Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 15. maaliskuuta 2012

Kurkistus kulisseihin...

Suomenlomalla juttelin veljeni vaimon kanssa ja hän ihmetteli sitä, että miksi blogeissa ja facebookeissa on kaikilla ihmisillä aina asiat niin pirun hyvin. Koti siistinä, lapset niin ihania ja aviomieskin ihan huippu tyyppi.

Niin? Ööh.. kai se on ihan luonnollista? Kun anoppi on tulossa kylään niin moppi alkaa keikkumaan ihan automaattisesti.. ja kuka nyt haluaisi epäsiistiä kotia esitellä koko kansalle?

Itsekin luen sellaisia "hyvän mielen blogeja" mielummin kuin sellaisia vali-valiblogeja. Mutta en kyllä myönnä, että itse kauheasti kaunistelisin meidän arkea täällä... korkeintaan hieman jätän kertomatta;)

Ja tänään tuli tämä meidän keskustelu mieleen kun ulkona paistaa kevätaurinko ja paljastaa kaikki pölypallerot nurkista. Pitäisi alkaa siivoamaan, mutta sen hetken kun vauva nukkuu tekisin niin mielelläni jotain muuta.. kuten keitän kupin kahvia, syön kasan cookieita ja istun hetken netissä:)

Vaikka pitäisi kyllä tarttua imuriin sillä meillä näyttää nyt(kin) tältä:

Miehen työmatkalta tuomat tuliaiset pöydällä,
vaatteita siellä täällä ja näköjään Ingridin ulkovaatekorikin
jäänyt kiireessä sohvalle...


Keittiö on kuin lähtevä laiva...
hih ja näköjään tämän päivän lounas
eli pakastejauhelihakin tuossa pöydällä
sulamassa:)

Vauvan syntymän jälkeen koti on
alkanut näyttämään päivä päivältä
enemmän sirkukselta...

Työhöni ehdin paneutua ainoastaan silloin kun
vauva on päiväunilla...

kahvin olen oppinut juomaan termoksesta sillä
kyllästyin kylmään kahviin.
Vaikkakin: Kylmä kahvi kaunistaa, mutta vatsa ei
kestä niin paljoa kuin naama vaatis;)
(eli kuvia itsestäni en julkaise tänäänkään)

Ja vauva on laitettu ulkoruokintaan:)

HYVÄÄ KES.. EIKUN TORSTAIPÄIVÄÄ KAIKILLE:)
ONHAN NYT TORSTAI?

9 kommenttia:

 1. Hauska:)
  Minulta ainakin jäävät äkkiä nuo kermakakkublogit pois lukulistalta, yliällötyksen ihana elämä ei ole todellista eikä mukavaa luettavaa. Ylivalittajille käy samoin ja liian ronskia kielenkäyttöä viljeleville. Kyllä vastoinkäymisistä voi kirjoittaa, mutta jonkinlainen asiatyyli olisi hyvä säilyttää. Suosin peruspositiivisen elämänasenteen omaavien juttuja.Ja kyllä se on huumori ja sopivan kuivakka itseironia jolla huonompikin päivä kääntyy voiton puolelle. Lukijakin jää silloin hyvälle mielelle, minä ainakin. Tavataan taas.

  VastaaPoista
 2. Huoh... Helpottavaa nähdä, että meidän huusholli ei ole ainoa, jossa on joskus tavarat hieman hmm... väärillä paikoilla ;)

  VastaaPoista
 3. Itseään toistavat päivän asu -blogit jäävät kyllä lukematta, vaikka listalla saattavat ollakin. Hassua on muuten myös kateus blogeissa. Yksi pääsi tietyn lehden bloggaajaksi ja kohta oli hänen meidän silmissä "paras blogiystäväkin" jo jonkun lehden bloggaajana. Väliä oli ehkä viikko.
  Luen kaikenlaisia blogeja. Mutta ns. hienosto Vuitton vuodatukset jäävät usein lukematta. Ei hirveästi jaksa innostaa monesko LV nyt on ostettu ja mikä on seuraavana säästölistalla :D
  Huihai. Näin muuten ihanaista veljen vaimoasi tänään :)

  VastaaPoista
 4. Tuo tavaroiden silloin tällöin väärässä paikassa oleminen on minusta pikantti mauste raikkaassa kodissa. Viihtyvystasonne(johon puhtaus kuukuu kiinteänä osana) on Avletto testannut ja erinomaiseksi havainnut ;)
  Blogeissa lienee luonnollista pitää peruspositiivistä virettä, arvostaa itseään. Sehän on eräänlainen käyntikortti. Tällainen olen. Näin ajattelen. Saa niitä rosojakin olla, voi hyvin välittää asioita jotka ärsyttävät ja varsinkin yleisiä joihin voi samaistua. Ja jotka herättävät.
  Idea on siinä, että lukija ei joudu vaikeaan tilanteeseen, nolona toisten yksityisyyteen tai riitoihin.
  Olet onnistunut. Kalamuijan ja teidän perheen elämää mielenkiintoista ja luonnollista seurata. Se ei tunnu ollenkaan tirkistelyltä. Blogivaikutelma piti minusta hyvin paikkansa todellisuuden kanssa.
  Oman blogini olen rajannut aika etäälle yksityiselämästäni siis läheisistä ihmissuhteista.
  Tunnelmat ja fiilikset tuon toki esille. Fb on sitten toinen juttu, siellä oman profiilinsa hallinta ja yksityisyyden suojaaminen on hieman vaikeampaa, kun oikein intoutuu.

  VastaaPoista
 5. Eipä näytä ollenkaan pahalta. Vietä sinä vaan harvinaiset vapaahetkesi itseäsi "hoitaen"!

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, ettei kirjoitteluni ja oikea arkeni kauheasti eroa toisistaan;) Kiitos Avletto:) Tässä välissä on jo kämppä ehditty siivota ja uudelleen sotkea! Joskus mietin jospa antais vain olla.. mutta sitten saattaisi tuo Avleton mainitsema puhtaus vähän kärsiä:) Sekaista saa olla, muttei likaista:) t.kalamuija

  VastaaPoista
 7. Bravo, herlig med ærlighet!! Klem og masse dåpsgratulasjoner til dere alle sammen

  VastaaPoista
 8. Kiva kurkistaa kulissien taakse - kiitos ! Olen täällä meillä siivonnut koko armaan päivän ja raivannut pois sotkuja, varsinkin tyttöjen huoneissa...huh,huh. Eipä siinä kamera ja kuvaaminen käy mielessä ;) Itse pidän hyvän mielen-blogeista, sisustusideoista, puutarhajutuista, matkablogeista ja ruokajutuista. Päivän asut eivät juurikaan kiinnosta, ne ovat 15-vuotiaan tyttäreni suosiossa. Kauhean raskaita ja valittavia blogeja en jaksa lukea, sillä arkipäivä tuo itse kullekin ihan tarpeeksi huolia ja suruakin, enkä viitsi lukea itselleni lisäahdistusta :( Teillä näytti muuten ihan kivalta - meidän teinin huoneessa oli tänään 100 kertaa pahempaa sotkua, sohvaakaan ei tahtonut vaatekasan alta löytyä ;)
  Oikein hyvää viikonloppua sinne teille !

  VastaaPoista
 9. Tusen takk Lykkebø:)
  Marianna: No taytyy myøntaa, etta kylla taalla valilla on viela kauheampikin kaaos. Tanaankin.. meille on tulossa su yøvieraita. Tanaan keksittiin, etta laitetaan poikien sangyt toiseen huoneeseen takaisin kerrossangyksi. Itse aloin siivoamaan, vaihtamaan lakanoita, repimaan tauluja alas seinalta silla aikaa kun mies etsi sangyn osia ja ruuveja.. ei løytynyt joten nyt on sitten olohuone taynna sangyn osia ja mies livahtanut tøihin. Blaah!

  VastaaPoista