Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

my cup of tea

Ennen en ole oikein ymmärtänyt, että teelaaduilla on eroja.
Muistan kun tein yhden iltavuoron Norjassa skottilaisen kollegan
kanssa ja hän koko illan paasasi siitä miten huonoa teetä 
norjalaiset kaupat myyvät. 
Hän oli sitä mieltä, että se tavara mitä Norjassa teepussit
sisältävät ovat suoraan teetehtaiden lattialta kerättyä jätettä:)
Ja mun mielestä se oli ihan hyvää! 
Ihan tavallista teetä, jota olen koko ikäni juonut.

Näihin söpöihin teepakkauksiin törmäsin ihan ekaa kertaa
Yrjönkadulla sijaitsevassa Nudge:ssa. En raaskinut 
kuitenkaan ostaa, mutta hypistelin. 
Mutta kun Nizzan vanhassakaupungissa törmäsin taas kyseisiin paketteihin
ja vielä maailman ihanimmassa kahvilassa niin päätin ostaa muutaman 
paketin. Enkä ole katunut.
Joka ilta keitämme kupit teetä ja jopa mies on myöntänyt sen ääneen:
"Tämä tee on mielettömän hyvää"!
Jo yksi paketti yrttiteetä on nautittu... tänään korkattiin vihreä sitrustee.

Tämä iso säilytyspurkki oli kahvilan omistajan omaisuutta.
Mutta kun ihastuin siihen täysin niin hän tyhjensi purkista 
irtoteet toiseen astiaan ja myi minulle purkin suoraan hyllystä:)
Ihana nainen. Hän on pyörittänyt tätä kahvilaa vuoden verran.
Vertasi sitä pieneen vauvaan:) Kerroin, että minulla on suunnilleen 
samanikäinen vauva kotona niin hän nauroi ja kehaisi, että hän 
saa sentään nukkua yönsä:)

Jos Nizzaan reissaatte niin käykää kurkkaamassa:
Les Causeries de Blandine
8 Rue du pont vieux, 06300 Nice
Ja kertokaa terveisiä <3

ps. muutama postaus sitten pyysin teiltä vinkkejä kotiutumisjuttuuni.
Nyt lehti on ilmestynyt eli kaikki jotka auttoivat minua niin laittakaa 
sähköpostiin tai kommenttiboxiin e-osoitteenne niin laitan jutun teille:)
Ja muillekin halukkaille toki.



Bonne nuit <3

34 kommenttia:

  1. Onkos tuo tanskalaista? Siellä olen noihin purkkeihin törmännyt ja miettinyt ostamista, mutta toistaiseksi vielä vaan mietinnässä. Täytyykin seuraavalla kerralla ostaa muutama nätti purnukka!
    Kiitos, mielellään luen juttusi: apinalandiablog@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on yllättäen ranskalaista:) Ois voinut luulla, että tanskalaista tai norjalaista kuin siinä on toi ö:) Suosittelen. Varsinkin se yrttitee oli ihanaa.

      Poista
  2. Ja mulle juttu tietty myös <3 tunja.tuominen@iki.fi

    VastaaPoista
  3. En tainnut kyllä auttaa jutun kirjoittamisessa, mutta jutun lukeminen kyllä kiinnostaa :) suvi.ratavaara(at)gmail.com

    VastaaPoista
  4. Itse join kahvia pari pannullista per päivä ennenkuin tulin raskaaksi..sit tuli närästykset..ja siirryin teehen. En enää kahvia kaipaa enkä kyllä teepussejakaan - paras tee on kun sen itse hauduttaa ja veden lämpötila on kyllä tosi tärkeä. Tätä ei kyllä kahvinjuojat tajua ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu paras tee on varmasti irtotee, mutta toi on yllättävän hyvää pussiteetä. Veden lämpötila on tärkeä. Liian kuuma tee ei toimi. Ehkä juuri siksi innostuin tästä teestä niin älyttömästi kun mieheni tarjoili sitä minulle ekaa kertaa niin se oli juuri oikean lämpöistä:) Mä juon 1 kupin päivässä kahvia, mutta hyvin voin elää ilmankin. Teetä olen juonut aina. Kahvin opin vasta 30+ vuotiaana:)

      Poista
  5. Itse olen Englannin reissuilta ostanut joskus kotiin teetä ja piti minunkin myöntää, että on kyllä teellä ja teellä eroa! Sen jälkeen Suomessa myytävät valmiit pussiteet ovat maistuneet aika kamalalle, onneksi voi itse hauduttaa mieluistansa. Tuosta veden lämpötilasta olen itsekin kuullut, että se on tärkeä juttu, mutta en ole vielä perehtynyt siihen tarkemmin, että minkä asteista veden pitäisi millekin teelaadulle olla. Minäkin lukisin juttusi mielelläni sillaus@gmail.com.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä veden lämpötila on tärkeä:) Mä en ole tainnut vielä edes saada sellaista oikein kunnon teetä, mutta mun mittakaavassa tämä ranskalainen pussitee on hyvää. Kun vertaa tähän asti nautittuihin:) ps. juttu lähti juuri sinulle:)

      Poista
    2. Mihinkähän bittiavaruuteen aiempi viestini lienee kadonnut, ihan varmasti olin sen jo näpytellyt ja lähettänyt (tai sitten olen nähnyt unta asiasta :D). Mutta kiittelin siinäkin kivasta jutusta, mukavaa, että sain sen lukea. Taitaa RK:ta lukevilla olla myös ikävä kirjoittamiasi tarinoita nyt kun olette Norjasta pois muuttaneet :)

      Poista
  6. Ai noita saa Nudgesta? Täytyykin käydä katsomassa, kun olen töissä tässä melkein vieressä! Itse juon ainoastaan teetä ja nimenomaan irtoteetä; vihreää ja valkoista menee mulla monta "sammiollista" päivässä. Jos tee maittaa, niin suosittelen tutustumaan Eerikinkadulla sijaitsevaan Thehuoneeseen, jossa myydään varmaan satoja eri teelaatuja irtoteenä, saa ottaa sen verran kuin haluaa ja lisäksi ovat varmistaneet, että heidän teensä ovat eettisesti kestäviä eli teentuottajat saavat oikeudenmukaista kohtelua ja korvauksen työstä. Se on mun mielestä teessä erittäin tärkeää, se kun tulee noilta maailman köyhiltä kolkilta. t. Jonna naapurista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Nudge on ihana. Onneksi en ole naapurissa töissä;)
      Kiitos vinkistä. Pitää vierailla tuolla thehuoneessa. Ne varmaan osaa suositella hyviä teelaatuja jos itse ei ymmärrä niistä mitään? Totta, tuo eettisyys tulisi muistaa kun tämän tyyppisiä tuotteita ostaa. Mielellään maksaa muutaman roposen enenmmän jos tietää, että ihmiset jotka teen tuottavat ja keräävät saavat siitä heille kuuluvan osan.

      Poista
  7. Hei! Lähetä juttu minulle!
    Ikävä sun Norjan postauksia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saanko e-osoitteen? En löytänyt sitä blogisi etusivulta.
      Laitan jutun tulemaan:) Jouluna ehkä Norjaan <3

      Poista
    2. laita vaikka ensilunta@hotmail.com
      Sulla ei vain silmä siihen osunu!

      Tervetuloa meille, jos jostain syystä tänne suuntaan eksytte.

      Poista
  8. Hei, luen mielelläni juttusi. Ja kiitos tee vinkistä. Olen keväästä saakka juonut teetä päivittäin. Siitä on tullut ihan mun juttu, myös herkkujen korvike. Joku heikkous kun ihmisellä pitää olla, niin tee on varmaan parempi vaihtoehto korvapuusteille tai kaakaolle. Tosin eilen menin ja ostin Punnitse ja Säästä kaupasta raakakaakaota, kun siitä niin paljon kohistaan. Hyvä herkkujen korvike on myös kyseisen kaupan pähkinät, marjat ym. Huomaa että laatu korvaa määrän niissä tuotteissa, verrattuna esim. irtokarkkeihin. Kivaa viikonloppua sinne Vantaalle. Tässä s.posti osoite: mari.pernu@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi. Voikun mäkin osaisin korvata muut herkut teellä. Se olisi hyvä juttu:) Mutta mulla tämä on herkku muiden herkkujen päälle. Pitää yrittääkin ottaa aina kupillinen teetä kun on herkkuhimo. Makeutatko teen jollain?
      Missä noita punnitse ja säästä kauppoja on? Olen joskus käynyt... onko rautatieasemalla? Oi niissä on ihania pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä jne.
      Laitoin jutun sinulle:)

      Poista
    2. Kiitos jutusta! Teehen laitan nykyään maitoa. Eli niin sanotusti juon englantilaisittain. Kun olen tällainen ikuinen maitovasikka, niin siinä on mun juttu. Tekee mausta pehmeämmän ja makeamman. Ennen laitoin sokeria, sitten siirryin hunajaan, ja nykyään pärjään ilmankin. Sokerin kanssa on vähän sama juttu itsellä, kuin suolankin käytössä. Mitä enemmän käyttää sitä enemmän sitä luulee tarvitsevansa, kun tulee turraksi maulle. Hmm, en osaa sanoa missä pääkaupunkiseudulla on Punnitse & Säästä, itsellä Se löytyy työpaikan naapurista, joten matka on koukuttavan lyhyt. Tänne Saloon Se tuli sekä kauppakeskukseen ja Prisman yhteyteen tänä vuonna, että aika uusi juttu. Googletan ja palaan vastaukseeni mistä niitä löytyy.,

      Poista
    3. 7 myymälää Helsingissä, sijainnit löytyy helposti menemällä heidän nettisivuille. Ja 30 myymälää ilmeisesti jo suomessa. Niin ja siellä on laaja teevalikoima myöskin...

      Poista
    4. Ok. Pitää katsoa netistä mistä löytyy lähin.. toi on kyllä vähän petollista päästää tällaista syöppöä tollaiseen paikkaan:)

      Poista
  9. Hei te jotka olette laittaneet osoitteet minulle sähköpostiin. Olen laittanut jutun myös teille. Mutta jos, et ole saanut sitä niin lähesty minua uudestaan. Tuo netti.fi osoite ei aina toimi niin kuin pitäisi. Täyttyy roskapostista ja useita viestejä on jäänyt tulematta perille. Eli uusi yritys jos juttuni ei pyynnöstä huolimatta ole tullut sähköpostiisi:)

    VastaaPoista
  10. Heippa pitkästä aikaa! :)
    Löytysköhän tuota teetä täältä Pohjosesta...vois kokeilla, en oo nimittäin koskaan tykännyt teestä.
    Haluaisin myös lukea tuon lehtijutun, laitan säpoa. t.Eve

    VastaaPoista
  11. Hei, asiaa teen vierestä... Mitä tarkoittaa oikeasti tuo norjalaisissa asuinnoissa oleva bod? Onko se varasto, vaatehuone vai mikä?

    VastaaPoista
  12. Hei, löysin blogisi vasta nyt, mutta olipa kiva lukea kokemuksiasi Norjasta ! Pakko udella, kun tuola mainitsit, että ennen lapsia ilmeisesti asuitte jo jonkun aikaa Norjassa, niin miten opit tuolloin kielen ? Vai osasitko sitä jo entuudestaan ?
    Muutenki ollut kiva lukea kulttuurieroista ja elämästänne ! (:
    Olisin itsekkin kiinnostunut lukemaan tuon lehtijutun.
    s-posti; hepe-1992@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siperia opetti:) Eli huonolla ruåttilla lähdettiin silloin nuorina ja rohkeina. Menin vanhainkotiin töihin ja aloin odottamaan ekaa lasta niin se oli vaan opittava. Mut täytyy sanoa, että norja ei ole vaikea kieli. Sillä reissulla oltiin 1,5v ja opin kielen suht hyvin. Niin että pärjäsin. Sitten olikin helppo lähteä toisen kerran kun osasi jo kielen, oli pankkitilit ja sos.numerot jne. olemassa. Laitan sulle lehtijutun tulemaan.
      Kylläpäs ihmisiä kiinnostaa. Olen lähettänyt sen jo kymmenille lukijoille:)

      Poista
  13. Hei!
    Saisinko minäkin jutun s-postiin:acrossthebond@ gmail.com? kiinnostaa aina lukea kuinka sitä takaisin Suomeen sopeutuu.. itselläkin ehkä joskus edessä. Terkut Usasta! -Kati

    VastaaPoista
  14. Laitatko minullekin sähköpostiin tuon jutun, kiitos :)
    rasapuoti@gmail.com

    VastaaPoista