Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 13. syyskuuta 2012

Koselig Stue

Minulla on ystäviä jotka ovat kovia vaihtamaan järjestystä. Melkein joka kerta kun menee kylään niin sohvat ovat vaihtaneet paikkaa ja koti näyttää entistä paremmalta.

Mutta tänään sen tein. Minua on pitkään häirinnyt meidän olohuone eli stue. Emme ole hankkineet tänne mitään uutta eli kaikki huonekalut ovat tuotu vanhasta kodista. Huonekalut eivät ole alkuunkaan olleet tähän huoneeseen sopivan kokoisia ja mikä tärkeintä... näköisiä;)

No samoilla huonekaluilla mennään edelleen, mutta vaihtelu virkistää. Haaveilen uudesta ruokapöydästä ja kulmasohvasta ja ja ja.. mutta en tykkää ostaa uutta vain sen takia, että vanha ei enää miellytä silmää. Joten toivotaan, että tämä uusi järjestys toisi vähän jatkoaikaa näille huonekaluille:)

 
 





 
Ruokapöytää pyöräyttämällä, nojatuolin
paikkaa siirtämällä ja mattoja vaihtamalla
tämä huone tuntuu ihan uudelta..
vai oliskohan suuri ero entiseen
se, että olohuone on kerrankin siisti;)
 
Olen yksin kotona,
talo on hiljainen.
Olisi ihana ottaa kirja esiin ja
lösähtää tuonne uuteen lukunurkkaan.
 
Mutta menenkin suihkuun,
laitan naaman päähän ja
lähden tyttöjen kanssa shoppailemaan.
Meidän kauppakeskuksessa on tänään asiakasilta
Kaupat auki kymmeneen asti.
Lähdemme vähän pöllyttämään;)

12 kommenttia:

  1. Moi! Hyvältä näyttää! Ja tosiaan miksi vaihtaa koko kalustoa, kun voi muuttaa ilmettä ihan ilmaiseksi ja pienellä investoinnilla tuoda uusia värejä jne.
    Tykkään nuista Festivo kynttilän jaloista. Tekisi mieli alkaa keräämään niitä.
    Kerrohan mitä ihanuuksia amfista löysit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpa:)
      Amfistahan löytyi vaikka mitä:) Hyva idea niiltä pitää auki noin myöhään. Siellä tarjottiin kuplivaa ja vähän pikkusuolaista ja makeaa. Ja kaupoissa oli hyvät alet. Melkein kaikissa -30%. Löysin itselleni ihanat kengät, Oskarille skatekengät, sisustusjuttuja (ihanan lyhdyn ja sellaisen kukkapidikkeen terassille), alusvaatteita, clutch:n, vähän jouluaskartelutarvikkeita ja ystäväni syntymättömälle vauvalle lahjan:) Hirmuisesti kaikkea.. paikasta josta harvoin ostan mitään:) Eli kauppiaat onnistuivat tapahtumassaan:) Ei vaan.. kiva, että täällä joskus järjestetään jotain ja ihan kiva vähän tukea paikallisia yrittäjiä.

      Poista
  2. Mukavaa iltaa! Munkin on välillä niin vaikea lähteä, kun mielummin jäisin sohvalle lukemaan kirjaa.Sitten kun pääsen ulos talosta olen tosi iloinen, että tuli lähdettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo musta on tullut vähän tällainen koossailija:) Ja nytkin huomasin, että tuo pieni kauppakeskus riitti minulle tosi hyvin. En varmaan pystyisi enää selviytymään hengissä mistään Itäkeskuksesta tai Jumbosta:)
      Mutta hyvää teki kerrankin päästä kaupoille ilman lapsia ja oli kiva olla hetki ihan aikuisessa seurassa:) Eli kannatti:)

      Poista
  3. Kivalta näyttää! Mulla on ollut jo vuosia sama järkkä olohuoneessa ja nyt täytyy ryhdistäytyä. Järjestyksen vaihto piristää aivan varmasti!
    ps. Olipas hienoa, että olet kirjoittanut noin pitkästi ja laajasti imetyksestä! Yes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kokeilla:) En mäkään täällä ihmeitä tehnyt, mutta jo pienet muutokset näköjään piristävät:)
      ps. juu huomasin olevani fanaattinen imetyksen puolestapuhuja;)

      Poista
  4. On siistin näköistä! Ja sievää... En ymmärrä minäkään huonekalujen vaihtoa, jos kerran entiset ovat kunnossa.Ostaessa pitää ajatella pitemmälle kuin vuoden päähän - ennen ostettiin/tehtiin monelle sukupolvelle eikä se huono tapa olisi nytkään. Miten muuten meille löytyisi niitä mummolan perintöhuonekaluja, jollei joku olisi pitänyt niitä vuosikymmeniä? Sohvan vaihto parin vuoden välein on ihan hullua - ja tyhmääkin.
    Ja sama järjestys olohuoneessa - onko se nyt niin pahasta? Tekstiileillähän vaihtelu tehdään! Mutta kukin tyylillään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en minäkään:) Mutta silti voisin haluta olohuoneeseen oikean kokoisen sohvan. Meidän sohva ostettiin häälahjarahoilla eli 7 v sitten. Mutta kerran on hyvä sohva ja suht kunnossa vielä niin saa jatkaa asumistaan täällä:) Samoin keittiönpöytä... on kai 8-9v meillä ollut.
      Vaihtelu virkistää sanoi kissa kun ämmällä pöytää pyyhki:)

      Poista
  5. Olipas kaunista! Tekee (melkein) mieli siivoamaan... Kalustetussa vuokratalossa tuollaisen kauneuden tekeminen on vain aika rajallista. Mutta koetetaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä kokeiluun. Ymmärrän.. mutta siisteyskin on jo puoli ruokaa;)

      Poista
  6. Tosi kivan näköistä. Tunteeko kukaan kongsvingerin seutua tai lähistöä? Ölen vuositakaperin muuttanut tänne, enkä tunne ketään. Eli tiedättekö mitään tapahtumia tai paikkoja missä pääsis tutustumaan ihmisiin? Kaikki tuntuu niin hankalalta kun en osaa kieltä ja yksinäisyys pistää hyppiin seinille.. terveisin: erakoitunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Minäpä tunnenkin Kongsvingeristä oikein kivan perheen. On meidän pitkänajan tuttuja. Perheen äiti on suomalainen, isä norski ja heillä on 2 pientä lasta. Laita minulle e-postia niin annan hänen yht.tiedot:) juhahi@netti.fi

      Poista