Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Terkut vantaalaisilta martoilta

Tänään kokoonnuimme vantaalaisten marttojen kanssa Katrinebergin kartanossa.
Oli kiva tavata muitakin marttayhdistyksiä tästä läheltä ja todeta, että me Kartanonkosken martat ollaan aika erilainen marttayhdistys.

Me olemme ikärakenteeltamme selvästi nuorempia kuin moni muu yhdistys.
Meidän keski-ikä taitaa olla max 40v. Ja sen myötä muiden yhdistysten "ongelmat" kuulostivat vierailta.

Siellä pohdittiin mm. tiedottamista. Kun on tämä "some". Kun yhdistysten jäsenillä ei ole edes sähköpostia niin saatikka sitten osaavat hakea tietoa Facebookista tai ymmärtäväisivät Instagramin päälle😊 Monella yhdistyksellä on yli 90-vuotiaita jäseniä.

Toinen ongelma oli tilat. Siellä kerrottiin, että uusia jäseniä ei voi oikein kosiskella kun jo nyt seinät tulevat vastaan kun marttailloissa käy 30-50 jäsentä😊 jep... meillä kun on ongelma saada porukkaa paikalle kun jäsenillä on muitakin harrastuksia, jälkikasvun kuskaamista tai muuten vaan ruuhkavuodet puskee päälle.

Meillä on noin 50 jäsentä. Kartanonkoskella asuu paljon lapsiperheitä. Alueella ei juurikaan asu vanhempaa väestöä.

Eli jos olet sydämeltäsi martta, mutta etsit nuorekasta martta porukkaa niin täällä me olemme. Kokoonnumme joka toinen tiistai. Joka toinen kerta on kässäilta kirjastolla. Teemme omia käsitöitä tai joku martoista opettaa meille muille jotain uutta tekniikkaa. Istumme ja juttelemme. Joku hakee kahviautomaatista kahvia ja hyllystä sisustuslehden. Joka toinen kerta teemme jotain muuta kivaa. Olemme olleet mm. melomassa, järjestäneet ruokailtoja koulun köksänluokassa, käyneet laivalla Tallinnassa käsityökaupoilla, tutustuttu askartelu/lankakauppoihin, järjestäneet siivoustalkoita, käyty issikkavaelluksella, oltu avantouinnilla jne jne.

Tänä keväänä on vielä valokuvauskurssi jonka vetää valokuvaaja Salla Lyytinen, osallistumme Aviapoliksen MLL:n järjestämään vapputapahtumaan, 16.4 on vielä yksi kässäilta kirjastolla (POINT), puutarhasuunnitteluilta ja perinteiset kesän aloittajaiset Haltialan tilan terassilla.

Huomenna on hallituksen kokous. Siellä suunnittelemme ensi syksyn ohjelman. Ruokaillat ovat suosittuja. Toivottavasti saamme mahdutettua ohjelmaan ainakin 2 ruokailtaa. Peruna on vuoden marttateema ja voisihan sitä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kokata jotain oikein juhlavaakin. Katsotaan mitä muuta keksimme. Ja jäsenenä Sinä saat vaikuttaa ohjelmaan. Hallitus ottaa mielellään ideoita vastaan ja pyrkii myös toteuttamaan ne.

Tervetuloa uudet martat! Meillä on hyvä jengi. Ja mielellämme otamme uusia ystäviä toimintaamme mukaan.

#kartanonkoskenmartat #martat #uudenmaanmartat # vantaanmartat #marttailu #nuorettaiainakin nuorekkaatmartat 😂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti