Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Huskyajelulla

Tänään olimme Neidenissä muiden suomalaisten kanssa.

Norja-suomiseura biffasi meille lapsiperheille huskyajelun:)

Oli kiva kokoontua porukalla...

nauttia kuumaa juotavaa...

ja istua nuotiolla:)

Koirat antoivat meille kyytiä.
Ja kaikki halukkaat saivat kokeilla myös
itse ohjata koiravaljakkoa.
Se oli kivaa:)

Nyt onkin sitten happimyrkytys.
Kävimme Suomen puolella kaupassa.
Nyt takka päälle ja suomalaiset naistenlehdet lukuun:)
Ja tällaisena päivänä tietysti on ihana syödä
bataattichilikeittoa.
God helg!

11 kommenttia:

 1. Valjakkohommia! Meillä nuo on arkipäivää... on itsellä pari valjakollista huskyja. Mutta AINA se on yhtä hauskaa :) Lumi alkaa olla jo vähissä, joten kausi on ohi ja kesällä reenataan muilla konstein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi teillä on vetokoiria:) Uskon, että on kivaa. Miten te treenaatte silloin kun ei ole lunta?

   Poista
  2. Juoksutetaan vapaana... ja kehitteillä on kärryt reen korvikkeeksi. Helteellä ei liikuteta mitenkään.

   Poista
 2. Ja tuli muuten Neidenist mieleen, että miten sille vanhalle leirintäalueelle lopun viimein on käynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko sitä mikä oli siinä Neiden hotellin takana? Siinä ei ole mitään toimintaa. Mutta hotelli avasti taas ovensa tässä pienen tauon jälkeen.

   Poista
  2. Juurikin sitä... sitä missä vietin lapsuuteni kesiä alkaen vuodesta 1978 ;) Isä tykkäs seistä koskessa vavan kanssa. Itku tuli kuin luin sen sulkevan ovensa. Niiiiiin paljon muistoja. Ilmeisesti siinäö oli joku kolttien hautausmaa case päällimmäisenä syynä.

   Poista
  3. No toi paikka on ollut sulle sitten samanlainen kuin mulle leirintäalue Kultakivi lähellä Savonlinnaa Punkaharjulla. Aina kesät perheen kanssa siellä mökkeillen / asuntovaunuillen. En ole siellä aikoihin käynyt, mutta olen kuullut että sekin paikka oli ihan kaatumaisillaan jossain vaiheessa. Suru tuli. Mutta nyt joku tiesi kertoa, että siellä on elämää edelleen. Olis kiva viedä omat lapset sinne:)
   ps. n. vuosi sitten siellä siis Neidenissä oli "hautajaiset". Aikoinaan oli kaivettu kolttasaamelaisten ruumita haudoistaan ja viety Osloon tutkittavaksi (missä olivat vuosikymmeniä). Nyt ruumiit oli tuotu takaisin ja haudattiin Neideniin.

   Poista
 3. Oon varmaan nähnyt nuo koirat kerran Neidenissä. Tai tuskinpa siellä Neidenissä nyt NIIN monella niitä on :D Hauskaa että teillä on tuollainen aktiivinen suomi-norja seura siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa onko muilla Neidenissä koiria. On kiva, että meillä on kiva porukka ja varsinkin me lapsiperheet pidetään yhtä. Täällä on tällä hetkellä suomalaisia (tai siis perheitä joissa toinen vanhemmista) enemmän kuin koskaan:) Ja kiva, että seura tukee meitä tänne myöhemmin tulleita.

   Poista
 4. Oi miten ihana retkipäivä teillä:) Mekin oltiin Kolilla ystäväperheen kanssa viikonloppu. Ulkoilua, hyvää ruokaa, saunomista ja kivaa seuraa. Ihanaa olla jossain muualla kuin kotona, jossa pitäisi pakata, siivota ja ikkunatkin on niin hävyttömän likaiset.. :/ -m-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän viikonloppu kuulostaa superilta:)
   Kolilla en ole koskaan käynytkään.
   Joo kotona on aina hommaa... ja kun kevät ja valo tulevat niin kaikki p..a näkyy. Mäkin tässä juuri siivosin, vielä pitäisi imuriin tarttua. Ikkunat... älä edes mainitse... onneksi tuli takatalvi ja pilvet;)

   Poista