Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 19. huhtikuuta 2012

Torstai on toivoa täynnä...

Suomessa aika usein turvauduimme valmisruokiin, mutta täällä Norjassa ne ovat tosi kalliita ja lisäksi.. ei niin hyvän makuisia. Eli ruoka tulee laitettua itse alusta loppuun. Siinä menee aikaa ja tulee paljon tiskiä:) Välillä on ikävä Saarioisten perunasoselaatikkoa!

Tänään dagmammaa vähän laiskotti. Ja ilokseni löysin kaapista Suomesta tuodun purkkihernarin:) Yes. Ihan parasta ja onhan nyt torstai eli eikö olekin ihan sallittua syödä hernaria? Mutta ei hernari ole mitään ilman lettuja... ja niissäkin oikaisin:) Lisää vesi ja rasva, that's it;)

Bon Appetit;)

Kun mieheni tuli töistä niin minä karkasin kaupungille. Dagmammailu on tehnyt sen, ettei oikein keskustassa tule käytyä. Mutta eilen sain tekstiviestin puhelimeeni. Change niminen alusvaateliike avasi ovensa tänään täällä Kirkenesissä ja he lupasivat -30% kaikista alusvaatteista ja uimapuvuista.

Sinne siis. Olenkin kaivannut kyseistä palvelua.. siis alusvaateliikettä, jossa on ammattitaitoinenmyyjä, joka auttaa sopivan koon / mallin löytämisessä.
Varsinkin nyt kuin imettää niin tuo oikean koon löytäminen ei ole itsestäänselvyys. Sinne siis:)
Ja sain kuin sainkin hyvää palvelua ja sopivan kokoiset alusvaatteet. Ennen myyjän apua kiertelin liikkeessä ja valitsin mieleiseni mallit ja koon... ja kun myyjä puuttui peliin muuttui malli sekä koko. (huom.. itse olisin valinnut 2 kuppikokoa liian pienet liivit). Eläköön hyvä palvelu ja osaaminen. Vaikka kyllä se aina vähän ahdistavalta tuntuu päästää vieras ihminen mittanauhoineen sinne pukukoppiin, mutta kyllä se kannattaa. Minulla ainakin on ihan tarpeeksi niitä summamutikassa ostettuja väärän kokoisia rintsikoita tuolla kaapin pohjalla!



Ja oppia ikä kaikki.. jos mietit minkä kokoisen alushousut sinun tulee valita etkä jaksa sovittaa niin näin saat oikean koon:

Sovita alushousuja kaulan ympärillesi.
Ja jos reunat ottavat juuri ja juuri yhteen
niin oikea koko on löytynyt;)
(näyttää hassulta, mutta toimii)
.. niin ja noi jättikalsarit ei ole mulle vaan mun
mummolle;)


OSTATKO SINÄ ALUSVAATTEESI ALUSVAATELIIKKEISTÄ AMMATTILAISEN AVUSTUKSELLA
VAI TEETKÖ NIIN KUIN MINÄ YLEENSÄ ELI OSTAT HENKKAMAUKALTA JA LINDEKSILTÄ NIITÄ OTA KOLME MAKSA KAKSI RINTSIKOITA, JOTKA JÄÄVÄT KAAPIN POHJALLE PYÖRIMÄÄN?



16 kommenttia:

  1. Henkkamaukalta ja muista saman tyylisistä :D Onneksi mulla on niin vaatimaton varustus että ei tartte olla kovin tukevaa, kuhan hyvältä näyttää ja tuntuu. Se on tullu kyllä nyt eteen että rintakehän ympärysmittaa pitää suurentaa. Huoh.

    VastaaPoista
  2. Ihan ketjutavaraa ostan ja usein kokeilematta ja sitten ne jää sinne kaapin pohjalle, kun eivät ole millään tapaa oikean kokoiset... Siis ihan aivotonta hommaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Mitä me tästä opimme:) Jatkossa aina liikkeeseen jossa joku ammattitaitoinen myyjä auttaa löytämään juuri meille sopivat alusvaatteet! Niistä ota 3 maksa 2 tarjouksista kun ei ole mitään hyötyä jos kaikki 3 liivit jäävät kuitenkin käyttämättä:)

      Poista
  3. Ihanaa että saimme tämän kaupan Kirkenesiin. Itse olen oikee alusasu friikki. Piti ostaa ihan oma lipasto makkariin 4.llä isolla ja 2.lla pienellä laatikolla varustettuna että sain kaikki rintsikat ja alushousut nätisti laitettuu :) Kuulostaa vähän naurettavalta kylläkin :)Minä ostan ihan joka kaupasta alusasuja jossa niitä vaan on, mutta tästä kaupasta en vielä kertaakaan joten tarviikin käydä tutustumassa kun vaikutti sinun jutustasi päätellen hyvältä liikkeeltä:))
    T.leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau. Sulla on hyvä tilanne. Mun alusvaatteille riittää ihan yksi kori:)
      On kiva, että saatiin noin kiva kauppa tänne. Nyt kannatetaan sitä niin pysyy pystyssä.

      Poista
  4. Minä en kyllä pysty ostamaan kokeilematta, joten ei ne ostokset yleensä jää kaapin pohjalle pyörimään. Ostopaikka on mikä milloinkin, mutta täytyy sanoa, että yleensä erikoisliikkeestä löytyy varmemmin sopivat. Hinnalla ja laadulla ilmeisesti on jonkinlainen korrelaatio...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai kukaan pysty, mutta ostaa vaan.. niin kuin minä:) Kyllä hinnalla ja laadulla taitaa jotain tekemistä toistensa kanssa olla;)
      Tosin ei erikoisliikkeissäkään välttämättä niin kallista ole kuin moni luulee.

      Poista
  5. Lindexiltä ja vastaavista. Ja aika harva pyörii kaapin pohjalla. En tykkää mennä erikoisliikkeisiin enkä osaa ostaa kotimyyjiltäkään (mm. evelance). Kunhan saan mieluisat niin mieluummin sijoitan "näkyviin" vaatekappaleisiin. Enkä edes näe unta alusvaatekaupasta! Puistattava ajatus. Niinkuin kosmetiikkakauppakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin kerran kotikutsuilla ja tykkäsin. Pienessä viinissä oli niin kiva shoppailla:) Tosin tilasin tiettyä kokoa ja väriä.. ja kun paketti tuli niin sekä koko että väri oli eri... eli jouduin palauttamaan enkä saanut ikinä niitä mitä tilasin:(

      Poista
  6. Mutta miten tuo kaulan paksuus ja hanurin leveys korreloi...? Sitä mä en tajuu, mut täytyypä testata toi niksi :D
    Titti

    VastaaPoista
  7. Kyl se toimii... mul ei oo levee perse vaan paksu kaula;) ps. se kaupantäti opetti ton mulle:) Pakko uskoa ammattilaista. Tosin en ole vielä sovittanut noita jalkaan:)t.kalamuija

    VastaaPoista
  8. Meillä on myös Change, sieltä ostan kaikki liivini. Niiden malleista löytyy monta sopivaa. Ennen siellä sai myös hyvää palvelua, mutta nyt siellä on porukka vaihtunut, joten itse joutuu usein etsimään. Oon tosin melko varma, että niiden d-kuppi on muiden c-kuppi, siellä on keksitty miten nostaa naisten itsetuntoa. ;)

    VastaaPoista
  9. Tuolla ei ollut malleja niin montaa. Aika pieni liike. On kuulemma tulossa lisää malleja ensi viikolla. Joo voi olla, että noilla on kuppikoot vähän eri kuin muilla:) Mun itsetunnosta en tiedä.. mut miehen onnellisuusaste nousi kun samassa talossa asuu nainen jonka kuppikoko on DD:)

    VastaaPoista
  10. Mulla on nykyään ihan helevetin paksu kaula..... En mene siis ostamaan uusia alusvaatteita ennen kuin kaulan ympärysmittaa on saatu pienennettyä. Olen jo löytänyt konstin persuksen suurentamiseen, mutta mites tisseistä isommat? Mulle on alusvaatekaupassa myyjä tuonut teinien ensiliivit sovituskoppiin ja sen jälkeen oon tajunnut, että aluspaitakin kelpaa... Yhä edelleen siis voin ostaa rintsikat lastenosastolta....

    Mutta huomenna alkaa taas reenikausi, rahkat on jo hankittu ja lihat ja salaatit punnittu oikeisiin mittoihin. Heinäkuun loppuun mennessä pitäis olla kunnossa sillä (säkun hehkutit sillä ridausleirillä ja siellä mä oon jo ollu) silloin on 6 päivän mittainen jääkiekkoleiri!!!!!!!!

    Halaus sulle Gap! Mulla on aina välillä sua ikävä!

    VastaaPoista
  11. Voi Spike:)
    Mullakin on sua ikävä:)
    Ai lätkäleirille! Näinkin fb:ssa hienoja kuvia susta kamat päällä. Hyvä, ettei sulla ole tissejä. Ne ois vaan tiellä noissa hommissa;)
    Tsemppiä kuurille. Meilläkin alkoi 17.pv.. kun siitä tasan kk:n päästä lähdetään Bulgariaan. Mutta revettiin jo toisena päivänä. t.kalamuija

    VastaaPoista