Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Ilon aiheita:)

Emmi joka ennen kirjoitteli blogia täältä Norjasta käsin, nykyään Kanarialta ja kohta Kreetalta, laittoi haasteen kiertämään. Eli listata pitäisi 10 asiaa jotka antavat minulle iloa:)

1. Ihan ekana tulee tietysti mieleen 3 ihanaa lastani. Ihan jo se, että heidät on minulle suotu tekee minut iloiseksi. Mutta he ovat myös "asia" joka tekee minut ihan konkreettisesti iloiseksi. Tänäänkin nauroin vatsani kipeäksi kun pojat tekivät temppuja ja vauva nauraa räkätti ääneen:) Heitä on ilo katsella.
2. Liikunta. Olen aina tarvinnut liikuntaa.. säännöllisen epäsäännöllisesti:) Tänään olin lasten kanssa uimassa, eilen kävin hiihtämässä, edellisiltana olin salilla. Sosiaalista elämää minulle ei tällä hetkellä juurikaan ole. Illalla jos/kun saan muutaman tunnin vapaan lähden mielummin liikkumaan itsekseni kuin esim. kylään. Liikunnasta tulee hyvä olo:)3. Hyvä ruoka:) Yllätys! Hyvä ruoka.. parempi mieli;)4. Ajatus tulevasta kesästä. Tulemme viettämään kesalla pitkæn patkan Suomessa. Meillä on siellä oma kolo ja haaveilen, että saamme heti loman alusta asti lomafiiliksestä kiinni. Aamulla katsomme ikkunasta ulos sataako vai paistaako ja sen mukaan teemme päiväohjelmamme:) Retkiä ympäri Etelä-Suomea:)5. Lasi hyvaa viinia tai kylma siideri:) Silloin talløin...6. Tama hetki. Meilla on kaikki asiat hyvin. Ja saan hoitaa vauvaa kotona. Vauva-aika voisi olla rankkaa, mutta nyt kun elamantilanne on rauhallinen ja asiat ok niin tama ei ole tuntunut yhtaan rankalta. No ehka ja kylla sekin aika viela koittaa:)

7. Rauhallinen iltahetki kun talo hiljenee ja saan kaivaa hyvan lehden esille tai avata tietokoneen tai katsoa telkkarista jonkun hyvan ohjelman. Hetki kun ei tarvi ajatella mitaan:)8. Mieheni.. han aiheuttaa minulle valilla iloa:) Ja valilla harmaita hiuksia:) Mutta han on hyva aviomies, hyva ja osallistuva isa. Olen iloinen, etta voin jakaa arjen toisen aikuisen kanssa. Ihmisen joka rakastaa lapsiamme yhta paljon kuin mina:) Han kay tøissa, tukee minua ideoissani (niissa tyhmissakin), osallistuu arkeen 100%:sti jne. Kylla.. han tuottaa minulle aika usein iloa <39. Se etta olen ja olemme terveita.. varsinkin raskausaikana minulla oli koko ajan joku kolotus/ huoli paalla. Silloin ajattelin, etta kun joskus viela tunnen itseni taysin terveeksi olen iloinen. Ne kolotukset ja huolet jaivat synnytyssaliin:) Ja olen osannut nauttia terveesta olosta sen jalkeen. Ja tietysti on huippua, etta perheen muutkin jasenet ovat terveita:)

Skål:) Tahan en løytanyt sopivampaa
kuvaa kuin tallaisen terveellisen
smoothienapsun:)

10. Luonto. Taalla pohjoisessa varsinkin tulee nautittua luonnosta erilailla kuin olen ennen nauttinut. Ulkoilu saalla kuin saalla on ihanaa. Luonnossa lapsetkaan eivat tappele koskaan:) On ihana retkeilla/hiihtaa niin, etta posket tulevat punaisiksi ja nalka kurnii mahassa... ja sen jalkeen syøda hyvin;) Parasta on tietysti tehda tulet ja syøda siella luonnossa:)

Pojilla oli koko viikon koulussa ulkoilua. Joka paiva hiihtoa,
pulkkamakea tms. Nain punaisia/
ruskettuneita poikia meilla on nyt:)
(Glotta on selkeesti lintsannut koko viikon koulusta):)

ps. pahoittelen.. kone ei taas yhtakkia tunne suomalaisia aakkosia!?


Unohdinkohan jotain oleellista... nyt on tuo paljon hehkutettu rauhallinen iltahetki... kello on aika paljon eika ajatus oikein kulje. Mutta oli ihan kiva pysahtya hetkeksi miettimaan mista asioista tulen iloiseksi:)

Taman haasteen saavat vieda mukaanaan kaikki... tehkaa kirjallisena tai miettikaa tykønanne. Mitka 10 asiaa tekevat teidat iloiseksi?

Oikein hyvaa lauantai-illan jatkoa kaikille :)


3 kommenttia:

 1. Ihania iloisia asioita! Ja kuvat konkretisoivat kivasti juttujasi. Goooood!

  Arvontaa luonani, welcome!

  VastaaPoista
 2. Hei :) Mukava blogi sinulla ja olisin kiinnostunut kuulemaan teidän muutosta Norjaan enemmänkin. ( Perheellämme mietinnän alla ollut jo pidempään, josko uskaltaisi :). Kuulisin mielelläni miten lasten kanssa muutto onnistui? s-posti kleopatra82@luukku.com.. Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastata :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkista:) kavin osallistumassa.
  Ja anonyymi: tottakai endin. Kayn laittamassa sinulle e-postia:)

  VastaaPoista