on meilllä arkikäytössä ja halvempaa. Nuo purkit lähtevät mukaan reissuun ja kaupunkivisiiteille. :) Ja NANin rinnalle löytyy toinen merkkikin semper joka on kyllä samaa hintaluokkaa kuin NAN

  VastaaPoista
 7. Heidi: niin ajattelinkin. Tosin ihmetyttää kun kaikissa kaupoissa on halvat vaipat. No hyvä niin:)Mä en katsonut kauheen tarkasti noita sosevalikoimia, mutta totta. Ei siellä tainnut juurikaan olla marja-/hedelmäsoseita. Onneksi on toi Näätämö tossa lähellä:)
  Ekaterina: Joo kyllä norskit laittavat rahaa menemään kauppaan. Me yritetään hakea Näätämöstä kaikki mikä on kalliimpaa täällä eli liha, leikkeleet, juusto jne. Sielläkin kun katsoo norkseja jotka ovat mökille menossa niin huh huh.. varsinkin esim. pääsiäisen alla... rahaa ei pihdata:) Kauppias kertoikin että se on yks parhaista ajoista myyntiä ajatellen.. pääsiäisen tienoo.
  MamaE: No sittenhän ne kompensoituu.. täällä halvat vaipat, Suomessa ruoat:) Miltä elämä Norjasssa tuntuu?
  Teija: No korvike on huomattavasti halvempaa siis Suomessa. Olen onnekas kun imetys on sujunut aina hyvin. Ja vauvat ovat olleen hyviä imemään:) Täällä oli kanssa tullut viikonlopun aikana kunnolla lunta. Päästiin lumitöihin kun eilen myöhään kotiuduttiin.
  Sirkku: hyvä kun kommentoit. Toi on totta, että suomesssa syötetään vauvoille paljon valmisruokaa. Ei motivoi tekemään itse kun purkkiruoat on niin halpoja. Mutta totta, että ei ne kyllä miltään maistu ja lisäksi sisältävät kyllä melkoisesti lisäaineita ym. Odotan oikein, että pääsen tekemään soseita Glotalle. Pakastemuotit jo ostettu:) Tosin täällä suositellaan 6kk:n täysimetystä. Ja tiedän.. nyt odotan sitä rumbaa, mutta sitten kun se on jokapäiväistä niin helposti tulee annettua valmisruokia. No jos vaikka fifty-fifty:) Kiitos vinkistä, pitää kokeilla noita täysmarjasurvoksia jne.
  Satu: Niin joo. Nan:a löytyy myös jauheena. Osaatko sanoa mitä maksaa se 2dl maitoa jos itse jauheesta tekee? t.kalamuija

  VastaaPoista
 8. Tuossa miehen kanssa muisteltiin että mitähän jauhopakkaus maksaa ja jos se on sen 100NOK luokkaa, niin sitten 2dl hinnaksi tulisi noin 2.5NOK. Jos nyt meni laskut oikein... :) Hyvää Suomen reissua sinne teille!!

  VastaaPoista
 9. Kaytiin Suomessa ja ostin vastaavan vaippapaketin. Hinta oli yli 8e! Eli kylla vaipat ovat paljon kalliimpia Suomessa.

  VastaaPoista