Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

50-luvun yksiö

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE:)
Sain kun sainkin kukat, kakut ja kortit sänkyyn. Ja sisustuslehden jota vieläkin luen täällä sängynpohjalla sillä:

Yes, saimme perjantaina hyviä uutisia. Tai no hyviä ja hyviä.. mutta.. meillä on kotipaikkakunnallamme yksiö. Siinä on ollut vuokralla oikein herttainen uskovainen nainen, joten luonnollisesti olemme olleet tyytyväisiä ja päättäneet, että annamme hänen olla siinä niin kauan kun hän haluaa. Mutta heti kun hän "tajuaa" lähteä niin tartumme tilaisuuteen ja teemme asunnosta tukikohtamme. Suomenlomilla olemme aina jonkun nurkissa ja tällä kokoonpanolle se on aika ahdistavaa. Ja kun ne lomat ovat yhtä juoksemista paikasta toiseen niin ei se ole isäntäperheillekään kivaa.

No nyt sitten tämä vuokralainen ilmoitti, että hän muuttaa pois:) Jes. Ja perjantaista asti minulla on sormet syyhynneet:)

Tarkoitus on siis vähän remontoida asuntoa ja viettää siellä kesäloma. Ja todennäköisesti syksyllä taas vuokrata se jollekin. Mutta idea on, että jatkossa vuokraamme sen aina jollekin opiskelijalle tms. Niin, että asunto olisi meidän käytössä aina kesät.

Asunto on tosi hyvällä paikalla. Ihan keskustassa, vieressä kiva leikkipuisto ja uimarannalle vain kivenheitto:) Ei se mitään iso lukaali ole tai kesämökin vertainen, mutta kyllä se "hotellihuoneesta" käy. Voin sieluni silmin nähdä miten me siellä nukumme ahtaasti ja aamulla heräämme auringonpaisteeseen ja lähdemme torille aamukahville.. (niin varmaan).

Talo on rakennettu 1956 ja asunto on lähes alkuperäisessä kunnossa. Eli tallella on ihanat 50-luvun keittiönkaapit jne. Olen aina ajatellut, että jos ja kun asunnon joskus kunnostamme se pitää tehdä talon alkuperää kunnioittaen. Ja tämä viikonloppu onkin mennyt koneella istuen ja viiskytlukua opiskellen:)




Hih.. menittekö lankaan?
Siis ei näin:)
En ajatellut laittaa tukkaa
tötterölle ja alkaa joksikin fiftariksi...


Vaan vähän niin kuin näin:











kuvat netistä


Mitäs pidätte?
Löytyykö teiltä kotoa jotain 50-lukua?
Tänne omaan kotiin en halua mitään tuollaista, mutta
jotenkin olisi kiva tuonne vanhaan taloon laittaa jotain
sen hengen mukaista. Olisi sääli repiä kaikki alas ja
laittaa perus 2011:sta tilalle. Niitä asuntoja on
jo ihan tarpeeksi. Eikö?
Sanokaa, että niin just.. meinaa mieheni ei ole
nyt yhtään varma tästä mun ällistä taas:)

ps. ja jos jollain on jotain tämän henkistä huonekalua tai tavaraa ja haluaa pistää sitä kiertoon
niin ilmoitelkaa. Tulemme parin viikon päästä Suomeen lomalle joten silloin voitaisiin hieroa kauppoja:)


12 kommenttia:

  1. Juu ehdottomasti 50-lukua. Säästäkää alkuperäiset keittiön kaapit. 50-luvulla oli vielä funkkistyyliä Suomessa aika paljon. Tai ainakin vaikutteita sieltä. Toimivia ja yksinkertaisia kalusteita. Mulla on uusimmat kalusteet varmaan 50-luvulta, mutta se on aika sekalainen setti. JA totta maar, pidän itsellä kaiken.
    OP

    VastaaPoista
  2. Erittäin hyvä idea, 50-luku on pirteää ja Suomesta löytyy varmasti paljon tyyliin sopivaa tavaraa !
    Oikein hyvää äitienpäivää myøs !

    VastaaPoista
  3. 50-luku oli tyylikäs vuosikymmen :) Sen ajan tavaraa ja vielä ihan hyväkuntoista luulisi kyllä löytyvän, kun alkaa etsiä. Silloin ei ollut vielä lastulevy korvannut puuta.

    VastaaPoista
  4. Hyvää norjalaista äitienpäivää :)
    Allekirjoitan tuon täysin, että muiden lattioilla nukkuminen ei ole kovin rentouttavaa :) Me teimme sitä joululomilla, pääsiäislomilla, kesälomilla, milloin ja silloin lähes vuosikymmenen ajan. Aina loman päättyessä päätettiin, että seuraavalla kerralla me ollaankin sitten jollain mökillä, hotellissa muutamia öitä jne. Mutta ei, koskaan se ei toteutunut.
    Meillä on Rovaniemellä uudessa kerrostalossa yliopiston vieressä kaksio vuokralla, mutta eipä ole tullut mieleen ottaa vuokralaisia sieltä kesäksi pois. Hyvä idea, jos asuttaisiin ulkomailla.
    Saat varmasti laitettua teidän asuntoa mukavan näköiseksi ja ne alkuperäiset kaapit ovat kyllä hienot! -50 lukuisia uonekaluja löydät suht helpolla kirppiksiltä. Jos laittaisin niin vähänkö olisi päheet sellaiset metalliset tuolit, joissa on punaiset "nahka"päällysteet valkoisilla ommeltuna :) Mummilassa oli sellaiset joskus :D

    VastaaPoista
  5. Hei, Ihan huippua, että saatte asunnon omaan käyttöön kesäisin! Ja ehdottomasti remontti ajan henkeen. Se kuuluu asiaan.
    Eikös muuten Suomen perinteitä pidä kunnioittaa tuon äitienpäivän suhteen eli kai vietätte äitienpäivää myös toukouussa;)Kyllä äiti nyt ainakin 2 äitienpäivää ansaitsee. Voisko siellä ajatella juhlivansa myös Venäjän äitienpäivää kun raja on niin lähellä? Vai onko niillä sellaista?
    -marjo

    VastaaPoista
  6. Heippa ja kiitos kaikille kommenteista:) Ja siitä, että komppaatte mua ton 50-luvun kanssa:) Tänään tuli tosin isännöitsijältä viestiä. Taloon on tulossa putkiremontti ehkä ensi vuonna. Eli tässä vaiheessa kämppää on ehkä turha kauheesti rempata. Mutta ei se mitään. Ollaanpahan sitten oikein kunnon 50-luvun kämpässä. Ja käydään pesemässä pyykit alakerran pesutuvassa ja käytetään vain 1-2 sähkölaitetta kerrallaan ettei sulakkeet pamahtele:)
    Sormet syyhyävät.. haluan kirpputoreille ja ihmiseten vinteille penkomaan:)
    Niin joo... ehkä alamme viettämään myös venäläistä äitienpäivää;) Toiv se on sitten loppuvuodesta kun nämä kaksi on tässä alkukevään ja kevään kynnyksellä.. ois rankka syödä niin hyvin kuin eilen söin alvariinsa;) t.kalamuija

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa ihanalta!! Meillä on Helsingissä käydessä vähän sama ongelma, kaikkien kavereiden luokse ei voi tai viitsi tunkea vauvan kanssa... :( Ja äitienpäiväkin meni meillä ihan ohi, ehkä me juhlitaan sitten Suomen äitienpäivän aikaan!

    VastaaPoista
  8. Onkohan muuten Venäjällä varsinaista äitienpäivää ollenkaan, kun kansainvälinen naistenpäivä 8.3. on siellä aika iso juhlapäivä? Mutta ehdottomasti sitäkin kannattaa alkaa juhlia vaikka yhdessä Glotan kanssa ;)

    VastaaPoista
  9. Moi Hanna! Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut!! Ja onnea vapautuneesta kotihotellista! 50-luvun talot on mun mieleen, vanhaan kotiin tulee ajoittain ikävä! Jos intoudut hakemaan tapettia ajan henkeen, löytyy ainakin Tapettitalosta eri vuosikymmenien tapetteja :) Mä huomaan tykkääväni eniten noista 50-lukulaisista, mutta ei sellainen välttämättä istu tähän 90-lukuun :( Kyllä siitä hieno tulee, ja eiköhän niitä kalusteita löydy myös. Ei käy aika pitkäksi Suomen lomilla ;) -kohta nähdään! Anni

    VastaaPoista
  10. Satu: Tota mäkin jännitän. Kun ei tiedä miten vauva nukkuu. Niin ei ole kiva olla muiden nurkissa ainakaan pitkiä aikoja. Joo muistakaa juhlia sitten toukokuussa:) Onhan se sun 1. äitienpäivä:)
    Heli: Niin joo.. naistenpäivää pukkaa:) Ehdottomasti juhlitaan. Mies parka:) Mä luulen, että se menee kohta lakkoon. Tänään tuli postia norja-suomiseuralta. Siellä järjestetään meille suomalaisnaisille äitienpäiväjuhla ja arvatkaapa kuka oli laitettu komiteaan.. mun mies:) Kysymättä siis häneltä (ja mä en ole tän takana myöskään).
    Anni: Joo viimeksi tänään katseltiin Tapettitalon tapetteja. On ihania!!! Olkkarissa siellä on lasikuitutapetit ja niiden päällä kasoittain maalia, mutta keittiönseinän voisi tapetoida jolloin ihanalla 50-lukulaisella:) Juu ei käy pitkäksi aika kun Suomeen tullaan kun pitää ravata kaikki kirpparit ja kierrätyskeskukset läpi:) Lähdetkö mukaan? Tikkurilan kierrätyskeskuksesta olen tehnyt upeita löytöjä aikaisemmin. Laitataan kotihotelli kuntoon niin meillä on sitten paikka jossa valmistautua Rantajameihin:) Vi ses snart!! t.kalamuija

    VastaaPoista
  11. Minulla on kaksi vihreää kukallista nojatuolia, aitoa retroa. Olen harkinnut niiden myyntiä, koska vaikka ne ovatkin todella ihanat, ja hyvät istua, niin eivät oikein mahdu meille :( Mutta ne voisivat olla tuonne yksiöön siinä mielessä kivat että ne vievät vähän tilaa ja niissä on tosi mukavaa istua. Voimme palata tähän asiaan kun olette Suomessa ja voin lähettää sulle kevään kuluessa sähköpostiin kuvia niistä.

    Tosin niiden kuosikieli on ehkä hieman 70-lukulaista mutta malli menee kyllä vanhempaankin tyyliin!

    T:Roution Heidi

    VastaaPoista
  12. Heidi: Ihanaa!! Laita ihmeessä kuvia tulemaan. Meinasin jo menettää toivoni. Kun olen laittanut sanaa kiertoon, niin tuntuu, että tosi vaikea löytää mitään vanhaa. Ajattelin jo, että olkoon.. sisustetaan se ihan millä vain jotta voidaan siellä kesä olla. Mutta olen siis ehdottomasti kiinnostunut noista tuoleista:) Edes vähän jotain vanhaa ja väriä .. tekee ihmeitä:) Ja pidä silmät auki. Ja saa laittaa sanaa kiertämään. Eli 1h ja keittiö olisi tarkoistus kalustaa näillä kierrätyskamoilla.

    VastaaPoista