Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Kuusivarkaisiin...

Eilen sen päätin! Jos ei rehellisesti ostamalla koko pohjois-Norjasta / Näätämöstä saa joulukuusta niin otan isäni opettaman perinteen käyttöön eli lähden henkilökohtaisesti metsästä hakemaan sen.

Heti kun heräsin aloin suunnittelemaan toteutusta. Se pitäisi tehdä melko pian jos meinaan löytää kuusen sillä muutaman tunnin päästä olisi säkkipimeään. Tänään on siis vihdoin se talvipäivän seisaus:) Toki olisi tietysti parempaa, että olisi pimeää, ettei kukaan näe:)

Pakkasin lapset autoon, otin kirveen matkaan (sahaa en löytänyt ja mies vastasi tekstariini ympäripyöreitä kun arvasi mitä aion) ja lähdimme ajelemaan kohti Suomen rajaa. 50 km matkalla näin yhden kuusen ja sekin niin törkeesti erään mökin seinustalla, että se kuusi ei tullut kuuloonkaan.

Ison tien varrella ei siis yhtään potentiaalista tapausta. Joten Suomen puolella koukkasin eräälle pikkutielle. Ei kuusen kuusta ja tie vaan jatkui ja jatkui ja tietysti niin kapeana, että missään kohtaan päässyt ympäri. Lopulta tie päättyi.. mökin pihaan jossa oli auto ja mökissä valot. Eikun pakki päälle ja 2km:n peruutus.

Tässä vaiheessa oli jo paha olo. Ei tästä tule mitään. Vaikka jossain vaiheessa jo ajattelin, että mäntykin käy. Mutta ei. En voi pölliä kuusta.. kun takapenkillä on 2 lasta jotka ymmärtävät erittäin hyvin mitä olen touhuamassa ja hyvällä lykyllä jään vielä rysän päästä kiinni.

Eli meillä ei ole kuusta, ei mäntyä, ei mitään:(  Kirves on edelleen käsilaukussani, mutta en enää edes unelmoi joulukuusesta. Kai sitä pärjää yhden vuoden ilmankin?


Ei se hukkareissu ollut.
Kävimme samalla Näätämössä
ruokakaupassa. Nyt on kaappi täynnä
suomalaista jouluruokaa.
Ja tortut on jo paistettu:)

Pojat odottavat jo kovin joulua.
Mutta kyllä hekin olisivat joulukuusen
halunneet. No ehkä murhe unohtuu kun
joulupukki tulee.. tai siis pukki ei tule.
Täällä niillä on ihmelliset muovinaamarit ja sellaista
emme halua. 8 vuotiaskin uskoo vielä pukkiin:)
Mutta ehkä pukki käy kun olemma saunassa?

Yläkerrassa on joulusiivous jo tehty.
Vielä alakerta. Ja sitten joulukoristeet esille:)

Kyllä joulutunnelma tulee ilman kuustakin,
kai??

Ihanaa kun on hetken siistiä ja puhdasta:)

Nyt lähdemme tuttavapariskunnan luokse jouluglögille!

7 kommenttia:

  1. Olipa hyvä, että luovuit kuusen hakemisesta. Pohjoisimmat kuuset kun luonnonvaraisena kasvavat jossain Saariselän paikkeilla... :-) Kyllä se joulu tulee ilman kuustakin. Mitäpä jos hakisit tunturikoivun ja laittaisit sen kuusenjalkaan?! Se saattaisi muutaman päivän jälkeen huoneenlämmössä olon jälkeen avata silmunsa ja jopa alkaa vähän vihertää! :-)

    Hyvää ja rauhallista joulua!

    -milla

    VastaaPoista
  2. Kalamuija, voit myös tehdä pohjoisnorjat, elikkä ottaa kohtalaisen paksun ja suoran tunturikoivun rungoksi, porata siihen reikiä ja istuttaa katajanoksia niihin reikiin. Luonollisesti pisimät oksat alas.
    Näin saadaan joulupuu,jolle on tehty koko Norjan tuntema laulu..."Nå går vi rundt om en enebærbusk, enebærbusk, enebærbusk. Nå går vi rundt....
    Sanat kmokonaisuudessaan löytyvät maitopurkin kyljestä. Uskon että valtin mailta voit ilman huonoa omaatuntoa käydä ottamassa koivun ja ne katajanoksat. :)
    Hyvää joulunodotusta joko kuusen kanssa tai ilman.
    Kiitokset menneestä vuodesta blogisi parissa.
    (Siltä varalta , että joulunvietto sujuisi ilman koneella käyntiä)

    VastaaPoista
  3. Vai että kirves käsilaukussa.. on sulla ollu hurjat meiningit. Eipä ole kuusta meilläkään:) Tarkoitus oli hakea taas lasipurkkiin parikymmensenttinen tirri, mutta pakkasta tänään -25 ja isäntä ei tarjennu pihalle.. Ensi jouluna sitten kunnon kuusi uudessa kodissa, ellei sitten olla siellä Epsanjassa. No, sitä seuraavana sitten ehkä..
    -A-

    VastaaPoista
  4. Milla: Voi kun olis tajunnut. Justhan me oltiin Saariselällä. Tosin oli toi moraalinvartija mukana:) Koivua ei tule sisälle.. olen niin allrginen, että mielellään odotan kevääseen niitä ekoja oireita:)
    Avletto: Olen nähnyt maitopurkin kyljessä noi sanat:) Mutta en ole kuullutkaan, että joulupuu rakennetaan noin. Hirvee homma! Hyvää Joulua sinullekin!
    A: Käytiin juuri kylässä ja siellä oli aivan upea kuusi. Olivat viikko sitten ostaneet paikallisesta kukkakaupasta. Kaunein näkemäni ja kallein myös:) Mutta se kuusen tuoksu. Oksakin riittäisi... Toivotaan että olette ensi jouluna Espanjassa:) Siellä olisi ihan ymmärrettävää, ettei ole kuusta. Tänne se jotenkin mielestäni kuuluisi kun on lunta ja muutenkin jouluista.
    Hyvää joulua kaikille teille:)

    VastaaPoista
  5. Kaikkea sitä naisen käs'veskasta löytyy ;o)
    jopa kirves.
    Rauhaisaa Joulua!

    VastaaPoista
  6. Hih! Oikein joulukertomus...:) Käytännöllinen tää nykyinen käsilaukkumuoti, mahtuu kirveskin, jos ois sattunu sihtiin sopiva näre vaik kauppareissulla! Älä vaan unhota sitä sinne, saattaa alkaa puodissa releet vinkumaan kun yrität pois..kirves kassissa..siinäpä sulla sitten selittämistä, mutta se onkin jo toinen juttu se. Hauskaa joulua!!!

    VastaaPoista
  7. Hih, eikö?! Tämä on sellainen Fiskarssin lyhytvartinen malli. Olen juuri lähdössä töihin eli kiitos kun muistutitte. Olisi noloa jos joku huomaisi, että sairaanhoitaja kantelee kirvestä kassissa... hui!
    Hyvää joulua ja niin kuin uusimmasta postuksesta huomasittekin: MEILLÄ ON IHKA OIKEA JOULUKUUSI!!!!

    VastaaPoista