Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Jazzeja ja "etelänlomaa"

5 vuotta sitten olin ekaa kertaa Porin jazzeilla. Se oli huippureissu.
Silloin olin ystäväni Kaisan kanssa liikenteessä. Ja siltä reissulta me löydettiin Kaisalle mies:)
Parasta reissusta oli se, että Kirjurinluodolle sai viedä omat eväät. Myös juomat. Nurmelle levitettiin peitto ja siinä me nautittiin auringosta, hyvästä musasta ja eväistä koko päivä. Kun bändit lopettivat niin jatkoimme Jazz-kadulle.


Nyt lähdimme vähän niin kuin  nostalgiamatkalle. Husbandit matkaan ja uusinta.
Mutta Jazzit ovat muuttuneet. Rajoituksia riitti.

Ajelimme Poriin jo to aamuna. Liitto johon kuulun järjesti brunssin johon osallistuimme husbandin kanssa.
Sen jälkeen päätimme katsella vähän paikkoja. Mutta teimme sen virheen, että kävimme Alkossa hakemassa kuohuvaa. Tämän jälkeen ei ollutkaan enää asiaa Jazz-kadulle eikä anniskelualueille joka oli kasvanut sitten viimenäkemän. Kiitos uusien säädösten. No ei se mitään. Päätimme lähteä autolle. Läheisen koulun piha oli tehty "leirintäalueeksi". Päivä paistoi ja ajattelimme, ei muuta kuin auton markiisi alas ja kylmää juomaa kehiin.. mutta palopäällikkö olikin päättänyt, että markiiseja ei alueella saa käyttää. Hot hot... mutta tämäkään ei vielä lannistanut.

Iltapäivällä otimme sitten kamat kantoon ja nokka kohti Kirjurinluotoa. Olimme kyllä tietoisia, että tänä kesänä alueelle ei omia alkoholijuomia saa vielä. Mutta kun alueelle olimme menossa niin meidän avaamattomat alkoholittomatkin juomat otettiin meiltä pois. Tässä kohtaa tuli siis pakollinen breikki joka ehkä pelasti meidän illan. Sillä kaadoimme kurkkuun 4 litraa vichyä:)

Alueella oli tosi täyttä. Peiton mentävää aukkoa ei ollut koko alueella, mutta retkituolit saimme laitettua johonkin väliin. Siinä sitten rivissä nautimme 20 euron viinipulloja joita alueelta sai ostaa.

Suzanne Vega esiintyi ensin. Olen joskus 17v sitten ollut hänen keikallaan Jenkeissä. Pienen pienessä Pubissa jossa oli ehkä 20 katsojaa:) Tällä kertaa katsojia oli hieman enemmän:) Pääesiintyjä oli kuitenkin Bob Dylan. "Fanittaminen kielletty", ei valokuvia ja screenilläkään ei nähty yhtään lähikuvaa ukosta. Biisien välissä ei mitään speekkejä eikä lopussa kiitoksia yleisölle. Nauroimme, että lavalla saattoi olla ihan hyvin ihan joku muu kuin tämä kyseinen stara.


Sitten vielä pienet Tuomari Nurmiot ja autoon nukkumaan.
Meillä oli kiva aikuisten reissu, mutta kyllä Porin Jazz oli ihan eri tapahtuma kuin 5 vuotta sitten.
Ehkä taas 5 vuoden päästä... mutta ei ennen.


Perjantaina tulimme kotiin ja viikonloppu onkin sitten vietetty lasten kanssa reissaten.
Suuntana Tammisaari-Hanko:) Ihana aurinkoinen viikonloppu :) Aurinko paistoi ja olo oli kuin paremmallakin etelänlomalla:)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kännykät ovat täynnä ihania kesäkuvia. Pitää katsella niitä kun ilmat tästä kylmenevät ja arki koittaa:) Hyvää kesän jatkoa.

   Poista
 2. Voih, laittoi kyllä hymyilemään. Kotimaista holhousta taas oikein parhaimmillaan;) Omista jatseista on vuosia monen monta, ja kyllä mentiin aikalailla toisella tahdilla kuin näillä näkymin... Isot terkut sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä Suomessa osataan. Ja parasta oli, että juuri lehdessä oli artikkeli jossa kerrottiin, että ihmiset olivat jazzeilla enemmän humalassa kuin koskaan:) Täällä osataan kyllä tehdä sääntöjä sääntöjen perään ja rajoittaa ihmisten olemista. No kai siellä on taustalla turvallisuusasiat, mutta kyllä välillä ihmetyttää... Tsemppiä muuttoon:) Täällä on varmaan yhtä kuuma kuin teillä siellä Afrikassa joten on ainakin kotoisa keli kun tulette :)

   Poista