Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tuskaa


Täällä ei ole oikein mitään mistä kirjoittaa.
Eikä ole valokuviakaan tullut otettua. 
Tuo kuva on viime viikolta kun vielä sädehoitojen 
yhteydessä tuli käytyä brunssilla tai syömässä jossain.
Moko, tosi ihana paikka.

But not anymore!
Hirveä tuska koivessa. Jalkapohja on yhtä isoa vesikelloa.
Jalka särkee ja kutisee, pää repee!

Eilen soitin sitten lääkärille, että nyt riittää. Ei vaan pysty enää.
Jalka ei oikeasti kestä enää yhtään sädehoito kertaa. Viisihän niitä olisi 
vielä ollut. Tänään oli lääkärille aika ja hän totesi saman. Ei enää sädehoitoja tuolle
jalalle. Onneksi aika pitkälle päästiin, melkein loppuun asti.

Nyt on määrä olla makuuasennossa jalka kohti kattoa.
Kipulääkkeitä ja kutinaa vähentävää lääkettä pitää ottaa.
Antaa ilmakylpyjä, suolavesihauteita jne.

Olin onnekas, koska sytostaatteja ei tarvittu.
Mutta ei tämä sädehoitokaan mikään läpihuutojuttu ole.
Ei tosiaan. Pahimpina hetkinä olen ollut valmis sahaamaan 
jalkani poikki. Yöllä kun ei saa nukuttua kun jalka särkee ja kutiaa, argh!

Mutta nyt on jo vähän parempi olo.
Tiedän, että kun nämä tuntemukset alkavat hellittämään
niin siitä alkaa paraneminen. 
Tosin kontrolleissa saan ravata vuosia ja hyvä niin.

Uff... 
Ja tämä epätietoisuus.
Olen sitä tyyppiä joka innostuu kaikesta ja olen aina
kaikessa mukana. Nyt on pitänyt sanoa monelle taholle, että 
ei kiitos. Kun ei tiedä. Vaikea sanoa miten tuo jalka alkaa tästä toipumaan.
Nyt on sellainen olo, ettei se tule enää koskaan kuntoon.
Mutta tuleehan se. Mutta miten nopeasti? Onko vielä jotain yllätyksiä
tulossa vai voisko jo sanoa, että joo. Kuukauden päästä voin lähteä kylpylään
lasten kanssa?!

Ulkona paistaa aurinko. Olisi 
ihana lähteä kävelylle. 
Takatalvea lupailevat... tuleekohan se?

45 kommenttia:

 1. Voimahali täältä sulle! Toivotaan, että saat jo lähiöinä nukuttua kunnolla. Kovasti toivon myös sitä, että jalka on parempi mahdollisimman pian. Tällä hetkellä sun täytynee yrittää elellä päivä kerrallaan ilman suunnitelmia!

  Mutta kohta on kesä ja sä kirmaat nurmikoilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna. Nyt on sitten nukuttu! Sain Ataraxia tohon kutinaan ja se lääkehän nukuttaa. Olen nukkunut varmaan 20 tuntia viimeisen vuorokauden aikana! On tässä ollut tottuminen tuohon päivä kerrallaan elämiseen, kun ei ole ollenkaan sen tyylinen ihminen. Mutta nyt on ollut pakko ja onhan se ihan opettavaista. Kiitos:) Kirmata? Tällä jalalla? Onko se mahdollista? TOIVOTTAVASTI :)

   Poista
 2. ♥ hurjalta kuulostaa, toivon todella ettää matkasi on tästä eteenpäin valoisampi ja päivä päivältå kivuttomampi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aika hurjaa on ollut. Nyt jo vähän parempi. Kyllä tämä tästä.

   Poista
 3. Kuulostaapa todella kivuliaalta. Minulle ei tullut sädehoidosta muuta kuin vähän kutinaa. Taisin päästä helpolla. Toivottavasti jalkasi siitä paranee. Yritä levätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkaterä on kuulemma haastava paikka sanoi sädehoitolääkäri. Jalan verenkierto ei ole tehty tällaista varten. Mutta on toi kutinakin.... todella rasittavaa. Ehkä jopa rasittavampaa kuin kipu. Pahimmillani olisin halunnut kävellä sellaisella matolla jossa on neuloja pystyssä.... Levätty ollaan :) Lääkitys pitää siitä huolen.

   Poista
 4. Paljon paljon jaksamista nyt tuon jalan kanssa. Toivottavasti se paranee todella pikavauhtia ja pääset kunnolla nauttimaan kevään tulosta!

  VastaaPoista
 5. Isosti tsemppiä ja jaksamista!!! <3
  Toivon, että kivut pian hellittävät ja saat sunnattua ajatuksia enemmän muuallekin!
  Toivotaan, ettei sitä takatalvea tule! Aurinkoisia ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja. Itseasiassa tein eilen jotain sellaista jota ei ehkä olis saanut tehdä, mutta helpotti huomattavasti. Puhkaisin nuo vesirakkulat. Ja helpotti heti. Sitäkään lääkäri ei ollut ehdottanut, mutta oli pakko kun oli niin jäätävä paineen tunne jalassa. Toiv ei mitään infektiota tule ton seurauksena. Aurinkoa myös sinne!

   Poista
 6. Iso voimahali rakas ystävä !!!!Nyt vaan jalka kohti kattoa, ja hyvä kirja...ei muuta voi.Kohta kesä ja sä et muistakaan näitä tuskaisia päiviä:)Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rakas ystävä <3 Jalka on kohti kattoa ja taju kankaalla. Toi Atarax on melkoinen lääke tällaiselle tottumattomalle lääkkeiden käyttäjälle. Auttaa muutaman tunnin kutinaan, mutta väsyttää niin, että olen tosiaan nukkunut melkein ympäri vuorokauden. Lukemisesta ei tule mitään kun silmät menevät kiinni :) Mutta hyvä niin.

   Poista
 7. Voimia ♥

  Toivottavasti helpottaisi todella pian! Herkullisen näköinen tuo jugurtti(?)homma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi toi oli jotain tosi hyvää. Hunajaa pohjalla, sitten kreikkalaista jogurttia ja jotain pähkinärouhetta päällä. Nam:)

   Poista
 8. Paljon voimia sinne ja pikaista paranemista. Sitten kun aurinko paistaa teidän pihalle, niin otat viltit ja taljat mukaan ja menet istumaan sinne ja nauttimaan kevät auringosta, kahvin, pullan ja hyvien lehtien kanssa <3 Oot taistelija ja upea nainen Hanna!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt ihana auringonpaiste. Tosin takatalvea vähän lupailevat. Jos kaikki on hyvin niin Pääsiäisenä matkataan pohjoiseen:) Tosta tuli mieleen, että tätä sädehoidettua aluetta pitää suojata auringolta. Nyt pari vuotta käyttää sukkaa ja vahvaa aurinkorasvaa eikä saisi altistaa auringolle ja sitten sen jälkeenkin aina muistaa käyttää aurinkorasvaa tuolla alueella. Tosin luulen, että en enää ikinä aurinkoa otakaan. Ei kiitos melanoomalle.

   Poista
 9. Voimia sinulle. Jotain tehokasta antihistamiiniä, että saat tuon kutinan edes pois. Kivussa kun on jo ihan tarpeeksi kestämistä. Auttaisiko siihen kipuun särkylääkkeen lisäksi kylmähaude? Epävarmuus ja odotus on kalvavaa. Itse syövän sairastaneena tiedän miten tunteet tekevät vuoristorataa. Päivä kerrallaan ja muista olla armollinen itsellesi ja pyydä rohkeasti apua ystäviltä, omaisilta ja naapureilta. Olet niin positiivinen ihminen, kyllä sinä selviät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi lääkeohjaus on ollut tämän hoidon aikana ihan amatöörimaista. Itse viikonloppuna kaivoin Buranat ja Zyrtekit kaapista ja niistä oli vähän apua. Nyt ti lääkäri sitten kirjoitti Ataraxia kutinaan ja olisi kirjoittanut Oxynormia kipuun johon en suostunut. Eli ensin ei puhuta mitään lääkkeistä vaikka tarvetta olis ollut ja sitten määrätään tosi rankat lääkkeet. Olen ollut ihan taju kankaalla tosta Ataraxista ja sen lisäksi ottanut Tramalia ja Buranaa. Tänään on sitten oksettanut. Uskon, että johtuu noista lääkkeistä. Kylmä varmasti auttais. Lääkäri kehoittikin eilen laittamaan jäisiä sekavihannespusseja tms. Viikonloppuna uitin jalkaa kylmässä ämpärissä.
   Tunteet tosiaan menevät vuoristorataa. Aikamoinen alamäki ollut nyt kun jalka on kipuillut. Luulin, että kun sädehoidot loppuu niin pidän juhlat... no nyt ne jouduttiin lopettamaan ennen aikoinaan. Eikä todella ole olo, että tässä juhlia pitäisi. No ehkä sitten kun tämä kaikki on ohi. Toki nyt selvis, että keuhkokuvissa pitää käydä 4kk:n välein ja jalkaa pitää magnettikuvata vuosia eli kyllähän tämä asia mukana kulkee vaikka hoidot on ohi. Voimia sinullekin. Kyllä tämä syöpä on kamala sairaus.

   Poista
  2. Itse olen netistä löytänyt sellaisen antihistamiinin kuin Benadryl, ei väsytä ja auttaa nopeammin kuin esim. Zyrtek. Suosittelin itse ihotautilääkärilleni ja sain sen reseptille. En pysty (enkä halua) syödä voimakkaita kipulääkkeitä, vähimmillään kun lisää tuota pahoinvointia. Kerran kun en kahta kilometriä päässyt apteekkiin ilmastoidussa autossa, ellen välillä käynyt oksentamassa, löysin nuo geelikylmäpussit, joita nykyään on aina pakastimessa kaikkeen kipuun ja särkyyn. Hyvä kun on nuo kontrollit, mutta kyllähän se niin on että aina meinaa epäillyt hiipiä mieleen kun kuvaukset ja kokeet lähestyvät. Olen itse alkanut vaikeina hetkinä ajatella asiaa niin, että olen tästäkin koettelemuksesta selvinnyt ja olen sen verran vahvempi ja kestän kyllä muutakin. Eihän se helppoa ole, hyvä kun on perhe, mutta varsinkin lapsia haluaa suojella, ja yritän ainakin itse viimeiseen asti välttää ikävistä asioita puhumsta lasten kuulleen.
   Syövät on lisääntyneet ihan kamalasti viime aikoina. Hoitokeinotkin onneksi kehittyy, mutta valitettavasti potilas on välillä kuin paketti, jota riepotellaan sinne tänne kuin tiskirättiä. Pikaista paranemista sinne. Kyllä se aurinko taas paistaa sinullekin!

   Poista
  3. Juu kyllä tässä on aika liukuhihnameiningillä menty.
   Mulla on nyt pahin kutina lakannut enkä enää tänään tarvinnut antihistamiinia. Särkee ja turpoilee ja vesirakkuloita tulee, mutta se ärsyttävä kutina on onneksi jo hellittänyt.

   Poista
 10. Voimahaleja ja jaksamista, todella inhottavan kipeän kuuloinen jalkasi nyt on :-( Toivottavasti pian helpottaa ja pääset ulkoilemaan ja nauttimaan keväisistä ilmoista, kyllä se talvi oikeasti kohta on ohi, vaikka välillä muuta pelottelevat :-)

  -k.ä

  VastaaPoista
 11. Ymmärrän tuntemuksesi, itse samanlaisessa tilanteessa elän. En tiedä tulevaisuudesta mitään! Niin, eihän kukaan tiedä, mutta syöpäpotilas vielä vähemmän. Toivun todella rankasta syöpäkuurista. En tiedä, toteutuuko töihinmenoni, saanko ikinä enää palkkaa, olenko parin vuoden kuluttua edes hengissä. Tällä hetkellä mennään päivä kerrallaan. Ehkä kaikki on vuoden päästä ihan ok, ehkä ei. Siihen asti yritän saada voimaa ja apua eri tahoilta niin paljon kuin mahdollista. Tsemppiä sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisinko puhelinnumerosi? Haluan puhua kanssasi. Jos sinulla on sähköposti käytössä niin minulle voi kirjoittaa juhahi@netti.fi <3

   Poista
  2. Laitan sulle viestiä. :)

   Poista
  3. Kävin kurkkaamassa sähköpostia eikä ollut ainakaan vielä postia siellä. Toi mun saunalahden boxi on ihmeellinen. Täyttyy tosi nopeasti eikä viestit aina saavuta minua. Eli jos viitsit niin laitatko numerosi vielä uudelleen :)

   Poista
  4. Sorry, kun jouduit odottamaan, viesti on nyt lähtenyt.

   Poista
 12. Vaatii uskomattoman määrän sisua, sitkeyttä ja mielen lujuutta tuo hoitojen vaihe.
  Sinä selviät siitä aivan varmasti ja oireet alkaa helpottaa pikku hiljaa, mutta se vaatii aikaa.
  Ja voi olla että takatalvikin tulee, mutta sen jälkeen ehdottomasti tulee kevät ja pitkä kuuma kesä!
  Virtuaalihalaus & tsemppiä edelleen!
  - Merja


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onneksi en etukäteen tiennyt mikä tuskien taival oli edessä. Siis ihan hirveetä. Nyt oireet alkaneet jo vähän helpottamaan ja tänään kun kävin loppukontrollissa ja sain "terveen paperit" niin olo on huojentunut ja uskon, että kyllä tästä vielä jalka tulee:)

   Poista
 13. Voi sinua. Toivon koko teidän perheelle valoa ja voimaa jaksaa tuota. Onneksi on kevätaika eikä syksy synkimmillään.

  Mulla olisi terveydenhoitajaopiskelijana toive, että ottaisit kuvan jalastasi. Olisi todella valaisevaa nähdä, miltä iho näyttää sädehoidon seurauksena. En tätä kysy tietystikään uteliaisuuttani vaan opiskelemani ammatin vuoksi.

  Ootko kysellyt kaupungin kodinhoitajia avuksi? Vai onko siellä sellaista tarjolla? Teillä on just sellainen tilanne, jossa apua saa pyytää. Jos joku auttaa sinua tylsissä hommissa, kuten siivouksessa, niin voit keskittyä johonkin kivempaan ja inspiroivempaan :)

  Lähetän täältä lämpimiä ajatuksia.

  -Hm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. On ihanaa, että on kevät. Aurinkoa ja luonto puhkeaa kukkaan. Kyllä se auttaa jaksamaan.
   Mä voin laittaa sulle kuvia sähköpostiin. Jalka on oikeesti nyt niin pahan näköinen, että jotenkin tuntuis kauheelta läväyttää ne kuvat tänne kaikkien katsottavaksi. Kyllä minulle sairaanhoitajana oli yllätys miten huonon näköiseksi iho menee sädehoidon vuoksi. Jalkaterä on haastava alua sanoi lääkärikin.
   Meillä kävi pari kertaa kaupungilta lastenhoitaja. Mutta siitä ei niin hirveesti ollut apua koska palvelu on vain 8-15 arkisin. Silloinhan lapset ovat koulussa ja pienin tarvittaessa päiväkodissa. Eivätkä auta siivouksessa, kaupassa käynnissä jne. Vain lastenhoidossa. Mutta onhan sitä siivousfirmoja ja kauppa-apua.... mutta ne maksavat niin paljon, ettei meillä ole ollut varaa sellaisiin turvautua.

   Poista
  2. Joo ymmärrän tuon kuvajutun.

   Voisin tulla kahvipalkalla talkoohommiin, mutta asun hieman kaukana :)

   Tosi harmi tuo kaupungin juttu, ettei ihmisten oikeita tarpeita pyritä täyttämään.Palvelun kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Saman kyllä huomaa vanhusten kotipalveluiden kanssa. Työntekijä ei saa tehdä sitä eikä tätä, vaikka vanhus tarvitsisi (kotipalvelutyöntekijä ei saa nostaa rahaa, vaikka kauppapalvelu haluaa maksun käteisenä, eikä omaisia ole pankkiautomaatilla pyörähtämään jne. esimerkkinä).

   Poista
  3. Hih:) Tuu au pairiksi:)
   Joo toi on totta, että kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa. Mä teen työkseni kotisairaanhoidon kartoituskäyntejä. Vanhukset ja omaiset kaipaisivat usein apua ihan arjen asioissa esim. kaupassa käynnissä, pienissä siivouksissa jne. mutta kaikkeen tällaiseen pitää vastata, että me emme niitä tee vaan heidän pitää olla yhteydessä yksityisiin siivousfirmoihin jne. Että me annamme lääkkeet ja keitämme pikaiset aamupuurot ja hoidamme sen haavan.... Vanhemmat ihmiset eivät tykkää että heidän kodeissaan ramppaa useita ihmisiä. Mutta tuohon suuntaan ollaan menossa valitettavasti. ps. mäkin ihmettelen ketää tämä Vantaan lapsiperheiden tukisysteemi palvelee. Kaikillahan on oikeus päiväkotihoitoon. Ja kun jokin kriisi tulee niin kyllä silloin pitäisi saada apua virka-ajan ulkopuolellakin. Oli sitten joulu tai juhannus. Ja sitten heillä oli vielä jotenkin tosi hankalat soittoajat eli piti muistaa soittaa olikohan se ma.ke tai pe aamupäivällä. Jos et muistanut niin heitä ei saanut kiinni mistään numerosta. Mutta toki sitten pari kertaa kun sieltä eräs vanhempi rva kävi meitä auttamassa niin hän oli kyllä ihana:) Sellaisen hoitajan voisin ottaa meille asumaan.

   Poista
  4. Piti vielä vinkata, että kannattaa selvittää ruokakaupat, jotka toimittavat kotiin. Ainakin täällä on paikallinen S-market, jonka kotiinkuljetuspalvelu on vain 5e ja verkkokaupassa tilattavissa tosi hyvin eri tuotteita vaihtoehtoineen. Jos on oikein hankala tilanne, niin kyllähän tuosta kotiinkuljetuksesta voisi vaikka enemmänkin maksaa.

   -k.ä

   Poista
 14. Tsemppiterkut täältä Rollostakin!
  -Nina

  VastaaPoista
 15. ♥♥♥ Voimia, jaksuja, tsemppiä!! Kesällä ihan varmasti kaikki näyttää jo valosammalta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo nyt näyttää:) Täällä oli tosi aurinkoinen kevätpäivä ja lääkäri antoi terveen paperit :) Life is <3

   Poista
 16. Tsemppiä sinne! Mukava kuulla, että parempaan päin jo menossa. Kyllä kaikki vielä hyväksi muuttuu! <3 -Eve-

  VastaaPoista