Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 26. marraskuuta 2013

Uutisia

Tänään oli se pitkään odotettu päivä. Iltapäivällä vihdoin lääkäri soitti.

Ensin hyvät uutiset, siis tosi hyvät: Syöpä ei ole levinnyt:)

Mutta maanantaina on edessä taas leikkaus. Jalkaan oli jäänyt syöpää (tosi harmi, että ekaa kertaa leikatessa ei tajuttu, että kyse voi olla pahalaatuisesta kasvaimesta) ja se pitää operoida uudelleen.

Yritetään leikata niin, että varpaat säästyy. Leikkauksen jälkeen todennäköisesti 3kk:n sädehoitokuuri ja sen pitäisi olla siinä:)

Samaan aikaan tuli soitto päiväkodista. Ingrid kuumeessa. Ja ilta onkin mennyt sitten vatsatautipotilasta hoitaessa. Anteeksi.. ehdinhän mä siinä välissä tunnin verran nauttimaan hammaslääkärin käsittelystä!

Niin ja tietysti mies on lähdössä aamulla työreissuun...

Iloisten uutisten päivä, mutta kyllä nyt jostain syystä meitä koetellaan!
Sanotaan, että asioilla on tarkoituksensa. Mikäköhän helvetti tämän kaiken paskan tarkoitus on?

No ehkä se selviää joskus!?

Mutta summa summarum... helpottunut, huojentunut, onnellinen:) Niin kuin koko perhe, suku ja ystävät!

53 kommenttia:

 1. Olipa ihana uutinen kaiken odottamisen jälkeen!!! Ihanaa! Paljon onnea hyvistä uutisista! Olet ollut mielessä useamman kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu odotus oli pitkä. Se on uskomatonta esim. tässä mun tapauksessa torstaina lääkärit tiesivät jo tämän kaiken ja omassa meetingissään käsittelivät asiaa, mutta minulle (potilaalle) tieto annettiin vasta ti. Eli 5 päivää myöhemmin. Ymmärrän, että tutkimustulokset ym. ottavat aikansa, mutta kyllä tässä kaikkineen odotettiin viikko tolkulla.. odottavan aika on pitkä ja mielikuvitus teki jo tepposia. Onneksi tuli hyviä uutisia niin kuin odottelinkin:)

   Poista
 2. Mua on jännittänyt koko päivän, että millaisia uutisia sinä olet saanut. Kiva, kun kerroit hyvät uutiset ihan tuoreeltaan. Olen tosi helpottunut sinun puolestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kerroin, olenhan rasittanut teitä näillä huonoillakin uutisilla. Piti tehdä asiasta kunnon postaus, mutta kun täällä oli tuo yrjötauti kylässä niin nopeasti sitten illalla raapasin tekstin. Kiitos myötäelämisestä:)

   Poista
 3. Voimia uuteen leikkaukseen ja hoitoihin, sinulle ja koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä on tällä kertaa vähän erilainen joulunodotus. Onneksi joulu tulee ilman hirveetä valmistautumistakin:) Mutta vähän kyllä harmittaa, että patti poistettiin ilman minkään näköisiä tutkimuksia. Jos leikkausvaiheessa olisi tiedetty, että on pahalaatuinen niin olisin selvinnyt yhdellä leikkauksella kenties. Nyt käyn tämän kaiken läpi 2 kertaa. Ja ahdistaa kun tietää mitä on edessä. 3 viikkoa könkkäämistä ja tällä kertaa pitää ottaa tosi iisisti, että leikkaushaava paranee kunnolla. Voi olla että joudutaan käyttämään ihosiirrettä.

   Poista
 4. Kuulostaa tosi hienolta. Monta kertaa piti jo käydä katsomas onko uutisia. Leikkaus ja 3kk hoidot ei kuulosta pahalta vaikka kyllähän sekin jo iso asia on. Mutta pahemmin olis voinut silti olla. Voimia myös vatsatautipotilaan hoitoon, toiv ette muut saa tautia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Ihanaa kun elätte mukana. Joo eilen oli käynyt vieraita yli 2000 eli varmaan blogihistorian enkat. Taisi vakkarilukijat käydä monta kertaa kurkkaamassa, että joko on uutisia luettavana. Anteeksi, että jouduitte odottamaan. Täällä oli yrjö kylässä:)
   Juu vähällä pääsen jos tämä tosiaan tällä menee, mutta kyllä silti jotenkin ahdistaa kun tietää mitä on edessä. Leikkauksesta toipuminen on aina oma prosessi ja kun elämä tässä ympärillä pyörii ihan samanlailla kuin ennenkin niin sen jo tietää, että eteen tulee yksi jos toinenkin pattitilanne. Mutta näillä mennään:) Kiitollinen olen tosiaan, ettei syöpä ole levinnyt!

   Poista
 5. Huh, vielä on edessä hoitoja ,leikkausta ym. Tsemppiä niihin. Onneksi syöpä ei ollut levinnyt. Tsemppiä myös vatsataudin kanssa,toivon ettei leviä teihin muihin. Olet rohkea ja sitkeä, ihailen sinua kalamuija!!
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanniska! Rohkea ja sitkeä ehkä joo... mutta täytyy myöntää, että alkaa mullakin vähitellen kuppi täyttymään. Nyt en kaipais enää mitään negatiivista. Jos näistä selvitään mitä nyt on niin ihme on!
   Ja kiitos tsempistä. Onneksi leikkaus on noin nopeesti. Ehkä jo alkuvuodesta ollaan entistä ehompia:)

   Poista
 6. Olet ollut syöpäuutistesi jälkeen päivittäin ja monta kertaa ajatuksissani, rukouksissani ja huokauksissani. Sinä, miehesi ja lapsesi. Joskus läheiset ottavat tällaiset uutiset jotenkin vielä raskaammin kuin se, joka hoidot läpi käy. Kuitenkin istut siellä poliklinikan aulan penkillä todella yksin ja yöllä herätessäsi olet myös yksin. Toivon, että voit joskus sellaisena yksinselviämisen hetkenä laittaa toivosi siihen, että sinulla on paljon ystäviä, jotka pyytävät maailmankaikkeuden Luojaa ohjaamaan lääkäreiden työtä ja myös koskettamaan Sinua. Luulen, että vaikka sinäkin olet elämäsi aikana ehtinyt nähdä yhtä jos toistakin, niin tämä on tähänastisista kokemuksista ihan rankimmasta päästä.
  Hyvät uutiset helpottavat sinun ja meidän/läheistesi oloa. Niiden jälkeen olet jo voiton puolella.
  Olet mielessäni edelleen. Toivotan sinulle tyyntä mieltä ja keskittymiskykyä lasten kanssa selviämiseen ja tietysti rauhallista yötä pienen potilaan kanssa.
  Voimia miehellesi, kun joutuu olemaan teistä erossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Sirkku <3 Puit sanoiksi nämä fiilikset. Totta tuo, että läheiset voivat ottaa tällaiset uutiset aika rankasti ja se, että lopulta siellä TT-putkessa ja leikkauspöydällä ole ihan yksin.
   Ei tätä ole vielä oikein tainnut tajutakkaan. Arki repii mukanaan eikä heikko ehdi olla. Totta tuo, että kyllä tämä on elämäni rankimpia kokemuksia.
   Oli ihana kuulla nämä hyvät uutiset. Yön pimeinä hetkinä jo mietin sitä kauheinta vaihtoehtoa. Lasten tähden olen onnellinen, että he saavat vielä pitää äitinsä <3
   Ei mieskään tässä helpolla pääse. Parhaansa raukka yrittää. Kotona tekee kaikkensa ja pakko on töissäkin käydä kun takana on pitkä s-loma oman polven kanssa. Toki pitäisimme hänet täällä kotona jatkuvasti, mutta se ei nyt ole mahdollista. Toivotaan, että sitten kun mut on leikattu niin hän pystyy olla täällä arjen apuna ja tukena.

   Poista
 7. Huoh, olipa mahtavia uutisia, että syöpä on pysynyt vain siellä varpaiden välissä! Vaikka toki harmi, että vielä joudut uuteen operaatioon, jotta kaikki saadaan pois. Kyllä teille on nyt annettu aika paljon kestettävää, voimia kaiken pyörityksen keskellä, ja muistakaa tosiaan pyytää ja ottaa vastaan kaikki apu, mitä vain on tarjolla!

  -k.ä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin:) Pikku lymyilijä tuli nyt vähän väärään kroppaan yrittämään. Heti alussa ajattelin, että hitto mikä luuseri... tuolla varpaiden välissä lymyilee eikä puhu mitään. Hoidetaan se pois päiväjärjestyksestä ja jatketaan matkaa. Elämä on laiffii:)
   Kyllä apua otetaan vastaan. Harmi, että se on aika rajallista. Aika pitkälle pitää pärjätä ite. Kaupungilta olen kysellyt jelppiä, mutta vastausta en ole vielä saanut.

   Poista
 8. Helpotuksen huokaus! Onneksi uutiset olivat hyviä :)

  VastaaPoista
 9. Ihania uutisia ja huh helpotus! Yritin eilen jättää kommenttia kännykältä, mutta ei se näköjään onnistunutkaan... Ja tsemppiä leikkaukseen, hoitoihin, sairaiden muksujen hoitoon ja niin pois päin, mulla on taas blogien lukemiset jäänyt niin vähälle että en tiennyt kuin vasta eilen että teillä on näin kovat ajat tällä hetkellä. JAKSAMISIA!! Tuun tammikuussa muuten Norjasta Suomeen ja pyörin matkamessuilla ainakin, laita viestiä jos kaipaat täältä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä:) Jos tammikussa olen kunnossa niin voisin tulla sua messuille moikkaamaan.

   Poista
 10. Onneksi olkoon leviättömyysuutisesta! Voimia kovasti tulevaan leikkaukseen ja hoitoihin. Eikä se vatsatautisen potilaan hoitokaan herkkua ole eli tsempit siihenkin :S
  -Nina

  VastaaPoista
 11. Ihana kuulla hyviä uutisia! Tsemppiä jatkossakin ja paranemisia pikkuiselle! -Eve-

  VastaaPoista
 12. Hyvä kuulla. Nyt tiedetään, mitä vastaan taistelet ja tieto huojentaa. Kyllä se tuuli vielä kääntyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuuli kääntyy! Nyt voitin tällaisen tosi spesiaalin lottovoiton. Muutama case vuodessa.. normi lottokin arvotaan sentään joka viikko:)

   Poista
 13. Tosi tiukkoja aikoja joudutte nyt elämään, mutta onneksi se kaikkein pelottavin asia näyttää nyt aika paljon valoisammalta! Voimia jatkoonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tässä pitäisi olla nyt vaan kiitollinen tästä, että tilanteeseen nähden asiat ovat hienosti. Kun voisi olla ihan toisin.
   Mutta jotenkin tuo tieto oli niin huojentava, että multa meni ne viimeisetkin voimat. Koitetaan tsempata.. odotetaan lunta ja valoa ja yritetään nauttia arjen pienistä hyvistä asioista.

   Poista
 14. Se tärkein uutinen oli onneksi positiivinen! Tuosta kaikesta muusta sinä selviät paljon kevyemmin! Tsemppiä ja lepoa! Toivotaan, että koko perhe ei käy vatsatautia läpi. Täälläkin joku kevyt sellainen pyörii...
  ps. On kyllä jotenkin hurjaa, että miehesi reissaa nyt Norjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi oli. Joo vatsatauti on pikkujuttu nyt, mutta silti inhottava ja voimia vievä vieras.
   ps. no niin mustakin... harmi, että jonkun pitää töissäkin käydä. Ensi viikolla sitten kun mut leikataan niin jää kotiin hoitamaan meitä.

   Poista
 15. Suunnattomasti terveisiä ja tsempit sinne - voimia ja häntä pystyyn! Ja kiitos kun jaat näitä hetkiäsi myös meidän kanssa, ja toivottavasti kaikki supervibat meidän suunnasta tulee sinne asti! x

  VastaaPoista
 16. Sydän syrjällään olen lukenut kuulumisiasi. En ole osannut sanoa mitään... Onneksi tuli noin hyviä uutisia. Joskus elämässä tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Iän myötä alkaakin tajuta, että silloin vasta onkin kaikki hyvin, kun mitään ei tapahdu. Voimia tulevalle viikolle, kaksi leikkausta näin lähekkäin jo ottaa koville. Onneksi ette asu enää K. niemessä. Olisikohan sieltä pitänyt kulkea Hammerfestissä asti hoidossa?

  Terv. Raija (Emilin mumma)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilin mumma:) Katselin fb:sta Emilin kuvia ja kauhistuin.. iso iso poika jo! Ihanaa, että säkin sait pienen tänne lähemmäs sinua:)
   Joo se on kumma, että silloin kun asiat on hyvin niin ei sitä edes tajua. Nyt antaisin mitä vain jos saisin meidän normaalin arjen takaisin kaikkine mausteineen.
   Kyllä harmittaa taas mennä leikkaukseen. Tuoreessa muistissa edellinen. Mutta kirurgi jo pyysi valmistautumaan henkisesti siihen, että pottuvarvas lähtee, mutta nyt soitti, että tekevät säästävän leikkauksen ja saan pitää varpaani. Eli kaikessa on jotain hyvää:)

   Poista
 17. MOI,
  Olit illalla mielessä, ja ajattelin, että pitääkö kurkata blogiin,mutta uni tuli, nyt heti aamulla katsoin, ja ihania uutisia!!!!Kyllä se glottan vatsatauti menee nyt siinä sivussa, mutta ymmärrän, ei sieltä kivoimmasta päästä lastentauteja...voimia ja ISO hali rakas ystävä!!!!!:)Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia <3 PItää treffata heti kun olen kunnossa ja saunoa nää huonot uutiset iholta:)

   Poista
  2. Juu Rouskutien sauna odottaa sua, heti kun haluat tulla!!!!!Vkonloppuja!!Pia

   Poista
 18. Oi miten hyvä uutinen!!! Harmi vaan, että joudutaan leikkaan uudestaan, mutta se nyt on varmasti pieni murhe, tuon hyvän asian rinnalla!

  VastaaPoista
 19. Vaikeuksien kohdatessa saa huomata, kuinka rikas sitä on monella tapaa ollut.
  Toivotan paljon voimia ja positiivista mieltä sinulle sekä läheisillesi.
  Itselläni on myös vastaavanlainen koettelemus meneillään.
  Sain pari viikkoa sitten puhelimitse kuulla sairastavani alkavaa rintasyöpää ja edessä on leikkaus sekä sädehoidot.
  Mitään oireita ei ollut, päin vastoin tunnen itseni täysin terveeksi ja hyvävoimaiseksi.
  Onneksi Suomessa on toimiva terveydenhuolto.
  Pidetään lippu korkealla :-)
  - Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia sinulle Merja. Tiedän miltä sinusta tuntuu. Onneksi ollaan hyvissä käsissä. Ei voi kun luottaa lääketieteeseen ja keskittyä nauttimaan elämästä. Pidetään lippu korkealla. Ja pidä minut ajantasalla. Pidän peukut ja varpaat pystyssä sinulle. Vedä sitä dunkkuun! Noin mun pomo käski mua tekemään mun syövälle ja mä teen kans!

   Poista
 20. Ihana asia, kerta kaikkiaan. Voimia vielä leikkaukseen, ja paranemisia sille pienemmällekin potilaalle:)
  terkuin, Kiljusen Äippä

  VastaaPoista
 21. Halaus ja voimia uuteen leikkaukseen! Hyvät uutiset jättävät alleen pahat.

  -Heidi-

  VastaaPoista
 22. Hyviä uutisia, todella hyviä. Olen niin onnellinen puolestasi, että et tarvitse sytostaattihoitoja. Sädehoidot kyllä kestää! Toivottavasti leikkaus sujuu hyvin. Olet ajatuksissani, vaikka en sinua livenä tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Mulla ei ole kokemusta sädehoidosta. Lääkäri sanoi, että sitä saa ihan poliklinisesti ja kestää muutaman minuutin. Ja 3kk:n jaksoa suunnitteli nyt. Pitää vähän perehtyä asiaan. Mutta jos jaksat ja viitsit niin kerrotko vähän miten se sun kohdalla hoitu, tuliko jotain sivuoireita tai muuta ikävää.

   Poista
 23. Mukava, että sen kaiken keskellä on ollut hyviä uutisia. Toivottavasti leikkaus menee mutkattomasti!

  VastaaPoista
 24. Hyvä että tuli hyviä uutisia, tilanteeseen nähden hyviä! :) Tsemppiä ja jaksamista ihan kaikkeen! :)

  VastaaPoista
 25. Ihania uutisia ! Tsemppiä ja jaksamista <3

  Leena

  VastaaPoista
 26. toivotavasti yrjötauti ei siirrä sun leikkausta! Tsemppiä huomiselle :)

  VastaaPoista
 27. Valtavan hyviä uutisia Hanna!!! Olen todella iloinen! Tsemppiä huomiseen leikkaukseen!!

  VastaaPoista