Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 4. lokakuuta 2013

Korvapuustipäivä

Tiesittekö, että tänään on kansainvälinen korvapuustipäivä?
En mäkään. Mutta ystäväni sisko mainitsi asiasta Facebookissa niin inspiroiduin leipomaan.

Mulla ei tule pullantuoksusta mieleen oma koti ja lapsuus.
Vaan ihan muunlainen juttu;)

Oltiin bestiksen kanssa ihastuttu naapurinkylän poikiin. Muistan kun joka ilta heti ruoan jälkeen hyppäsimme fillareiden selkään ja poljimme näitä poikia moikkaamaan. Oltiin ehkä seiskalla:)

Se oli syksyä ja ulkona oli aina kylmä. Mutta mitään pipoja tai muita nössöjuttuja ei vaan voinut käyttää. Kerran tämä toinen näistä meidän ihastuksista pyysi meitä heille kotiin. Heillä oli ihana kodikas punainen puutalo ja siellä me istuttiin tuulikaapin lattialla porukassa ja höpöteltiin. Talossa tuoksui tuore pulla ja jossain vaiheessa tämän pojan äiti tuli täyden korvapuustikorin kanssa sinne eteiseen:) Pulla maistui taivaalliselta ja tänään kun täällä meillä tuoksui tuore pulla pitkästä aikaa niin mulle tuli elävästi mieleen toi ilta. Siellä teinit ihan lovena mutustamassa pullaa tuulikaapin lattialla:)

Toivon, että mä jään yhtä positiivisena tyyppinä mieleen meidän poikien tuleville ihailijoille. Sellaisena pullantuoksuisena anoppiehdokkaana:)Uusimmassa Kodin Kuvalehdessä oli pullasta juttua.
Ja yksi hyvä vinkki jota testasin tänään.
Laita pullat kohoamaan 50 asteiseen uuniin, jonka pohjalla
on vesikippo. Näin kotiuuni toimii
leipomoiden nostatuskaappien tapaan.
Kokeilin ja toimii:)

13 kommenttia:

 1. Tuli heti mieleen, että onkohan mulla tarpeeksi jauhoja ;Herkullisen näköisiä pullia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa tarkastaa. Mä en nimittäin tarkistanut ja piti mennä naapurin pussille:) Toivottavasti pääsit leipomaan. Se on niin rentouttavaa ja lämmin pulla niin hyvää ja ihanaa kylmän maidon kanssa:)

   Poista
  2. Leivoinkin kaksi vuokaleipää, kun vehnäjauhoja oli niin vähän ;).

   Poista
 2. Onpa ihanan näköisiä ja varmaan makuisia.Maistuis muuten mullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä oli:) Mä en ole mikään pullamestari, mut toi nostatusvinkki tais auttaa ja samassa lehdessä oli vinkki, ettei pullia kannata paistaa ihan ruskeiksi tai ne kuivuu. Eli jätin aika vaaleiksi ja oli kyllä hyviä:)

   Poista
 3. Meidän teinineiti oli jokin aika sitten lauantai-iltaa viettämässä ulkona, ja olivat päätyneet kaverinsa kanssa yhden pojan kotiin omppupiirakkaa syömään. Siellä anoppiehdokas oli selvästi tietoinen "pullastrategiasta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla, että nykyajan nuorisoonkin tepsii lämpimäiset:) Voi mä oon niin anoppi nro 1 kun vaan pojat alkavat tyttöjen kanssa hengailemaan:)

   Poista
 4. Oih korvapuustia! Nyt kavi suu napsaamaan! :) mutta nyt en kylla ala pulla varkkaamaan taalla muuttolaatikoiden keskella vaikka kuinka mieli tekisikin. Olipa kiva loytaa uusi mukava blogi. Mina olen ulkosuomalainen ja asustan USAssa Bostonin kupeessa perheeni kanssa. Tule kurkkimaan meidan elamanmenoa jos kiinnostaa: teatots.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta. Pitääpä heti tulla kurkkaamaan. Mulla on Bostonista kylmät muistot. Kävin siellä kerran päiväretkellä ystäväni kanssa kun olin au pairina Connecticutissa. Siellä oli tosi kylmä ja me paleltiin ihan hulluna:) Bussilla Nyc:stä tultiin. Akvaarion muistan, paljon muuta en:)

   Poista
  2. Mä olin vielä kipeenä silloin. En muista muuta, kun ne tukkapingviinit :D Mutta kyllä meillä taisi ihan hauskaa olla...

   Poista
  3. Ai niin Spike:) En muistanut noita tukkapingviinejä:) Mutta vilu ja hauskaa oli:) Voi noita aikoja! Sillonhan vannottiin että ikinä ei lapsia tehdä kun ne meidän vahdittavat olivat niin mahdottomia tapauksia:)

   Poista
 5. Voi pullien pullat. Ja näyttävät yhtä hyviltä kuin maistuvat. Kiitos kohotusidiksestä, käyttöön hop hop;)

  VastaaPoista