Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Töitä, juhlaa ja Meilahdessa juoksemista

Heippuli hei...  joka päivä on pitänyt kirjoitella teille, mutta kun ei ehdi :)

Kiirettä pitää. Uusi työ on alkanut, me&i kausi lähestyy, lääkäri kiusaa tutkimuksillaan ja perhettä ja parisuhdettakin täytyy hoitaa :)

Josko tekis postauksen "minun viikkoni"?!

Alkuviikosta olin vielä lasten kanssa yksin.
Olen aloittanut sairaanhoitajan työt niin kuin kerroin. Työpaikkani on Töölössä ja työpäivä alkaa 7.30.
On siinä tekeminen, että saa tuon pienen väsyneen lapsen hoitoon, jotta ehtii itse töihin! Töissä pitää tietysti antaa parastaan. Olla fiksu ja filmaattinen, täydellinen työntekijä;)
Ja päivän päätteeksi kaasupohjassa päiväkodin kautta kotiin tekemään futaajille ruokaa. Mutta onneksi tätä rumbaa oli vain 2 päivää.

Maanantaina kävin tapaamassa syöpälääkäriä. Itseasiassa ekaa kertaa koko tänä aikana. Leikkaava lääkäri on hoidellut kasvaimen pois ja antanut jo vähän niin kuin terveen paperit. Mutta syöpälääkäri olikin ihan eri levelillä. Täräytti yli 6 viikon sädehoidot ja 5 vuoden ajan pitää käydä mm. keuhkokuvissa ja kontrolleissa!

Sädehoito alkaa keskiviikkona ja vähän jännittää. Lääkäri oli sitä mieltä, että käyn siellä sairauslomalta käsin. Keskityn siihen... mutta, mutta... mulla on kalenteri täynnä kaikenlaista. Mm. uusi työ pitäisi saada alkamaan hyvin. Sen lisäksi me&i-kutsut alkavat. Mies reissaa Suomen ja Norjan väliä ja onhan meillä 3 lastakin. Jännittää miten tämä arki oikeesti saadaan hoidettua. Joka päivä pitää käydä sädehoidossa ja nyt vasta tiedän sen ensimmäisen kellonajan. No asioilla on tapana järjestyä!

Niin takaisin siis tuohon "minun viikkoni"-teemaan. Onneksi viikolla ei ollut kuin 2 työpäivää ja mieskin tuli sopivasti kotiin keskiviikko iltana. Torstaina teimme jotain mitä emme ole tehneet pitkään aikaan. Itse vietin päivän sairaalassa tutkimuksissa, mutta sillä aikaa mies vei pienimmän mummulaan ja varastimme laatuaikaa vain meille kahdelle. Isot pojat lahjottiin hampurilaisilla ja elokuvilla, jotta äiti ja isä pääsevät ulos syömään. Meillä oli tosi kiva ilta ja laatuaika jatkui vielä seuraavana päivänäkin kun pojat lähtivät kouluun. Teki hyvää istua rauhassa ja jutella kenenkään keskeyttämättä. Onhan tässä tapahtunut kaikenlaista ja arjen rumbassa parisuhteen hoitaminen tai tärkeistä asioista puhuminen unohtuu vähän liiankin herkästi.

Mutta sitten taas velvollisuudet kutsuivat. Nimittäin piti lähteä kohti Tamperetta. Perjantaina oli me&i:n 10v synttärit Ilveksessä ja lauantai-aamuna alkoi kauden tärkein koulutus eli kickoff. Sen verran voin kertoa, että tulossa on tosi kiva kevätmallisto! Lastenvaatteet nyt ovat aina ihania, mutta nyt naistenmallistokin oli oikein onnistunut!!! Tykkään!

Kickoffissa tietoa kaadettiin päähän ämpäri kaupalla ja samalla sain tutustua yli 200 me&i myyjään, tavata ekaa kertaa me&i:n perustajat kasvotusten ja koko Suomenporukan eli valmentajat jne.
Oli kiva nähdä ja kuulla miten tämä me&i täällä Suomessa pelittää. Kokemustahan minulla me&i-vaatteiden myynnistä ei ole kuin Norjan puolelta.

Lauantai-iltana väsyneenä kotiin. Sohvalle selälleen, lapset kainaloon, sauna päälle ja Putous pyörimään. Huh ja puh!

Ja tänäänhän on ollut kuin joulu. Oma mallisto odotti pahvilaatikossa, joten heti aamusta päätin tehdä sille tilaa. Kauhea siivouskohtaus ja sen päälle availemaan paketteja. Siinä on aika homma, että saa noi kaikki vaatteet siististi henkareihin ja hintalaput roikkumaan jne. Vielä pitäisi oppia vaatteiden nimet, matskut ja paljon muuta... kausihan alkaa keskiviikkona.

Mutta tosi hyvillä mielillä lähdet kohti kevätkautta. Mallisto on ihana ja olen saanut buukattua kutsuja tosi hyvin. Nyt pitää vaan toivoa, että jalka ja pää kestävät sädetyksen, jotta kausi pääsee alkamaan suunnitelmien mukaan!

Rauhallista sunnuntai-iltaa kaikille. Mä taidan hakea punan poskille ulkoa ja mennä ajoissa nukkumaan. Huomenna Töölö kutsuu taas kello 7.30 niin kuin kaikkina muinakin päivinä tulevalla viikolla. Luojalle kiitos.. mies on kotona <3


Pari viikkoa meidän arkea sulostutti Bändi-kissa.
Hän on erään kaverini kissa ja oli vailla hoitopaikkaa.
Bändi on rodultaan manx eli sellainen ihana hännätön 
karvakasa. Itse olen alleriginen kissoille ja muutenkin 100%:n
koiraihminen, mutta hyvin me siedettiin toisiamme:)
Helppo kaveri!

Meikussa sain vierailla parikin kertaa tällä viikolla.
No paikkahan tulee tutuksi seuraavan 6 viikon aikana, huoh!

Älkää käsittäkö väärin. Ymmärrän hoidon tarpeellisuuden
täysin ja olen tyytyväinen, että hotavat hyvin loppuun asti.
Mutta jotenkin olen ihan poikki kaikennäköiseen sairastamiseen
ja sairaalassa juoksemiseen. Syksy ja talvi ovat olleet sitä täynnä ja uusi 
vuosi alkaa samoissa merkeissä. No maaliskuussa kun kaikki
on ohi niin sitten on bileet:) Tai reissu tai jotain :)

Treffit oman miehen kanssa oli viikon kohokohta:)
Helsinki on kaunis talvi-iltana <3

I <3 HKI

No kyllä Tamperekin on :)
Siellä voisin asua...

Grattis me&i !
Oli kiva tavata Susan ja Helene eli naiset 
me&i:n takaa. Kuulla miten me&i syntyi, mitä kaikkea
10 vuoteen on mahtunut ja mitä tuleman pitää.
Erittäin ylpeitä ja tyytyväisiä he olivat meihin suomalaisiin.
me&i on 5:ssä maassa, mutta ei missään niin 
in ja pop kuin Suomessa :)
Osa meistä myyjistä tekee tätä ihan päivätyökseen.
Eli he elättävät itsensä me&i vaatteilla!
Se oli minulle yllätys. Norjalaisille me&i oli pitkälti
tapa jatkaa esim. hoitovapaata lasten kanssa.
Äidille keino tehdä pientä lisätienistiä ja tavata 
uusia samanhenkisiä ihmisiä. 
Kyllä suomalaisissa ja norjalaisissa on eroa.
Se tuli mieleeni monta kertaa tämän viikonlopun aikana:)


UUSI KEVÄTMALLISTO ILMESTYY NETTIIN 29.1.2014.
ILMASSA OLI VÄHÄN SELLAISTA BACK TO BASIC-
MEININKIÄ ELI TOSI KIVOJA KÄYTTÖVAATTEITA MEILLE
ÄIDEILLE <3
14 kommenttia:

 1. Peukut pystyyn, että sädehoito menee hyvin ja arki rullaa sen mukana (tai se rullaa arjen kanssa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne ajat tietysti aina tuurilla osu sopiviin kohtiin, mutta sitten mennään sen mukaan. Mutta toiv hoidot eivät sotke ihan kaikkia suunnitelmia :D

   Poista
 2. Huh mikä meno sinulla on päällä...täällä hengastyin jo pelkästä lukemisesta...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän tää nyt ihan ideaali tilanne ole. Mut näillä mennään. Olen tekijänaisia ni eiköhän tää tästä. Just äsken luin Martat-lehden pääkirjoitusta. Siinä sanottiin hyvin, että me martat taistellaan kaaosta, masennusta ja syrjäytymisvaaraa vastaan tekemisellä. Että arjen pyörittäminen ja esim. Käsien multaan upottaminen on käsilähtöistä ajattelua ja arjen hallintaa parhaimmillaan. Jos emme aina märehdi ja murehdi vaan teemme ja toimimme niin arki voi olla siedettävämpää. Ainoa asia jota voimme hallita on teko :D Mutta joo... Vähän on paljon nyt, mutta pitää vetää käsijarrua sitten jos siltä tuntuu.

   Poista
 3. En ihmettele, jos sinulla on kalenteri täynnä tuolla menolla :D Jatkuva sairaalassa juokseminen varmasti rasittaa, mutta hei, sitä kestää vain kuusi viikkoa. Sitten se loppuu ja elämä normalisoituu. Lykke til!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiv toi 6vkoa menee oikeesti nopeasti. Nyt se tuntuu pitkältä ajalta:( Täällä Suomessa on tehtävä kovasti töitä jotta pystyy maksamaan laskut;) Suosittelen jäämään sinne Norjaan!

   Poista
 4. Tsemppiä ensimmäiseen hoitokertaan, illalla nähdään! Pidän peukut pystyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä on ke iltana tupa täynnä:) Suosittelen ottamaan omat retkituolit mukaan;)

   Poista
 5. Vauhdikasta on meno mutta kiva kun parisuhdettakin ehditte vähän hoitaa. Se on oikeesti tärkeää. Tsemppiä hoitoihin!
  -Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina:) Juu toi parisuhteen hoito on tärkeetä ja ihanaa. Täytyy toivoa, että toi husband pysyy tässä tämän kevättalven vauhdissa mukana!

   Poista
 6. Mikä vauhti ja meno - uff og uff! Koetahan nyt pitää itsestäsi huolta ja hengähtää kun voit. Katse vaan horisonttiin ja tulevaisuuteen - kyllä se elämä normalisoituu ja palaa uomiinsa. Olet ajatuksissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vähän liikaa on kyllä nyt kaikkea, mutta lupaan heittää pyyhkeen kehään jos kroppa alkaa antamaan väsymyksen merkkejä. Kiitos Marianna!

   Poista
 7. Voi muru, kyllä sä selviät tästä keväästä!!!!Voi kun asuisimme vähän lähempänä, niin voisin sun pikku kullanmurut ottaa aina meille, kun sulla tarvis...Halit,Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä... käyttäisin kyllä hyödyksi tuon avun <3

   Poista