Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 4. marraskuuta 2011

Ihana Tromssa :)

Terveiset Tromssasta. Meillä oli Oskarin kanssa kiva reissu... toki olisihan sitä voinut pidempäänkin siellä olla:) Täältä Kirkenesistä lento Tromssaan kestää vain 55 min ja nyt myös halpayhtiö Norwegian alkoi lentämään tätä väliä, joten nyt on mahdollista tällainen yhden-kahden yön lomailu tuolla pohjolan Pariisissa:)

Kirkenesissä oli hieno aurinkoinen talvi-ilma kuin lähdimme. Tromsassa pilvet roikkuivat matalalla eikä lunta missään. Tai no olihan sitä vähän ihan korkeimpien huippujen päällä. Mutta mittari oli plussan puolella ja ilma oli pilvinen. Mutta se ei haitannut meitä. Heitimme laukut hotellille ja lähdimme katselemaan paikkoja.

Yksi päivä Tromsassa oli kyllä liian vähän ja vielä kun suurimman osan ajasta oli pimeää. Jäi vähän sellainen olo, että missä olimme!? No minähän olen lähdössä synnyttämään Glottaa sinne eli uusinta on tiedossa. Jännä nähdä millainen reissu siitä tulee. Onko silloin aikaa tutustua kaupunkiin paremmin vai meneekö koko "loma" katsellessa ambulanssin / sairaalan seiniä. No menee miten menee.. pääseehän sinne sitten taas vaikka kesällä.

Kirkenesissä paistoin aurinko kun lähdimme...


... jee äitin kanssa kahdestaan matkalle:)


Tromssan keskusta oli kaunis.
Ja tuli ihan sellainen olo,
että ollaan oikeassa KAUPUNGISSA:)
(vietetty liian kauan aikaa Kirkenesissä?):)

Tromssa on yliopistokaupunki ja siellä
asuu n. 65 000 asukasta.


Ihana satama, ihania taloja ja
paljon kivoja kauppoja.


.. ja SUSHIA!!

Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa:)

Tromssassa on tosi paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita
ja pubeja!


Kiertelimme kaupungilla sekä
kävimme Polariassa eli tällaisessa arktisessa akvaariossa.

Näimme mm. hienon valokuvanäyttelyn
revontulista.

Paljon erilaisia mereneläviä mm. hylkeitä:)

ja kaikkea muuta kivaa:)


Golf-virran ansiosta ilmasto ei ole koskaan arktisen ankara.
Heinäkuun keskilämpö on 11.8,
talvella pakkanen ei koskaan laske alle 18 pakkasasteen.

Illalla hotellilla pääsimme myös saunaan:)
Täydellinen reissu!
Suosittelen kaikille..
ottakaa pikkukaveri matkaan ja lähtekää katselemaan
maailmaa:)


 

5 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan talvista siellä jo on! Täällä lämmintä +10!

  Joko ehdit postireissulle?

  VastaaPoista
 2. KIvalta kuulosti teidän reissu, Tromssa on kyllä ihana kaupunki. Missä hotellissa olitte muuten yötä? Täytyypä joskus miettiä tuonne uutta reissua, kesällä ei ole siellä tullut käytyäkään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tromssan kuulumisista!
  Jotenkin siellä ison meren rannalla on enemmän elämää kuin koko Suomessa; on aina ollut eri kansallisuuksia, kieliä, kulttuureja ja se tuo mukanaan mm. joukon etnisiä ravintoloita ja kaikenlaista mitä Suomessa näkee ja kokee vain ja ainostaan Hgissä, jos sitten sielläkään. Mutta ei ainakaan Keski- tai Pohjois-Suomen kaupungeissa!
  Kyllä iso sula meri on iso asia monessakin mielessä! (Olisipa meillä se Petsamo, nyyh...) Ja se Golf-virtahan "pelastaa" koko Pohjois-Norjan rannikon ilmaston ; ei pauku pakkanen kuten sisämaassa.

  VastaaPoista
 4. Nonna: en ole vielä ehtinyt. Menen maanantaina. Pitää viedä paketteja postiin ja käydä Suomen puolella ruokakaupassa niin haen sienet samalla:)
  Satu: me yövyttiin Scandicissa. Aika lähellä lentokenttää. Se oli ihan jees hotelli. Tai perus Scandic, mutta hyvä punttisali/sauna ja ihana aamupala:) Kesällä pitää ehdottomasti päästä Tromssaan.
  Anonyymi: Juuri mieheni luki paikallislehdestä, että meidän kunnassa on 65 eri kansalaisuutta!!! asukkaita 9800:) Niinpä. Olisipa meillä Petsamo eikä veli-Venäläinen tossa naapurissa:)Täällä on kyllä kiva ilmasto kun miettii miten pohjoisessa ollaan. T. kalamuija

  VastaaPoista
 5. Oi, tuli muistot mieleen. Asuin Tromssassa reilu pari vuotta, nyt taas Helsingin vilinässä. Haaveena on palata takaisin tuonne.

  VastaaPoista