Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 28. helmikuuta 2017

Räsymatto

Ostin itselleni alesta Elina Hassin kirjan Räsymatto. Oooo😍 ihana! Ja sen luettuani tajusin, että olen tehnyt monet asiat " oikein" vaikka olenkin itseoppinut ryskääjä. Tai siis, että meillä on samanlainen "räsymattofilosofia"😂

 Tehdään vain kierrätetyistä kuteista, tekstiilit käytetään niin loppuun kuin suinkin, revitään itse, ei värjätä, innostetaan ihmisiä hankkimaan/tekemään räsymattoja, käytämme loimena perus kalastajalankaa ja ollaan sitä mieltä, että räsymatto on paras matto (kestävä ja helppo pitää puhtaana), kutominen on ihana harrastus siinä saa käyttää luovuuttaan ja lopputulos on aina tekijänsä näköinen.

Olen vielä niin onnekas, että minulla on puut kotona. Mutta ne joilla ei ole niin selvitelkää missä on lähin työväenopisto, käsityöyhdistys tai kudonta-asema johon saa mennä kutomaan.

Kangaspuihin ja kutomiseen liittyy laaja käsitteiden termistö. Ja loimen laittaminen puihin on ihan oma juttunsa, johon tarvitsee paljon aikaa, ainakin yhden osaajan ja kolme käsiparia. Minulla on ollut onni olla mukana myös tässä projektissa😁

Taas alkaa uusi matto syntymään. Punavalkoisen joulumaton jälkeen tekee mieli alkaa tekemään mattoa eri sinisen sävyistä 💙💙💙


Tämä oli ihan ensimmäinen mattoni.
Käytin saamiani valmiiksi revittyjä kuteita.
Siksi väri :)

Tähän mattoon revin itse kuteet saamistani lakanoista. Kaikkia vihreän sävyjä. Tämän myin ystävälleni.

Tämä oli eka tilausmatto. Asiakas kertoi värit ja antoi muuten vapaat kädet.

Tässä näköjään tuo 2.matto.

Tämä oli tilaus matto.
Ystäväni mökille.
Väriä ei saanut olla. Vain valkoista, mustaa ja harmaata.


Sama matto.

Tämä oli myös tilaus matto.
Ohje:väriä saa olla:)


Revin kaikki kuteet itse. Saan lahjoituksena tuttujen vanhoja lakanoita ym.
Pölystä hommaa ja takuu varma tenniskyynärpää :)

Tilausmatto ystäväni rintamiestaloon.

Oman kodin joulumatto.

Ja Glerupsit.
Näitä tanskalaisia tossujahan saa minulta tilata.

Ihana kirja <3

Matto omaan makkariin.

Tammikuun matto.
Koko ajan olen haaveillut sinisävyisestä matosta. Sitä tulikin sitten 3 metriä.


17 kommenttia:

 1. Höh. Miksi en ole tuota aikaisemmin tajunnut? Voisi todellakin mennä kysymään vuoroa kansalaisopiston kudontahuoneesta, jossa tiedän olevan lukuisia puita pystyssä loimineen ja useampi tuttava käy jo siellä vuorollaan kutomassa omista kuteista. Siis miksi vain haaveilen kutomisesta ja voivottelen, kun kangaspuut on osina vanhan talon puolella. Olisi helpompikin vaihtoehto.
  Itsekudotut räsymatot vain on parhaita (toki pellavalakanatkin ja huopatöppöset). Maton kutominen on niin totaalisen rentouttavaa puuhaa ajatuksille, kun värien sommitteluun uppoutuu niin täysin. Niskan rentoutumisesta puhumme ihan jossain muussa yhteydessä.
  Kiva, että näet vaivaa bloginkin parissa. Elän vaiheissasi mukana, vaikka liian harvoin muistan tsempata kurjina päivinä. Toivottavasti hiihtoloma oli rentouttava ja antoi uutta virtaa (kun hiihtämistä ei lasketa). Minä olen vasta katsellut suksia seinustalla, vaikka hiihtomateriaalia alkaisi jo olla yllin kyllin.
  J.K. Olen Ingrid-fani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku oletko jo löytänyt paikan jossa kutoa? Mä sain just 25 lisää loimea eli taas on millä ryskää. Mulla ei niska niinkään, mut tenniskyynärpää tulee heti ku enemmän repii ja kutoo.

   Poista
 2. Minä juuri haaveilen räsymatosta eteiseen ja olohuoneeseen :)

  VastaaPoista
 3. Ihania mattoja! Kutominen on mukavaa puuhaa. 🙂

  VastaaPoista
 4. ai että mahtavia mattoja.kirjava räsymatto.kuin elämämme kulku.välillä väriä,välillä tummempaa.kodikasta.oot kyllä taitava.

  VastaaPoista
 5. Ihania! En tiennytkään, että sulla on tällainen harrastus. Matonkutominen on varmasti melkoista terapiaa, kun saa laittaa raitaa raidan perään eikä koskaan oikein tiedä etukäteen miltä lopputulos näyttää. Itse olen virkkaillut raitamattoja ja kyllä on ihana tunne saada räsyjä kiertoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mulla. Tää on yks Ingrid Sin-tuote. Liity facessa "Hannan töppöset"- palstalle. On kyllä rentouttavaa. Ja harrastus jota voi tehdä ku itselle sopii😊

   Poista
 6. Kutominen on mukavaa hommaa, mutta kojeen laitto kuntoon ei! Opiskeluaikana tuli sitä tehtyä, ja ihan pyllystä on niisimiset ja muut :D Mulla on itseasiassa mattopuut olemassa ja puoliksi koottunakin, mutta jos vaan joku laittas kondikseen.. itse en siis enää muista.

  Sun matot on kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on oma homma. Tarvii 3 käsiparia ja monta tuntia menee. Just laitettiin 25 m loimea eli vähään aikaan ei tarvi sitä hommaa tehdä�� saa kutoa!

   Poista
  2. Joo se on oma homma. Tarvii 3 käsiparia ja monta tuntia menee. Just laitettiin 25 m loimea eli vähään aikaan ei tarvi sitä hommaa tehdä�� saa kutoa!

   Poista
 7. Kutominen on mukavaa hommaa, mutta kojeen laitto kuntoon ei! Opiskeluaikana tuli sitä tehtyä, ja ihan pyllystä on niisimiset ja muut :D Mulla on itseasiassa mattopuut olemassa ja puoliksi koottunakin, mutta jos vaan joku laittas kondikseen.. itse en siis enää muista.

  Sun matot on kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mulla on aina siinä ihana apulainen joka osaa homman. Ja vielä kaveri. Eli meitä on kolme kun loimia vaihdetaan.

   Poista
 8. Oletpa ahkera, kaikesta huolimatta!!! Kaunista jälkeä on tullut ja työhän on niiin palkitsevaa, ettei sitä malttaisi lopettaa. Olen kutonut melko paljon ja ihan vaan käsityökeskuksessa aloitin ohjaajan turvin. Nykyäänhän nuo käsityökeskukset ovat lähes mennyttä elämää, mutta monessa pikkukunnassa juurikin nuo kansalaisopistot jatkavat ohjausta. Kivan harrastuksen olet löytänyt, se vie niin omiin maailmoihinsa, ettei sitä usko, ennen kuin kokeilee. Enpä ollut huomannutkaan, että myyt noita ihania huopatossuja! Sain ensimmäiset omani joulupukilta (Partioaitan hyllystä) ja nyt en tulisi toimeen ilman niitä, onhan talommekin kunnolla tuulettuva 100-vuotias. Lomasi olet ansainnut ja sen lisäksi parempia päiviä! Olet usein mielessäni ja toivon sinulle kaikkea hyvää perheesi kera!!!

  VastaaPoista