Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Virtuaali kaffet

Viikonloppu on mennyt yksin lasten kanssa. Mies on taas työreissulla.
Onni on ihana ilma. Se on ollut meidän pelastus. Ollaan ulkoiltu paljon.Viikonlopun jälkeen pitäisi olla kai levännyt olo, mutta mulla on ihan takki tyhjä.
Ehkä olen vähän toipilas vielä ja tuo meidän 2v tättähäärä pitää huolen siitä, että äiti ei lepää... ei päivällä eikä oikein yölläkään. Huomenna kello soi 6.00, hohhoijaa... pirteänä uuteen viikkoon.

Vähän mieltä piristi sentään virtuaalinen kahvihetki Kaaos kukkaruukussa-blogin lappilaisen puutarhurin kanssa:) Kiitos siitä <3


Kahvikutsujen idea;


 " Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidät bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissa! Jos vastaaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi (Copy/Paste). (Ei ole pakko jakaa:) Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä, ystävän kanssa keskustellessa. Mitä vastaat seuraaviin kysymyksiin? Voit vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin" 1.Mikä on sisustustyylisi?Jaa-a... tyyli tai tyylittömyys. Mutta tykkään sekoittaa vanhaa ja uutta. Ikeaa ja designia. Tyylini vaihtelee. Tyylin sanelee mielestäni sen hetkinen asuntokin. Huomasin, että Norjan kodissa jossa meillä oli paljon puuta ja pystypaneelia tyyli oli vähän romanttisempi kuin nyt kun asumme modernimmassa kivitalossa.

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustuksessasi?

Ehkä olohuone tai sitten Ingridin huone. Uusi sohva ostettiin kun tähän muutettiin ja se sanelikin sitten olohuoneen sisustuksen aikalailla. Ingridin huone tapetoitiin ja tyttötavarat saivat paikkansa, mutta sitä olisi kiva sisustaa enemmänkin. Harmi, että huone on tosi pieni. 

3.Mihin käyttäsit paljon raha ilman huonoa omaatuntoa?

 Jos rahaa olisi niin sitä menisi matkusteluun, ulkona syömiseen, lasten vaatteisiin ja kodin sisustamiseen.

4.Mihin käytät paljon rahaa?

En tällä hetkellä mihinkään. Tämä Suomen tulotaso... vai onko se menotaso pitää huolen siitä, että Matti on kukkarossa koko ajan eikä mitään ylimääräistä voi ostaa. Hyvä kun laskut saa maksettua.

5. Mistä onnesta unelmoit?

Mistä onnesta unelmoin.. mitäköhän toi tarkoittaa? Unelmoin kyllä onnesta ja uskon, että jokainen on oman onnensa seppä. Eli pyrin tekemään asioita joista tulen onnelliseksi. Toivon/ teen töitä sen eteen, että perheemme tilanne muuttuisi positiiviseen suuntaan. Tekemällä enemmän töitä, jotta rahatilanne paranisi, tekemällä kaiken voitavani, että syöpälääkäri antaisi terveen paperit ja pitämällä peukkuja pystyssä, jotta mieheni työllistyisi Suomeen.

6. Mikä olis mielestäsi huonoin onni?

Huonoin onni? Siis huono juttu? No se, että huomennä syöpälääkäri kertoisi huonoja uutisia. Tai puhelin soisi ja jollekin läheiselle olisi sattunut jotain pahaa.

7.Missä asiassa olet tunnollisin?

Työssäni. Sairaanhoitajan työssä ei ole varaa olla epätunnollinen.

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Minkä vain jos se on inhimillinen virhe. Virheitä sattuu. Jos ne pystyy myöntämään, pyytämään anteeksi ja oppimaan niistä niin kaikki ok.

9.Mikä on naisen parhain ominaisuus?

Onpas nämä nyt vaikeita kysymyksiä. Tai outoja :) Naisen parhain ominaisuus. Jos esim. naispuolisia ystäviä mietin niin 
ehkä kyky asettua toisen ihmisen asemaan. Meillä naisilla on paha tapa olla vähän itsekkäitä, ilonpilaajia, marttyyreita parisuhteessa. Siinä voisimme vähän petrata:)

10.Mikä on miehen paras ominaisuus?

Apua... yksi ominaisuus? Isällisyys.


Itse kutsun kahville:

Sadun http://www.rantapallo.fi/destinationunknown
Millan http://shanghainlily.blogspot.com/
Tuulan http://tuulher-no.blogspot.com/
Jaanan http://akaasianalta.blogspot.fi/
Sannun http://helmentalo.blogspot.fi/

Kysymyksiä saa vähän muokata jos haluaa:)
Mutta vinkatkaa kun olette "kahvitelleet" kanssani niin
tulen uteliaana paikalle:)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
Toivottavasti aurinko paistaa ja tapahtuu hyviä asioita.


19 kommenttia:

 1. Ihan hyvät vastaukset tuli, kyssäreiden outoudesta huolimatta. Kiitti sulle kun jaksoit vastailla! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kahvikutsusta, enpä ole KOSKAAN saanut näin kinkkistä kutsua!! ;) Katsotaan mitä saan aikaa, täytyy tunnustaa että täällä ruudun takana on maailman ehkä huonoin haasteisiin tarttuja, vaikka niitä onkin niin ihana saada!! Olipa kiva tavata torstaina, täytyy ottaa uudestaan jokin kerta kun olen Suomessa. Tsemppiä tänne talveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takk for sist! Oli kiva tavata livenä. Sä olit kanssa kyllä juuri sellainen kuin olin ajatellutkin. Toivottavasti tavataan taas. Hyvää lomaa teille!!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos:D vähän huonosti alkoi. Lääkäri määräsi 6vkon sädehoidot... Joka päivä! No hyvä kun hoitavat. Mutta öö :-/

   Poista
  2. Hei, tsemppiä sädetykseen!
   Minulla oli tänään eka sädehoitokerta. Minulta leikattiin hyvälaatuinen rintasyöpä joulukuussa, jonka vuoksi tuli sädehoidot, onneksi vain 16 kertaa (ensin puhuttiin että 25 kertaa).
   Mutta paljon meillä on kohtalontovereita, nimittäin ne koneet on tosi varattuja (ainakin kone nro 5 jossa itse käyn) ja hoitoaikoihin ei oikein pääse itse vaikuttamaan.
   Itse toimenpide ei tosiaan kauaa aikaa vie, matkoihin vaan kuluu aikaa.
   Mutta asennoidutaan juuri noin, hyvä kun hoitavat ja kaikki konstit vaan peliin taudin nujertamiseksi!

   Voimia sinulle!!!
   - Merja

   Poista
  3. Tsemppiä sulle myös. Mulle oli vähän pettymys kun kuulin, että sädehoito alkaa. Kirurgi puhui pienestä sädetyksestä ja syöpälääkäri määräsi 30-33 kertaa. Ens ke alkaa. Ja 5 vuoden seuranta keuhkokuvilla jne. Jotenkin järkytyin. Tämä oli eka kerta kun tapasin syöpälääkärin. Olin ajatellut, että tämä oli vähän niin kuin tässä eikä niin vakavasta asiasta ollut kyse, mutta taisi sittenkin olla :(
   Tiedän, että sädekoneet on tosi varattuja. Niitä on 8 ja ovat auki aamusta iltaan. Silti vapaita aikoja ei juuri ole. Mä en tiedä vasta kuin ekan ajan ja sitten saan kuulla lisää eli ke. Toiv. tämä ei nyt ihan hirveesti sotke arkea kun tässä olis vähän muutakin... muutaman minuutin takia sinne on ajettava joka päivä. Oletko sairauslomalla? Miten ihosi on reagonut säteisiin? Mä yritän käydä töissä. Mutta katotaan. Tsemppiä meille kummallekin:) Laita neilikka rintaan niin tunnistan sut jos osutaan hoitoon samaan aikaan :)

   Poista
  4. Olen sopinut työnantajan kanssa että työskentelen etäyhteydellä kotona (mulla on toimistotyö) hoitojen ajan. Jos käy kovasti uuvuttamaan, niin sitten sairauslomalle vaan. Mulla ei ole lapsiperheen rumbaa pyöritettävänä, se tietty helpottaa.
   Iho ei ole vielä toistaiseksi reagoinut mitenkään, toivottavasti ei ainakaan pahoja sivuvaikutuksia tulekaan.
   Kehottivat ottamaan ilmakylpyjä sädetetylle alueelle, se oliskin hieman hankalaa avokonttorissa :-)
   Mulla on keskiviikkona aika vasta klo 19.40, ja sitten torstaina klo 8.30, eli ajat tosiaan voi olla ihan mitä vaan.
   Pidän siellä silmät auki, tunnistan varmaan sinut blogikuviesi perusteella.
   Voimia ja sisulla eteenpäin!!
   - Merja

   Poista
  5. Ihanaa, että sinulla on tuollainen mahdollisuus. Kai pomosi ajatteli mielessään tota ilmakylpymielikuvaa ja on hyvillään, että pysyttelet kotosalla;) Ilmakylpyjä... mulla kun pitää olla kengät jalassa töissä ja ei noille kutsuillekaan oikein voi paljain jaloin mennä näin sydäntalvella.. öö. Mulla on se eka kerta ainakin 7 koneella. Onko se tosiaan aina sama kone? Sehän on sitten yksi syy sille, ettei itse voi niin kovasti vaikuttaa hoitoaikoihin. Mua jännittää minkälaisia aikoja antavat ke. Kuinka pitkiä pätkiä antoi sinulle.. viikon ajat vai parin päivän kellon ajat aina kerrallaan? Tsemppiä. Sulla on jo hyvällä mallilla toi rumba.

   Poista
  6. Hei, kyllä on aina sama kone, itse käyn koneella nro 5.
   Mulle annettiin ekan käyntikerran yhteydessä kaikki loput kellon ajat kerralla.
   Nyt enää 13 kertaa jäljellä, kun positiivisesti asiaa funtsii :-)
   Jaksamista taas kerran toivotan!
   - Merja

   Poista
 4. Ihanan mainio haaste. Otan vastaan totta kai, tykkään sekä pullista ja pikkupaljastuksista! Kiitos kovasti ;) Voimia viikkoon ja terkut! Jx

  VastaaPoista
 5. Kiitos Hanna<3 Mennäänkö joku kerta ihan oikeesti kahville kun oot täällä päin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennään vaan! Ja sit puhun sut ympäri pitämään me&i-kutsut! Pääsen kurkkimaan teidän ihanaan kotiin :D

   Poista
 6. Kiitos kahvikutsusta. Vastattu on ;).

  VastaaPoista
 7. Ihanan aurinkoisia kuvia... Täällä näkyy jo auringon paiste, mutta vielä jää vuoren taakse piiloon tuo niin kaivattu valon luoja :)
  Tuuppas pitää mullekin Me&I-kutsut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täällä on kyllä ollut ihanat kelit. Paukkupakkaset, mutta aurinkoista. Ihan sellaiset Lapin kevät-talvikelit vaikka on tammikuu :) Tulen mielelläni ;)

   Poista