Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 2. helmikuuta 2013

Norjalaisia hintoja...

Tiedän, että norjalaiset hinnat kiinnostavat aina:) Norjassahan on NIIN kallista!

Ennen joulua minuun otti Suomesta yhtettä ihminen, joka oli aloittelemassa bisneksiä kosmetiikan maahantuonnin parissa. Hän oli kiinnostunut vähän norjalaisista hinnoista ja valikoimista mitä kosmetiikkaan ym. tulee.



Silloin kävin nopsaa kaupungilla kartoittamassa tilannetta. Täällä pienessä kyläpahasessa kosmetiikkaa myy lähinnä Cubus, "paikallinen tarjoustalo" ja ruokakaupat. Kampaamot myyvät hiustuotteita ja ostoskeskuksessa oleva "parfyymikauppa" lähinnä tuoksuja. Eli jos tarvitsen ripsivärin, kasvojenhoitotuotteita tms. niin marssin tuonne "tarjoustaloon" eli Sparkjøp:iin tai Cubukseen (joka siis paikallinen "seppälä").

Tänään kävin vähän ostoksilla. Valitettavasti tilanne on se, että nämä yövalvomiset ja keski-ikä eivät sovi yhteen. Oikeesti peilista katsoo takaisin vanha väsynyt nainen:) Joten lähdin hakemaan piristystä pullosta:)

Ajattelin, että makso mitä makso.. nyt tarvitaan vähän karvojenpoistoa, vartalonkuorintaa ja ennen kaikkea jotain tököttiä naamaan, jotta se näyttäisi edes vähän pirteämmältä. En tiedä.. eihän nyt tällaiset 2 euron naamiot varmasti mitään auta, mutta piristää se sentään mieltä kun saa rauhassa ottaa vaahtokylvyn ja vähän puunailla. Minulle on tärkeää tuoksut. Minulla on herkkä nenä ja usein valitsenkin esim. uuden shampoon enemmän tuoksun kuin muiden kriteerien perusteella:) Eli kyllä sieltä kylvystä nousi piristynyt mamma:)

Ja mitään siihen loppulaskuun tulee niin mielestäni pääsin tosi halvalla. Iso kassi purnukkaa / putelia ja summa oli 500kr eli n. 60e. Tuo sama summahan menee taxfeehin kun ostaa yhden silmänympärysvoiteen... joka tod.näk kyllä tehoaa näihin ryppyihin paremmin kuin tämä halpakaupan kassin sisästö;)


Tässä näkyy hintoja. Esim. iso pullo Listerineä 6e, Nivean kuoriva suihkugeeli 6e,
jalkavoide 3,5e ja Lorealin kasvovesi (alessa -25%) 7e.
Pötkö pumpulilappuja 1,5e ja mansikkanaamio 2e.
Tuollaisia kuorintahanskoja minulla ei ole ennen ollutkaan ja ne ovat kyllä aika ihanat. 
Suosittelen:)

Aussie:n shampoo ja hoitoaine 11e/pll.
Kuivashampoo 9e.
Tuo kuivashampoo on minulle uusi tuttavuus.
Tuntuu, että tukka rasvottuu nykyään tosi nopeasti ja
joka päivä saisi olla pesemässä. Tekeekö sen nämä pakkaset, 
ainainen pipon käyttö vai hormonit?? Mutta ystäväni
suositteli kuivashampoota.. kokeillaan:) Vähän olen skeptinen,
mutta kaikkea pitää kokeilla:)

Onko teillä kokemuksia kuivashampoosta?
Entä miltä nämä hinnat näyttävät? Onko kalliimpaa kuin Suomessa?

23 kommenttia:

  1. Ei nää hinnat kalliilta musta tunnu... Noi Aussiet on ihania ja ihanantuoksuisia ja kuivashampoota oon käyttänyt, siitä saa osi hyvää tukea tukkaan vaikka ennen jonkin nutturan tekoa, tykkään. Omani on vain ällön tuoksusta, seuraavaksi haluan tuoksuttoman ja annan mieluummin Aqua di Gioian tuoksun leijailla ympärilläni ;) ( juu, mäkin ostin sitä aika pian sen jälkeen, kun olin sitä sulle suositellut... Piti saada itsekin) ;) Titti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mustakin noi hinnat tuntuivat ihan ok:lta. Shampoo ja hoitoaina aika kalliita. Ekaa kertaa ostin kyseistä merkkiä kun menin nuuhkaisemaan ja oli ihanan tuoksuista:)Aiemmin en ole raaskinut ostaa kun on tosiaan kaupan shampooksi kallista eikä ole tuttu aikaisemmin. Ai sitä saa Suomestakin:)
      Juu Aqua di Gioian leijailee täälläkin:) Olen tykännyt eikä kyllästymistä ole tullut ainakaan vielä eli kiitti vinkistä:)

      Poista
  2. Minä mietin tuon kuivashampoon hankkimista, kun telkuttiin niitten vesiputkien kanssa pakkasilla. Mutta nyt kun on ollut vettä, niin olen unohtanut koko asian :). Hyvä kun muistutit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä:) En ole vielä testannut, mutta aika moni täällä näköjään sitä kehunut eli heti kun tukka alkaa näyttämään siltä niin pullo esiin:)

      Poista
  3. Onko meillä täällä Norjassa näin halpaa ;)

    VastaaPoista
  4. Ei pahoja hintoja lainkaan!

    Mä en käytä kuivashampoota, mutta kun tytär siitä kiinnostui, selvitin vähän. On kuulemma hyvä tuote, mutta vaatii sitten tuplapesun eli vaikea pestävä ja kai välillä sellainen "tehopesu" paikallaan jos käyttää. Mä en luvannut tytölleni (12v) sellaista, kun en halua turhia kemikaaleja päähän lepäämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mustakaan. Paitsi toi shampoo ja hoitoaine.
      Kiitos vinkistä. Pitää siis tehopestä tukka välillä:) Juu ei ehkä ihan noin nuorelle. Mutta tällainen keski-ikäinen rasvatukka voi välillä turvautua siihen;)

      Poista
  5. Kuivashampoo on ihan jees jos hiukset on vahan jo rasvaset, mutta ei ehdi niita pesemaan. Itsella tulee kaytettya silloin talloin. Suomen hintoihin en osaa niin sanoa, mutta ainakin Englannin hintoihin Aussin tuotteet on usein tarjouksessa melkein vain kolmanneksen tuosta hinnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho.. no siellä tota shampoota saa halvalla. Jos ihastun niin alan tilaamaankin sitä sulta;)

      Poista
  6. Hinnat ei vät ole kalliita Suomeen verrattuna. Ja täytyyhän muistaa, että Suomen palkoissa ostovoima ei ole samaa luokkaa Norjan kanssa, eikä kaikkea voi suoraan verratakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin. Moni ajattelee juuri vain ja ainoastaan, että Norjassa on kallista. Jotkut tuotteet ovat (viina, tupakka) ja esim. ulkona syöminen. Mies haki yksi ilta pizzan pizzeriasta ja yksi tavallinen pizza maksoin 30e! NO jos tuota harrastaa kerran vuoteen niin silloin voi maksaakin:) Mutta täällä asuvalle Norja ei ole kallis maa, koska palkat ovat niin paljon paremmat. Turistille on kyllä:)

      Poista
  7. Vaikuttaa olevan aika lailla samaa hintatasoa kuin Suomessa! Itse olen vannoutunut kuivashampoon käyttäjä, pelastaa kyllä ne aamut kun töihin lähtiessä huomaat vessan peilistä että käääks, tukka on rasvoittunut yön aikana pahasti ja aikaa pesuun ei ole :D sen kun suihkii jakaukseen, antaa seistä n. 10-15 sek. ja sitten pöyhii&harjailee pois! toimii myös loistavasti kampauksien pohjana, antaa rakennetta ja tuuheuttaa! (: suosittelen kuivashampoon käyttäjänä silloin tällöin (parin viikon välein) tehtävää syväpuhdistusta, poistaa mukavasti kaikki muotoilutuotteiden jämät.

    itsekin tein eilen oikein kunnon tehokuurauksen: karvat pois, naamiot, kuorinnat ja kynsien lakkaukset ja ai että kun tuli hyvä fiilis, ihan markettituotteilla! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä kuulla. Juuri tuollaisiin aamuihin tota kaipaan. Ollaan lähdössä kaverille kahville, neuvolaan tms. eikä ole aikaa tai mahd. käydä suihkussa. Ja näin talvella kun ulkona on kylmä niin välillä kaipaisi oikotietä onneen. Mutta en inhoa mitään niin paljon kuin likaista (tai likaisen näköistä) tukkaa. Eli huippua jos tuo toimii:)
      Juu pitääkin muistaa toi syväpuhdistus. ONko sulla joku aine siihen vai ihan tavallisessa shampoollako hoidat asian?
      Joo kotiSPA rulaa:) Mulla oli kanssa aamulla ihan eri olo kun oli karvat poissa, tukka puhdas, kynnet lakattu jne. Oli kiva lähteä poikien futisturnaukseen ja laittaa jopa vähän meikkiä:) Ei tule ihan joka päivä käytettyä täällä;)

      Poista
    2. Mulla on ollut käytössä tämä: http://www.biozell.fi/silver-syvapuhdistava.html Anttilasta muistaakseni hommattu ja hintaa taisi olla noin 10€, hinta-laatusuhde siis kohdallaan! Myös kampaamot myyvät erilaisia syväpuhdistajia, ainakin Four Seasonsilla tiedän olevan, mutta jos haluaa päästä halvemmalla, niin tuo Biozellin yksilö on ainakín tuntunut toimivan! (: myös joku kunnon kosteuttava hoitsikka/hiusnaamio on paikallaan tuollaisen tujumman shampoon jälkeen!

      Poista
    3. Four Reasons siis, ei seasons! :--D

      Poista
    4. Ok:) Kiitos vinkistä! Pitää hankkia ja tuollainen kosteuttava naamio olisi paikallaan ... ilman kuivashampoitakin:)

      Poista
  8. Mun mielestä aika samoissa hinnoissa mennään Suomessa. Tuo sun edellinen postaus päivänkulusta oli kovin tutunkuuloinen, samanlaista ihanaa hoitovapaa-arkea täälläkin elellään!

    Mulla on sulle blogissa tunnustus, käypä nappaamassa se halutessasi mukaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos tunnustuksesta:) Kyllä otan haasteen vastaan:) Kivoja kotipäiviä sinnekin. Ja pikaista paranemista!

      Poista
  9. No ihan ok hinnoilta vaikuttaa munkin mielestä? Mä kiinnostuin nyt noista aussieista, kun aika usein just tuoksu vaikuttaa ostopäätökseen :))

    Mä käytän joskus kuivasampoota, mutta en varmaan osaa sitä sit oikein käyttää, kun en huomaa juur eroa ennen ja jälkeen? Tai sit mulla on huono merkki!

    Kivaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai siellä toinen joka tekee ostopäätökset nenän perusteella:)
      Hyvää viikonloppua myös sinne. Täällä ollaan kotiuduttu futishallilta ja odotellaan, että Putous alkaa TV-kaistalta. Huomenna luistelemaan:)

      Poista
  10. Mitä, keski-ikä!? Ei me olla keski-ikäisiä vielä moneen vuoteen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö... huh:) mutta täytyy sanoa, että paremmin jaksoi näitä yövalvomisia silloin 10v sitten;) Vai kultaako aika muistot?

      Poista