Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Matkakuumeilua

Taalla odotetaan viikonloppua jo kovasti. Me ollaan lahdøssa Leville viettamaan syyslomaa.
Ihanaa! Møkkeilya, saunomista, hyvaa ruokaa/seuraa ja ruskaa!

Tuo "Kasivarren Lappi" on meille ihan vierasta seutua. Levilla siis ollaan oltu ennenkin, mutta nyt olisi tarkoitus tehda pienia autoretkia myøs siella ymparistøssa. Tama "Suomen paa" alkaa olemaan jo vahan liiankin nahty:) Kiva paasta vahan tuonne toisella puolellekin.


Kirkkoniemi-Levi n. 380km


Matkakuumeilija
Isyyslomalla on niin rankkaa, etta meidan
iska tarvii vahan lomaa;)

Glotta pitaa nimittain isin kiireisena:)
Nain meilla mennaan... dabadabaduu!!

14 kommenttia:

 1. Kivaa viikonvaihdetta! Kiva ku on mitä odotella :) Wau glottaa, hyvin se jo menee kärryllä. Meijän tyyppi on vasta nyt ottamassa ekoja askelia, että on ne vaan erilaisia!

  Kiva ku oot päässy tallille myös:) T: heppahullu itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkas ikainen teidan ukkeli onkaan?
   Glotta on vahan eri laatua kuin esim. meidan Oskari joka lahti ryømimaan 8,5kk vanhana. Glottahan ryømi jo 5kk vanhana ja nyt viitta vaille kavelee.. ja tapailee sanojakin jo. Ehka tytøt on vahan erilaisia:)
   Ai sakin olet heppahullu:) Hepat on <3

   Poista
 2. Kannattaa käydä Kilpisjärvellä... Sellaisia maisemia ei löydä mistään muualta päin Suomea! Eikä matkakaan ole niin pitkä miltä se äkkiseltään kartalla näyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkista. Pitikin laittaa tohon postaukseen, etta antakaa vinkkeja missa kannattaa kayda. Siis te joille tuo kasivarsi on tuttua seutua:)

   Poista
 3. Mukavaa lomaa teille tunturi Lappiin. Käykääpäs Särkitunturissa ihailemassa tunturi Lapin kauneutta (rakkaita lapsuuteni kotimaisemia :)
  Bostonin Mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sina olet sielta kotoisin:) Just lueskelin viime vuoden Maalaisunelma lehden joulunumeroa ja siina oli juttu tuosta alueesta. Niin ihania kaamos kuvia jne. Ihanaa seutua varmasti!!!

   Poista
  2. Kilpisjärvi ehdoton - mutta matkaa Muoniosta vielä 200 km eikä siellä hurjastella. Ja Leviltä Muonioon noin 100 km.

   Ja JOS Kilpikselle menee, niin samalla käy Skibotnissa katsomassa kuinka äkkiä maailma kuuttuukaan, kun laskeudutaan alemmaksi - ja sitten kertyy matkaa niin, ettei viikonloppu riitäkään!

   Mutta Pallas! Ja Ylläksen aluekin...
   Tosin taitaa siellä ruska olla jo ohi, olette vähän myöhässä, kuten kaikki etelän eläjät. Muista että Kirkkoniemessä on ruska myöhemmin kuin Lapissa.

   Oletteko käyneet Hetassa? Tai Kautokeinossa?
   Taitaa mennä viikonloppu autoiluksi¨kaikkien näiden vinmkkien lomassa ;-)
   Mutta suosittelen tutustumaan KOKO pohjoiseen Suomeen - Polmakista Tenojokivartta Karigasniemelle ja mutka Angelissa, Nunnasesta Kilpisjärvelle ja pikkuhiljaa alemmaksi nyt kun siellä asutte. Taitaa muuten jäädä aivan vieraaksi...

   Poista
  3. Oho.. onneksi meilla on koko viikko aikaa;) Ei vaan. Mutta jotain retkia kylla pitaa tehda.
   Ainakin Pallas ja Yllas.. ehka kaydaan myøs Hetassa.
   Koko pohjois-Suomeen on tutustuttu. Kasivartta lukuunottamatta:) Sinne siis:) Ja jos jotain jaa nakematta niin sitten mennaan kesalla uudestaan:)

   Poista
 4. Levilta Muonioon on jotain 40km ei sentaan 100km. Muoniosta Kilpikselle pitkasti yli 200km. Entas oletteko ajatelleet menna vaikka Altan kautta takaisin kotiin? Tepaston tie Inarista Kittilaan on hiekkatie...Enontekion kautta on paremmat tiet Norjaan pain.

  Bostonin Mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kautakeinossa Juhls Galleri on näkemisen arvoinen , kauniita koruja ja eksoottisia mattoja ,taidetta .Lapsille myös katsomista oli siellä muutama eläinkin.
   Enontekiön kautta Kautakeino Alta hyvä tie ajaa .
   Hyvää Syyslomaa koko perheelle.

   Poista
 5. Niin ja ihan huippu kuva Glotasta!! Tuo typy kävelee ilman tukea ihan just! -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritetaan nauttia lomasta:) Hyvaa lomaa teillekin. Juu uskon, etta Glotta kavelee kohta. Ei kylla tarttis:) Vaikka kovaa se menee konttaamallakin eli kai se sama on miten se ehtii joka paikkaan:)

   Poista
 6. Ihanaa kun teidän pieni treenailee jo... Meillä tuo Brion kärry oli ihan ehdoton hitti, kun mentiin kämppää päästä päähän :)

  VastaaPoista