Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 7. marraskuuta 2011

Kuvankäsittelyä

Jee mieheni latasi minulle kuvankäsittelyohjelman tänään:)
Ilta on mennyt leikkiessä sen kanssa.
Olen ihan alussa vielä.. mutta itse tykkään lukea
blogeja joissa on kivoja ja hyvin käsiteltyjä kuvia.Opin rajaamaan...

ja lisäämään tekstejä kuviin, wou!
Huomenna jatkan harjoittelua:)

Lisäksi olen tänään pakannut laitoskassin valmiiksi:)
Kävin lääkärillä (taas) ja hän vähän varoitteli, että jos
tilanne menee huonommaksi niin hän lähettää minut
Tromssaan... jos näin käy niin kassi on pakattu ainakin
valmiiksi:) Viimeksi mieheni teki tämän homman, koska
itse olin jo sairaalassa... ja tämän vuoksi
Papu tuli kotiin mm. sairaalasta varastetussa bodyssa:)7 kommenttia:

 1. Jännitys lisääntyy jo lukijoissakin. Outoa...en ole lähdössä edes Naistenklinikalle, sinulla on ihan toisella tapaa jännittävä synnytysreissu edessä.
  Kaikki menee hyvin.
  Malta nukkua yöt rauhassa.
  Muista magnesium.
  Muista villasukat.
  Varo rintatulehdusta.
  Siis ihan näin rauhassa odotellaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä:) tota rintatulehdusta vähän pelkään. Kylmä talvi edessä. Pitää kutoa jotkut tissin lämmittimet:) Yritän odotella rauhassa. Ei ole helppoa:)t.kalamuija

  VastaaPoista
 3. Mikä kuvankäsittelyohjelma sinulla nyt on? Tarvitsisin uuden ja näppärämmän ikivanhan Photoshopin tilalle...

  VastaaPoista
 4. En tiedä millaiset käytännöt synnytyssairaalassasi vallitsevat, mutta suosittelen tarkistamaan mitä sairaalaan tarvitsee mukaan, ellet ole jo sitä tehnyt.

  Itse olin lievästi yllättynyt, kun synnytyssairaalassa (Bærumissa) ei ollut tarjolla vaatteita äideille tai vauvoille. Heti synnytyssalissa laitoin omat vaatteet päälle, eikä vauvaa puettu siellä ollenkaan, kapaloitiin toki peittoon. Ne äidit, joilla ei ollut omia vaatteita syystä tai toisesta mukana, joutuivat sitten hipsimään pelkissä pakarat (tai siis omat verkkoalkkarit) paljastavissa sairaalan "synnytys"paidoissa vierellään Blærumin mammat tyylioloasuissaan! heh:) Vauvoillakin käytettiin enimmäkseen omia vaatteita koko sairaalassaoloaika. Oli siellä kuitenkin hätävarana joitakin (H&M:n!?) virahtaneita bodeja, mutta ei edes housuja. Lisäksi vinkkinä muuten suosittelen pakkaamaan sairaalakassiin myös jotain ruokaa/juotavaa/herkkuja. Kovin oli norjalaiset eväät ainakin meidän sairaalassa makrillitahnoineen yms.

  Rinnoille suosittelen villaisia rinnanlämmittimiä/liivinsuojia. Ja villaisia imetyspaitojakin on markkinoilla.

  Mukavaa odotusta!

  VastaaPoista
 5. Heli: Photoscape:)
  Teresa: niin joo. Jos sairaalassa ei ole vauvalle vaatteita! Itsekin synnytin Bærumissa 9 v sitten:) Silloin oli kyllä vauvalle vaatteita mut ei äidille. Eli tiedän että omat yöpuvut mukaan. Sitä vaan mietin, että jos joudun sinne pari viikkoa etukäteen niin onko siellä pesukonetta. Vai kuinka monta yöpukua pitää matkaan pakata!! Ja totta. Ruokaa pitää ottaa. Kaverini sai juuri vauvan täällä Kirkenesissä ja sanoi, että kärsi nälkää sairaalassa. Oli pienet annokset ja tosi huono valikoima jääkaapissa mistä sai illalla ottaa jotain. Mä muistan kun Bærumissa oli ihana mehukone. Siis ihan normi punaista mehua mutta siinä oli jäitä seassa ja sitä sai juoda niin paljon kun halusi. Ja aamulla tuli havresuppea kertakäyttömukissa. Se oli hyvää. Ekana aamuna kyllä meinas oksu tulla kun en tiennyt että olivat tuoneet sen mun pöydälle ja luulin hörppääväni vettä ja lasissa olikin haaleeta kauravelliä:) Mutta kun sen kuumana nautti niin maistui ihanalta. Täällä tuskin sellaista on. Mutta kiitos vinkeistä. Menen tänään srl:aan kontrolliin vaihteeksi. pitää kysyä sieltä:) T.kalamuija

  VastaaPoista
 6. Taidetaan täällä Bærumissa kärsiä köyhyydestä, kun on mehukone ja vauvanvaatteet poistettu sairaalasta, eikä mitään iltapalajääkaappiakaan ollut :) heh Onneksi ei sentään kauravellistä oltu luovuttu. Oikeasti sain kyllä todella miellyttävää ja inhimillistä kohtelua kyseisessä sairaalassa ja makrilliakin söin ainakin kahden edestä :)

  VastaaPoista
 7. Ai sielläkin säästetään:) Niin täälläkin. Silloin kun synnytin siellä niin synnytysosasto oli remontissa joten synnytin ihan tavallisella osastolla.
  Kävin tänään sairaalassa. Vika kontrolli täällä. Nyt odotan kirjallista kutsua Tromsasta. Jännää.. tosta sairaalasta on tullut toinen koti. Tälläkin viikolla olenn käynyt siellä 2 kertaa. Outoa, ettei tarvi mennä enää.
  Kysyin vaatteista. Kukaan ei osannut vastata.. yllätys. Ei edes sairaanhoitaja joka oli työskennellyt Tromssassa aikaisemmin. No pitää varmaan soittaa sinne Tromssaan ja kysyä itse. t.kalamuija

  VastaaPoista