Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Åtte

Kiitos Saska ja Avletto :) Sain teiltä kivan haasteen. Kertoa 8 asiaa itsestäni. Kysymys kuuluukin mitä en teille ole vielä kertonut;)

Ja tänään vakaasti päätin, että en kerro enää kenellekään mitään! Me ollaan täällä tosiaan suunniteltu tätä Suomeen lähtöä... ja jotain pitää tehdä, että asiasta tulisi totta. Joten laitoimme fb:iin ilmoituksen, että talomme on tulossa myyntiin (ihan pelkkä kokeilu.. josko joku nyt etsisi taloa tältä alueelta... jos Suomeen lähdöstä ei tule mitään niin sitten etsisimme uuden kodin täältä... isomman ja saunalla) jne,jne.

No siis eilen illalla laitoin tämän ilmoituksen. Varoitin lapsia, että joku voi kysyä koulussa asiasta ja kerroin miksi näin toimimme. No olihan siellä jo kyselty... Itse kävin tänään keskustassa ja söin salaatin eräässä kahvilassa. Pöytään tuuppasi entinen työkaverini ja alku kohteliaisuuksien jälkeen hän kysyi kuiskaten.. "oletteko muuttamassa"... kun tulin kotiin pomoni soitti! Olen siis hoitovapaalla. "Mitä kuuluu?" ja seuraava kysymys: "oletteko muuttamassa?". Ja huom... näistä henkilöistä yksikään ei ole fb:ssa!

Tämä on pieni kylä pahanen ja oikeesti kaikki tietävät toistensa asiat. Ja tämä uteliaisuuden määrä... on käsittämätön. Ihan joka asiassa. Mutta siis esim. tuo... mitä jos vaikka olisimme muuttamassa. Mitä sitten? Kaikki tietävät, että emme ole tulleet tänne jäädäksemme. Jo nyt olemme olleet pidempään kun alunperin piti. Ja se, että oikeesti pääsemme täältä lähtemään ottaa varmasti aikaa. Täällä on mm. 3kk:n irtisanomisajat, talojen myynti on hidasta jne. Ja se, että on 3 lasta ei helpota asiaa alkuunkaan:)

Kylässä on 1 aktiivinen kiinteistövälittäjä. Eli kilpailua ei ole. Ja Norjassa on ollut vasta pari vuotta laillista myydä asunto itse, ilman välittäjää. Täällä missä asumme on tosi harvinaista, että joku yrittää myydä itse. Tällaisia yrityksiä ei oteta tosissaan.. vaan ihmiset suosiolla kääntyvät välittäjän puoleen ja välittäjän palvelut maksavat rahaa... meidän tapauksessa se olisi n. 13 000e. Sellaisen tarjouksen hän antoi... mutta ei vastaa soittopyyntöihin, ei ota yhteyttä kun lupaa jne. Luulisi, että jos tuollainen summa on tarjolla niin palvelisi asiakasta vähän toisella tavalla. Mutta ei. Kilpailua ei ole ja hän tietää, että harva alkaa tekemään kauppaa ilman välittäjää. Argh! Eli olisi hienoa saada talo myytyä ilman tätä "ammattilaista"... mutta en usko siihen itsekään. Kyllä tämä niin erikoinen paikka on:)



Mutta niihin totuuksiin:

1. Tänään sain totaali itku-potkuraivarit. Mies oli lähdössä viikoksi työreissuun. Huonosti nukutun yön (tai siis vuosien) jälkeen vi...tti ihan vietävästi. Miksi se on aina hän kun lähtee? Minä jään tänne pyörittämään tätä rulettia? No tilanne hellitti kun hän oli poissa.... nämä yksinäiset viikon menevät hyvin, mutta se ahdistus ennen reissua on käsittämätön.

2. Nyt istun täällä sormet ja varpaat ristissä.. toivon todella, että pysymme kaikki terveinä ja to ilta tulee nopeasti:)

3. Mieli on rauhaton. Mitä tuleman pitää? Jäämmekö tänne, lähdemmekö.. mihin menen syksyllä töihin? Näitä kysymyksiä pyöritän päässäni. Missä on off-nappula????

4. Mielialat vaihtelevat hurjasti. Tänään kello 11 meinasin saada hermoromahduksen... tuntia myöhemmin kävelin kahvilsta ulos. Vauva nukkui ulkona vaunuissa.. hän antoi minun syödä rauhassa. Jee.. ei ihan jokapäiväinen itsestäänselvyys. Kun hän heräsi rakastin häntä taas koko sydämestäni <3 Glottakin tietää, että iskä ei ole maisemissa, joten äidille pitää antaa mahdollisuus edes syödä silloin tällöin:)

5. Inhoan tätä pitkää talvea. Mutta esim. eilen kun olimme koko perhe pulkkamäessä ja aurinko näyttäytyi hetkeksi olin ihan, että wau... eihän tämän parempaa paikkaa ole asua! Jep hullu... tai kovaa vauhtia tulossa hulluksi. (eikä varmasti ole helppo olla naimisissa tällaisen tuuliviirin kanssa... lupaan palata balanssiin taas joskus)

6. Unelmoin siitä, että menen illalla nukkumaan ja herään vasta seur. kerran aamulla. Viimekerrasta on aikaa:) Mutta toissaalta tuo tarkoittaisi, että meillä ei ole enää vauvaa... eikä tule koskaan olemaan. Höh, sekin on vähän surullista. Vauvat ovat ihan kivoja silloin kun ne nukkuu ja sukeltaa;)

7. Olen tilannut itselleni matkan... ja aion viettää sen täysin ilman velvotteita:) Sitten minä olen se lähtijä... no tiedän. Ikävä tulee ennen kun olen päässyt Norjan rajan yli. Mutta anyway. Aion nauttia.. ja ehkä nukkua sen kokonaisen yön (niin varmaan). Heräilen tarkistamaan, että eikö täällä oikeesti kukaan huutele mitään...

8. Tällä viikolla en aio ottaa paineita mistään... en kokkaa jos ei huvita (pojat olisivat innoissaan jos saisivatkin Grandiosaa/hampparia) ja vauvoille on onneksi valmiit purkkiruoat olemassa. En osallistu vanhempainiltoihin enkä tee mitään muutakaan.. yritän pitää vaan itseni ja lapset tyytyväisinä ja olla mahd. hyvä äiti!

TÄMÄ KAUNISBLOGI PALKINTO VELVOITTAA JAKAMAAN TUNNUSTUKSEN KAHDEKSALLE KAUNIILLE BLOGILLE:)
Mutta tuntuu, että tämä on pyörinyt jo melkein kaikissa blogeissa joita luen. Eli en halua rasittaa taas teidä lempibloggaajiani uudella hommalla.
Mutta jokainen joka tätä ei ole vielä saanut on oikeutettu ottamaan tämän mukaansa. Vinkatkaa boxiin jos niin teette niin mielelläni tulen lukemaan totuuksia teistä:)

OIKEIN HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA (MEILLE) KAIKILLE!!!!











12 kommenttia:

  1. Voi kalamuija! :) Kuin olisit kirjoittanut minun tunteiden vuoristoradasta ja off-nappulan ehtinnästä- taidan tietää mistä puhut, vaikka sinä kauemmin tätä maata olet täällä katsellut.
    Minulla riittää taas uutta intoa täällä. On se vaihe kuukaudesta... päivästä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih... hyvä, että sulla on toi vaihe päivästä;)
      Mies äsken soitti ja lepytteli. Sanoin, että joo olen päättänyt pärjätä tän viikon.. toiv. seuraavaa reissua ei tule ihan heti. Ni meni hiljaiseksi ja sanoi, että ensviikolla on taas parin päivän reissu:( Ei hyvää päivää!

      Poista
  2. Tunnistan niiiin tuon ahdistuksen ennen kun mies lähtee reissuun. Lähti kans viikoksi. Mut kun sen muistaa ja tietää, voi ajatella et tää kiukkuisuus johtuukin siitä et hän on lähdössä ja huomen illalla voin jo ihan hyvin ;) Ja tosiaan minimivaatimuksilla kannattaa nämä viikot mennä. Teillä etenkin kun on vielä kylmempi ja pimeämpikin.
    Erikoista tuo asunnon myynti siellä. Mut kivan näköinen asunto, etenkin tuo amme, lapset tykkäis.
    Voimia viikkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se etukäteisahdistus on ihan kummallista ja helpottaa heti kun perävalot vilahtaa. Outoa. Mutta hyvä kuulla, että en ole ainoa. Vaikka siis ei oo kiva, että säkin siellä yksin:(
      Juu lapset tykkää ammeesta. Ja on se ollut meidän aikuistenkin pelastus näin talvella kun saunaa ei ole.
      Voimia sinnekin:)

      Poista
  3. Toivottavasti saatte asunnon myytya! Todella ihanan nakoinen talo teilla. Meilla on ollut asunto kaksi kuukautta myynnissa (kylla, Suomeen muutto jos menee kaupaksi. Mieluiten KUN menee kaupaksi). Nayttöja on ollut aika monta, mutta ei viela ole ollut tarjousta. Kamalan turhauttavaa aikaa kaikin puolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Mutta se on se yksi päivä kun tarjous tulee ja kämppä on myyty:)
      Mua ihan pelottaa se. Siksi ei nyt hirveen tosissaan myydäkään. Tyhjän päälle (Suomeen) ei voi lähteä.
      No asioilla on tapana järjestyä. Yritetään tyrkkiä juttuja oikeeseen suuntaan:) Tsemppiä. Ja ihanaa, että teillä noin varmat kuviot. Tosiaan toivotaan sitä ostajaehdokasta kuvioihin pian:)

      Poista
  4. Tsemppiä sinne yh-arkeen!

    Elätte selvästi jotain murrosvaihetta, ja kaikki muutoksen odottaminen on varmasti tuskaista. Tsemppaa itseäsi elämään päivä kerrallaan. Asioilla on tapana järjestyä, ja monesti se etukäteen ahdistuminen ja stressaaminen ei auta tippaakaan. Unohtuu vain se tästä hetkestä nauttiminen!
    ps. tsemppaan samalla iseäni, hih!

    VastaaPoista
  5. Voi dear, koita kestää! Täällä on keittiöpsykologin palvelut käytettävissäsi 24/7, viisaita en osaa puhua, mutta kuunnella kyllä:) Yli-innokas 8-vee babysitterikin löytyy, saat vaikka lainaan viikoksi:D -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tullaan huomenna.. varaa iso kannu kahvia mä tuon pullat:) Toi babysitteri on ihan huippu.. voi kun se olis 5v vanhempi niin eihän mulla olis hätäpäivää:)

      Poista
  6. Pistäydy vuonon pohjoisrannalle kylään Glotan kanssa, kunhan ehdot!
    Käviskö vaihtelusta?
    Puh.numero sulla onkin.

    VastaaPoista