Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 9. toukokuuta 2013

Hyvä päivä...

Joku lukija kirjoitti, että ajanmyötä opin vielä tykkäämään myös tästä arjesta kun mies ei ole kotona.
Epäilin... Se ensimmäinen pätkä oli nimittäin aikas kamala.

Mutta nyt alan uskomaan, että niin voi olla. Olinhan minä Norjassakin paljon yksin lasten kanssa. Ja ennen Norjaan lähtöä kun mies opiskeli ja oli pitkiä harjoittelujaksoja poissa kotoa.. ja pojat olivat silloin pieniä. Silloinkin pärjäsin. Miksi en nyt sitten pärjäisi!? Toissaalta on helppoa kun on yksin vastuussa kaikesta. Tietää, että hommat on tehtävät itse.. ja täällä on vain yksi aikuinen joka päättää asioista:)

Helatorstai. Ihana yleellinen vapaapäivä meille kaikille. Herättiin myöhään ja lojuttiin yöpuvuissa pitkälle aamupäivää. Mutta ihmettelen. Tämänhän on pyhäpäivä. Papulla oli kaverisynttärit Flamingon keilahallissa. Vein häntä sinne ja tajusin, että ihmisiä on liikenteessä ihan niin kuin normaalina arkipäivänä. Kaupat on auki ja kauppakeskuksen autoparkki ihan täynnä.. siis mitä? Eikö täällä ole nykyään enää ikinä kaupat kiinni? Sunnuntaisinkin on kaupat auki vaikka ei ole kesä eikä edes joulun alusaika! Norjassa jo tottui siihen, että lauantaina piti miettiä mitä laittaa maanantai-aamuna lasten matpakkeihin... ei täällä. Eikä täällä tarvi tehdä edes niitä matpakkeja. Mikä ihana arjen helpotus:)

No mutta meille tämä oli pyhä ja rauhallinen päivä. Istuskelin takapihalla lukemassa. Oikeeta kirjaa... pitkästä aikaa! Ihana aurinko lämmitti vaikka sadetta luvattiin. Iltapäivällä lähdimme ystäväperheen luokse terassitalkoisiin ja grillaamaan. Oikein kiva päivä. Ainut hetki kun tuli miestä ikävä (tai lähinnä lisäkäsiä) oli tämä joka iltainen iltahärdelli. Siinä kohtaa alkaa itsekin olemaan väsynyt, pojat haluaisivat lukea vielä yhden Aku Ankan, Glotta on väsynyt, mutta laulaa mukana joka ikisen iltalaulun ja on omasta mielestään huvittava... no sammuihan ne viimein.

Meidän makuuhuoneeseen paistaa ilta-aurinko. Kiva juttu... ihana valo. Juu ja kesällä varmaan ihan helkatin kuuma.

Tänään vaihdoin lakanat. Tilasin Finlaysonilta ihanat pussilakanat kun kuulin, että siellä on alet. Nämä lakanat: Finlaysonin Taimi ovat niin ihanat. Ekan kerran bongasin nämä ystäväni luona Norjassa. Kysyin, että mitkä noi oikein ovat kun ovat niin nätit. Ja seuraavalla kerralla sama juttu. Aina kun kävin heillä ihastelin näitä, mutta en saanut tilattua kun varsinaista lakanatarvetta ei ollut. Nyt aleista sitten tilasin ja eka yö näiden lakanoiden välissä on edessä. Harmi, että edessä on yksinäinen yö. Kyllä minä husbandia kaipaan... muutenkin kuin lisäkäsien toivossa:)

ps. yksi hyvä juttu näissä lakanoissa on söpöyden lisäksi. Näissä ei ole nappeja, neppareita, vetskareita eikä mitään naruja/nyörejä. Eli nämä voi mankeloida. Tänään kylläkin unohdin. Mutta jatkossa sitten. Olen ihan kyllästynyt siihen, että nykyään lähes kaikissa pussilakainoissa on joku "este" mankeloinnille! Nih!Oho... osasin:)
Postaan nimittäin ekaa kertaa työkoneelta.
Mutta kävipäs niin, että nämä kaikki ottamani kuvat 
tallentuivat sellaiseen paikkaan josta kaikki meidän työntekijät
näkevät ne:) Onneksi kyseessä oli ihan vain kodista näpsittyjä kuvia:)


8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia on työntekijöidenkin katsella...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu onneksi oli ihan tällaisia neutraaleja kuvia:) Eikä mitään "äiti saunoo" kuvia:)

   Poista
 2. Mulla on myös kokemusta paljon tästä arjen pyörittämisestä yksin, kun mies on pois. Siinä tulee sellaiset omat rutiinit ja hommat hoituu. Sitten kun mies on kotona, alkaa välillä suututtamaan, kun se sotkee minun suunnitelmat.
  Nyt on pakostakin pitänyt tottua siihen, että pitää antaa muiden tehdä näitä kotihommia omalla tavallaan. Ei aina mene ihan niin kuin mitä itse haluaisin. Tähänkin tottuu, mutta helppoa se ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on nyt sopeutuminen.. kaikkeen uuteen. Voin kuvitella, että esim. nämä mun "ongelmat" ovat aika kevyitä.. huh. Mutta toivon sinulle voimia ja peukut ovat pystyssä täällä. Kesää kohti:)
   ps. vähän tota pelkään.. että kun mies on kotona niin mua alkaa ärsyttämään kun se tulee sotkemaan meidän arkea tänne.. toiv. tämä ratkaisu ei ole pitkä aikainen vaan hän saisi nopeasti töitä Suomesta.

   Poista
 3. Kokemusta on minullakin yh-äiti ja kun on yksin on vaan pakko jaksaa . Mistä niitä voimia saakin , kun välillä on lopen uupunut .
  Kirjoittelit Papun viettäneen kaverisyntäreitä keilahallissa , onko Suomessa tällainen tapa yleistä? Mikä on sinun mielipiteesi ,jos vertaat miten lasten syntymäpäivät vietitte Norjassa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia sinnekin. Mäkin luulin, että riittää, että tsemppaan nämä jaksot kun mies on poissa ja sitten hellittää. Mutta ainakin viimeksi kun hän tuli kotiin niin hän oli ihan yhtä väsynyt kuin minäkin. Alla pitkä työputki, saman vrk:n aikana päivävuoro ja yövuoro ja reissupäivä sielä siihen päälle. Mutta kyllä me kaikki esim. nukutaan paremmin kun porukassa ollaan eli eiköhän tämä tästä ala helpottamaan. Nyt on monta isoa stressitekijää takana. Vielä kun tähän uuteen arkeen tottuu niin eiköhän se mene hyvin:)

   En tiedä onko Suomessa tapana viettää synttäreitä esim. keilahallissa. Nämä oli nyt ekat bileet moneen vuoteen. Mutta Norjassa oli tosi yleistä, että juhlat olivat muualla kuin kotona. Siellä tosin yleensä esim. koko luokka kutsuttiin, mutta nyt näillä synttäreillä jossa Papu oli oli vain 7 lasta.. poikia kaikki. Tytöt ovat kuulemma out nyt:)

   Me ollaan aina vietetty synttärit kotona. Myös Norjassa ja musta tuntuu, että lapset tykkäsivät siitä. Saa nähdä missä tämä meidän kohta 11v haluaa juhlansa viettää... täällä kun näitä mahdollisuuksia on :)

   Poista
 4. No nyt sait sinäkin ihanat Taimi-lakanat:) Noihin ei vaan kyllästy! Mä aina pesen ja rummutana ja laitan takaisin sänkyyn nuo samat lakanat:) Me oltiin helatorstaina yllättäen retkellä. Istuttiin auringossa kalliolla kahvilla - no okei, tuli siinä välissä pieni raekuurokin;D mutta ei annettu sen haitata. Terkkuja lapsille, erityisterkut Glodikselle Senniltä! p.s. Eevi söi hörhösoppaa, koska se oli sun ohjeella tehty ja Glottakin söi sitä silloin meillä:D -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kiitos vaaan, että jaksoit mulle aina toistaa mitkä lakanat ne teidän sängyssä oli niin lopulta muistin ja nyt meilläkin on omat:) Oi retkiä on ikävä, ja teitä <3 Hyvä Eevi, hörhösoppa on niin hyvää. En ole muuton jälkeen tehnytkään. Pitää heti huomenna tehdä. Ja oikein paljon haleja Sennille!! Glotan parhaalle hoitotädille:)

   Poista