Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Äitien ns. omaa aikaa...

Norjassa kun asuimme kaipasin tiettyjä juttuja. Esimerkiksi sitä kun on pari kolme päivää vapaata niin voisi mennä jonnekin. Tehdä jotain. Mutta siellä oli niin pitkät välimatkat, että noin lyhyen vapaan aikana ei oikein ehtinyt perille ja takaisin:) Kaipasin esim. risteilyjä. Sitä, että voisi hypätä perjantaina töiden jälkeen laivaan ja käydä Tukholmassa. Ja olla maanantaina pirteänä takaisin töissä.

Päätimme ystäväni kanssa toteuttaa tällaisen reissun. Eli terkut aurinkoisesta Tukholmasta:) Tukholmassa paistaa aina aurinko. Siltä ainakin musta tuntuu. Perjantaina kun lähdettiin Helsingissä satoi vettä. Ja tänään kun kotiuduimme taivas oli pilvinen ja nyt sataa vettä. Mutta Tukholmassa oli aurinkoinen kesäpäivä.

Risteily oli perinteinen risteily. Hyvää ruokaa, hytissä laittautumista, tax free-ostoksia ja midnight show:)  Lauantaipäivä pyörittiin Tukholmassa. Syötiin aamupala, pyörittiin alennusmyynneillä, ostettiin torilta mansikoita ja lähdettiin nauttimaan niitä laivan aurinkoiselle terassille.

Mutta vanhaksi sitä on tullut. Eilen ruoan jälkeen huokailimme kumpikin, että voi kun pääsisi kotiin:) Laiva oli täynnä lapsiperheitä ja olisi ollut kiva, että omatkin olisivat olleet mukana. Mutta hengissä selvittiin ja tänään ollaan nautittu omien seurasta. Ulkoiltu ja käyty pizzalla:) Nyt sataa vettä, vauva nukkuu ... taidan laittaa villasukat jalkaan ja uppoutua hyvään kirjaan. Have a nice sunday:)
Hangover @ Classic Pizza:)

Tätä pizzakaveria mulla taisi olla kovin ikävä  <3

6 kommenttia:

 1. Ha ha, tuo on niin tuttua, ensin haluaa omaa aikaa ja sitten kaipaa perhettä :) Kiva kun kuitenkin pääsit vähän tuulettumaan!

  VastaaPoista
 2. Tukholma on kiva kaupunki ja oikein hyvä paikka tuulettumiseen. Myös Oslon suunnalta katsottuna. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain:) Viikon päästä viikonloppuna tuuletunkin Oslossa:)

   Poista
 3. Tukholma ei ole pahin paikka käydä tuulettumassa. Ja risteilyt ovat mukavia arjen piristyksiä. Mekin lähdetään Maikin kanssa heti loman alkajaisiksi taas kerran Kieliin risteilylle. Kuinkahan mones kerta... Mutta nuo reissut ovat olleet aivan ihania joka ikinen kerta. Saisi vaan olla vähän pitempi tuo Kielissäoloaika, sehän on vaan 4 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää reissua teille. Risteilyt ovat ihania. Pienessä ajassa pääsee lomafiilikseen. Joo toi 4h on aika lyhyt aika. Tukholmassa laiva oli n.10-17.00 ja se on sopiva. Ei tarvi kytätä kelloa, mutta paljon pidempään ei ehkä jaksaisi olla jalkojen päällä:)

   Poista