Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 17. joulukuuta 2013

Lahja päiväkodin tädeille


Meidän Glotan hoitotädit saavat tänä jouluna tällaiset paketit.
Eli purkit kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä.
Ihan huipputuote. Sopii vaikka mihin, mutta meillä kotona
käytetään lähinnä hierontaöljynä. 

Mitäs teidän perhe vie opettajille/hoitotädeille?

ps. yksi joulustressi ratkottu:)

19 kommenttia:

 1. Meidän päiväkodin opet saivat Marimekon käsipyyhkeet tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva:) Niille on aina tarvetta joka kodissa. Ja ovat sen hintaisia, että ei mun ainakaan tule ostettua niitä itse omaan vessaan:) Ovat varmasti kiitollisia. Ja ei sellaista suomalaista olekaan joka ei niistä tykkäis:)

   Poista
 2. Kattos ei oo käyny mielessäkään, että niille veis jotain (päiväkerhoa on se 9 h viikossa). Tässä tulee hoppu kun kerho loppuu perjantaina. Jaiks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ota stressiä. Ei niille tarvi viedä:) Meillä vaan kun on niin kivat tädit ja ovat olleet niin joustavia ja ymmärtäväisiä ja puhuvat Glotasta aina niin lämpimään sävyyn niin tuli mieleen, että pitää muistaa jotenkin. Meidän Glotta on hoidossa 11pv kuussa. Tosin nyt loppuvuosi on mennyt sairastaessa ja hoitopäivia on tullut tosi vähän.

   Poista
  2. Unohda koko juttu. Olet fiksu ja sitä arvostetaan. kiitä sanoin.

   Poista
 3. Meillä eskarin tädit saavat itsetuunatut lasipurkkilyhdyt. Saavat heittää sitten vaikka joulun jälkeen lasinkeräykseen...
  ps. Brittituttuni juuri ihmetteli, että miksi meillä Suomessa on pikkujouluja joka suunnalla. Ja niitä pikku lahjojakin pitäisi jakaa joka tapahtumassa. Kyllähän noita riittää...

  VastaaPoista
 4. Ai niitä pilkullisia joita voi laittaa roikkumaan johonkin? Ne on kivoja, olen nähnyt blogissasi. Sulla on aina kivoja lahjoja senkin käsityöläinen:) Mekin oltiin viime vuonna siellä joulumarkkinoilla myymässä ja kun meillä jäi jotain itsetehtyjä juttuja niin annettiin sitten niitä opettajille. Tuli kivat korit ja opet tykkäs:) En tiedä tosin tykkäskö yhtä paljon kuin aikaisemmista lahjoista jotka olivat viinipullot:) Mutta nyt oli juuri tuoreimmassa Vantaan sanomissa juttu, että viinipullot opettajille on vähän kyseenalainen lahja?! Niin ei uskaltanut nyt sellaisia hankkia:)

  VastaaPoista
 5. Minä ostin Tigeristä pienet sinkkiämpärit joihin laitoin joulunpunaisen nauhan ympärille ja sisälle suklaakonvehteja tai tuikkuja. Käärin vielä ne sellofaaniin ja solmin punaisella nauhalla. Kivan näköisiä tuli eikä hinta päätä huimannut.:)
  Jouluna aina annetaan jotain pientä ja lukuvuoden lopussa sitten kehitellään porukalla esim. lahjakorttikeräys opelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta. Olet nähnyt vaivaa ja luulen, että saajat arvostavat. Vaikka tuossa alhaalla ihmiset ovatkin erimieltä tästä "materialismista":)
   Hyvää joulua:)

   Poista
 6. Hei oikeesti, lukekaapa kommenttinne ajatuksen kanssa? Nyt pitäisi joku roti tähän materialismiin saada...
  Meidän koululaisten opet laittoivat Wilman kautta viestiä etteivät ota mitään lahjoja vastaan. Jos joku haluaa muistaa niin kortti riittää. TODELLA fiksu veto. Tässä(kin) asiassa alkaa nimittäin vanhempien kilpailuhenki mennä jo äärimmäisyyksiin! Olettaakohan vanhemmat että mitä isompi ja hienompi lahja, sitä parempaa kohtelua meidän kultamussukka saa? Itse olen aina laittanut opettajille kortilla joulutervehdyksen, ajaa täysin asiansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tyylillään. Minäkin olen sitä mieltä, että jos itselläni on tunne, että en halua antaa mitään niin en anna. Tuskin kukaan opettaja olettaa, että saavat kaikilta jotain.
   Ja tuo on kyllä aika tuulesta temmattua, että joku joka antaa pienen n. 10e arvoisen lahjan ihmiselle joka on ollut heidän lapsensa kanssa melkein päivittäin koko lukukauden ajan olettaisi, että lahjan avulla lapsi saisi opettajalta erikoiskohtelua. En sitten tiedä, että jos esim uuden Audin veisi niin asia voisi olla toinen:)
   Antamisen ilo on suurin ilo:)
   Ja jos joku opettaja laittaa viestiä, että ei oikeesti halua mitään niin sitäkin on kunnioitettava.
   Uskon kyllä, että suurin osa opettajista suhtautuu positiivisesta lahjoihin. Onhan se ele.. että arvostaa opettajan työtä ja sitä, että opettaja on opettanut omaa lasta.
   Itse en ole ikinä lähtenyt esim. siihen mukaan kun vanhemmilla on tapana antaa synttäreiltä vieraille jotain mukaan. Siis joku pussi jossa namia ja joku lelu. Siinä menee mulla henk. koht. raja. Juhlakalu on se jota juhlitaan ja lahjotaan ja vieraat saavat kunnian olla mukana. Mutta toissaalta ymmärrän niitäkin vanhempia jotka niitä pusseja antavat. Lapset ovat raadollisia. Mutta hyvin meidän pojat ovat ainakin hengissä pysyneet ja kavereita saaneet vaikka heidän synttäreiltä ei lähde mitään mukaan vieraan kotiin:)
   Mutta jokainen tavallaan. Hyvää joulua!!

   Poista
  2. Opettajana on pakko kommentoida että valitettavasti sellaisia vanhempia on jotka yrittävät lahjoa opea juuri tuon erikoiskohtelun saamiseksi. Näin se vaan valitettavasti on.. Itse otan oppilaan lahjan vastaan mutta jossain menee "hyvän maun" raja. Esim. viime vuonna tokaluokkalainen raahaa viimeisenä koulupäivänä mukanaan Alkon pakettia, jossa iso konjakkipullo... Itse en alkoholia käytä ollenkaan, joten lahja oli todella mauton ja koulumaailmaan sopimaton ( kuten muutkin alkolahjat! ).

   Poista
  3. Kiva, että joku opettajakin kommentoi:)
   Ja surullista kuulla, että oikeesti joku yrittää lahjoa tuossa mielessä. Vaikeeta kuvitella, mutta kai sellaistakin sitten on.
   Ja toi esimerkki, että lapsi tuo Alkon pakettia on myös aika kauhee.
   Me vietiin Norjassa joskus opettajille viinipullot, mutta siis ihan itse käytiin paikanpäällä (joulujuhlan) yhteydessä ja ojennettiin se.
   Tuo, että onko alkolahjat mauttomia koulumaailmaan jakaa mielipiteitä. Mutta onko toi ihan koulun ohje vai sinun oma mielipide?

   Poista
 7. Opettajilla on palkkansa. Eivät tarvitse lahjuksia eivätkä ainakaan joutavaa pikkukrääsää.
  Naapurini kippaa kaiken saadun tavaramäärän heti roskiin ja on tuskastunut noisesta lahjonnasta.
  Fiksuja opettajia teillä kun julkisesti katkaisevat moisen kilpailun ja höpötyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On heillä palkkansa. Tottakai.
   Lahja on lahja. Antaja haluaa antaa lahjan opettajalle.
   Sääli jos joku opettaja ei arvosta lahjoja ja kippaa ne roskiin.
   Laittaisi sitten rehellisesti viestin oppilaiden vanhemmille niin kuin tuolla ylhäällä joku mainitse, että on tehtykin.
   Meillä on suvussa opettajia ja lastentarhan opettajia. Tuo on kaiksipiippuinen juttu... mutta kyllä he ainakin arvostavat lahjoja joita perheet ovat juhliin tuoneet. Itse arvostaisin myös:) Olen minä hoitajana saanut lahjoja potilailta ja tykännyt:) Ehkä olen materialisti sitten.

   Poista
 8. Öö... Miten se on keneltäkään pois, jos toiset haluavat antaa lahjan lapsensa opettajalle tai lastentarhan opettajalle? Ketään ei tähän pakoteta ryhtymään.
  Nämä ylläolevat lahjat ovat mielestäni kohtuullisia, pieniä lahjoja eikä mitään kilpavarustelua. Hyvää joulumieltä kaikille!

  VastaaPoista
 9. En ole aikoihin käynyt lukemassa blogeja, kun on ollut omassa elämässä kaikenlaista... Mutta aktivoiduttuani huomasin, että sinullehan on tapahtunut ja tulin siitä surulliseksi. Olen tainnut jättää kommentin tasan kerran blogiisi ja se oli silloin, kun joku väitti, että matkit sitä toista suomalaisen norjassa asuvan blogia :-P. Nyt on pakko kommentoida toisesta syystä ja sanoa, että johdatusta vai mitä, että muutitte Suomeen, missä yliopistosairaala on käden ulottuvilla. Muistelin sitä, kun kirjoitit Ingridin sairastumisesta johonkin ohimenevämpään hoitoa vaatineeseen juttuun ja siitä, minkä matkan takana hoito oli/olisi ollut! Näin muistelen lukeneeni... Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä olen itsekin miettinyt. Miten kaikki olisi mennyt jos oltais vielä siellä periferiassa asuttu. Sitä kun ei tiedä. Mutta hyvä näin:) Ja kiitos kun kommentoit...taas;) Jouluja!

   Poista