Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 17. marraskuuta 2011

Kun jääkaapissa ei ole mitään...

Mitä tehdään ruoaksi sellaisena päivänä kun jääkaapissa ei ole kuin valot?
Kaivetaan tietenkin pakastimesta Avletton tuliaiset esiin ja tehdään kalakeitto ja leipastaan sämpylät:) Jokaisen pakastimesta tod.näk löytyy pakaste seitä, joten tämä keitto on helppo valmistaa.

Helppo kalakeitto:

-pakaste seitä
-perunaa
-porkkanaa
-vettä
-kalaliemikuutio / kalakastiketta
-merisuolaa
-ruokakermaa
-kuivattuja yrttejä (tilli, ruohosipuli)
-mustapippuri

Ja sämpylät valmistuu helposti jos kaapista löytyy
kuivahiivaa ja jauhoja.

Helpot sämpylät

-5dl vettä
- 1pss kuivahiivaa
- 10-12 dl erilaisia jauhoja
(ruis-, venhä-, sämpyläjauhoja+kauraleseitä)
-liraus öljyä
200 astetta/15 min

Kohota taikinaa kulhossa n. 30 min ja sitten
vielä pallukoita liinan alla saman verran ennen uuniin laittoa.
Päälle ripaus vettä ja vaikka mysliä.
Ja lämpimän sämpylän päälle oikeaa voita ja
ripaus meri-/sormisuolaa, nam!!!

Ihan parasta kotiruokaa:)
Minussa asuu mummo tai joku martta.
Saan parhaat kiksit kun löydän jotain halpaa tai
saan tehtyä ruokaa vaikka kaapissa on tosiaan
vain tuo "valot" ilmiö:)
Sen lisäksi olen alkanut mummoilemaan:


Joo-o! Ristipistotyö!
Viimeksi olen tehnyt ristipistoja kun odotin Oskaria 10v sitten:)
Miten niin odottavan aika on pitkä:)

Ja viikon "mummolöytö".
Eli kirpparilta vanha Arabian kippo 15 kruunulla eli
alle 2 eurolla! Pohjassa lukee Kirsikka:)

Tämä "martta" on nyt tyytyväinen:)

4 kommenttia:

  1. Savoin puolessa sinusta olisi käytetty määritelmää "On sitten hyvä tallousimmeinen"
    Minusta tuntuu että eiköhän nuo sinun mummoilut vaihdu mammailuiksi tulevien viikkojen aikana.

    Täälläkin oli kalapäivä. Kokeilin tänään saaliin seassa ollutta punakampelaa, tällä kertaa keitettynä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle tämänpäiväisestä ruoasta:) Joo mummoilut toiv. muuttuu pian mammailuksi. Se onkin enemmän mun laji:)
    Oi punakampelaa! Se on varmasti hyvää. Miltä maistui keitettynä?
    Meillä alkaa seiti, kampela ja ruijanpallasvarastot olemaan tyhjinä. Pitäis rohjeta tarttua tuohon turskaan... ja koljaan:)t.kalamuija

    VastaaPoista
  3. Meillä on joskus 70-luvulla ollut Arabian Kirsikka kahvikupit ja niiden aseteissa oli samanlainen vihreä raita kuin sinun Kirsikka kipossa.Kupit ovat aikoja sitten särkyneet, asetteja on vielä pari ehjää, nyt kukkaruukun alusen virassa. Olivat muuten hyvin helposti särkyviä, vaikka eivät mitään ohuita olleetkaan.
    -MUR-MUR-

    VastaaPoista
  4. Olkaa hyvä ja kiitos kysymästä. Oli oikein maittavaa. Laitoin kattilan pohjalle vain hieman vettä ja jonkin verran voita. Kampelapalaset olivat parin sentin paksuisia siivuja. Evät leikkasin saksilla pois.Annoin kypsyä kannen alla höyryssä, mausteena laakerinlehti ja suola. Lopuksi kypsien kalojen päälle silputtua tuoretta basilikaa.
    Usein käytän valkoviiniä kun on juhlantapainen. Seiti sunkin kannattaa ehdottomasti kypsentää viinihöyryssä.Viiniä ei saa olla liikaa. Ohjeita löytyy useita :)

    VastaaPoista