Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 4. helmikuuta 2011

Kalamuija kiittää ja kumartaa.. niiata niksauttaa:)

Aloin pitämään tätä blogia kun muutimme tänne Norjaan reilu puolivuotta sitten. Oli läheisille ja ystäville iso juttu, että muutamme tänne kauas vähän "eksoottisiin olosuhteisiin". Otamme kaksi ummikkoa lasta mukaan ja laitamme heidät täällä kouluun. Ystäväni ehdotti, että ala pitämään blogia. Sitä kautta he saisivat seurata alkuamme täällä ja olisihan se helpompaa minullekin. Perheen viralliselle tiedottajalle:) Kirjoittaa kaikki kertaalleen, laittaa valokuvia ja kaikki voivat käydä lukemassa kuulumisia täältä. Niin syntyi Kalamuija ja lappilifestyle.

Alkuaikana postaukset tursuivat retkeilyä, kalastusta ja uusien asioiden ihmettelyä. Mutta kuinkas sitten kävikään... hurahdin blogimaailmaan. Seuraan muiden blogeja, istun koneella paljon enemmän kuin koskaan ennen ja jaan jopa painoni teidän kanssanne:) Ei näin...

Tämä on ollut mielenkiintoista aikaa. Tämä blogimaailma on ihan oma juttunsa ja tämän varmaan jokainen bloggaaja voi allekirjoittaa. Olen aina esim. ottanut valokuvia paljon. Mutta nykyään aika usein syy siihen miksi kannan kameraa mukana on tämä bloggaaminen.

Iltaisin haluan istua koneelle ihan rauhassa ja lukea mitä blogiystävilleni kuuluu ja postata päivän tapahtumia. Nyt kun katsoo postauksiani taaksepäin... luulen, että te olisitte ihan hyvin pärjänneet ilmankin sitä tietoa minkä väriset lampunvarjostimet meillä on;) Sorry.. Kalamuija on vähän sekaisin:)

Enkä halua, että tuttavamme hätkähtävät kun kaivan kameran esiin. Ja menettävät yöunensa kun pelkäävät kuinka huono kuva heistä huomenna blogissa julkaistaan kaikkien pällisteltäväksi.

On tässä ollut hirveesti kivaakin. Tykkään kirjoittaa ja se on minulle helppoa. Vielä koskaan ei ole  tullut sellainen olo, että mistä postaisin. Päinvastoin.. olisin voinut kiusata teitä monena päivänä useampaankin kertaan.

Mutta totuus on se, että meille ja kaikille muille varmaan asia minkä vuoksi blogia aloin kirjoittamaan on jo hahmoittunut.

"Tervetuloa seuraamaan Kalamuijan elämää pohjois-Norjassa.
Muutimme tänne 6/2010. Katsotaan millaiseksi lapsiperheen elämä täällä Jäämeren rannalla muotoutuu:)"

Tuo oli tilanne josta lähdettiin ja nyt olemme elelleet täällä  n. 8kk ja arki on asettunut paikoilleen. Koulua, töitä jne. En jaksa enää ihmetellä norjalaisten posketonta leivän syömistä tai sitä ettei asiat hoidu täällä heti.
Läheiset ovat huomanneet, että me pärjäämme täällä ja muut lukijat tietävät jo lasteni kenkien koot eli on aika jatkaa arkea ilman joka iltaista bloggailua. Tai voi olla, että tämä iltarutiini jatkuu, mutta nyt keskityn lukemaan muiden blogeja. Olen saanut ihania blogikavereita ja varmasti seuraan heidän arkeaan jatkossakin.

Anoppini on kiittänyt blogistani ja sanonut, että se on ihan kuin saisi meiltä kirjeen joka päivä. Lupaan laittaa kirjeitä jatkossakin. Ihan oikeita sellaisia:) Mutta tämä on ollut hyvin yksipuolista kirjeenvaihtoa. Kaikki tietävät mitä meille kuuluu, mutta meillä ei ole hajuakaan muiden kuulumisista. Jatkossa kun minulle tulee olo, että haluan kertoa kuulumisiani tai kuulla muiden... tartun puhelimeen tai laitan henkilökohtaista meiliä:)
Kiitos kaikille lukijoille. Teitä on ollut paljon. Ihan näinä päivinä olisi 30 000 mennyt rikki. Se on vähän pelottavaakin. Täällä käy paljon porukkaa, mutta ihan pieni murto-osa jättää itsestään merkin kommentin muodossa.

Toivon, että blogistani on ollut hyötyä jollekin joka miettii esim. ulkomaille muuttoa. Mielestäni se askel kannattaa ottaa. Toki arki on joka paikassa samanlaista, mutta kyllä matkailu avartaa:) Ja täältä pääsee aina pois jos tuntuu, että ei viihdykään.

Ja toivon, että ole antanut ihan väärää kuvaa Norjasta ja norjalaisista. Tämä kaikki on ollut vain minun höpöttelyä ja hyvin pitkälti mutu-tuntumaan pohjautuvaa faktatietoa;)
Ha det bra ja lykke til :)

Hilsen; Kalamuija (joka ei ole käynyt kalassa pitkään aikaan) 

33 kommenttia:

  1. Harmi, että lopetat bloggailusi (tai näin sen ainakin tajusin...) Olen lukenut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti ja joskus jopa jotain kommentoinutkin. Ai miksikö olen seurannut blogiasi; no asun itse samoilla leveysasteilla kanssasi (tosin Suomen puolella) ja on ollut kiva seurata "eteläläisen" sopeutumista näihin maisemiin. Lisäksi kirjoituksesi ovat olleet mukavia, piristäviä ja niissä on ollut minullekin uusia näkökulmia tuttuihin asioihin.

    Ymmärrän kuitenkin pointtisi ja toivottelen hyvää jatkoa näissä karuissa maisemissa!

    -milla

    VastaaPoista
  2. Mitä,et kai ole lopettamassa tätä blogin pitoa?!!
    Löysin tämän joskus aikanaan jonkun toisen blogin kommentista.Meni monta iltaa kun kahlasin kaikki läpi.
    Olen mielenkiinnolla seurannut juttujasi,kun olen samalla alalla ollut työelämässä,nyt jo kylläkin eläkkeellä.
    Harras toiveeni on - älä lopeta mielenkiintoista kerrontaasi. Itselläni ei ole blogia,mutta seurailen monia.
    -MUR-MUR-

    VastaaPoista
  3. Harmi jos ihan kokonaan meinaat lopettaa, olen tykännyt tyylistäsi kirjoittaa ja siitä että postauksia on tullut usein! :) Itsellänikin on perhettä Norjassa, siksikin olen seurannut mielenkiinnolla elämäänne siellä pohjoisessa. Toivottavasti jatkat vielä jollakin tavalla :) Mutta jos et, niin kiitos kivasta blogista ja hyvää jatkoa koko teidän perheelle!
    - K.Ä.

    VastaaPoista
  4. Mistä mä nyt katson Hurtigruden kuvia??? Ihan vaan sun ansiosta olen ihan lätkässä pohjoiseen ja haaveilen vähintään viikon mittaisesta risteilystä hurtigrudella... Olen jopa innostanut koko perheen tähän samaan haaveeseen....
    Kiitos on ollut mukava lukea sun blogia. Ehkä jonain päivänä uskallan itsekkin. Yhtydenpito kun on muuten mitä on niin nyt on saanut ainakin jonkinlaisen kuvan teidän elämästä. Jos ootte vielä ens elokuussa siellä niin saadaanko tulla kylään?

    pus, Spike

    VastaaPoista
  5. Täällä tunnustautuu yksi nykyinen vakilukija, joka ei ole kommenttia ennen jättänyt. Löysin tänne toisen blogin kautta ja ikään kuin jäin koukkuun :)
    Olen itse ollut expattina koko perheen kera (lapset silloin 2 ja 4v) vuoden Intiassa, joten siitä kiinnostus tällaisiin blogeihin.
    Kiitos oikein viihdyttävästi ja mukavasta blogista ja on kyllä harmi, jos kokonaan tämän lopetat :(

    -Nina Rollosta

    VastaaPoista
  6. Harmi minunkin mielestäni, jos kokonaan lopetat bloggaamisen. Toisaalta ymmärrän perustelut - blogi on jo täyttänyt sen tehtävän, minkä sille alussa annoit. Ja se on muuten ihan totta, että kuulumisten vaihto blogin kautta on aika yksisuuntaista. Mutta toivottavasti kyläilet muissa blogeissa jatkossakin ja kerrot sitä kautta kuulumisia pohjoisesta :)

    VastaaPoista
  7. Minäkin toivon että jatkaisit, vaikkakin sitten harvemmin. Että saisimme kuulla Ruijan tunnelmiasi.
    Meille Norjassa asuville blogisi on tuonut uuden näkökulman: maahanmuuttajalapsiperheen.
    Tulee ,mieleen omat kokemukset. Lapset norjankieltä taitamattomina kouluun. Myös siksi kuulumisiasi on ollut mielenkiintoista lukea.

    VastaaPoista
  8. Olisi kyllä kiva lukea jatkossakin elämästänne Pohjois-Norjassa. Voithan bloggailla harvemmin, jos tuntuu, että elämästä on tullut yhtä bloggaamista. Norjassa asuvalle suomalaiselle lapsiperheelle on ollut mukava kuulla teidän kokemuksianne.

    Täysin julkisen blogin pitäminen omasta elämästä on haastavaa. Itse päädyin muuttamaan blogini sellaiseksi, että se vaatii kirjautumisen, koska pidän blogia itselle ja sukulaisille ja kavereille. He jaksavat naputella salasanankin. Yhteydenpito on blogin takia hyvin yksipuolista, mutta onpahan Suomen reissuilla aikaa kuunnella mitä muille kuuluu, kun meidän kuulumiset jo tiedetään :)

    VastaaPoista
  9. Voi eeeiiiiii!!!! Kirjoita edes kerran viikossa, jooko????? Tai kerran kuussa??

    Mulla ei ollut mitään käsitystä, millainen "kylä" Kirkenes oli ennen sun blogiasi. Nyt kaukainen Kirkenes vaikuttaa aivan upealta paikalta! Kiitos sulle siitä ja kiitos kokemusten jakamisesta <3

    VastaaPoista
  10. Kiinnostavinta minusta blogissasi on ollut tavallisen arjen kuvaus Kirkkoniemestä. Itseäni ei oikeastaan kiinnosta (kenenkään) blogistin lamppujen värit tai elopaino tai läheisten kasvokuvat. Eli ehdotukseni on, että rajaisit blogistasi liian henkilökohtaiset asiat pois ja keskittyisit Ruijan tapahtumiin sekä omiin tunnelmiisi ja ajatuksiisi, joita voit kuvitella jakavasi internetin välityksellä meille anonyymeillekin.

    Toivon, että blogisi jatkuu edes jossain muodossa ilman salasanoja. Kiitos kuitenkin tähän astisista kirjoituksista ja mukavaa kevään odotusta!

    Terveisin yksi vakkarilukijasi

    VastaaPoista
  11. Hei,
    samoilla linjoilla muiden kanssa olen minäkin. Jatka ihmeessä. Vaikka vain retkien valokuvilla. Uskon vahvasti että Suomessa asuvat tuttunnekin lähtevät helpommin teitä sinne moikkaamaan kun näkevät mahtavat maisemat ;) Itselleni ainakin on tullut tunne, että tuonne on päästävä...Kunhan ensin täältä päästään edes vähän lähemmäs ;)

    Ymmärrän toki perustelusi, pohdinhan itse pitkään, aloitanko bloggausta vaiko enkö...ja tavallaan samoista syistä..

    VastaaPoista
  12. Kiitos kaikille kommenteista. Kiva kuulla, että toivotte jatkoa.
    Mutta rehellisesti sanottuna tuntuu, että tuo eilinen postaus oli tämän blogin viimeinen postaus. Mutta never say never.
    Tätä blogia on ollut kiva pitää ja siitä on tullut tällainen. En ole sellainen ihminen joka pitää asiablogia.. kaivaa faktaa ja historiaa ja referoi ne tänne.
    Olen ottanut paljon kuvia ja julkaissut ne täällä. Eiköhän tästä blogista ole jatkossakin iloa ihmisille jotka aikovat tänne töihin tai matkustaa tänne pohjois-Norjaan.
    Mutta voihan olla jos joskus teemme jonkun huippuretken niin julkaisen kuvia täällä... kuka tietää?
    Tälle blogin lopettamiselle ei ole yhtä syytä. Tuli vain yhtäkkiä sellainen olo, että se miksi aloin pitämään tätä blogia on jo tehty ja olin epävarma siitä mitä ympärillä olevat ihmiset tästä ajattelevat ja mitä lukijat ajattelevat.
    Nyt olen tuonut omalta osaltani Kirkenesin maailmankartalle ja raportoinut sopeutumisestamme tänne....
    Kaikki Kirkenesin nähtävyydet on kuvattu ainakin kertaalleen ja elämäämme levitelty vähän liikaakin.
    Jotten alkaisi toistaa itseäni niin on hyvä aika lopettaa nyt:)
    Sellainen blogi kuin Turskatynnyri kertoo myös tämän seudun elämästä ja tapahtumista. Siellä lisää kuvia ja juttuja Finnmarkista.
    Kiitos kaikille lukijoille vielä kerran.
    Tämä on ollut mielenkiintoista aikaa:)

    VastaaPoista
  13. Harmi, jos lopetat. Mietin, oletko saanut negatiivista palautetta, kun haluat lopettaa. Itse löysin blogisi Norjassa asuvan sukulaiseni blogin kautta. Ymmärrän toki, ettet halua jakaa itseäsi ja perhettäsi "koko maailman" kanssa.
    Olen aina oikein odottanut uutta postaustasi. Kirjoitat mielenkiintoisesti ja mukaan tempaavasti. Tuntuu kuin olisin ollut perheesi mukana siellä Pohjoisessa.
    Toivon, että mietit lopettamista vielä uudelleen. Jos kuitenkin päädyt lopettamaan, niin toivon Sinulle ja perheellesi oikein mukavaa kevään ja kesän odotusta. Ja kaikkea hyvää elämäänne siellä.
    terv. Porina

    VastaaPoista
  14. Porina:) Taisimme kirjoittaa ihan samaan aikaa.
    Olen säästynyt negatiiviselta palautteelta. Blogini ei ole vielä sen tasoinen blogi:) Joskus luin jostain blogista, että siitä tietää, että menee hyvin kun alkaa saamaan negaa... en päässyt vielä sille levelille:)
    Olen hyvin impulsiivinen persoona. Nyt tuli vaan tällainen olo.
    En osannut arvata, että blogini lopettaminen koskettaa ketään.
    Täällä on käynyt nyt parin päivän aikana n. 500 lukijaa ja 10 on pyytänyt että jatka.. eli ei sen nyt kauheen monen arkea hetkauta suuntaan eikä toiseen.
    Mutta huomasin tosiaan että aloin kaivaa kameraa esiin liian usein ajatellen, että tämä pitää saada blogiin jne.
    Eilen lämmitimme paljun ja katselimme taivaalle jossa revontulet leikittelivät. Ajattelin helpottuneena, että nyt voin nauttia tästä hetkestä eikä minun tarvi rynnätä hakemaan kameraa jotta voisin tallentaa ton hetken ja myöhemmin jakaa sen täällä teidän kanssanne.
    Carpe diem... Bloggaaminen ja kommenttejen seuraaminen alkoivat koukuttamaan enkä pidä siitä tunteestä. Enemmän kuitenkin bloggaaminen antai kun otti.. tulen varmasti moneen kertaan vielä haikeudella muistelemaan tätä aikaa. Mutta aikansa kutakin. Nyt on aika keksiä jotain muuta:)
    Mutta ihana kuulla, että blogillani on ollut lukijoita jotka oikeesti odottivat postauksiani ja että se on saanut joissain ihmisissä tunteen, että te olisitte olleet mukana täällä. Kirjoittaminen on kivaa:) ja on ollut kiva jakaa nämä hienot hetket kanssanne.
    Hyvää kevättä ja kesää myös sinne!!!

    VastaaPoista
  15. Paitsi että jotkut ovat vierailleet täällä vähintään 10 kertaa lukemassa kommentteja ja katsomassa tuleeko sittenkin lisää postauksia :)

    Bloggaaminen koukuttaa, eikä riippuvaisuus ole koskaan hyvästä. Lisäksi se vie paljon aikaa. Ymmärrän sinua. Silti vähän harmittaa. Melkein jo luulin ystävystyneeni kanssasi, vaikka et tiedä minusta mitään... Parempi hankkia oikea elämä virtuaalisen sijaan. Oikein hyvää jatkoa elämääsi!

    t. Donoho

    VastaaPoista
  16. Sinulla on hyvä blogi, löysin sen vasta pari viikkoa sitten ja jäin koukkuun :-)

    Harmi, että lopetat blogisi, toivon, että mielesi vielä muuttuisi ja kirjoittaisit vaikka harvemmin. Minuakin kiinnostaa realistinen ja arkinen arki, mistä niin hyvin kirjoitat.

    Hyvää jatkoa Sinulle!


    -mirsu

    VastaaPoista
  17. Suomen Lapista etelään lähtenyt lukija kiittää ja jää ikävoimään. Hyvää jatkoa ja onnea etiäppäin. <3

    VastaaPoista
  18. Ulkosuomalainen lukijasi Sveitsistä tulee ulos kaapista ja kiittää sinua blogistasi. Me muutimme 3 lapsen kanssa Sveitsiin 3 vuotta sitten. Minusta on aina kiva lukea ulkosuomalaisten elosta, olosta ja sopeutumisesta ulkomaille asumiseen.

    Hyvää jatkoa sinulle toivotan ja tulen kyllä kurkkimaan, josko kirjoittelisit tänne jotain uutta.

    <3 <3

    VastaaPoista
  19. Voi teitä kaapista tulijoita:)
    Olisitte tulleet aiemmin:)
    Hyvää kevättä kaikille. Kyllä on 100 kertaa nyt viikonlopun aikana ollut sellainen olo, että tästä ja tästä pitäisi kirjoittaa. Mieheni veli on täällä käymässä ja olemme tehneet kaikkea kivaa.
    Ja täällä blogissakin tulee käytyä näköjäään päivittäin vaikka olen "lopettanut".
    Opettelen elelemään ilman bloggailua ja tyydytän puutetta lukemalla muiden blogeja.
    Täällä on -30 ja luen blogeja joissa kerrotaan että aurinko paistaa ja räystäiltä tippuu vesi.. ei meillä:)
    Myös kavereilta ja sukulaisilta on tullut viestiä. Tämä päätös on ollut näköjään jonkun tason "järkytys" aika monelle. Mutta mikä ihaninta. Nyt olen saanut ihan oikeaa sähköpostia jossa olen kuullut muidenkin kuulumisia. Niinhän sen pitääkin olla. Eli pysyn kannassani. Ha det:)

    VastaaPoista
  20. Kaunis kiitos hyvästä blogistasi! Täytynee etsiä joku muu yhtä kiva blogi seurattavaksi (oma etelän elämä unohtui hetkeksi kun luki tarinoita sieltä). Oikein kaunista kevättä sinne, ja toivottavasti asuntoasia järjestyy!!

    VastaaPoista
  21. Hei,

    Elä nyt ihmeessä lopeta! Oon aina halunnu lukea blogia joka kertoo elämästä Pohjois-Norjassa. Ei sisällön tartte olla mitään ihmeellistä, tavalliset asiat on kivoja :-). Vaikka ne lampunvarjostimen värit! Mää katson sun blogin aina toisena Kalastajan vaimon jälkeen ;-).

    T: Sanna, koukussa blogeihin (vähä niiku virtuaalisia naistenlehtiä, mut laajempia)

    VastaaPoista
  22. Moi
    En ole jaksanut kommentoida pitkään aikaan, mutta lukenut olen edelleen ;)
    Ymmärrän hyvin tunteesi ja toivotan sinulle ja koko perheelle oikein ihanaa kesän odotusta(sitä joudutte odottamaan kauan.. tuskin edes tulee ;))
    Minun kuumeeni sinne vaihtelee, nyt suunnittelen kuitenkin etelän suuntaan menoa joten ei pohjoista lähi vuosina, tai eihän sitä tiedä... ;)
    Kaikke hyvää sinulle :)

    VastaaPoista
  23. Kiitoksia blogistasi. Harrastukseni on lukea maailmalla asuvien suomalaisten arkielämästä ja jään kaipaamaan tätäkin. Kaikkea hyvää ja ihanan valoisaa kevättä ja kesää kaamoksen jäkeen.

    VastaaPoista
  24. Noi voih..... Tässä vähitellen olen selvinnyt to-la risteilystä ja aloin päivittämään muiden blogikuulumisia, tosi harmillista kuulla että et enää bloggaile! Ymmärrän kyllä täysin syysi, mutta käy edes välillä kertomassa kuulumisiasi niin kuin Avlettokin toivoi. Ihanaa jatkoa pohjoiseen joka tapauksessa! Ja jos tänne etelään päin tulette niin olette aina tervetulleita vierailulle! :)

    VastaaPoista
  25. Voi, älä lopeta. Blogisi on ihana.

    VastaaPoista
  26. Voi harmi, että lopetat. Itse asun Finnmarkin länsipuolella ja niin monesti olen mielessäni yhtynyt ajatuksiisi. Olisi kyllä ollut mukava lukea blogiasi jatkossakin!

    VastaaPoista
  27. Hei vaan Kalamuija :)
    Minä juuri pari viikkoa sitten löysin tänne, kun ajattelin kirjoitella omaani aktiivisemmin ja aloin myös etsiä kivoja luettavia blogeja. Ja kuten tiedät niin Norja mielessäin kaiken aikaa ;D on siis todella harmillista, että lopetat kirjoittelun. Itse kirjoitin blogia Venäjällä asuessamme ja juuri tuo sukulaisten ja ystävien kommentoimattomuus harmitti tosi paljon vaikka tiesin monen lukevan sitä. Mutta arvaapa mikä on mahtavaa! Nyt minulla on melkoinen päiväkirja siltä ajalta! Se on arvokas lapsille ja meille kaikille, kuvineen ja teksteineen kaikkineen ;D

    VastaaPoista
  28. Kiitos kaikille kauniista sanoista:) Tämä on ihan ihmeellistä!
    Olen pitänyt blogia vasta vähän aikaa ja lukijoita on ollut aika vähän. Mitä kun ihan joku "oikea bloggaaja" lopettaa? Heidäthän ammutaan:)
    Olen saanut postia myös henkilökohtaiseen sähköpostiin ja ajattelin, että kiitokseksi kaikesta palautteesta kirjoitan vielä yhden postauksen. Eli terveisiä Norjan suomalaiskylästä Pykeijästä:)

    VastaaPoista
  29. Voi kurjuuden kurjuus! Blogiasi oli mukava lukea koska se oli juuri sellainen kuin se oli, rehellinen ja normaali. Blogistania on taynna kuvottavia 'Jee, meilla menee lujaa, katsokaa ja kadehtikaa'- blogeja, joita en voi sietaa. Sina olet aito ja siksi sinusta on niin helppo pitaa. Kirjoittamisesta ei kuitenkaan saisi tulla taakkaa, siinahan ei ole mitaan mielta. Ehka voisit pitaa vaikkapa kuukauden blogiloman ja katsoa sitten milta tuntuu?

    VastaaPoista
  30. Mita??? Et kai sina tata nyt lopeta, kun vasta olet alkuun paassyt!!! Minusta on ollut mukavaa lukea sinun arjestasi, kun itsekin kirjoitan tasta omasta arjestani taalla.

    En oikeastaan tieda kuinka moni omista sukulaisistanikaan lukee omaa blogiani, ainakaan kukaan ei koskaan kommentoi. Vaihdamme sitten kai kommentteja sahkopostitse tai muuten...

    Meilla on kuule viela se kirjavaihtokin tekematta! (En ole saanut sita kirjaa viela luettua - siis havettavaa, mutta olen lukenut kasan muita kirjoja tassa valissa ja neulonut noin parikymmenta paria lapasia ;)).

    Pida taukoa ja kirjoittele harvemmin. Mina jaan kaipaamaan, jos tama nyt tahan loppuu.

    Tajusin vasta nyt tuon postauksesi sanoman. Olen ollut influenssan kourissa viime paivat, enka varmaan edellisella kerralla lukiessa tajunnut lukemaani ollenkaan ;).

    Hyva Kalamuija, ala jata meita!!!

    VastaaPoista
  31. Ei tuntunut hyvältä kommentoida tuohon viimeisen juttusi yhteyteen, teen sen tähän.

    Kiitos hienosta blogistasi, parhaasta johon minä olen törmännyt. Olit niin tuottelias, etten ehtinyt kommentoida jokaista (en pääse välttämättä joka päivä koneen ääreen). Pidän tyylistäsi kirjoittaa.
    Pahoillani olen minäkin siitä, että lopetat. Ehkä blogisi on kuitenkin nyt täyttänyt sen tehtävän jonka sille annoit aloittaessasi sitä pitämään. Onhan tämä varmasti ollut ainakin jonkinlainen työkalu ja henkireikäkin suuren muutoksen keskellä. Auttanut sopeutumaan uuteen maahan ja elämisen tapaan, kun muu sosiaalinen verkosto on ollut vasta rakentumassa.
    Ikävää, että ne joilta eniten viestejä toivoit eivät niitä kuitenkaan ymmärtäneet riittävästi antaa. Jäit vaille toivomaasi tukea, kaukana kotoa. He eivät varmasti vain ole huomanneet ajatella sitä, miten tärkeää se sinulle voisi olla. Nyt kun asia on laitettu julki he ottavat varmasti jatkossa paremmin yhteyksiä. Toivottavasti olet kuitenkin saanut iloa päivääsi muiden lukijoiden jättämistä kommenteista, vaikka tuntemattomiksi jäävätkin. Kommentin jättämiseen on monella iso kynnys. Hyvin harvoin minäkään sitä teen, sinä olit poikkeus.

    Voi hyvin. -A-

    VastaaPoista
  32. Marianne: Itse pelästyin.. tuli olo, että olen lähtenyt tohon veneeseen: meillä menee lujaa jne. Inhoan itse sellaisia blogeja ja ajattelin pistää jarrun pohjaan ennen kuin tästä blogista tulee sellainen. Se ei ole ollut tarkoitus, mutta kun vuolaasti jokapäiväisestä elämästään kirjoittaa niin vahingossa mukaan tulee myös vähän keulintaa.. :) Kirjoittaminen ei ollut missään vaiheessa taakka. Minähän kirjoitan vaikka aidan seipäästä.. eri asia vaan kuka sitä jaksaa lukea. Ikävä on jo bloggailua, mutta elämä jatkuu.
    Tuula: Eikö ole jännä että läheisten kanssa bloggaamisesta harvoin puhutaan? Miksi se on niin? Nyt jälkeenpäin moni on kertonut, että aloitti aina päivänsä sillä että kurkkasi blogiini ja katsoi mitä meille kuuluu. Ja itse luulin, ettei kukaan lue tätä:) No toivon jatkossa että meilit kulkee suuntaan ja toiseen ja puhelin soisi joskus. Ja että saisimme vieraita tänne. Eihän kenenkään ole tarvinnut vaivautua paikan päälle kun on voinut blogin kautta päästä näihin maisemiin. Livenä ne ovat kyllä paljon kauniimmat;) ps. luen blogiasi. Ilmoittele kun kirja on valmis muuttamaan meille:) Tehdään vaihtokaupat. Mutta ei mitään kiirettä:)
    A: kiitos kauniista sanoista. Lupaan postata jos pääsen joskus esim. Hurtigruten risteilylle:)
    Nyt pidän pienen tauon ja katson mitä elämä täällä on jatkuvaa julkista raportointia:)
    KIITOS KAIKILLE JA HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ JOKA LÄHESTYY!

    VastaaPoista
  33. En ole ihan joka päivä käynyt lukemassa,mutta kaikki postaukset lukenut. Kommentoiminen on jäänyt vähälle, ainoastaan kysyin ja sain apua siinä osoitteen Norjassa asuvan ystäväni löytämisessä joulun jälkeen.
    Itsekin ihmettelen miksi niin harmittaa, että lopetat. Ei siksi etteikö blogisi olisi tosi kivasti kirjoitettu ja kuvat hienoja, ansaitsisit Kirkenesin kunnalta matkailun edistämispalkinnon :) Ja miksi se lamppujen väri tosiaan muutoin ventovieraiden kodissa kiinnostaa. Ehkä se on se samastuminen muiden lapsiperheiden arkeen.
    Ymmärrän pointtisi. Itse olen blogia pitkään suunnitellut, mutta en aloittanut. ja jos joskus aloitan, siitä tulisi suljettu mihin pääsee salasanalla joka sen pyytää.
    Voisitko blogata vaikka viikoittain?
    Mutta oikein hyvää jatkoa teille jos päätät lopettaa (tai jatkaa) ja KIITOS!

    VastaaPoista