Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tilipäivä... joka on erityisen rakas näin joulukuussa :)

Joulukuun palkkapäivää täällä Norjassa odotetaan aina kiihkeästi. Ja syy siihen on se, että marrakuun palkasta pidätetään vain puolet veroista! Minusta tämä on kiva juttu;)

Tosin uskon, että ennakonpidätysprosentti lasketaan muille kuukausille sen verran korkeammaksi, että joulukuussa voidaan ottaa vain puolet ennakonpidätystä, mutta silti. Kyllä se joulukuussa lämmittää vaikka vuositasolla tulos olisi plusmiinusnolla.

Itse ajattelen tämän aina niin, että Norjan valtio vähän niin kuin ostaa meidän perheen joululahjat:)
Valtiolla on varmaan tarkoitus vauhdittaa joulumyyntiä, mutta meidän tapauksessa se tekee vesiperät:) Ostin suurimman osan lahjoista Suomesta kun siellä viime viikolla kävin. Lisäksi matkustamme nyt tulevana viikonloppuna Saariselälle ja aion ostaa sieltä loput. Ja kun ajelemme lauantai-iltana kotiin päin niin haemme vielä kinkun ja jouluruoatkin Suomen puolelta! Olkoon tämä meidän lahja Suomelle:)

Täällä on tehty jo kovin joulua:


Kävimme eilen puutarhalla hakemassa joulukukat.
Pieni hortonomi istutti kukat purkkeihin:)

Samoja perinteisiä joulukukkia niin
kuin Suomessakin...

Illalla askartelimme lumihiutaleita..
Kalastajanvaimon blogissa on hyvä ohje.
Edes minä en epäonnistunut:)

Yksinkertaista ja kaunista...

Vaikka kyllä luonnon omat kuurankukat
ovat tietysti kauniimpia

Sain ystävältäni joulukortin...

... sen välissä oli aivan ihania kangassydämiä.
Tekstit: Kjaerlighet, ro og lys:)

Tänä vuonna ei visssiin tarvi jännittää
tuleeko valkoinen joulu:)

Lapset odottavat joululomaa joka
alkaa jo nyt perjantaina.
Ja tietysti joulupukkia:)

Kyllä tässä kaamoksessa on omat hyvät
puolensakin... joulurauhaa:)

8 kommenttia:

  1. kiva postaus:) minun joulurauhani alkanee, kunhan saan psykan tehtäväni tehtyä. Etenee vaan taas niin hitaasti, kun on näitä sijaistoimintoja niin paljon (esimerkiksi blogeissa luuhailua..)
    Mukavaa lomareissua teille. -A-

    VastaaPoista
  2. Ihanaa tunnelmaa kuvissa! Nyt ei tarvitse kaihomielin katsoa, sillä fiilistelen itse joulua jo Suomessa. Tosin joululahjojen hankinta ei koskaan ole ollut näin hankalaa, jotenkin pätkii ja huomaan vain haahuilevani kaupoissa...ja ennenpitkää päädyn pullakahville:)

    VastaaPoista
  3. Ihanan jouluista teillä. Tuu meillekin laittamaan... :) Meillä tuli jo "korotetut palkat" viime kuussa, mutta joulukuun palkka tulee jo 5pv etuajassa pyhien takia joten kohta pankkitili vaikuttaa ekstra pullealta. Hetken ainakin. Niin ja kutsu toimii myös toisinpäin, jos olette tulossa etelään meidän mökkerössä on kyllä tilaa yövieraille! :) Varmaan loppukeväästä Nordkapp kutsuu työasioissa, silloin voisi kyllä yrittää käydä Kirkenesinkin puolella kun se on niin siinä "lähellä". :)

    VastaaPoista
  4. A: Tsemppiä psykantehtävään! Tää tietokoneaika on kyllä paha juttu.. tiedän ton. Kun pitäisi tehdä jotain niin eksyy netissä sinne tänne:)Koitahan nyt puristaa se kasaan niin pääset nauttimaan joulusta! God jul!
    Naatuska: Ihanaa, että voitte viettää joulun Suomessa:) Milloin sulla on laskettuaika? Ai pätkii.. se kai kuuluu osana tohon olotilaan;) Nautihan joulusta ja suomailaisista jouluherkuista.
    Satu: Hyvä, että pankkitili on pullea:) On se kiva juttu edes joskus:) Kiitos kutsusta. Mulla olis niin haaveena päästä etelä-Norjaan lomailemaan, mutta täältä on niin hiton pitkä ja hankala matka. Hurtigrutenin kanssa tietysti, mutta se ei houkuta lasten kanssa ja maksaa ihan hitosti. Tietysti jos lentäis ja vuokrais auton sieltä... Ois ihanaa:) Mielelläni tulisin laittamaan ihanan mökkinne joulukuntoon:) Hyvää joulun odotusta kaikille!

    VastaaPoista
  5. Ai kun ihanat nuo paperilumihiutaleet ikkunoissa. Itsekin leikkasin tänään pari, mutta aloin miettiä, millä kiinni. Jostain kuulin, että maidolla tai sitten sinitarralla. Täytyys miettiä.

    Ivalosta olen kotoisin ja kommentoin vielä tuohon kaamokseen. Minunkin mieheni luuli ensimmäistä kertaa Lappiin talvella tullessaan, että kaamos on pimeää aamusta iltaan ja taas aamuun. Eihän toki, se valoisa hetki on vain kovin lyhyt ja aurinko ei näy kuin vasta tammikuussa marraskuun lopun jälkeen.

    Oli aina lapsena mukavaa nähdä aurinko ekan kerran. Melkein kesä jo ; )

    VastaaPoista
  6. Nemppu: Mä laitoin sinitarralla.
    Ai Ivalosta. Ihan tosta naapurista;) Täällä muutama sata kilometriä on yks poronkusema:)
    Tullaan viikonloppuna Ivaloon. Miehellä on lätkäturnaus siellä ja me poikien kanssa haaveillaan laskettelusta. Minkälaista ilmaa sinne on luvattu? Lähinnä onko kova pakkanen?
    Ivalossa ois kiva asua. Pääsis helposti Helsinkiin. Tosin typerää, ettei ole kilpailua ja sen myötä kalliit lennot! Kivaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  7. Hei Kalamuija. En asu Ivalossa enää, vaan olen siirtynyt Etelä-Suomeen. Äiti kyllä tuossa puhelimessa kertoili, että pakkasta olis luvassa. Toivottavasti lätkähommat onnistu, vaikka tuleehan siinä hiki pakkasellakin ; )

    Ivaloon mun mieheni haluaisi asumaan. Pesunkestävä pirkanmaalainen. Saapas nähdä meidän toilailut jatkossa.

    Noi lennot. Tulispa tosiaan joku halpalentoyhtiö kilpailemaan. Vai onko jo? Nyt en tiedä, kun omalla autolla kuljetaan ja ens viikolla auton nokka Tampereelta Ivaloa kohti.

    Pykeijassa käytiin viime kesänä. Ihana kylä. Piparkakkukylä. Elssan huomassa asuttiin jos tiedät Elsan?

    Kivaa jokua ja vielä se, että lumihiutaleita on ikkunassa teipillä, koska se oli miehen idea; )

    VastaaPoista
  8. Nemppu: Ehkä olet lukenutkin meidän Ivalon reissusta jo:) eli pakkanen oli niin kova, ettei laskettelusta tullut mitään. Pelit pelattiin normaalisti. Hallissakin -15 astetta!
    Muuttakaa Ivaloon. Pääseehän sieltä sitten takaisin etelään jos siltä tuntuu:)
    Ei ole vielä mikään halpayhtiö aloittanut lentoja Ivaloon:(
    Pykeijassa olen käynyt. Ihana paikka ja hyviä kuningasrapuja. Mutta Elsaa en tunne:)

    VastaaPoista