Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Normi arki

Husband lähti tänään töihin, outoa:) Hän on tosiaan ollut juhannuksesta asti kotona. Ensin kesälomalla ja sitten isyyslomalla. Täällä Norjassahan isyysloma on 12 viikkoa!

Hyvin mieheni pestinsä hoisi. Minä kävin töissä tuossa pari kuukautta. Hän on hoitanut vauvaa ja tietysti myös poikia. Pitänyt kodin siistinä ja tehnyt ruokaa:) Luxia! Mutta jos totta puhutaan niin tuo 4kk oli riittävän pitkä aika. Hän oli ihan valmis palaamaan töihin ja me muut olimme ihan valmiita lähettämään hänet töihin. Tuntuu hyvältä kun normaali arki palaa kuvioihin.

Tosin minua hieman jännittää tuleva talvi. Tämä lokakuu on täällä aina pimeä ja märkä. Odotan innolla lunta:) Mutta koska sitä saadaan on eri asia. 2 v sitten se tuli näihin aikoihin, kun taas vuosi sitten saimme odottaa lunta joulukuulle. Mutta voi kun lunta jo tulisi. Sen mukana tulee valoa ja ihan uusi fiilis. Mutta siis pitkä syksy ja talvi on edessä. Kaamos lähenee. Päivä lyhenee hurjaa vauhtia. Eilen havahduin 17.00 aikoihin kun oli jo ihan hämärää.. argh! Eka kaamos meni fiilistellessä. Olin luullut, että kaamos tarkoittaa säkkipimeää ympäri vuorokauden ja olin onnellinen kun päivässä olikin muutaman tunnin sininen hetki. Toinen kaamos eli viime talvi.. taisin keskittyä vauvan odotukseen ja olin vain tyytyväinen, että talven tulo kesti. Uskalsin käydä lenkillä kun maa ei ollut jäässä ja pärjäsin syystakilla aina sinne joulukuuhun asti, koska talvi oli tosi leuto. Vauvan synnyttyä en tainnut huomatakaan, että on kaamos. Minusta kaikki näytti valoisalta ja hyvin vaaleanpunaiselta:)

Nyt siis vähän jännittää ja ahdistaa. Vauva ei ole enää mikään ihan vauva. Vaan 10kk vanha vaativa pikku ihminen:) Hänelle ei riitä, että istumme täällä mökissä sylikkäin aamusta iltaan. Hän tykkää kun on elämää ympärillä ja uusia leluja joita ihmetellä. Pitää varmaan oikein ottaa "ohjelmaan" vauvatreffit jne. Katsellaan mitä tuleman pitää...Tässä pari Oslosta ottettua kuvaa.
Yleensä kun olen reissussa kuvien saldo on 250kpl.
Nyt kuvia tuli otettua vain 25kpl!!
Me keskityttiin muihin asioihin:)

Oslossa on ihania sisustuskauppoja:)

Ja kaupan nurkassa saattaa olla tällainen..
ihana imetysmyönteinen Norja:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti