Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 22. helmikuuta 2013

Sellainen vähän fiinimpi paskatauti

Ihan hymyilyttää tuo edellinen postaus:)
Edessä omaloma... hotellilakanoita, hyviä unia, ystävien tapaamisia.. seisoi agendassa.
Mutta harvoinhan lapsiperheissä mikään menee niin kuin suunnitellaan eikä mennyt tälläkään kertaa.

Matka Helsinkiin meni hienosti. Ajelin Ivaloon, lentokentällä kiskaisin siiderin ja hyppäsin koneeseen. Lentokentältä bussiin ja keskustaan. Hotellin olin valinnut sijainnin perusteella. Tulin perille yöllä ja heti aamusta oli tapaaminen joten halusin hotellin Töölön alueelta. Ja koska olin yksin matkassa niin tasollakaan ei ollut niin väliä. Myöhemmin olin oikein tyytyväinen valintaani...

Aamulla soittelin sitten iloisena kotiin ja kuulin, että miehen yö oli mennyt oksennuksia siivotessa. Kaikki 3 lasta oksennustaudissa. Tai hän sai minut uskomaan, että he olivat varmasti saaneet ruokamyrkytyksen... Sekunnin verran ajattelin, että no niin... nyt hän saa maistaa minun arkea. Kun mies lähtee reissuun niin lapset sairastuvat, miksi ei siis toisinkin päin.. mutta samantien kaduin ajatuksiani. 3 lasta oksentaa.. ei hyvä. Ja mies raukka. Mutta hän on kyllä ihmemies. Tässä vaiheessa vielä ihan balanssissa ja toivotteli minulle oikein kivoja päiviä Helsingissä.

Eka päivä menikin hyvin. Hotellini oli enemmänkin huoneistohotelli, joten minulla on oma asunto etu-Töölössä. Leikin "töölöläissinkkua" ja nautin.. kunnes vatsani sanoi murr... Eli Helsingin reissustani tulikin Jaakobinpainia yrjötaudin kanssa. Välillä minä olin päällä ja välillä se... yleensä minä hallitsin tilanteen aamuisin ja päivällä, mutta illan tullen se sai aina yliotteen. Hotellin valkoiset lakanat imivät hikeäni ja vuoroin lämmittivät kun tärisin sängyssä kuin horkkatautinen.

Yhtään ystävää en uskaltanut tavata. Tällaista tautia ei toivo vihamiehellekään. Mutta pitkiä puheluita harrastimme. Samoin kotiin päin.. miehen kanssa tuli puhuttua enemmän kuin kotona ollessa:) Mutta huh, huh.. olo on vieläkin hutera.

Missään vaiheessa en luovuttanut.. enkä ollut niin huomaavainen, että olisin jaksanut ajatella kaikki helsinkiläisiä tai siellä liikkuvia ihmisiä. Aina kun olo salli hiivin ulos töölöläisyksiöstäni. Hiippailin lähiympäristössä kuin haamu. Museokatu jolla hotelli sijaitsi tuli tutuksi. Oikein kiva katu.... tosin varmasti aina kun sinne palaan minulle tulee mieleen tämä olo. Lempikampaajani tuotteiden tuoksuista varmasti jatkossa oksennan... Umeshu on ollut tähän asti lempi sushipaikkani, mutta en varmasti voi mennä sinne enää koskaan (sushi maistuu paremmalta kun se menee alas kuin silloin kun se tulee ylös) jne.

Mutta siis tulipahan koettua paskatauti "töölöläisen sinkkunaisen tapaan". Toissaalta oli luxusta sairastaa rauhassa, mutta kukaan ei ollut tuomassa jaffaa kun sitä olisin tarvinnut. Eli piti matkustaa Helsinkiin asti taas tajuamaan, että koti on paras paikka ja niin sairaana kuin terveenäkin on ihanaa, että oma perhe on ympärillä.  Oli niin ihana palata kotiin tänään <3


"Kotikatuni" etu-Töölössä...

3 ekaa yötä yövyin Hellsten Hotel Apartments nimisessä huoneistohotellissa.
Löysin hotellin hotells.com:n kautta. Netin kautta tilattuna 2 yötä maksoi 140e.
Ja lisäyö jonka jouduin ottamaan maksoi 92e respasta.
Suosittelen. Loistava sijainti, hyvä palvelu ja siistit huoneet.


Tilasin yhden hengen huoneen.... ja yllätys oli 
melkoinen kun tajusin, että minulla onkin tällainen iso yksiö keittiöllä käytössäni:)

Kadulla jossa hotelli sijaitsi oli ihania liikkeitä. Mm. 
Anton&Anton.. pelastukseni. Ulkona syöminen
jäi vähäiseksi, mutta tuolta hain huoneeseen syötävää:)

'
Hevosen liha oli viikon puheenaihe..
A&A:ssa se otettiin huumorilla:)


Esim. pottumuusi, 1 kasvispihvi ja tuore sämpylä 3,5e yhteensä.
Suosittelen:)

Kadulla oli myös ihania kahviloita.... joissa tuli luettua päivän 
lehdet ja hörpittyä vatsaa rauhoittavaa teetä:)

Viimeiseksi yöksi muutin sitten Vantaan puolelle, jotta aamulla
kotiin lähtö olisi mahdollisimman vaivaton.

Kävelin pitkin vanhoja kotikatuja.
Kartanonkoski.. sinne voisin muuttaa takaisin:)


Kotiin tuli äiti mustine silmänalusineen.
Olen nukkunut tällä viikolla ehkä max. 10 tuntia.
Saman näköistä väkeä oli täällä vastassa.

ps. sen verran tsemppasin, että eräänä päivänä hyppäsin ratikkaan ja tein retken 
Sörnäisiin. Poikien toiveesta. Sinne on avattu Burton Store ja pojat saivat 
muhkeat tuliaiset:) Osuin paikalla Roope Tonterin mitallikahvien aikaan 
eli pojat saivat myös Roopen nimmarit:)





25 kommenttia:

  1. Voi harmi - vatsatauti lomaseuralaisena :( Reissukuvat näyttävat tosin mukavilta. Toivottavassti toivut pian ja saat voimasi takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimat ovat palanneet ja olen kiitollinen, ettæ en tuon sairaammaksi tullut. Vahan sentaan jaksoin jalkautua ja katsella ymparilleni. Sainpahan kerrankin olla yksin:)

      Poista
  2. Siis sä olet asunut Kartanonkoskella? Sieltä me ollaan kuuden viikon päästä kahdeksan vuoden jälkeen muuttamassa pois. Pieni maailma, ties vaikka oltais viikolla osuttu yhteen tietämättämme :) hitsi mikä aika sairastaa. Ihanan positiivisesti jaksat suhtautua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai te asutte Kartanonkoskella:) Ollaan varmasti tørmatty. Ei ehka talla reissulla, mutta ennen Norjaan lahtøa (eli 2008-2010) asuttiin siella. Viihdyttiin tosi hyvin. Pojat olivat Illenpuiston.. vai oliko se -pihan pk:ssa. Siina uudemmassa siis. Hyvia muistoja tuolta ajalta. Ainut mita kaipasin oli lahikauppa, kavinkin usein Ylæstøn Valtsussa kun en jaksanut Jumboon menna maitolitran takia:) Mutta nyt siella on sekin! Sinne haluaisin palata. Tai siis me kaikki:) Mika teidat saa muuttamaan sielta pois?
      Juu ei toi sairastuminen maailmaani romuttanut. Tottakai ajoitus oli huono, mutta minkæs sille voi. AInut mika harmitti, etten voinut tavata kavereita. Enka tavannut hyvan ystavani 5 vkoa vanhaa vauvaa vaikka odotin sita kovasti;(

      Poista
    2. Tämä on kyllä aivan ihana alue. Ja nyt on tosiaan se lähikauppakin ja parin kuukauden päästä kaksi ;) Meidät houkutti pois miehen vanhempien rakentama omakotitalo josta anoppi muuttaa pois. Sinne Puistolaan siis. Alueena ei yhtään niin idyllinen, mutta oma talo ja isompi piha painoi nyt enemmän. :)

      Poista
  3. Tosi kurjaa!!! Miten ne osuukin aina matkoille! Aika reipas kuitenkin olit kun jaksoit edes vähän liikkua - itse olisin varmaan maanut hotellissa... :(. Tuttuja seutuja muuten nuo Etu-Töölön seudut:).

    No, elämässä on asioita, joita vastaan on turha pullikoida... mm. sairastumiset on sellaisia. Toipumista koko porukalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sano se. Ja meilla ei ole oikeesti ollut vatsatautia vuosiin! En ma malttanut jaada hotellihuoneeseen vaikka se kylla sitten kostautui aina illalla.... kerran kun kylilla oltiin niin eihan sita voi paikallaan olla:) Toiv. en tartuttanut ketaan...
      Kiitos. Porukka voi jo hyvin:)

      Poista
  4. No voi harmitus, että noin kävi. Sinä kun olit niin odottanut tuota reissua. Minä tässä taas katselen hieman flunssaista tytärtäni ja toivon, ettei hän sairastuisi enempää. Huomenaamulla olisi lähtö kohti Osloa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiv sun matkakaveri on kunnossa!!!! Hyvaa matkaa. Sain muuten luettua 300 sivua Lackbergin uusinta, koska suurin osa lomasta meni sangyn pohjalla:) Onneksi ostin sen heti Suomalaisesta Kirjakaupasta kun Hkiin paasin... se oli mun pelastus:) Hyvaa matkaa!!! Ja terkkuja Helsinkiin;)

      Poista
  5. Hyvä, että jaksoit kuitenkin jotain nähdä sairastamisesta huolimatta :) Ja onpas pojat saaneet tosi kivan yllärin tuliaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pojat olivat innoissaan kun saivat idolin nimmarit:) Itse en olisi koko tyyppia tuntenut, mutta kun liike oli taynna vakea niin tajusin, etta jotain siella tapahtuu ja myyda sitten kertoi, etta mitallikahvit oli juuri juotu:) Symppiksen oloinen tyyppi tuo Roope:) Ihan hyvæ esikuva meidan pienille:)

      Poista
  6. No voi hittolainen!! Mut mahtoi pojat tykätä nimmarituliaisista :)

    VastaaPoista
  7. No huh! Mr Murphy ei ole kivaa matkaseuraa :(

    VastaaPoista
  8. Voi sua <3 Menikö the tapaaminen hyvin? Kohta on onneksi påsk ja näet pikku-Ruthin. Terkkuja kaikille ja voikaa hyvin! Titti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. The tapaaminen meni hyvin... vähän liiankin;) Juu pääsiäisenä nähdään pikku-Ruthia <3 Terkkuja sinne myös.

      Poista
  9. Onpa sulla ollut huonoa tuuria kerrakseen! :( Aiotko tehdä uuden reissun paremmalla onnella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on näitä "tapahtuu kerran viiteen vuoteen reissuja":) eli valitettavasti plakkarissa ei ole uutta reissua. Enkä uskaltais lähteäkään.. toi mr Murphy kun on tollainen kaveri.

      Poista
  10. Nyt tuli tarve kommentoida, olen jo jonkin aikaa lueskellut blogiasi ja tykkään kovasti hauskasta tavastasi kirjoittaa. :)

    Sympatiat ja tosi kurjaa, että osui juuri reissun aikaan tuo inhottava tauti. Meillä myös meni muutama päivä tällä viikolla mahataudissa, kaikki vuorollaan, miehellä tosi rajuna, mulla onneksi lievänä ja tytöilläkin ( 9kk ja 4v.) suht lievänä onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit:)
      Joo oli kyllä inhottava juttu, että osui tauti juuri kun piti reissata ja juuri kun mies oli yksin lasten kanssa. Mutta näille ei voi mitään, valitettavasti:(
      Ai siellä myös tautia... ja tämä tuntuu olevan sitä sorttia, että siltä ei säästy ketään jos joku lähipiirissä sairastuu. Voimia sinne. Täällä alkaa olemaan jo parempi tilanne.

      Poista
  11. Voi kurjuus mikä tsäkä! Elämä on kyllä epäreilua välillä...

    Hellstenin hotellissa olemme olleet vuosi sitten Espoossa, Leppävaarassa. Tykkäsimme kovasti, oli oma sauna, erillinen makuuhuone, lapsille sai vuodesohvan levitettyä olohuoneeseen ja mikä parasta niin kunnon jääkaappi. Meillä oli aamupala mutta iltapalat oli kätevä tehdä omassa huoneessa.

    Terkuin Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin niillä on tosiaan hotelleja muuallakin kuin Museokadulla. Juu varsinkin kun lasten kanssa reissaa niin on kätevää, että on mikro ja jääkaappi käytössä:)

      Poista