Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ihana 1,5 vuotias

Havahduin Juhannuksen aikaan siihen, että meillähän asuu aikas omatoiminen ja kiva pikkutyttö:)

Hän osaa vaikka mitä, touhuaa itsekseen, selittää juttuja, ymmärtää puhetta ja on kovasti mukana kaikessa missä muutkin. Ja hän ymmärtää kun sanon, että äiti hakee alakerrasta tutin.. ei luule, että häivyn ikiajoiksi vaan tulen kohta takaisin.

Niin se aika vaan menee. Hetki sitten meillä asui kärttyinen pieni lahjeihminen... mitä vain tein niin lahkeessa roikkui 10 kilon puntti joka oli vaatimassa jotain. Yleensä ihan vain huomiota.

Ja taas kerran unohdin sen, että nämä ovat vaiheita. Kaikki raskaat (ja kivat) vaiheet menevät yleensä ohi jossain vaiheessa. Tehdään hampaita, uhmaillaan, heräillään öisin, juostaan karkuun jne.
Mutta kaikki nämä loppuvat aikanaan... ainakin hetkeksi. Kunnes alkaa joku uusi vaihe.

Mutta nyt nautin tästä ihanasta vaiheesta. Tuo pikkuäiti on kyllä hurmaava tapaus. Hoitaa nukkeja, rakastaa keinumista, bongailee eläimiä/kukkia/lentokoneita ulkona ja toistelee "kukka", "auto", "koija", "eppa":) Jopa kolmen sanan lauseita tulee. Tänään hän on jankannut "ei oo Papuja"... eli isoveljet lähtivät mummulaan yöksi :)

Meillä asuu siis 2 Papua ja 2 äitiä... kun kysymme, että osaatko sanoa "isi" niin hän sanoo äiti ja nauraa rätkättää päälle. Isoveljiä on 2kpl ja he tottelevat kummatkin nimeä Papu:)

Me ollaan vietetty siis tyttöjeniltaa. Käytiin kävelyllä, kaupassa kokeilemassa pomppiiko tomaatit samallalailla kuin superpallo kotona, luettu kirjoja, hoidettu nukkeja ja laitettu pyykkejä.

Nyt pieni nukkuu. Siinä hän ei ole mestari... edelleenkään. Edelleen useamman kerran yössä on annettava äänimerkki ja tsekattava kuinka nopeesti äiti ehtii paikalle. Ja aamuyöllä viimeistään on päästävä viereen nukkumaan. Josko tämäkin olisi vain vaihe. Vaihe joka on kestänyt 1,5v:) En varmasti osaisi enää nukkuakaan kokonaista yötä putkeen.

Ihana Ingrid <3

9 kommenttia:

 1. Yks vaihe aina kun loppuu niin toinen alkaa;)
  Meillä Lyyti on koko ajan nyt taas oikeen "perskärpänen"roikkuu kiinni koko ajan.Sais jo vähän alkaa oppii olemaan "ei niin kiinni" mussa kun menee syksyllä päikkyyn kun meen takas hommiin.
  Nukkuu aina huonosti.Toivottavasti alkais nukkuu paremmin.Miten teidän pikkusella on mennyt hoidossa?Ootteko viihtyneet suomessa?
  Ps. Ihanan huoneen tyttö sai.Otin kuvia omaan inspis kansioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka:) Pk:n aloitus on mennyt yllättävän hyvin ottaen huomioon, ettei meillä ole mitään säännöllisyyttä. Kun mies on kotona niin Glottakin on kotona. Ja pitkien vapaiden jälkeen tuntuu, että taas kaikki alkaa alusta.... mutta tykkää päiväkodista, lähtee sinne mielellään ja jää sinne yleensä ilman itkua. Yleensä syö ja nukkuu siellä hyvin.
   Juhannuksesta meni oma pk kiinni ja tänään piti mennä varahoitoon. Pieni itku pääsi, mutta päivä oli mennyt hyvin (osa lapsista ja tädeistä tuttuja).
   Onko toi huonosti nukkuminen joku tyttöjen juttu:) Ei kiva ollenkaa.. alan itse olemaan aika poikki. Mutta toivon, että se ihme tapahtuu, että Glotta ei herää kertaakaan. Tosin kun mies on kotona niin saan nukkua:)
   ps. kiva. Saa käytää muttei oo pakko;)

   Poista
 2. Aaawww, kun toinen on sulkku <3

  Tavallaan noita vaiheita on hirveen haikea seurata, kun tämä on viimeinen kerta.. Toisaalta kun jaksaisi muistaa, että huonotkin vaiheet kestävät vaan sen hetken ja viimeisen sellaisen..

  Tsemppiä uniin, meillä on nyt siinä hyvä vaihe :)

  VastaaPoista
 3. Harvoin sitä muistaa ajatella, että nyt kun tämä on ohi niin oli viimeinen kerta:) Ainakaan mä. Mutta kiitos muistutuksesta. Jos ton vinkin avulla jaksais seuraavan uhman:)
  Kiitos.Toivotaan parempia öitä:) Ja toiv. siellä teillä hyvät unet jatkuu!!

  VastaaPoista
 4. Meillä auttoi yöheräämisiin siirto isompaan sänkyyn. Pinnasänky ja jatkettava sänky ovat tosin vierekkäin mutta jatkettavassa nukkuu hyvin koko yön. Tietysti se sänky on meidän sängyssä kiinni mutta kohta muuttavat isoveljen kanssa samaan huoneeseen.

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Pitäiskö laittaa sänkyyn jatkopatja ja ottaa laita pois? Huonommaksi tilanne ei voi mennä:) Viimeyönä otin potkuja päähän kello 5 asti:)

   Poista
 5. Inkku on tosiaan ihana tyttö! Reipas ja topakka. Kiva kun olitte juhannuskylässä ja kiitos toilailusta eiku doulailusta <3 Toivottavasti tytöistä tulee hyvät kaverit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin ihana:)
   Tulee niistä:) Tollainen 1,5v:n ikäero ei tunnu missään parin vuoden päästä:)

   Poista
 6. Oi, kuulostaa niin tutulta ja ihanalta, täällä niitä sanoja tulee vähän sekaisin kolmella eri kielellä mutta suomea kuitenkin eniten. Meillä melkein joka ilta on tyttöjenilta, mutta nyt oltiin viikonloppuna mieheni työntouhussa mukana. Mukavaa! :)

  VastaaPoista