Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 20. toukokuuta 2013

Jaettu vanhemmuus

Hurraa:) Mies on kotona eikä mun tarvi vastata kaikesta yksin. Ei kuljettaa pientä hoitoon ja illalla kun tulen töistä alkaa ekana tekemään ruokaa. Ei stressata osaako pojat lähteä ajoissa kouluun kun en ole täällä vaihtimassa jne.

Tosin olen huomannut, että taas kerran stressasin ihan vääriä asioita. Ihan turhaan. Esim. noita lyhyitä koulupäiviä. Saako meidän 8v aikansa kulumaan kun me muut lähdemme jo aikaisin ja hänen pitää lähteä vasta kymmeneltä... Saa hyvin ja nauttii suuresti kun saa täällä lukea rauhassa Aku Ankkoja eikä tarvi mennä kouluun jo kahdeksalta:)

Päiväunet.. mikä ihana arjen luksus:)

Hyvä kirja ja kun alkaa ramasemaan niin silmät kiinni:)
Parhautta!


Ja minä nautin nyt kun mies on kotona. Olen nukkunut päiväunet kolmena päivänä peräkkäin:) Aikamoiset univelat sainkin itselleni kerättyä taas tuon 9 päivän aikana kun mies oli poissa. Kun hän on kotona niin me kaikki nukumme hyvin. Uni on tärkeetä!

Näin vihreää täällä on jo..
siitä tulikin mieleen, että pihalle.
Onneksi meillä ei ole isompi piha.
Tässäkin on ihan tarpeeksi.. ainakin voikukkaa:)


Eilen lähdimme heti aamusta Huimalaan. Juu helluntaista huolimatta se oli auki niin kuin kaikki muutkin paikat täällä. Tähän en tahdo tottua. Ensin olin vähän nihkeenä.. pitääkö sitä nyt mennä johonkin sisälle kun ulkona on ihan ok keli, mutta tuo Huimala olikin positiivinen kokemus. Siitä on aikaa kun ollaan siellä viimeksi oltu. Mutta siis siellähän on kaikille jotakin. Yläkerrassa Glotalle sopivia juttuja, alakerrassa vaikka mitä pojille ja mikä parasta myös aikuiset on otettu huomioon. Iso sohvaryhmä, kaikki uusimmat lehdet, tietokoneet jos haluaa päästä nettiin, kahvio, hierovia nojatuoleja jne. Eri asia on tietysti, että ehtiikö niistä nauttimaan kun pitää lasten perään katsoa, mutta sitä vartenhan mulla on mies. Eli lojuin siellä sohvalla ja luin päivän lehden ja vähän muutakin. Suosittelen jos joskus ei keksi tekemistä.. onko sellaisia hetkiä täällä hektisessä etelässä? Mutta siis silti:)

Ensin Glotta oli vähän, että ööö...mitä täällä 
tulisi tehdä...

Onneksi hänellä on kaksi omaa personaltraineria, 
jotka taitavat häröilyn taidon.

Pidä kiinni pikkusisko:)
Ja pikkusiskohan piti ja hihkui mennessään.

On ihanaa, että pojatkin ovat vielä ihan pieniä
vaikka Glotan rinnalla aika isoja:)


3 kommenttia:

  1. Heippa Muija ja lifestyle:D Ootkos laittanut jonkun mapesuodattimen, kun en saa enää kommentoitua tänne..? Tai siis monesti kun olen kirjoittanut viestin ja painan julkaise-nappia, niin koko teksti katoaa:/ Mutta taas yritän, sinnikäs kun olen;) Ihanan vihreää teillä, tulispa jo kesä ja Uki! Paljon terkkuja! -m

    VastaaPoista
  2. Oooo, kannatti avautua, heti viesti meni läpi :D

    VastaaPoista
  3. Moikka:) Ei en ole laittanut suodattimia, mutta jotenkin tämä nyt tökkii... toiv. menee nopeasti ohi. Muija ja lifestyle... ei tule olemaan lopullinen nimi, mutta alkoi tökkimään se talvinen Lappikuva ja toi vanha nimi kun kuitenkin nykyään kirjoittelen täältä Kehän sisäpuolelta ja täällä on jo ihan kevät:) Toivotaan lämpimiä päiviä myös sinne. Kyllä ne tulppaanit heinäkuussa sitten kukkii:) Muistakaa tehdä retki Grense Jakobsenille heti kun eka hellepäivä tulee.

    VastaaPoista